bibliografie: bravonet.ro images.google.ro

of 12/12
Bibliografie: Bibliografie: Bravonet.ro Bravonet.ro www.images.google.ro www.images.google.ro Realizator: Realizator: Prof. Valer Pop Prof. Valer Pop Şc.Gen. “Enea Grapini” Şc.Gen. “Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud Şanţ, Bistriţa-Năsăud

Post on 13-Jan-2016

30 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Bibliografie: Bravonet.ro www.images.google.ro. Realizator: Prof. Valer Pop Şc.Gen. “Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud. SCHIMBĂRI POSIBILE în urma ÎNCĂLZIRII GLOBALE. Incalzirea globala determina extremele de clima, ridica nivelul marii, topirea ghetarilor si numeroase alte schimbari. - PowerPoint PPT Presentation

TRANSCRIPT

 • Bibliografie:Bravonet.rowww.images.google.roRealizator:Prof. Valer Popc.Gen. Enea Grapinian, Bistria-Nsud

 • Incalzirea globala determina extremele de clima, ridica nivelul marii, topirea ghetarilor si numeroase alte schimbari.

  Trebuie sa avem in vedere ca desi se duce o lupta impotriva poluarii si a distrugerii mediului inconjurator, rezultatele cam intarzie sa apara. Se poate ca este nevoie de o ambitie si o munca mai serioasa in aceasta privinta.

  Iata cum ar arata cateva locuri de pe Terra care ar putea disparea sau care si-ar putea schimba forma de relief in urma incalzirii globale.

 • Marea bariera de corali Marea bariera de corali se prognozeaza ca va deveni de nerecunoscut in urmatorii 20 de ani. "Odata ce dioxidul de carbon va atinge un nivel superior, predictiile sunt sumbre pentru perioada 2030-2060. Ar putea fi primul lucru din ecosistem ce s-ar distruge" spune cercetatorul Charlie Veron de la Institutul de Stiinte Marine din Australia.

 • Padurea tropicalaamazoniana Incalzirea globala si defrisarile ar putea transforma cea mai mare padure tropicala a Terrei, in proportie de 30-60%, intr-o savana. Analizele specialistilor arata ca in anul 2050 aceasta ar putea chiar sa nu mai existe.

 • Desertul Sahara ar putea inverzi Specialistii au dovezi ca in Sahara si in regiuni apropiate devin populate cu vegetatie din cauza intensitatii ploilor. Daca vor continua, aceste ploi ar putea readuce la viata regiunile moarte, ajungand astfel pana la popularea lor.

 • Uragane devastatoare Inca nu s-a stabilit daca uraganul Katrina este un rezultat al incalzirii globale. Exista anumite indicatii pe care schimbarea de climat va produce uragane si mai puternice decat cele de gradul 5. Katrina, ce a lovit statul Louisiana, a fost un uragan de gradul 4. Acestea devin mai periculoase la suprafata apei cand temperatura creste, dar si cand nivelul apei se ridica.

 • Londra, o amintire Londra ar putea fi inghitita de ape prin anul 2100. Multi dintre noi nu vom sti daca acest lucru se va adeveri, asa cum spun oamenii de stiinta. New York-ul se afla pe aceeasi lista. Un nivel ridicat al apei ar putea produce disparitia unuia dintre cele mai interesante orase din lume.

 • Ar putea exista animale de dimensiuni mici Incalzirea globala ar putea duce la "micsorarea" animalelor. Anumite studii de specialitate arata ca oile dintr-o zona a Scotiei devin mai pitice. Studiile arata ca anumite specii au pierdut aproape 50 la suta din masa lor in ultimii 30 de ani. Micsorarea organismelor este al treilea rezultat ecologic universal in urma incalzirii globale

 • 2000 de insule din Indoneziaar puteadisprea. Dei Indonezia i-a pierdut 24 din cele 17.500 de insule, sunt anse mari s mai piard nc 2000 din ele pn n anul 2030.

 • Alpii ar putea dezghea. Din cauza cldurii excesive, n civa ani Alpii ar putea rmne fr zpad. Se aude ca ghetarii nu vor mai exista in urmatorii 50-60 de ani.Italia si Elvetia au decis sa-si retraseze granitele dupa ce incalzirea globala va topi ghetarii Alpilor.

 • Terorism si migratie in crestere Incalzirea globala ar putea dezechilibra tarile sarace si chinuite, provocand migratii in masa si crearea unui mediu propice teroristilor. Oamenii care sunt gata sa isi paraseasca tara saraca s-ar putea transforma in teroristi. Specialistii se asteapta ca oamenii sa fie pregatiti sa infrunte situatii mai dificile pentru a castiga ceva, decat sa moara in saracie. Migrarea acestora va presa tarile care primesc refugiatii, multe dintre acestea neavand resursele sau interesul de a le crea un climat favorabil .

 • Insulele Maldivear puteafi nghiite de ape. Specialitii spun c n maxim 100 de ani, insulele Maldive vor deveni tot mai mici, pn cnd vor fi nghiite de tot de ape.