1959 06 28 - biserica inselata de lume

35
O biserică înşelată de lume – W.M.Branham O BISERICĂ ÎNŞELATĂ DE LUME (DECEIVED CHURCH BY THE WORLD) W. M. Branham Jeffersonville, SUA, 28.06.1959 Îţi suntem mulţumitori Doamne, pentru privilegiul care ne-a fost acordat prin jertfa lui Isus pentru noi la Calvar, prin care am fost împăcaţi şi readuşi în părtăşie cu Tine. Mulţumim că avem această consolare ştiind că este scris: „Dacă rămâneţi în Mine, şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi ce veţi vrea, şi vi se va da.” Mulţumim şi Te rugăm să ne dai credinţă ca să credem cu tot ce este în noi. Acum, Doamne, fie ca noi să lăsăm deoparte grijile lumii acesteia, de la îngrijitor până la păstor şi să nu mai fie nimic în mintea noastră acum, ci să aşteptăm, să ascultăm ca Duhul Sfânt să ne vorbească, ca noi să putem realiza ceva bun prin strângerea noastră împreună, să Te cunoaştem mai bine . Pentru că noi am venit într-adevăr cu acest scop, Doamne, în această zi fierbinte. Vorbeşte-ne prin 1

Upload: john

Post on 15-Apr-2016

220 views

Category:

Documents


3 download

DESCRIPTION

William Branham

TRANSCRIPT

Page 1: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

O BISERICĂ ÎNŞELATĂ DE LUME(DECEIVED CHURCH BY THE WORLD)

W. M. Branham Jeffersonville, SUA,

28.06.1959

Îţi suntem mulţumitori Doamne, pentru privilegiul care ne-a fost acordat prin jertfa lui Isus pentru noi la Calvar, prin care am fost împăcaţi şi readuşi în părtăşie cu Tine. Mulţumim că avem această consolare ştiind că este scris: „Dacă rămâneţi în Mine, şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi ce veţi vrea, şi vi se va da.” Mulţumim şi Te rugăm să ne dai credinţă ca să credem cu tot ce este în noi.

Acum, Doamne, fie ca noi să lăsăm deoparte grijile lumii acesteia, de la îngrijitor până la păstor şi să nu mai fie nimic în mintea noastră acum, ci să aşteptăm, să ascultăm ca Duhul Sfânt să ne vorbească, ca noi să putem realiza ceva bun prin strângerea noastră împreună, să Te cunoaştem mai bine. Pentru că noi am venit într-adevăr cu acest scop, Doamne, în această zi fierbinte. Vorbeşte-ne prin Cuvântul tău viu şi fie ca acesta să locuiască în noi, ca noi să putem fi transformaţi în chipul Fiului lui Dumnezeu, prin reînnoirea duhului nostru. O, cum tremură inimile noastre când ne gândim, şi bucuria inundă sufletele noastre la gândul că putem fi numiţi fii şi fiice ale lui Dumnezeu! Şi ne aflăm în pragul celei de-a doua veniri şi toate naţiunile tremură, toate lucrurile lumii, dar noi ştim că într-o zi El va veni şi ne va duce într-o împărăţie ce nu va avea sfârşit. Şi ne gândim că noi suntem acum cetăţeni ai acelei Împărăţii; o, Dumnezeule, taie împrejur inima şi urechile noastre astăzi, prin Duhul Sfânt, prin spălare în apa Cuvântului. Noi o cerem în Numele Lui şi pentru slava Lui. Amin.

Aş vrea să mă apropii de tema din această dimineaţă. Dacă ar fi fost un serviciu de vindecare, urma să vorbesc despre ceva puţin mai diferit. Între opt şi nouă am anunţat că vom

1

Page 2: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

împărţi bilete de rugăciune. Billy a sosit de câteva minute şi a spus că n-a prea fost nimeni, aşa că am renunţat. M-am gândit să iau acest text ca o corectare pentru biserică. Şi vreau să vorbesc despre subiectul „O biserică înşelată de lume”. Doresc să citesc din Judecători 16, vers. 10-20.

„Dalila a zis lui Samson: „Vezi, ţi-ai bătut joc de mine, mi-ai spus minciuni. Acum, te rog, arată-mi cu ce trebuie să fii legat.”

El i-a zis: „Dacă aş fi legat cu funii noi, care să nu fi fost întrebuinţate niciodată, aş slăbi şi aş fi ca orice alt om.”

Dalila a luat nişte funii noi, şi l-a legat cu ele. Apoi i-a zis: „Filistenii sunt asupra ta, Samson!” Iar nişte oameni stăteau la pândă într-o odaie. Şi el a rupt funiile de la braţe ca pe o aţă. Dalila a zis lui Samson: „Până acuma ţi-ai bătut joc de mine, şi mi-ai spus minciuni. Spune-mi cu ce trebuie să fii legat.” El i-a zis: „N-ai decât să împleteşti cele şapte şuviţe de păr din capul meu în urzeala ţesăturii.” Şi ea le-a pironit cu un cui de lemn în pământ. Apoi i-a zis: „Filistenii sunt asupra ta, Samson!” Şi el s-a trezit din somn, şi a smuls cuiul de lemn din pământ cu urzeală cu tot. Ea i-a zis: „Cum poţi spune: „Te iubesc!” când inima ta nu este cu mine? Iată că de trei ori ţi-ai bătut joc de mine, şi nu mi-ai spus de unde-ţi vine puterea ta cea mare.”

Fiindcă ea îl necăjea şi-l chinuia în fiecare zi cu stăruinţele ei, sufletul i s-a umplut de o nelinişte de moarte. Şi-a deschis toată inima faţă de ea, şi i-a zis: „Briciul n-a trecut peste capul meu, pentru că sunt închinat Domnului din pântecele maicii mele. Dacă aş fi ras, puterea m-ar părăsi, aş slăbi, şi aş fi ca orice alt om.”

Dalila, văzând că îşi deschisese toată inima faţă de ea, a trimis să cheme pe domnitorii Filistenilor; şi a pus să le spună: „Suiţi-vă de data aceasta, căci mi-a deschis toată inima lui.” Şi domnitorii Filistenilor s-au suit la ea, şi au adus argintul în mâini. Ea l-a adormit pe genunchii ei. Şi chemând un om, a ras

2

Page 3: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

cele şapte şuviţe de pe capul lui Samson, şi a început astfel să-l slăbească. El şi-a pierdut puterea.

Atunci ea a zis: „Filistenii sunt asupra ta, Samson!” Şi el s-a trezit din somn, şi a zis: „Voi face ca şi mai înainte, şi mă voi scutura.” Nu ştia că Domnul Se depărtase de el.”

Aş vrea să citesc şi din Apocalipsa 2:21-23: „I-am dat vreme să se pocăiască, dar ea nu vrea să se pocăiască de curvia ei. Iată că am s-o arunc bolnavă în pat; şi celor ce preacurvesc cu ea am să le trimit un necaz mare, dacă nu se vor pocăi de faptele lor. Voi lovi cu moartea pe copiii ei. Şi toate bisericile vor cunoaşte că Eu sunt Cel ce cercetez rărunchii şi inima, şi voi răsplăti fiecăruia din voi după faptele lui!”

Fie ca Domnul să adauge binecuvântările Lui la citirea Cuvântului Său.

Începutul lui Samson a fost corect. A fost un viteaz. A început prin a-L sluji pe Domnul şi împlinind poruncile Lui. La fel ca biserica. Aceasta a păşit cu dreptul, a păzit poruncile Domnului. Câtă vreme Samson L-a urmat pe Domnul, Domnul l-a folosit.

Dumnezeu poate păzi şi poate folosi pe oricine Îl urmează. Dar când părăsim lucrurile lui Dumnezeu, El nu ne mai poate folosi. Când urmăm ferm poruncile lui Dumnezeu, rămânem în limitele Bibliei şi ne închinăm prin Cuvântul scris, ne închinăm Lui în Duhul şi în adevărul Cuvântului, atunci Dumnezeu poate folosi pe oricine. Dar când ei îmbrăţişează o idee ca să se abată la alte lucruri, atunci Dumnezeu nu mai poate folosi persoana aceea.

Astfel, Samson este o reprezentare a bisericii de azi. La începutul ei, Dumnezeu a putut-o folosi, căci ea umbla constant după poruncile Domnului, le păzea şi le împlinea. Şi Dumnezeu era cu biserica. Dar se pare că este ceva ce slăbeşte biserica.

Noi nu suntem la un picnic, ci pe un câmp de luptă. Mulţi cred că dacă devin creştini, asta-i tot ce au nevoie şi totul va fi uşor. Niciodată să nu gândiţi aşa. Căci eu am devenit creştin ca

3

Page 4: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

să lupt, ca să lupt lupta cea bună a credinţei. Devin creştin ca să stau în linia frontului. Noi suntem soldaţi creştini şi trebuie să fim antrenaţi, să cunoaştem toate tacticile duşmanului, să ştim cum să luptăm. Şi putem face asta doar atunci când Duhul Sfânt ne-o descoperă. Când mergem la război, nu putem lua în considerare ideile altei naţiuni. Trebuie să le avem pe ale noastre, ceea ce ne dă Duhul Sfânt, felul în care ne călăuzeşte El, căci El este Comandantul armatei creştinilor.

Samson a făcut bine; a fost un bărbat mare până ce a început să vagabondeze, să se depărteze de teritoriul său. Biserica a alergat bine, până ce s-a depărtat de teritoriul ei. Samson a început să cocheteze; şi n-o făcea cu fete din Israel, ci cu fete filistene. Ceva similar a făcut şi biserica. A început să cocheteze cu necredincioşi. Este una dintre cele mai mari greşeli ale bisericii: o tovărăşie nepotrivită.

Câtă vreme Samson a fost în tovărăşia poporului Domnului, a făcut totul corect. În necaz a intrat atunci când a cochetat cu cine nu trebuia. La fel este cu biserica. Când ei urmau zilnic călăuzirea Duhului Sfânt, Dumnezeu i-a binecuvântat şi biserica era urmată de semne şi minuni. Primul lucru rău a fost organizarea prin care s-a întrerupt părtăşia între credincioşi – ei au văzut că alte neamuri erau organizate. Dar această mare Evanghelie nu este dedicată unui neam. Este pentru oricine vrea: toate neamurile, toate limbile, toţi oamenii. Dumnezeu n-a vrut ca noi să trasăm o graniţă.

Dar omul a vrut să fie la fel, să copieze, să procedeze la fel ca lumea, să vorbească la fel ca lumea, să obţină succesul la fel ca lumea. Niciodată nu vom avea succes aplicând metodele lumii, ci doar atunci când o facem în felul lui Dumnezeu. Nu putem să ne luăm modelul din lume. Dacă televizorul a adus succes companiilor de ţigări, de bere sau de whiskey, nu înseamnă că şi biserica va avea succes prin televiziune. Reuşita bisericii este prin predicarea evangheliei, a puterii lui Dumnezeu şi a demonstrării Duhului. Câtă vreme încercăm să

4

Page 5: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

reuşim în felul lumii, am putea aduna mulţi oameni, dar nu asta ne-a poruncit Dumnezeu. Noi credem că dacă avem organizaţii mari acesta este un succes. Dar vorbind din punct de vedere duhovnicesc, zilnic ne stingem de pe picioare. Mai bine zece oameni care sunt plini de Duhul decât zece milioane fără El. Nu ne putem compara cu lumea.

Şi primul lucru a fost că biserica a început să se organizeze. Prima organizaţie a fost biserica catolică. Apoi a venit cea luterană. Când au organizat biserica catolică, s-a auzit o strigare într-o zi: „Filistenii sunt asupra ta, Samson” iar Samson a rupt legăturile bisericii catolice şi a apărut Martin Luther cu organizaţia.

Ei au legat biserica cu o altă coardă, aşa cum a făcut Dalila. În loc să aibă oameni chemaţi de Dumnezeu, bărbaţi chemaţi de Duhul Sfânt, care poate nu cunoşteau abc-ul, dar Îl cunoşteau pe Hristos, ei au făcut rost de vorbitori ca aceia din politică. Şi au trebuit să le dea predicatorilor lor titluri academice. Fiecare trebuia să fie doctor în teologie. Aceea a fost o altă coardă cu care au legat biserica. Oamenii merg şi studiază, fiecare seminar încearcă să producă un învăţat mai bun, aşa ca biserica lor să poată spune cu mândrie: „Pastorul nostru este doctor în teologie.” Şi la ce s-a ajuns? Nu ştiu care să fie mai deştept. Dar asta nu înseamnă nimic în ochii lui Dumnezeu.

Şi nu-i nevoie ca cineva să încerce să placă lui Dumnezeu cu cunoştinţa lui lumească. În ochii lui Dumnezeu asta este oribil. Niciodată nu veţi fi pe placul lui Dumnezeu cu ambiţii şi cunoştinţă în felul lumii, pentru că aceste lucruri sunt vrăjmăşie cu Dumnezeu – aşa spune Scriptura. Şi fiecare încearcă să posede toată cunoştinţa. În loc să fie un mesaj care să demonstreze puterea Duhului Sfânt, un mesaj care să intre în inimă şi să descopere păcatul, ei au un fel de discurs politic. Ei sunt pregătiţi pentru discursuri politice, dar noi nu avem nevoie de aşa ceva. Pavel a spus că Evanghelia nu a venit la noi numai prin cuvinte, ci prin puterea şi descoperirea Duhului Sfânt. Dar toţi

5

Page 6: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

aceştia merg la seminarii şi învaţă cum să stea în faţa oamenilor, cum să se prezinte, cum să se îmbrace, cum să se comporte. Niciodată nu vor greşi din punct de vedere gramatical. Toate aceste lucruri sunt bune pentru un discurs politic, dar nu asta ne trebuie nouă. Pavel a spus că Evanghelia predicată de el nu a venit în felul acela, ci în puterea Duhului Sfânt. Nu vine printr-un discurs bine pus la punct, ca să nu ne încredem în înţelepciunea omului. Ci vine prin demonstrarea puterii Hristosului înviat. Aceea este Evanghelia: să-L cunosc pe EL şi puterea învierii Lui.

Fiecare denominaţiune încearcă să fie mai deşteaptă decât cealaltă. Metodiştii spun: „Noi avem cei mai inteligenţi oameni.” Baptiştii spun: „Noi suntem cei mai inteligenţi. Noi nu permitem ca oamenii de rând să predice evanghelia.” Dar ei îi sortează. O, Dumnezeule, ai milă! Îi sortează să vadă dacă sunt îndoctrinaţi cu învăţătura lor şi numai după aceea îi pun în biserică. Pe un asemenea om Dumnezeu nu-l poate atinge. Eu vreau să-mi predice cineva care a fost selecţionat de Duhul Sfânt, cineva pe care l-a ridicat Dumnezeu, nu vreo denominaţiune.

Ei spun că ştiu totul, dar unii din ei nu cunosc alfabetul Duhului Sfânt. Ei Îl neagă. Asta îmi aduce aminte de o broşură pe care am citit-o acum vreo 10 ani în California. Nu mai ştiu cine era autorul – era o carte de 10 cenţi. Deşi ceea ce era în ea părea o glumă, totuşi era ceva ce spunea multe. Una dintre istorioare spunea cam aşa:

Într-o dimineaţă, într-o curte mare de pui, era un cocoşel care credea că ştie toate lucrurile. Aşa că a zburat pe o cutie, a bătut cu ciocul în ea de patru sau de cinci ori şi a croncănit odată cum n-ai mai auzit vreun cocoş să croncăne în felul acela. A atras atenţia celorlalţi şi le-a spus: „Doamnelor şi domnilor din această ogradă, aş vrea să vă vorbesc în toată această dimineaţă despre un mare program educaţional.” Şi-a tras ochelarii peste cioc şi a spus: „Datorită studiilor mele am multă cunoştinţă. Am decis că prin mai multă cunoştinţă, putem fi mai buni. De aceea vă spun că dacă vom săpa într-o anumită groapă, vom găsi o vitamină

6

Page 7: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

care ne va face să cântăm mai frumos şi să avem pene mai drăguţe. Şi vă pot spune multe alte lucruri prin care ne putem îmbunătăţi.” Iar găinuşele îl admirau. „O, nu este drăguţ? Este un cocoş extraordinar.” Asta îmi aminteşte de unii predicatori de seminar: „Un om strălucit. Nu mai trebuie să stăm cu restul puilor, toţi ar trebui să mergem cu el.” Ei bine, înainte ca acesta să-şi termine discursul, dintre acei pui a venit în fugă unul care nu avea penele atât de strălucitoare şi a spus: „Băieţi, staţi puţin. Am auzit ultimele ştiri la radio. Mâine vom fi tăiaţi. La ce va fi bună cunoştinţa voastră?” Frate, la ce bun toată cunoştinţa pe care o putem acumula? Cu toţii ne stingem din minut în minut. Cunoştinţa noastră nu înseamnă nimic. Noi vrem să-L cunoaştem pe El.

Cum remarcam cu ceva timp în urmă despre un canar care credea că are toată cunoştinţa, încât poate să povestească celorlalţi canari despre fiinţele omeneşti. Şi aşa a început să vorbească tot ce ştia el despre oameni. Dar deodată, a venit un profesor şi a început să-i spună nişte cuvinte înalte, iar micul canar şi-a întors capul. El avea ochi. Putea să-l vadă pe profesor. Avea urechi: îl putea auzi. Dar sigur că nu ştia despre ce se vorbeşte. De ce? El avea un creier de canar. Avea un creier de pasăre. Nu are un creier omenesc, aşa că nu poate gândi ca un om. Nici oamenii nu pot gândi ca Dumnezeu. Voi sunteţi oameni şi toată cunoştinţa omenească nu este mai mult decât un creier de canar. Nu faceţi altceva decât să vă răniţi cu ea. Trebuie să aveţi gândul lui Hristos.

Oamenii încearcă să treacă peste naşterea din nou, de asta merg într-o organizaţie şi înlocuiesc naşterea din nou cu o strângere de mână. Ei ştiu că naşterea din nou este amintită în Biblie, aşa că trebuie să o înlocuiască cu ceva. Penticostalii sunt la fel. „Vom da mâna şi ne vom alătura bisericii, vom fi stropiţi sau botezaţi.” Le este teamă de naşterea din nou. Câteodată cred că până şi tabernacolul Branham se teme de aceasta.

7

Page 8: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

Acum noi ştim că o naştere, indiferent unde se desfăşoară, produce deranj. Fie că este într-un spital, fie că este pe o podea, produce deranj. Orice naştere este în felul acesta. La fel este cu naşterea din nou. Dar oamenii spun: „Vom merge acolo unde ei îşi strâng mâinile. Nu acolo unde se strigă şi se plânge.” Voi vreţi să fiţi prea umani. Nouă ne trebuie o naştere, o moarte care să aducă viaţa.

Luaţi un cartof şi puneţi-l în pământ. Până să aveţi cartofi noi, vechiul cartof trebuie să putrezească. Un bob de grâu nu poate aduce viaţă nouă, până ce nu putrezeşte. Iar un bărbat sau o femeie nu pot avea naşterea din nou până ce ei nu putrezesc, ideile lor intelectuale să moară, să strige la altar, formalismul să fie luat afară şi voi sunteţi născuţi din nou prin Duhul lui Dumnezeu. Nu-mi pasă dacă ţipaţi, vorbiţi în limbi, săriţi, voi aduceţi o viaţă nouă. Dar noi am înlocuit aceste lucruri. Vrem ca totul să se desfăşoare în modul clasic. Sigur.

Deunăzi am fost cu soţia la magazin. Dar aşa cum mergeam pe stradă, peste tot erau femei goale. Când am fost orb, i-am promis lui Dumnezeu că dacă mă va vindeca, ochii mei vor privi lucrurile corecte. În maşină am o cruciuliţă. Când văd astfel de lucruri murdare, privesc la cruce şi spun: „O, Dumnezeule, acesta este refugiul meu.” Am văzut acele femei. Meda a spus: „Azi n-am văzut nici o femeie cu fustă. Billy, priveşte la femeia aceea cu chestiile alea scurte pe corpul ei. Vrei să-mi spui că ea nu ştie că e rău? Dacă ea nu ştie că acele lucruri sunt greşite, atunci înseamnă că nu este în toate minţile.” Eu am spus: „Stai puţin dragă. Ea este din America. Se poartă ca americanii.” În Africa femeile şi bărbaţii umblă goi. Dar ei nu cunosc diferenţa. Însă între naţiuni a devenit o obişnuinţă. Dar eu am spus: „Dragă, noi suntem din alt popor. Suntem străini şi pelerini aici. Din cauza asta nouă lucrurile ne par atât de rele. Biblia spune că noi aşteptăm un oraş care va veni.

În Franţa, Italia, Africa sau oriunde, dacă cineva este născut din nou prin Duhul Sfânt, nu va face lucrurile acelea.

8

Page 9: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

Nu va purta acele haine. Nu se vor comporta aşa pentru că ei sunt din alt neam, al cărui Creator şi Conducător este Dumnezeu. Noi suntem din cer. Duhul din voi vă motivează viaţa. Dacă eşti un american, te vei comporta ca şi americanii. Dacă eşti francez, vei face ca francezii şi-i vei critica pe ceilalţi. Dar dacă eşti din Dumnezeu, vei face lucrurile ca în ceruri, pentru că Duhul tău vine de sus şi te controlează.

În Scriptură, cei care au căutat acest oraş s-au comportat diferit. Ei au arătat că erau pelerini şi străini. Dar cei de partea lui Cain au devenit nişte fugari. Creştinii sunt pelerini şi străini. Un fugar nu are casă, el este o persoană oribilă. Dar un pelerin vine din alt popor, încearcă să ajungă acasă şi dovedeşte prin viaţa lui că este din altă ţară.

Lăsaţi-mă să vă spun. În Africa de Sud, am văzut 30000 de păgâni, fete de 16, 18, 20 de ani, goale, băieţi dezbrăcaţi, cu noroi pe faţă, vopsiţi, cu bucăţi de lemn în urechi, cu oase în nas şi-n păr, goi ca atunci când s-au născut, dar ei nu ştiau asta. Dar când L-au primit pe Hristos şi au căzut cu faţa la pământ şi au primit Duhul Sfânt, s-au ridicat şi şi-au ascuns sânii cu mâinile, au plecat să se îmbrace. De ce? Pentru că au devenit pelerini şi străini în această lume. Halleluiah!

Da, aceşti oameni se numesc creştini şi aparţin bisericilor spunând: „Noi suntem metodişti, noi suntem baptişti, noi suntem penticostali, noi suntem adventişti de ziua a şaptea. Suntem asta şi asta.” Aceste lucruri nu spun nimic. Duhul tău, viaţa din tine te motivează şi spune ce eşti. Isus a spus: „După roadele lor îi veţi cunoaşte.”

Biserica a devenit ca Israelul la început. Au văzut că toţi păgânii aveau un rege. Regele lor era Dumnezeu. Dar ei au vrut să fie ca neamurile şi au vrut un rege. Iar când l-au avut, au ajuns în necaz. Treptat au venit necazurile. Treptat lumea s-a strecurat în ei. În final a venit Ahab. Aşa s-a stors viaţa din ei. Iar când a venit adevăratul Rege, ei nu L-au cunoscut.

9

Page 10: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

Acelaşi lucru l-a făcut biserica. A adoptat politică, educaţie, organizaţii, societăţi, biserici mari, predicatori şlefuiţi. Iar când vine adevăratul Rege, ei nu-L cunosc şi răstignesc chiar pe Duhul Sfânt care este Regele lor. Nu-L cunosc, dar râd de El. Ceea ce au făcut iudeii cu Mesia, face şi biserica. Ei nu o ştiu. Nu mai văd spiritual şi compară lucrurile cu lumea. Noi suntem avertizaţi să ne smerim, nu să ne comparăm cu lumea. Dar Dumnezeu are nevoie doar de un singur bărbat prin care să lucreze. Iar pe terenurile evanghelistice se face competiţie. Se spune: „Slavă lui Dumnezeu, eu am atâtea mii. Am o adunare mai mare decât tine.” Ce contează? Ce contează dacă avem un milion? Suntem în conformitate cu Dumnezeu şi cu Cuvântul Său? Rezistăm la testul Duhului Sfânt? Acesta este lucrul important.

Dar noi facem compromisuri. Mulţi penticostali compromit învăţăturile fundamentale ale Bibliei. Nu vreau să vă jignesc. Sunt zeci de mii de predicatori penticostali care ştiu că în Biblie nu există botez în numele „Tatălui şi Fiului şi Duhului Sfânt”. Provoc pe oricine să-mi arate dacă a fost botezat vreodată cineva în felul acela. Dar ei fac compromis pentru că aşa a făcut organizaţia. Toţi din Noul Testament şi trei sute de ani după aceea, au fost botezaţi în Numele lui Isus Hristos. O spune şi istoria. Ce este? Organizaţia. Asta a făcut-o.

Şi astăzi au luat lucrătorii evangheliei de pe stradă. Au scos din biserică tamburina. Au luat toată slava din biserică şi au introdus predicatorii de seminar, iar femeile lor poartă pantaloni scurţi, se îmbracă cu haine strâmte şi bărbaţii fumează, spun glume murdare, joacă jocuri de noroc. Este o ruşine în ochii lui Dumnezeu. Ştiu că sună aspru, dar cineva trebuie s-o spună. S-au făcut compromisuri şi se acţionează ca în lume. Mie nu-mi pasă dacă trebuie să stau singur cu Dumnezeu, dar voi predica adevărul Bibliei lui Dumnezeu şi voi sta pentru adevăr. Chiar dacă mor. Noi vrem adevărul. Eu vreau să am ca etalon nu biserica, ci Cuvântul lui Dumnezeu.

10

Page 11: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

Dar aţi observat că Dalila ştia că Samson avea o putere. Ea nu ştia unde stă acea putere. Nu putea spune ce era puterea aceea, dar Samson avea o putere mare şi ea dorea să afle. Şi l-a făcut pe Samson să dorească frumuseţea ei. O, ea s-a îmbrăcat sexy. Umbla în faţa lui aşa cum fac unele tinere de azi, dezbrăcată, încercând să-l facă pe Samson s-o curteze.

Acelaşi lucru l-a făcut lumea, bisericii. „Unde se găseşte marea ta putere?” „Dacă vom organiza, vom slăbi puterea.” Biserica catolică a făcut-o. „Filistenii sunt asupra ta, Samson.” Şi a ieşit Luther. Apoi au organizat din nou. „Dacă mă vei lega cu altă funie, aceasta mă va ţine.” Şi ei au făcut-o. „Filistenii sunt asupra ta, Samson.” Ce s-a întâmplat? A ieşit Wesley şi a rupt funiile. „Tu m-ai minţit tot timpul. Samson, nu ştii că te iubesc? Spune-mi adevărul din inimă.” „Bine, leagă-mă cu altă funie.” „OK, o vom face.” Ce este asta? Funia denominaţională.

„Lasă-mă liber căci eu nu ţin de nici o denominaţiune. Eu voi rupe orice funie.” Şi au ieşit penticostalii. Unde este puterea ta? „Filistenii sunt asupra ta, Samson.” Şi el a rupt funiile din nou.

Dar acum ce s-a întâmplat? Penticostalii şi-au luat ca pastori, doctori în teologie, oameni mari. Au la fel de multă şcoală ca şi metodiştii, baptiştii şi restul. Mergi într-o biserică şi nu mai auzi un „amin”. Sunt reci şi indiferenţi ca eschimoşii de la polul nord. „Filistenii sunt asupra ta, Samson.” Filistenii sunt asupra ta, America. Unde este unitatea duhului? Unde este unitatea de la Rusalii? Toate bisericile au ceva diferit. Suntem atât de împărţiţi, încât dacă într-un oraş o biserică sponsorizează o trezire, ceilalţi nu vor nici măcar să vină să fie prezenţi.

Unde este puterea noastră? Unde este slava noastră? Ce este? Am mers după înţelepciunea omenească în loc să luăm puterea lui Dumnezeu. Predicatorii noştri sunt atât de reci şi îngâmfaţi, ne-au organizat de ne-au înţepenit şi nu mai auzi un strigăt în biserică. Nu mai auzi pe cineva plângând. Banca pocăinţei a fost dusă la subsol. S-a dus slava Domnului din

11

Page 12: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

biserică! Tot ce mai facem este să stăm jos, ţepeni. Noi nu suntem liberi. Suntem legaţi. Diavolul, cu demonii lui moderni, a legat biserica Dumnezeului celui viu. Nu mai este putere în biserică. Nu mai este libertate. Oamenii sunt reci. Dumnezeu poate veni în mijlocul penticostalilor să le arate că El este Dumnezeu şi să dovedească semnele învierii Sale, dar aceste lucruri nu-i mai mişcă. Este o ruşine. Eu umblu prin ţară, Dumnezeu lucrează, face semne, iar oamenii stau şi zic: „Cred că e-n regulă. Ştiu că se poate face.” Nu-i mai mişcă. De ce? Sunt legaţi de Dalila, lumea. Ei sunt în cătuşe. Ei chiar i-au legat într-o confederaţie. „Filistenii sunt asupra ta, Samson.” Ce vei face? „O, noi avem denominaţiuni mari. Avem mulţi membri.” Sigur. Dar unde este Duhul? Unde este Duhul Sfânt?

Asta a făcut Diavolul. A cucerit biserica. Şi o mai face. „Veniţi la mine. Dacă veţi face asta, vă voi da o biserică mare. Dacă vă veţi descotorosi de predicatorul acela fanatic pe care îl aveţi şi veţi lua un doctor în teologie, vom construi o biserică clasică, mare şi vom fi ca şi ceilalţi.” Să vă fie ruşine. Mai bine să aveţi un bărbat care nu deosebeşte boabele de cafea de cele de fasole, dar care a fost umplut cu Duhul Sfânt.

Atâta îngâmfare încât dacă un sfânt nebăgat în seamă vine în adunare şi vorbeşte în limbi sau strigă puţin, ceilalţi vor spune: „Ce-a fost asta? Trebuie că acesta este un fanatic.” Voi ştiţi că acesta este adevărul. Un biet sfânt intră în adunare, ajunge destul de fericit să-şi ridice mâinile şi să-L laude pe Domnul, plânge, strigă „amin” la predicarea Evangheliei, iar ceilalţi se întorc să vadă ce a spus. Aceştia sunt penticostalii. Care este problema? V-aţi luat după metodişti, baptişti; ei s-au luat după catolici, iar catolicii s-au luat după iad. Şi cu toţii s-au luat după iad. Sigur.

Dalila v-a cucerit cu biserici mari, cu predicatori învăţaţi. „Ştiţi, cutare este milionar, dacă am putea să-l aducem în adunarea noastră…” Dacă el nu este născut din nou, nu are dreptul să fie acolo. Nu-mi pasă dacă are un milion de dolari.

12

Page 13: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

Dacă posedă 40 de Cadillac-uri, sau orice ar avea, el trebuie să fie născut din nou, regenerat prin Duhul Sfânt, şi să vină plângând, strigând, ca şi ceilalţi, iar după aceea să dovedească prin viaţa lui, că a primit-o. Amin. De aceste lucruri aveţi nevoie. „Samson, filistenii sunt asupra ta.” Lumea este asupra ta. Diavolul este asupra ta.

Ei văd Duhul lui Dumnezeu făcând minuni şi lucruri care dovedesc învierea Lui – ceea ce a promis Isus. Şi ei spun: „Ştii, eu cred că fratele Branham o face prin telepatie. Pastorul meu a spus că este de la Diavolul.” Voi, lupi în piei de oaie, făţarnicilor, amăgitorilor! Isus a spus: „Dacă M-aţi fi cunoscut pe Mine, aţi fi cunoscut timpul Meu.” Dar voi aveţi o grămadă de Sauli care încearcă să vă facă să fiţi ca restul lumii.

Noi vrem oameni ai lui Dumnezeu care nu fac compromisuri cu Cuvântul, ci predică adevărul şi stau pe botezul Duhului Sfânt. Dar ce a făcut lumea? V-a ras puterea. Voi aţi fost născuţi nazirei, oameni ai Rusaliilor, dar lumea v-a tuns puterea. Acum sunteţi la fel de reci ca şi ceilalţi.

Ce vom face? Ce se va întâmpla? Este un lucru glorios la care mă gândesc în încheiere. Noi nu putem avea o trezire. Ascultaţi la fratele nostru Billy Graham, „O trezire în zilele noastre!” Ascultaţi cum strigă Oral Roberts „O trezire în zilele noastre!” Ascultaţi şi la ceilalţi. Cum putem avea o trezire dacă suntem legaţi? Am legat Duhul Sfânt cu organizaţiile şi tradiţiile noastre şi nu mai putem avea o trezire prin Duhul Sfânt. Amin. Ştiu că este o critică severă, dar este adevărul. Cum putem avea o trezire prin Duhul Sfânt când noi suntem atât de reci şi legaţi? Biblia spune că ei au o formă de evlavie, negându-i puterea. Care putere? Puterea organizaţiei? Puterea lumii? Puterea bisericii? Puterea Duhului Sfânt. Acesta este secretul bisericii. Şi când biserica adoptă predicatori şlefuiţi şi clădiri mari în locul religiei de modă veche a Duhului Sfânt, atunci este timpul să se întoarcă la predicarea pe străzi şi la lucrarea misionară. Amin. Cum să

13

Page 14: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

aveţi o trezire prin Duhul Sfânt, când oamenii Îl sting, Îl leagă şi se tem de El? Acolo este problema.

„Filistenii sunt asupra ta.” Dar avem o speranţă binecuvântată. Ce i-au făcut ei lui Samson când l-au prins? Mai întâi l-au legat. I-au luat puterea. I-au aflat taina. Ei v-au aflat taina. Lumea a aflat secretul vostru. Voi femeilor, toate vă tăiaţi părul şi procedaţi în felul lumii. Bărbaţii acţionează ca şi cei din lume. Glume, ţigări, fugiţi cu nevasta vecinului, faceţi câte o cinste mică spre a vă păstra slujba. Mai bine aş mânca biscuiţi cu apă şi să fiu curat în faţa lui Dumnezeu, decât să fac un compromis pentru orice fel de servici ar fi. Aşa este. Staţi corecţi faţă de Dumnezeu.

Samson, filistenii sunt peste tine! Tabernacol Branham, lumea se furişează în tine. Ţi-ai descoperit secretul? Ai permis să se furişeze o închinare formală? Ce ţi s-a întâmplat? Dumnezeu poate coborî ca să facă o minune, poate merge printre ascultători să le spună tainele inimii lor, poate vindeca bolnavii, poate face semne şi minuni, poate predica Cuvântul din răsputeri, prin Duhul Sfânt, iar oamenii spun „Păi eu cred că este bine. Ne place să ascultăm câteodată, dacă nu suntem prea obosiţi.” Asta este, tabernacol Branham! Filistenii sunt asupra ta.

Când se predica Cuvântul, sfinţii de mai demult aveau lacrimi în ochi, se ridicau şi umblau, plângeau în hohot, poate nu spuneau nimic, doar umblau prin jur, de două sau de trei ori apoi se aşezau, aşa erau de umpluţi cu Duhul Sfânt. Cuvântul îi hrănea. Omul nu va trăi numai cu pâine, ci cu fiecare cuvânt care iasă din gura lui Dumnezeu. Filistenii sunt asupra ta, tabernacol Branham! Filistenii sunt peste voi, penticostalilor! V-au biruit demult, atunci când v-aţi organizat până ce nimic nu a mai putut veni între voi, dacă nu era presbiterian sau baptist sau metodist sau catolic sau ceva. Voi nu aţi vrut să mai aveţi de-a face cu alţii.

Deci, trezire în timpul nostru? Cum o putem avea dacă Cel ce dă trezirea a fost legat de lume? Dumnezeu nu va veni

14

Page 15: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

acolo unde este lumea. Când v-aţi asociat cu lumea, s-a terminat. Când aţi permis ca lumea să se furişeze, aţi fost terminaţi. Dar dacă veţi da drumul cătuşelor lumii şi veţi veni la Dumnezeu, El vă va folosi, până ce veţi cocheta din nou. Singura speranţă pe care o mai am, este asta: „în timp ce Samson era legat, părul a crescut.”

Dumnezeule, trimite-ne o altă biserică, înainte de sfârşit, în care să poată intra puterea Duhului Sfânt şi Marcu 16, Fapte 2:4, 2:38, să poată urma biserica. Semnele şi minunile îi însoţeau pe apostoli. Mari semne ale învierii Sale îi însoţeau. Cât timp noi suntem în închisoare, cu siguranţă Dumnezeu are undeva o recoltă pentru ultimul mare măcel. Prietenul meu creştin, fie ca puterea ta să înceapă să crească. Mă rog ca acest mesaj din dimineaţa aceasta să aducă vitamină în voi, care să vă dea din nou putere spirituală. Să ne plecăm capetele ca să ne rugăm.

O, Doamne Dumnezeule, Creatorul cerurilor şi al pământului, Autorul vieţii veşnice şi Dătătorul fiecărui dar bun şi duhovnicesc, pune în inimă aceste cuvinte şi udă-le, Doamne. Fie ca oamenii să se roage pentru aceste lucruri, văzând că lumea a cucerit biserica şi i-a aflat puterea şi i-a luat-o. Oameni care odată erau biruitori, stau acasă miercuri seara şi se uită la televizor. Bucuria a fost luată din inimile lor, şi li s-a dat mai multă dragoste pentru lume decât pentru Dumnezeu. Li s-a dat mai multă dorinţă pentru distracţie decât pentru predicarea Evangheliei. Dacă nu este o orchestră cu zdrăngăneală şi spectacol, ei nu mai doresc Evanghelia cea veche ce aduce lacrimi de bucurie în suflet, care aduce înapoi vindecarea divină, care restituie bisericii darurile apostolice, care Îl aduce pe Hristosul înviat, Mesia al acestui timp.

Dar aşa cum Israel a fost legat de către regii lui şi n-au mai putut să-l urmeze pe adevăratul Rege, iar când acesta a venit ei nu L-au recunoscut, la fel este astăzi. O, Doamne, Regele slavei s-a arătat în chipul Duhului Sfânt şi ei nu au ştiut. Ei n-au recunoscut. Ei nu mai înţeleg pentru că sunt atât de organizaţi şi

15

Page 16: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

nu se întâmplă în organizaţia lor. Doamne, diavolul a făcut asta oamenilor. Fie ca Samson, aceia care doresc şi care plâng, care sunt corecţi în inimă, ei să stea până ce creşte o nouă şuviţă, până ce vine din nou bucuria în Sion. Să vină un grup care poate înţelege, care-L poate vedea pe Mesia şi puterea ascunsă de lume, pe care ei acum nu o înţeleg. Îngăduie Doamne ca ei să vadă asta. Căci o cerem în numele lui Isus. Amin.

Cum Îl iubesc eu. Să-şi trimită puterea…Toţi erau în camera de sus, într-un gând. Lumea a fost scoasă din ei. Au fost goliţi, şi a venit Duhul Sfânt.

Astăzi ei spun: ”Vino, alătură-te bisericii, pune-ţi numele în registru, sau îngenunchiază şi spune „Mărturisesc pe Isus ca Fiul lui Dumnezeu.” Diavolul face la fel. Sigur. Când Iuda a fost botezat, diavolul a fost botezat. Când Iuda predica evanghelia, Diavolul predica. Dar Diavolul nu a primit Duhul Sfânt. Asta este. Aici este puterea ascunsă puterea învierii, cu siguranţă. El este aici. Acelaşi Duh Sfânt care a fost peste Mesia, este încă peste biserica Lui. El nu pleacă niciodată. „Voi fi totdeauna cu voi, chiar în voi, până la sfârşitul lumii. Voi fi acolo. Lucrările pe care le fac Eu, le veţi face şi voi. Veţi face mai multe, pentru că Eu mă duc la Tatăl meu.” Dar lumea compromite aceste lucruri. „O, acele lucruri au trecut.” Exact ce vrea Diavolul. Dumnezeu vrea să fiţi botezaţi. Voi ziceţi: „Eu nu cred toată nebunia aceea.” Mergeţi înainte şi trăiţi în păcat. Dar când putreziţi faţă de părerile voastre, şi sunteţi născuţi din nou, viaţa nouă va fi diferită de ceea ce aţi avut înainte.

Un bob de grâu intră în pământ galben, răsare verde. Este ţeapăn când este semănat, dar răsare flexibil şi se mişcă împreună cu vântul. Oh, glorie. Halleluiah. Când începe să bată vântul, grâul nu poate decât să se mişte, se bucură; atunci creşte şi se întăreşte. Nu poate fi un fir decât după ce bobul moare şi putrezeşte. Nu moare numai, ci şi putrezeşte. Nu mai apare el, ci din el iese viaţa.

16

Page 17: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

Cum am spus, naşterea este ceva oribil, murdar, dar acolo este viaţa. Atunci când vă socotiţi murdari, când socotiţi murdare crezurile voastre metodiste, baptiste, penticostale şi muriţi pe altar, atunci vine viaţa nouă. Duhul Sfânt o aduce şi vă ridică deasupra acestor lucruri. Voi Îl vedeţi pe Dumnezeu. Într-o zi glorioasă Îl vom vedea. Dincolo de tot ce-i muritor, noi Îl vom vedea pe El. Credeţi asta?

Ceva s-a întâmplat. A scos lumea afară. Eu am început să văd lucrurile altfel. Eram atât de îngrijorat de felul în care acţionează poporul american an după an, văzând cum bărbaţii şi femeile se degradează şi merg în păcat până ce de două sau de trei ori era să sufăr un colaps. Ieri i-am spus lui Dumnezeu: „Nu mă voi mai îngrijora. Cuvântul Tău a spus aşa, dar eu voi sta în spărtură şi voi striga cu tot ce este în mine împotriva acestor lucruri.”

Deunăzi, în peştera mea de la Green's Mill, am stat acolo şi m-am rugat toată ziua. Pe la ora trei soarele apunea şi eu mă uitam, ieşisem din peşteră, şi stăteam pe o stâncă. Îl lăudam pe Domnul, privind spre est. Am putut să văd soarele coborând în spatele copacilor, pe vârful muntelui. Era linişte. Şi am spus: „Doamne, într-o zi Tu l-ai ascuns pe Moise în stâncă şi ai trecut pe lângă el, pentru că era istovit. Dar el a spus că parcă a fost spatele unui bărbat. Doamne, ascunde-mă în crăpătură.” Atunci, chiar pe lângă mine, a fost o adiere.

Doamne Isuse, Conducătorul binecuvântat al acestui car, Căpitanul vechiului vapor al Sionului, barca vieţii, prezenţa Ta este aici. Duhul Sfânt care L-a înviat din mormânt este aici.

Pentru că nu s-au împărţit bilete de rugăciune, este cineva din afara oraşului care doreşte rugăciune? Ridicaţi mâna. Cred că prietenul cu mustaţă de acolo din spate. Da, tu, ai ridicat mâna? Bine. Crezi tu că făgăduinţele Lui sunt adevărate? El unge biserica Lui şi a promis că şi noi vom face lucrările Lui, chiar mai multe. Crezi asta?

17

Page 18: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

Aşa-i că nu mă cunoşti? Crezi tu că Dumnezeu îmi poate spune ce este în inima ta, ca atunci când femeia aceea i-a atins haina? Crezi tu că El este Marele Preot pe care îl putem atinge? Dacă Dumnezeu îmi va descoperi starea ta vei crede că eu sunt profetul Său şi prezenţa Lui este aici şi din cauza asta se poate întâmpla? Tu te rogi pentru soţia ta. Ea are un şold dislocat. Dacă este aşa ridică mâna. Bine, du-te şi găseşte-o sănătoasă. Amin. Dar tu, din spate, cel cu mustaţă, crezi din toată inima? Crezi că Dumnezeu îmi poate spune problemele tale? Crezi tu că fiul tău se va face bine? Crezi? Tu ai un fiu care are o paralizie cerebrală. Eşti din Kentucky. Dacă este aşa ridică-ţi mâna. Noi nu ne cunoaştem. Du-te şi găseşte-ţi băiatul după credinţa ta.

Cine a mai ridicat mâna? Tu? Domnule, crezi tu că eu sunt proorocul lui Dumnezeu? Cu toată inima? Nu trebuie să te ridici. Tu ai diabet zaharat. Şi asta îţi face probleme la picior. Tu eşti din Ohio. Numele tău este Miller. Mergi acasă şi fă-te bine. Crede din inimă.

Doamna care stă aici, ai ridicat şi tu mâna? Crezi din toată inima? Crezi că eu sunt slujitorul lui Dumnezeu? Da? Vei crede dacă Dumnezeu îmi va spune problema ta? Tu ai ceva cu inima. Dacă este aşa, ridică-ţi mâna.

Doamna de lângă tine, s-a ridicat. Inima; dar, de fapt este vorba despre ochi. Eu o cunosc.

Acolo-n spate, bărbatul acela are şi el cu inima şi are o boală de piele. Crezi tu că Dumnezeu te va vindeca?

Undeva mai este un bărbat care a ridicat mâna. Domnul Schubert. Crezi tu? Şi tu ai cu ochii, nu-i aşa? Atunci ridică mâna. Tu te rogi şi pentru mama ta. Noi suntem străini. Este aşa? Dă din mână. Aşa este. Dacă poţi crede, tu poţi primi.

Hristos cel înviat este în clădire. El este acelaşi. Aţi permis ca lumea să stoarcă toată puterea din voi? Glorie. Eu vreau naşterea din nou. Vreau viaţă nouă. Nu-mi pasă dacă trebuie să fiu un fanatic. Vreau adevăratul Duh Sfânt aşa cum este peste mine acum. Vreau să păstrez asta. Mai degrabă să am

18

Page 19: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

asta, decât toate lucrurile lumii. Amin. Credeţi? Credeţi că El este aici? Atunci puneţi-vă mâinile unii peste alţii. Spuneţi-mi încă un lucru pe care ar fi putut să-l facă El. Nimic. Aveţi credinţă. Credeţi că s-a terminat.

Doamne Dumnezeule, Creatorul cerurilor şi al pământului, Autorul vieţii veşnice şi Dătătorul tuturor darurilor bune, Duhul Tău unge atât de puternic aici, de parcă se mişcă clădirea. De ce nu pot oamenii să înţeleagă, Doamne? S-au unit ei atât de mult cu lumea, şi au devenit reci şi formali, încât nu Te mai pot cunoaşte? Doamne Dumnezeule, fie ca această putere să lovească în fiecare, şi fiecare bolnav să fie vindecat, fiecare păcătos să fie salvat, şi Dumnezeu să primească slava. O cer prin Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Amin.

Credeţi? Ridicaţi-vă mâinile. Primiţi vindecarea? Dumnezeu să vă binecuvânteze. Mergeţi şi va fi după credinţa voastră. Văd vedenii peste alţii. Deseară trebuie să mă întorc. Dacă nu credeţi acum, nu veţi crede niciodată. Isus a făcut-o odată şi ea a spus: „Ştiu că Mesia va face asta, dar Tu cine eşti?” El a spus: „Eu sunt Acela.” Atunci ea a fugit în oraş şi a spus: „Veniţi să vedeţi un om care mi-a spus ce am făcut. Nu este El Mesia?” El a spus: „Aceste lucruri se vor repeta în zilele de pe urmă. Biserica va predica adevărul. Va sta pe Cuvânt. Va împlini toate poruncile lui Dumnezeu. Nu se va uni cu lumea. Şi acolo Eu voi face aceleaşi lucruri.”

Dar El a spus: „Dar ei vor fi iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu, având o formă de evlavie” – foarte religioşi, mergând la biserică – „dar negându-i puterea. Depărtează-te de ei.” Voi, oamenilor, oriunde aţi fi în adunare, care ştiţi că El v-a chemat chiar acum – dacă este adevărat ce v-am spus, neştiind nimic despre voi – atunci ridicaţi-vă mâinile, oricine aţi fi! Peste tot în biserică. Vedeţi? Nu-i cunosc, nu i-am văzut niciodată, dar Duhul Sfânt este aici, El îi cunoaşte. Nu vedeţi că nu sunt eu?

19

Page 20: 1959 06 28 - Biserica Inselata de Lume

O biserică înşelată de lume – W.M.Branham

Ascultaţi. Dacă El se încrede în mine cu adevărul Cuvântului, pentru că adevărul poate veni doar prin Cuvânt, pocăiţi-vă fiecare din voi, şi fiţi botezaţi în numele lui Isus Hristos, pentru iertarea păcatelor, şi veţi primi darul Duhului Sfânt. Căci este pentru voi, pentru copiii voştri, şi pentru cei care sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul Dumnezeul nostru. Credeţi asta? Imediat va fi un serviciu de botez.

Să ne plecăm capetele. Pastorul să se roage până se pregătesc ei pentru botez. Cred că urmează un serviciu de botez. Bine………

-traducere şi tehnoredactare, Sibiu, duminică, 12 mai 2002

20