autorally magazin transilvania rally 2014

32
DANUBE DELTA RALLY: DELECOUR CÂŞTIGĂ CU SUBARU MARELE PREMIU AL ORAŞULUI BRAŞOV PILOŢII CLUJENI PREZINTĂ PROBELE TRANSILVANIA RALLY Sebi Barbu : “Pilotez din plăcere şi pentru mine” TRANSILVANIA RALLY • 19 - 21 IUNIE 2014 ANUL IX, NR. 4

Upload: autorallyro

Post on 28-Mar-2016

226 views

Category:

Documents


2 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Page 1: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

DANUBE DELTA RALLY: DELECOUR CÂŞTIGĂ CU SUBARU

MARELE PREMIU AL ORAŞULUI BRAŞOV

PILOŢII CLUJENI PREZINTĂ PROBELE TRANSILVANIA RALLY

Sebi Barbu: “Pilotez din plăcere şi pentru mine”

TRANSILVANIA RALLY • 19 - 21 IUNIE 2014ANUL IX, NR. 4

Page 2: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014
Page 3: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.rocea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

3

19 - 21 IUNIE 2014 TRANSILVANIA RALLY

3

© 2003 Toate drepturile asupra acestei lucrări aparţin AUTO BLIC BRAŞOV. Conţinutul revistei „AUTORALLY MAGAZIN” nu poate fi reprodus integral sau parţial, în scris sau pe orice alt suport şi nu poate fi distribuit liber sau prin vânzare decât cu permisiunea scrisã a AUTO BLIC BRAŞOV.

Redactia: AUTORALLY MAGAZINSupliment informativ www.autorally.ro

Grafică și design:AFACERI PROSPERE SRL

Editor: AUTO BLIC BRASOV Adresa: Brașov, Str. Republicii nr. 50,Tel.: 0745.039736, Fax: 0368.430187,e-mail: [email protected]

Foto: Rally Cow

Rally time in Transilvania!

Clujul se pregateste, ca in fiecare an, de sarbatoare! Mirosul benzinei si al franelor incinse, pocnetul ALS-ului, scrasnetul slick-urilor si caro-seriile multicolore se pregatesc sa revina in unul din cele mai impor-tante centre ale motorsportului autohton.

Transilvania Rally, a 4-a etapa a Campionatului National de Raliuri-Dunlop, bate la usa iar cei care se pregatesc sa isi deschida inimile caravanei ralistice nu sunt putini.

De mai bine de un secol Clujul dar si Kolozsvarul si Klausenburgul au dat universului motorsportului autohon multi sportivi de frunte, arbitri, organiza-tori si zeci de mii de fani, multi dintre ei fani hardcore care “urmaresc” univer-sul sportului iubit pe toate traseele din tara.

Istoria raliului nostru de casa nu mai trebuie amintita in detaliu in fiecare an, este o competitie de prestigiu care a debutat in 1975 sub titulatura raliul “Avram Iancu” si care a fost precedata de diverse alte competitii automobilisti-ce cum ar fi cursa de coasta de pe Feleac-etapa a campionatului european, de Turul Europei – un raliu ce strabatea mai multe tari de pe continent sau cursele de circuit din centrul orasului. De-a lungul anilor a urmat atat o pendulare intre primele doua divizii ale campionatului (da, au existat 2 divizii de raliuri inainte de 1990!), cat si cateva schimbari de nume pentru ca din 2012 sa se numeasca Transilvania rally.

O denumire ce nu se sfieste sa ascunda ambitiile internationale ale orga-nizatorilor unui raliu ce ar putea deveni in viitorul apropiat etapa in competitiile europene.

Afluenta pilotilor straini din Campionat sustine si chiar faciliteaza in oare-care masura acest demers iar calitatea si complexitatea probelor il recomanda ca, poate, cel mai interesant raliu din punct de vedere sportiv din Romania!

Probe celebre ca Tarnita sau Belis, cu sutele de viraje, unele inselatoare, altele imbietoare si cateva mascate de vegetatia care isi cere drepturile si face sarcina sportivilor si mai grea, suprafata mixta asfalt-macadam a probei Faget ce te solicita la maxim si confera in acelasi timp un excelent loc de privit pen-tru spectatorii care vor putea gusta din dificultatea rularii cu pneuri slick pe macadam, incursiunea inedita la Turda pentru o superspeciala-spectacol sau zona startului festiv din centrul Clujului sunt ingrediente esentiale ce garan-teaza un spectacol automobilistic de calitate!

Desfasurat anul acesta in perioada 19 – 21 iunie si avand un total de 123 km de proba speciale, Transilvania Rally este un raliu conceput modern special pentru ca spectatorii sa fie cat mai aproape de toata actiunea. Vineri, 20 iunie, in prima zi a raliului sunt programate 3 probe speciale cu incepere de la ora 19:45, actiunea desfasurandu-se in zona Faget-Salicea-Salicea-Prunis-Turda. Sambata, 21 iunie, a doua zi a raliului sunt programate 9 probe speciale in zona Tarnita-Belis. Una dintre surprize este la ora 13:13 cand se va da startul unei noi super speciale, pe centura de ocolire a comunei Floresti. Ultima proba a raliului este programata incepand cu ora 19:30, la Polus Center, fiind urmata de festivitatea de premiere si alte suprize speciale.

Va asteptam sa urmariti evolutiile contra-cronometru ale protagonistilor campionatului in frunte cu Francois Delecour – vice campion mondial si dublu campion al Romaniei, Gergo Szabo, Dan Gartofan, Sebastian Barbu, Adrian Ra-spopa, Raul Badiu, Sorin Badea, si multi altii precum si “armada” sportivilor Clujeni in frunte cu Marco si Simone Tempestini, Bogdan Marisca, Daniel Ungur, Horatiu Savu, Florin Crisan, Sebastian Gioarsa, Iosif Ferenti si, cu voia dumnea-voastra, ultimul pe lista, al dumneavoastra Edwin Keleti.

Articol preluat din revista-ghid Transilvania Rally

Cuprins

www.autorally.rocea mai buna sursa de informatii, rezultate live si clasamente

Editorial Dipl. Ing. Edwin KELETI

03 ........ Editorial

04 ........ Danube Delta Rally

06 ........ Clasamente

08 ........ Secretul lui Sebi Barbu: “Pilotez din plăcere şi pentru mine”

10 ........ Lucien Hora s-a impus în Marele Premiu al Oraşului Braşov

GHID AUTORALLY (VERSO)

02 ........Harta Generală

03 ........Program

04 ........ Lista de înscrieri

06 ........Probe speciale

Page 4: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.ro cea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

4TRANSILVANIA RALLY 19 - 21 IUNIE 2014

4

Francois Delecour a câştigat Danube Delta Rally cu doar două secunde în faţa lui Simone Tempestini,

după un final de raliu dramatic, marcat de probleme tehnice pentru campionul ultimelor două sezoane. Sebastian Barbu reuşeşte al doilea podium al sezonului, în timp ce Florin Tincescu obţine o victorie surprinzătoare la două roţi motrice, beneficiind de problemele lui Adi Răspopa şi Raul Badiu, cei doi lideri anteriori ai categoriei.

Deşi părea că are victoria în buzunar, mai ales după penalizarea încasată de Simone Tempestini vineri seara, care îl ducea la un minut şi jumatate în fruntea cursei, Francois Delecour a fost eroul unui final dramatic, după ce o bieletă

de direcţie a maşinii sale a cedat în penultima specială. După reparaţii de urgenţă şi departe de a fi ferit de emoţii, Francois Delecour a reuşit să parcurgă etapa de legătura şi superspeciala de final şi să ajungă cu bine în parcul închis de final de raliu.

“Vina mea poate a fost că am mers prea încet astăzi, încercând să controlez lucrurile, ceea ce nu îţi lasă prea mult spaţiu în cazul în care ai o problemă, aşa cum s-a întâmplat acum” a spus Delecour la final. “La sfârşitul penultimei speciale, cu un kilometru înainte de final, am simţit dintr-o dată maşina plecând în derapaj. Din păcate am rămas complet fără direcţie pe partea dreaptă şi am pierdut şi planetara dreaptă faţă, mergând în continuare

cu diferenţialul blocat. A fost incredibil, sunt extrem de fericit că am reuşit să câştigăm cu o maşină de Grupa N, să fim atât de competitivi.”

Simone Tempestini a încheiat întrecerea pe locul doi, sărbătorind primul podium al carierei în CNR Dunlop, demonstrând încă odată că are suficientă viteză la comenzile Peugeot-ului S2000 pentru a câştiga raliuri, iar prima victorie este doar o chestiune de timp. Penalizat cu un minut pentru intrarea în avans în Zona Tehnică de la finalul zilei întâi, juniorul NRA a continuat să atace în ziua secundă, iar, după problemele lui Delecour, doar două secunde i-au lipsit pentru a-şi adjudeca prima victorie.

“Ştiam că oricând poate fi o şansă, o problemă tehnică, însă nu ne gândeam de dimineaţă că îl mai

DANUBE DELTA RALLY: DELECOUR CÂŞTI GĂ CU SUBARU

Francois Delecour

Florin Tincescu

Simone Tempestini

Page 5: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.rocea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

5

19 - 21 IUNIE 2014 TRANSILVANIA RALLY

5

putem ajunge pe Francois” a spus Simone. “Ne mai trebuiau două secunde undeva pe probe pentru a obţine victoria, însa ne bucurăm pentru primul meu podium şi pentru că am ajuns la final cu bine. La fel ca şi la Arad, feeling-ul cu Peugeot-ul a fost foarte bun, mă bucur de fiecare kilometru pe care îl fac cu maşina aceasta.”

Sebi Barbu bifează al doilea podium al sezonului, după cel de la Braşov, într-o primă parte de sezon foarte reuşită pentru sibian. Danube Delta Rally a marcat prima victorie de probă a sa şi un nou loc trei, după ce a reuşit să îi devanseze pe mult mai experimentaţii Dan Gîrtofan şi Bogdan Marişca. “Maşina şi noi ca şi echipaj cred că încet-încet

suntem capabili de rezultate de acest gen. Mai avem de lucru, sunt încă multe lucruri pe care trebuie să le învăţăm şi să le aplicăm, dar, per ansamblu, sunt foarte mulţumit şi este o surpriză şi pentru noi acest podium” a spus Barbu.

Dan Gîrtofan a reuşit să-şi apere poziţia a patra în fata lui Bogdan Marişca în ultimele două speciale, câştigând disputa Skodelor S2000 cu 5,3 secunde în faţa clujeanului.

Florin Tincescu a reuşit un raliu foarte bun, în care a depăşit cu brio condiţiile dificile, la comenzile micului său Citroen C2R2, pentru a obţine cel mai bun rezultat din carieră, locul şase la general şi prima victorie la categoria maşinilor cu două roţi

motrice. Bogdan Barbu s-a impus fără probleme în Cupa Dacia, cu un avans de 2 minute şi 22 de secunde în faţa celui mai apropiat urmăritor, Viorel Ivan, Sebastian Gioarsa a fost cel mai rapid la clasa 9, în timp ce Dorin Banciu ţi-a adjudecat victoria clasei 11.

DANUBE DELTA RALLY: DELECOUR CÂŞTI GĂ CU SUBARU

Dan Gîrtofan

Sebastian Barbu

CLASAMENT1. Francois Delecour 1:19:24.42. Simone Tempestini +2.03. Sebastian Barbu +1:01.84. Dan Girtofan +1:22.25. Bogdan Marisca +1:27.5 6. Florin Tincescu +7:48.27. Razvan Trisnevschi +8:07.78. Adrian Raspopa +8:13.79. Dragos Dinu +9:59.310. Zoltan Juhos +10:20.9

Page 6: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.ro cea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

6TRANSILVANIA RALLY 19 - 21 IUNIE 2014

CLASAMENTE 2014: DUPĂ 3 ETAPECLASAMENT GENERAL

Pozitie/Nr. concurs Pilot Puncte

1 1 DELECOUR Francois 552 5 GIRTOFAN Dan 43.23 12 BARBU Sebastian 414 99 KELETI Edwin 325 8 MARISCA Bogdan 24.46 94 TEMPESTINI Simone 23.67 11 RASPOPA Adrian 16.88 7 SZABO Gergo 169 41 MIHALACHE Manuel 14.410 3 TEMPESTINI Marco 11.4

CLASAMENT CLASA 2

Pozitie/Nr. concurs Pilot Puncte

1 5 GIRTOFAN Dan 46.22 99 KELETI Edwin 44.43 12 BARBU Sebastian 444 94 TEMPESTINI Simone 375 1 DELECOUR Francois 306 8 MARISCA Bogdan 26.47 7 SZABO Gergo 128 3 TEMPESTINI Marco 6.4

CLASAMENT CLASA 3

Pozitie/Nr. concurs Pilot Puncte

1 20 SAVU Horatiu 41.22 31 TRISNEVSCHI Razvan 303 41 MIHALACHE Manuel 304 33 CRISAN Florin 29.65 29 JUHOS Zoltan 26.46 1 DELECOUR Francois 257 55 DRAGAN Adrian 19.28 51 CASCAVAL Andrei 189 36 DINU Dragos 1510 63 GROZA Elisei 14.4

CLASAMENT CLASA 9

Pozitie/Nr. concurs Pilot Puncte

1 56 GIOARSA Sebastian 632 39 SZABO Csongor 303 34 GRIGORE Adrian 28.84 23 BARBU Bogdan 25.25 447 ARDELEAN Alexandru 22.46 61 TESLOVAN Adrian 227 421 NECULA Radu 21.68 65 KELEMEN Peter Sandor 209 47 IVAN Viorel 1510 43 MICULICI Vlad 12

CLASAMENT CLASA 5Pozitie/Nr. concurs Pilot Puncte1 11 RASPOPA Adrian 302 4 PORCISTEANU Valentin 21.63 25 BADIU Raul 184 475 POHARIU Daniel Iulian 14.4

CLASAMENT 2 ROTI MOTRICEPozitie/Nr. concurs Pilot Puncte1 11 RASPOPA Adrian 682 56 GIOARSA Sebastian 34.23 25 BADIU Raul 32.44 28 TINCESCU Florin 255 4 PORCISTEANU Valentin 21.66 34 GRIGORE Adrian 14.47 75 STRATNIC Costi 14.48 61 TESLOVAN Adrian 149 23 BARBU Bogdan 1210 39 SZABO Csongor 1211 65 KELEMEN Peter Sandor 11.212 447 ARDELEAN Alexandru 10.413 47 IVAN Viorel 1014 421 NECULA Radu 9.615 475 POHARIU Daniel Iulian 4.8

CLASAMENT DEBUTANTIPozitie/Nr. concurs Pilot Puncte1 447 ARDELEAN Alexandru 66.62 485 TALASMAN Bogdan 38.43 475 POHARIU Daniel Iulian 32.44 421 NECULA Radu 305 401 CRACIUNESCU Andrei 24.66 473 MUSETEANU Andrei 187 423 NECULA Gabriel 128 403 COREANU Andrei 10

CLASAMENT ECHIPEPozitie Echipa Puncte1 ESD Rally Team 1792 BCR Leasing Rally Team 142.43 Napoca Rally Academy 84.6

CLASAMENT CUPA DACIAPozitie/Nr. concurs Pilot Puncte1 61 TESLOVAN Adrian 502 23 BARBU Bogdan 46.63 485 TALASMAN Bogdan 32.44 44 MIREA Alexandru 305 65 KELEMEN Peter Sandor 29.46 47 IVAN Viorel 187 401 CRACIUNESCU Andrei 168 80 STAN Andrei 129 473 MUSETEANU Andrei 1010 60 GLAVAN Dan Ovidiu 9.6

Page 7: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014
Page 8: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.ro cea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

TRANSILVANIA RALLY 19 - 21 IUNIE 2014

SECRETUL LUI SEBI BARBU: “PILOTEZ DIN PLĂCERE ŞI PENTRU MINE”

8

Care a fost obiectivul tau la inceputul sezonului? S-a schimbat acesta avand in vedere pozitia din clasamentul general?Era absurd sa imi stabilesc un obiectiv la inceputul sezonului,

nu am experienta necesara sa fac inca asemenea lucruri. Am pornit la drum intr-o formula complet noua si am de gand sa imbunatatesc toate aspectele pana la finalul sezonului. Cu toate ca suntem intr-o pozitie

mult mai buna decat ne asteptam la ora actuala, strategia noastra de pana acum nu se va schimba mult, vreau sa pastrez acest nivel si, de ce nu, sa il imbunatesc de la o etapa la alta.

Ai avut un stil de pilotaj cerebral si ai avut de castigat. Mergi pe aceeasi strategie si in continuare, in etapele care urmeaza?Nu am nimic de demonstrat nimanui, pilotez din placere si pentru mine. Sunt de parere ca, pentru a fi pilot in motorsport, trebuie sa iti doresti, iar eu imi doresc acest lucru. Pilotez in limitele mele, pana acum nu mi-am asumat niciun risc inutil. Incerc sa fiu cat mai eficient, inca mai am multe de invatat, diferenta de timp este inca mare

Daca am fi facut un sondaj inainte de startul editiei 2014 a Campionatului National de Raliuri Dunlop cu privire la podiumul de dupa primele trei etape, cu siguranta ca Sebastian Barbu nu s-ar fi aflat

printre favoriti. Cu toate acestea, la volanul unei masini noi, Mitsubishi Lancer Evo X R4, la o clasa noua, clasa 2, trecand la tractiune integrala si avand un nou navigator, in persoana lui Sergiu Itu, Sebi Barbu a terminat pe podium in clasamentul general atat la Tess Rally Romtelecom cat si la Danube Delta Rally. Adaptabilitatea si constanta au fost principalele avantaje ale echipajului Barbu / Itu, dar nu pot fi lasate de o parte nici placerea de a alerga, evidenta in cazul celor doi si viteza pura demonstrata in numeroase randuri. Am realizat un scurt interviu cu pilotul aflat pe a treia trepta a podiumului inainte de Transilvania Rally.

Page 9: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.rocea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

19 - 21 IUNIE 2014 TRANSILVANIA RALLY

SECRETUL LUI SEBI BARBU: “PILOTEZ DIN PLĂCERE ŞI PENTRU MINE”

9

fata de colegii din fata, dar vreau incet, incet sa ma apropriu de ei. Proba castigata la Tulcea nu a fost o intamplare, am tras, am mers tare si am reusit. De acum mai departe o sa pastram aceeasi strategie, insa o sa ridicam ritmul.

2014 ti-a adus multe schimbari, trecerea la „integrala”, navigator nou, echipa noua? Cum a fost adaptarea la toate aceste schimbari?Mi-am indeplinit o dorinta... aceea de a pilota un Mitsubishi Lancer Evo. Adapatarea la noile schimbari nu a fost deloc grea. Masina are in spate o echipa tehnica cu mare experienta in raliuri, e ca si cum iti iei cainele de la dresaj si face tot ce ii spui,

atat de bine ma inteleg eu cu ea. Cu Sergiu colaboarea merge bine, amandoi cautam o schimbare, reusim sa facem o echipa buna in masina, si dupa cum iti spuneam, mi-am indeplinit o dorinta... Sunt constient ca, de acum mai departe in CNR, ne va fi tot mai greu, dar suntem decisi sa luptam pana la capat, asa incat la finalul sezonului sa ramanem pe un loc cat mai bun in clasamentul general.

Avand in vedere ca Raliul Sibiului nu se gaseste in calendarul 2014, care este raliul tau preferat din cele ramase?Toate raliurile de macadam sunt preferatele mele. Incerc sa gasesc ceva special la fiecare raliu, cate un element care ma

poate ajuta sa ma imbunatatesc, astfel nu mai pot avea doar un singur raliu preferat. Sunt atatea raliuri frumoase incat cred eu ca e greu sa iti alegi unul preferat.

Ati avut programate teste inainte de Transilvania Rally?Programul nostru pe sezonul 2014 a cuprins doar doua sesiuni de teste, una inainte de Brasov, pe asfalt si una pe macadam inainte de Arad, nu am facut teste inainte de Transilvania Rally. Avem sesiunea de shakedown, iar daca mai e ceva de imbunatatit e timp destul sa o facem acolo. Etapa de la Cluj va fi incalzirea pentru urmatoarea etapa din European Rally Trophy la care o sa participam, in perioada 18-20 iulie mergem la Rally Bulgaria (asfalt).

Page 10: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.ro cea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

TRANSILVANIA RALLY 19 - 21 IUNIE 20141

0

LUCIEN HORA S-A IMPUS ÎN MARELE PREMIU AL ORAŞULUI BRAŞOV

În faţa numeroşilor spectatori veniţi pe Drumul Poienii, Lucien Hora (Lola B99/50) a câştigat Marele Premiu al Oraşului

Braşov, adjudecându-şi victoria în ambele manşe de concurs şi bifând cel mai rapid rezultat al weekend-ului. Pe a doua treaptă a podiumului a urcat Ovidiu Zaberca iar pe cea de-a treia Paul Andronic, după o frumoasă bătălie pentru locul secund, în timp ce Horaţiu Ionescu-Cristea a abandonat cu o problemă de transmisie în prima manşă de concurs, după ce a dominat grupa H în antrenamente.“M-am simţit excelent în acest weekend” a declarat Lucian Hora. “Anul trecut am avut eu probleme tehnice, i-am zis lui Horaţiu [Ionescu-Cristea] că ştiu cum se simte şi că trebuie să treacă peste acest episod”

a adăugat pilotul reşitean.La debutul pe noul Ferrari 458 Challenge, Horaţiu Ionescu Cristea s-a aflat pe parcursul întregului weekend pe una din primele două poziţii în clasamentul timpilor şi era marele favorit la locul secund şi la câştigarea grupei H. O problemă electronică la cutia de viteze, care nu permitea cuplarea primei trepte, nu i-a dat posibilitatea pilotului bucureştean să ia startul în prima manşă de concurs. În lipsa acestuia, bătălia pentru al doilea loc a fost extrem de interesantă, mai puţin de 3 zecimi despărţindu-i pe Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer EVO VIII), Ovidiu Zaberca (Mitsubishi Lancer EVO 8.5) şi Paul Andronic (Mitsubishi Lancer EVO IX) după prima urcare.Cu 2:25.221 în cea de-a doua manşă

de concurs, Ovidiu Zaberca a reuşit să îşi învingă rivalii şi să obţină al doilea loc în clasamentul etapei, în faţa lui Paul Andronic, clasat pe 3. Lucian Răduţ a trebuit să se mulţumescă doar cu locul patru în clasamentul OPEN şi cu podiumul grupei H. Unul dintre marii absenţi ai zilei de duminică a fost Daniel Onoriu. Acesta a abandonat în prima zi după ce motorul maşinii sale s-a spart.Deşi fără miză din punct de vedere al clasamentului, Horaţiu Ionescu Cristea a reuşit să ia startul în cea de-a doua manţă de concurs, obţinând cel mai bun timp al weekend-ului la grupa H, 2:24.596. Cel de-al doilea Ferrari 458, pilotat de Armando Battocchi, a venit pe locul 5, în faţa lui Edu Stan (Subaru

continuare la pagina 14

Lucien Hora

Page 11: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014
Page 12: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014
Page 13: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014
Page 14: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.ro cea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

14

TRANSILVANIA RALLY 19 - 21 IUNIE 2014

Impreza). Battocchi şi-a adjudecat victoria în clasamentul automobilelor cu 2 roţi motrice. Acesta a fost urmat de Mircea Padurean (VW Golf 4) şi de Marius Petre (Skoda Fabia).Napoca Rally Academy a participat cu aproape întreg efectivul la Marele Premiu al Oraşului Braşov, având ca scop principal testarea în condiţii de asfalt înainte de Transilvania Rally. Grupa N a reprezentat duelul generaţiilor în familia Tempestini, cei doi clasându-se pe primele două poziţii ale clasamentului. De această dată, Marco Tempestini (Ford Fiesta R5) a fost mai rapid decât juniorul Simone (Peugeot 207 S2000). Cei doi au fost însoţiţi pe podiumul grupei de Adrian Ionescu (Mitsubishi Lancer EVO IX).Un duel frumos am avut pe parcursul întregului weekend şi în fruntea grupei A, acolo unde Adrian Iliescu (Mitsubishi Lancer EVO IX) l-a învins pe Cosmin Dragnea (Mitsubishi Lancer EVO VII). Pe locul 3 a încheiat George Creţu (Mitsubishi Lancer EVO VI).Simone Tempestini a fost cel mai rapid pilot al categoriei rezervate juniorilor, iar Mihai Beldie, la volanul unui BMW 120d, a reuşit cel mai bun timp cu o maşină diesel. Mihai

Manole a câştigat lupta debutanţilor, surclasându-i pe Sebastian Stanescu şi pe Andrei Degeratu.Două maşini BMW au câştigat grupele “istoricelor”. Gunther Graef l-a invins pe Cătălin Cedric Ghigea şi pe Marian Comşa în categoria I1, iar Eduard Tontsch s-a clasat în faţa lui Dan Spuderka şi a lui Costin Gănescu la I2.Componenţii ACM Sport Reşiţa au urcat pe prima treaptă a podiumului destinat echipelor. Pe 2 s-a clasat Autotehnica, iar pe 3, Rally Dream Team.

Dan Terea - Echipa Autorally

continuare de la pagina 10

CLASAMENT

1 Lucien Hora 4:37.736

2 Ovidiu Zaberca +13.571

3 Paul Andronic +15.238

4 Lucian Radut +16.650

5 Armando Battocchi +21.823

6 Edu Stan +26.343

7 Marco Tempestini +27.662

8 Mircea Padurean +31.848

9 Simone Tempestini +32.336

10 Adrian Iliescu +32.572

Ovidiu Zaberca

Page 15: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014
Page 16: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014
Page 17: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014
Page 18: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014
Page 19: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.ro cea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

14

TRANSILVANIA RALLY 19 - 21 IUNIE 2014

PS FĂGET “GARMIN” / PS CIURILA “GARMIN” - BOGDAN MARIŞCA“Este una dintre probele cele mai dificile din campionat şi aceasta pentru că este prima proba mixtă, asfalt/macadam, care va fi parcursă cu set-ul de asfalt. Este o probă spectaculoasă, în care se poate greşi foarte uşor şi în care, dacă nu eşti atent, poţi pierde mult timp. Este o probă foarte bună pentru spectatori, în care poţi vedea evoluţia echipajelor atât pe asfalt, cât şi pe macadam. Cea mai bună locaţie este exact intersecţia dintre cele două, pentru că este o zonă dinamică şi în care vizibilitatea este foarte bună. În plus, zona va fi amenajată special pentru spectatori cu locuri pentru picnic. La toate acestea se mai adaugă şi faptul că proba este parcursă de două ori într-un interval de timp relativ scurt, o dată pe zi şi o dată pe noapte! Mă aştept ca şi anul acesta să fie un public numeros pe această probă şi să fie un spectacol placut”.

PREZENTAREA PROBELOR

PS RÂŞCA – GEORGE MORAR“Proba este foarte interesantă şi complexă din punct de vedere sportiv pentru că sunt combinate două tipuri de drum: pe prima parte a probei drumul este lat cu asfalt denivelat, iar a doua este îngustă pe un asfalt nou şi foarte bun cu câteva vârfuri de pantă foarte interesante. A doua parte este exact ca o probă de Campionat Mondial sau European şi seamănă foarte tare cu unele din probele de asfalt din Raliul Cataluniei. Prin urmare pentru cei împătimiţi de febra raliurilor care vor să vadă viteză pură aceasta este proba “de văzut”. Există multe locuri de parcare şi spectatori au numeroase zone de unde pot urmări spectacolul în siguranţă. Se poate lăsa maşina şi în afara probei, în localităţile Raşca sau Mănăstireni, după care spectatorii pot ajunge să urmărească şi super speciala din parcarea Polus Center”.

Page 20: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.rocea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

19 - 21 IUNIE 2014 TRANSILVANIA RALLY

PS 12 - POLUS

19 - 21 IUNIE 2014

13

Page 21: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.ro cea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

TRANSILVANIA RALLY 19 - 21 IUNIE 2014

PS 7,8 - FLOREŞTI

12

Page 22: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.rocea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

11

19 - 21 IUNIE 2014 TRANSILVANIA RALLY

PS 6,11 - RAŞCA

11

19 - 21 IUNIE 2014

Page 23: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.ro cea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

10

TRANSILVANIA RALLY 19 - 21 IUNIE 2014

PS 5,10 - BELIS

10

Page 24: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.rocea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

19 - 21 IUNIE 2014 TRANSILVANIA RALLY

9

PS 4,9 - TARNIŢA

19 - 21 IUNIE 2014

Page 25: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.ro cea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

8TRANSILVANIA RALLY 19 - 21 IUNIE 2014

PREZENTAREA PROBELOR

8

PS TARNIŢA “BANCA TRANSILVANIA”MARCO TEMPESTINI“Cred că este una din cele mai tehnice probe de asfalt din România, secvenţe de virajele lente şi rapide, lungi şi scurte, cu suprafeţe total diferite, din punctul de vedere al aderenţei: ciment la începutul de probă, extrem de alunecos şi dacă este uscat şi mult mai dificil dacă plouă, asfalt foarte uscat la mijlocul probei, cu multe denivelări, care vor pune multe dificultăţi piloţilor. Iar la sfârşit este asfalt cu mult pietriş pe partea de urcare de la mină până în Marisel, o bucată foarte rapidă, dar cu aderenţă foarte scăzută. Daca plouă proba devine şi mai dificilă, findcă se vor forma multe bălţi, iar aderenţa este scăzută aproape peste tot. Altă caracteristică a acestei probe este că având multe viraje înşelătoare este aproape imposibil să mergi tare la vedere, aşa că relaţia pilot/copilot este decisivă dacă vrei să scoţi un timp bun pe Tarniţa. Din păcate, pentru public, accesul pe probă este mai dificil. În mod normal, publicul poate intra pe probă pe la start sau sosire, dar anul acesta proba este mai lungă cu aproape un kilometru şi jumătate, partea nouă fiind la început. Este pentru prima oară când se foloseşte această porţiune în raliu şi aici este usor de ajuns pentru public şi este şi un pasaj foarte interesant. Alte zone de interes pe această probă sunt: podul “lui Danny” la 2 km de la startul probei, intersecţia unde începe urcarea spre Marisel, aproape la mijlocul probei, “celebrul” ac de păr larg de stânga spre sfârşitul probei şi porţiunea rapidă care urmează imediat după”.

PS FLOREŞTI “COMPEXIT”GEORGE MORAR“Proba speciala Floreşti face parte din categoria probelor foarte accesibile publicului. Aceasta începe chiar la ieşirea din cartierul Grigorescu şi se termină la intrarea în localitatea Floreşti. Acest lucru oferă un acces uşor pe probă al spectatorilor chiar şi fără maşină. Cadrul natural oferă vizibilitate excelentă. Pe tot parcursul probei pe dealul din partea dreaptă a drumului se poate sta ca într-o tribună naturală de unde se poate vedea aproape în întregime proba în condiţii de siguranţă deplină. Proba Floreşti este considerată proba spectacol a celei de-a doua zi de raliu şi la asta contribuie şi faptul că se desfăşoară în întregime pe macadam. Se pot vedea două treceri pe probă într-un interval mic de timp, după care se poate ajunge foarte uşor la super speciala din parcarea Polus Center. Proba are multe din ingredientele care ar putea-o face o probă spectacol de referinţă în campionatul nostru aşa că vă invităm să o descoperiţi”.

PS BELIS – SIMONE TEMPESTINI“Proba specială Belis a fost inclusă în programul de raliu pentru prima oară în 2013 şi se va ţine în acelaşi sens la Transilvania Rally 2014. Este o probă de lungime medie, are 13 km de asfalt bun fără denivelări, foarte tehnic. Drumul este destul de îngust, cu o lăţime între 3 şi 5,5 metri. Trebuie să fii foarte precis şi aici nu-ţi poţi permite nici cea mai mică greşeală! Sunt cocoaşe cu puncte fără vizibilitate şi multe poduri de beton care pot deveni periculoase. Dictarea trebuie să fie perfectă şi dacă nu ai incredere în ea înseamnă secunde pierdute. Este o probă grea unde o greşeală înseamnă automat abandon! Pentru spectatori, chiar la sfârşit este un ac de par strâns şi îngust unde se pot vedea abilităţile piloţilor; sau pe mijlocului probei este un platou unde se poate parca maşina. Este o parte de viteză cu vizibilitate bună, maşinile o sa treacă de o cocoaşă începând o coborâre abruptă, se poate aprecia stabilitatea maşini şi tupeul echipajelor! Această variantă obligă spectatorii să rămână pe proba de când se închide circulaţia până se deschide! Este situată într-o o locaţie superbă în mijlocul pădurii, iar drumul este frumos atât pentru concurenţi cât şi pentru fanii de pe margine. O probă care merită văzută!”.

Page 26: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.rocea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

19 - 21 IUNIE 2014 TRANSILVANIA RALLY

7

PS 2 - SUPERSPECIALA TURDA

Page 27: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.ro cea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

TRANSILVANIA RALLY 19 - 21 IUNIE 2014

PS 1 - FĂGET / PS 3 - CIURILA

6

Page 28: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

Alege un leasing „pour les connaisseurs” și ajungi la Salonul Auto Paris!

BCR Leasing IFN este membru Erste Group

Alege un leasing „pour les connaisseurs” și ajungi la Salonul Auto

Profită de oferta specială BCR Leasing IFN pentru cunoscători şi ai CASCO gratuit timp de 6 luni, primele 3 luni graţie la capital pentru autovehicule comerciale uşoare şi şansa de a câştiga un weekend pentru două persoane la Salonul Auto de la Paris.

Oferta este valabilă în perioada 3 martie - 30 iunie 2014 pentru autoturisme și autovehicule comerciale ușoare ≤3,5 tone, noi. Detalii privind regulamentul

promoției pe www.bcr-leasing.ro.

6 luni CASCO

gratuit

Page 29: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

PARTICIPANŢI

www.autorally.ro cea mai buna sursa de informatii, rezultate live si clasamente

4TRANSILVANIA RALLY 19 - 21 IUNIE 2014

Nr. Nr. Pilot Co-pilot Masina ClasaCrt. Conc.

1 1 FRANCOIS DELECOUR DOMINIQUE SAVIGNONI PEUGEOT 207 S2000 22 3 MARCO TEMPESTINI LUCIO BAGGIO FORD FIESTA R5 23 5 DAN GIRTOFAN EUGEN ROTARU SKODA FABIA S2000 24 7 GERGO SZABO KAROLY BORBELY SKODA FABIA S2000 25 8 BOGDAN MARISCA MARC BANCA SKODA FABIA S2000 26 11 ADRIAN RASPOPA CATALIN GRIGORIU CITROEN DS3 57 12 BARBU SEBASTIAN ITU SERGIU MITSUBISHI LANCER EVO X 28 13 TOMITA RARES POPIDAN ALEX MITSUBISHI LANCER EVO X 39 18 DANIEL UNGUR TONI AVRAM MITSUBISHI LANCER EVO 1110 20 HORATIU SAVU ALEXANDRU GIUSCA MITSUBISHI LANCER EVO IX 311 21 SORIN BADEA FLORIN DORCA MITSUBISHI LANCER EVO VII 1112 23 BOGDAN BARBU PETRU PALER DACIA LOGAN 913 25 RAUL BADIU LEVENTE CSEGZY RENAULT CLIO 514 29 ZOLTAN JUHOS LORAND BAKO MITSUBISHI LANCER EVO X 315 33 CRISAN FLORIN ONOFREI MIRCEA SUBARU IMPREZA N11 316 34 ADRIAN GRIGORE DANI OTIL HONDA CIVIC 917 35 FERENTI IOSIF SERBAN LAURA CITROEN SAXO VTS 918 39 SZABO CSONGOR ANDREOIU MARCUS SUZUKI SWIFT 919 40 TOADER CRISTIAN BADEA GHEORGHE SEAT IBIZA CUPRA TDI 520 42 BANCIU DORIN SANDU MIHAI TOYOTA CELICA 1121 43 VLAD MICULICI RARES FETEAN CITOREN SAXO 922 47 VIOREL IVAN DUMITRU GHEORGHE DACIA LOGAN 923 49 PETRISOR IOAN FLORIN ICHIM IULIAN CITROEN SAXO VTS 924 51 ANDREI CASCAVAL SUBARU IMPREZA 325 56 GIOARSA SEBASTIAN ITU SEBASTIAN SUZUKI SWIFT SPORT 926 61 ADRIAN TESLOVAN VAJK IMRE CSEH DACIA LOGAN 927 65 KELEMEN PETER ROBERT MAIOR DACIA LOGAN 928 66 ION NICOLAE RAZVAN POPESCU BMW M3 1129 87 GARDEAN CORNEL CIUREA MIHAI MITSUBISHI LANCER EVO IV 1130 94 SIMONE TEMPESTINI DORIN PULPEA PEUGEOT 207 S2000 231 99 EDWIN KELETI BOTOND CSOMORTANI FORD FIESTA R5 232 101 MANFRED STOHL SUBARU IMPREZA N14 333 111 BALDESCU VICTOR SOLOMON CIPRIAN MITSUBISHI LANCER EVO VI 1134 324 KOHAZI KAROLY SOOS ISTVAN BMW T3 1135 382 IOANIS PALMOS VOLSWAGEN GOLF II 1136 401 ANDREI CRACIUNESCU DACIA LOGAN 937 403 ANDREI COREANU VLAD COSMA DACIA LOGAN 938 421 RADU NECULA ADRIAN TEMES CITROEN SAXO VTS 939 447 ALEXANDRU ARDELEAN HORATIU BALTADOR SUZUKI SWIFT SPORT 940 473 ANDREI MUSTEANU CLAUDIU PANAIT SUZUKI SWIFT SPORT 941 475 DANIEL IULIAN POHARIU LUCIAN STEFAN RENAULT CLIO 542 485 BOGDAN TALASMAN RADU GURAMULTA DACIA LOGAN 943 503 LYMPERIS PAPAZOGLOU PORSCHE 914/6 1544 515 GUNTHER GRAEF CRISTIAN CIBU BMW 1602 1545 533 ANTOINE BRAJKOVIC RENE NICOLAS BEYERS FORD ESCORT 1546 555 NICOLAE GABRIEL STANCIU GEORGIUS LADOPOULOS FORD ESCORT 1547 567 VASSILIOS VELANIS YANNIS VELANIS AUDI QUATTRO 1548 577 CRISTIAN ACONI VARTACI DUMITRU GHEORGHE FORD ESCORT MK2 1549 NICOSCHI DAN MOLDOVAN BOGDAN SEAT IBIZA 13

Page 30: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.rocea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

3

19 - 21 IUNIE 2014 TRANSILVANIA RALLY

3

PROGRAMVINERI, 20 IUNIE

19:31 Start Raliu Parc Service Polus Center

19:49 PS1Făget

21:22 PS2Superspeciala Turda Kremsmueller

22:15 PS3Ciurila

22:48 Service A - 45’

23:38 Sosire Ziua 1Polus Center

SÂMBĂTĂ, 21 IUNIE

08:31 Start ziua a douaPolus Center

08:34 Service B - 17'

09:34 PS4Tarnita 1

10:37 PS5Belis 1

11:52 PS6Rasca 1

13:13 PS7Floresti 1

14:03 Service C - 32'

14:50 PS8Floresti 2

15:28 PS9Tarnita 2

16:31 PS10Belis 2

17:46 PS11Rasca 2

19:06 Service D - 22'

19:36 PS12Superspeciala Polus Center

19:44 Sosire raliuPolus Center

Page 31: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014

www.autorally.ro cea mai bună sursă de informaţii, rezultate live şi clasamente

2TRANSILVANIA RALLY 19 - 21 IUNIE 2014

2

HARTA GENERALĂ

Page 32: Autorally Magazin Transilvania Rally 2014