leuștean, metafizică Și puțin porc — adi hădean

Post on 06-Sep-2015

230 Views

Category:

Documents

1 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

Leustean metafizica si putin porc

TRANSCRIPT

  • 5/26/2015 Leutean,metafizicipuinporcAdiHdean

    http://www.adihadean.ro/2015/05/leusteanmetafizicasiputinporc/ 1/7

    (PUB)

    Acceseaz pagina concursului aici.

    Zilele trecute, aflat la Cluj, am executat salsa (care-i aroape o salat) aceasta multicolor,multiaromat i multivitaminizat, mpreun cu prietenul meu Emil, cu care am idezvoltat o ntreag discuie legat de nite concepte metafizice fr legtur direct cumncarea. Nu-s total sigur dac discuia a pornit de la vin sau de la leutean, sunt nsfoarte sigur c leuteanul, folosit cu sim, poate s se dezvluie palatului omenesc nforme surprinztoare. Dar, cum tim cu toii, pn la leutean te mnnc sfinii, lucrucare se va petrece i azi.

    ncepem aadar cu orice altceva, respectiv cu ce trebuia s ncep: un pic de porc n-afcut ru nimnui (sau aa ceva). n cazul nostru, porcul e reprezentat de cteva bucide piept cu tot cu coast, foarte faine i potrivite ca pentru o bucat/porie (am fcut iun calcul, 4 porii cost 12 euro i un pic, dac faci asta acas). Pentru ele e nevoie -mrog, nu-i nevoie, dar ne place de o marinad fcut din coaja de pe dou lime medii,zeama din ele, trei linguri de ulei de msline, o legtur de ptrunjel tocat foarte fin, uncel de usturoi tocat fin i acesta, puin sare i o pictur de zahr. Tvleti binebucile de carne prin amestecul acesta i le lai la rece mcar ase ore. Eu le-am pusapoi direct ntr-o tav (o s nelegei mai ncolo de ce) i le-am pus n cuptor, subserpentina ncins la 200 de grade, 20 de minute pe o parte, 20 de minute pe parteacealalt.

    SWF Movie

    Leutean, metafizic i puin porcPosted OnMay 26, 2015 ByAdi Hdean And hasNo Comment

    Acas Reete Blog Media Proiecte #EatThis Despre

  • 5/26/2015 Leutean,metafizicipuinporcAdiHdean

    http://www.adihadean.ro/2015/05/leusteanmetafizicasiputinporc/ 2/7

    Buuun. S vedem acum ce-i cu salsa multicolor. O jumtate de ardei gras, cteva roiimulticolore, 2roii mai mari i dintr-un soi mai dulce, ardei iute ct poi duce, un sfert decastravete (100 de grame), un fir de ceap verde, o ceap roie tnr (poate fi i alb), olegtur de coriandru, dou legturi de ptrunjel, trei-patru fire de leutean, o jumtatede avocado necopt, o jumtate de mango copt, zeama din dou lmi i coaja uneiadintre ele, 3 linguri mari de ulei de msline extravirgin, sare i piper.

    Taie tot ce poi n cuburi mici, roiile n sferturi i apoi mrunt, ceapa n rondele. Plantelearomatice mrunite ct poi de bine.

    ABONARE

    mai multe pe vita-mix.ro

    Vrei s pr imet i reetele pr inemai l?

  • 5/26/2015 Leutean,metafizicipuinporcAdiHdean

    http://www.adihadean.ro/2015/05/leusteanmetafizicasiputinporc/ 3/7

    Amestec totul ntr-un vas ncptor, condimenteaz, adaug zeama de lmie i uleiul.Nu fi brutal cnd amesteci. Acoper vasul cu folie i pune-l la rece pn-i gata friptura.

    Salsa arat aa:

  • 5/26/2015 Leutean,metafizicipuinporcAdiHdean

    http://www.adihadean.ro/2015/05/leusteanmetafizicasiputinporc/ 4/7

    Mi-ar plcea s v pot arta cum miroase, dar cu asta trebuie s v descurcai singuri.Era s uit: la urm de tot am pus n salsa o lingur se semine de pin crude i ctevasemine de dovleac, crude i acelea.

    Carnea arat aa:

    Dac v sperie tava, venii-v-n fire. Am lsat-o aa intenionat din dou motive. Priumule acela c storcnd o jumtate de lmie i frecnd fundul tvii cu o lingur sau ofurculi obin un sos foarte aromat pe care-l torn apoi peste friptur. E pcat s irosetiatta gust. Al doilea motiv a fost descris mai pe larg acum cteva zile, n aceastpostare, i are legtur cu faptul c Fairy Platinum se ncumet s curee orice nu-imai trebuie ie din tav, orict de rezistent sau de imposibil de curat ar prea.

  • 5/26/2015 Leutean,metafizicipuinporcAdiHdean

    http://www.adihadean.ro/2015/05/leusteanmetafizicasiputinporc/ 5/7

    Dup cum v-ai prins deja, aceast reet face parte din mini-seria mea de limitlesscooking, adig gtit fr limite auto-impuse, fr auto-cenzur doar de dragul unorspaime nchipuite. V provoc i pe voi s facei o prob, c nu s-o face gaur-n cer. Gtii,fotografiai, postai pe pagina dedicat concursului i putei ctiga un voucher nvaloare de 1000 de euro cu care vei putea cumpra cratie i tigi, 20 de pachete FairyPlatinum sau unul din cele 1o locuri la un workshop coordonat de subsemnatul. Ctdespre reeta de azi, v sigur c dac aezai salsa aceasta lng friptur i nu maiintervenii cu cartofi sau mai tiu eu ce alt garnitur (sau cu pine), v vei simi bine ininte, i n timp ce, i dup.

    Nu-i chiar att de complicat.

  • 5/26/2015 Leutean,metafizicipuinporcAdiHdean

    http://www.adihadean.ro/2015/05/leusteanmetafizicasiputinporc/ 6/7

    Pe de alt parte, este delicios de oriunde ai privi farfuria, de oriunde ai ncepe s-imnnci coninutul.

    Att pentru azi. S fii sntoi.

    FAIRY FRIPTUR GRSIME PLATINUM PORC SALSA VITAMINE

    FACEBOOK TWITTER PINTEREST GOOGLE+

  • 5/26/2015 Leutean,metafizicipuinporcAdiHdean

    http://www.adihadean.ro/2015/05/leusteanmetafizicasiputinporc/ 7/7

    Hai s nu mai fugim de grsimeMAY 21, 2015-4:02 AM

    Presa la rece KuvingsMARCH 6, 2015-9:00 AM

    Pork rackDECEMBER 23, 2014-7:50 AM

    Acas de CrciunDECEMBER 22, 2014-3:32 AM

    Leave a ReplyYour email address will not be published. Required fields are marked *

    Name *

    Email *

    Website

    Comment

    POSTCOMMENT

    Anun-m de viitoarele comentarii. Abonare direct.

    You might also like

    BARACCA - CLUJ NAPOCA

    MISTO RESTAURANT - TIMIOARA

top related