varianta d 2003

2
Varianta D 1.Sistem de ventilare rezervor cu canistra de carbon activ 1-conducta de ventilare rezervor; 2-element filtru carbon activ; 3-aer ambiant; 4-electrovalva; 5-conducta de legatura cu galeria de admisie; 6-clapeta de acceleratie. Cand motorul este oprit vine aer cu vapori de combustibil, care se retin in elementul de carbon. Cand motorul functioneaza, avem depresiune, aerul trece pe langa elementul de carbon, vaporii trec in aer si regenereaza stratul de carbon. Canistra de carbon se poate inunda cu combustibil si astfel carbonul se depreciaza. Pe intrarea 3 avem o electrovalva ce se inchide cand autovehiculul este oprit. 2. Sistemul ME-Motronic 1-canistra de carbon activ; 2-supapa de retinere; 3-electrovalva care controleaza comunicatia cu cansitra de carbon activ; 4-senzorul de presiune din colectorul de admisie; 5-conducta de combustibil/injector; 6-bobina de inductie; 7-senzor de pozitie arbore distributie; 8-pompa electrica secundara de aer; 9-electrovalva debit aer; 10-debitmetru cu fir cald; 11- sistem de actionare clapeta acceleratie; 12-supapa EGR; 13-senzor de detonatie; 14-senzor de turatie; 15-senzor temperatura motor; 16-sonda lambda; 17-ECU; 18-interfata de diagnoza; 19-lampa; 20-semnalizare imobilizare vehicul; 21-senzorul de presiune al rezervorului; 22-pompa combustibil; 23-pedala de acceleratie; 24-baterie de acumulatoare. 3.Corectia in raport cu temperatura aerului la sistemul mono-motronic

Upload: marculescu-nicolae-catalin

Post on 22-Oct-2015

18 views

Category:

Documents


4 download

TRANSCRIPT

Page 1: Varianta D 2003

Varianta D

1.Sistem de ventilare rezervor cu canistra de carbon activ1-conducta de ventilare rezervor;2-element filtru carbon activ;3-aer ambiant;4-electrovalva;5-conducta de legatura cu galeria de admisie;6-clapeta de acceleratie.

Cand motorul este oprit vine aer cu vapori de combustibil, care se retin in elementul de carbon. Cand motorul functioneaza, avem depresiune, aerul trece pe langa elementul de carbon, vaporii trec in aer si regenereaza stratul de carbon. Canistra de carbon se poate inunda cu combustibil si astfel carbonul se depreciaza. Pe intrarea 3 avem o electrovalva ce se inchide cand autovehiculul este oprit.

2. Sistemul ME-Motronic

1-canistra de carbon activ; 2-supapa de retinere; 3-electrovalva care controleaza comunicatia cu cansitra de carbon activ; 4-senzorul de presiune din colectorul de admisie; 5-conducta de combustibil/injector; 6-bobina de inductie; 7-senzor de pozitie arbore distributie; 8-pompa electrica secundara de aer; 9-electrovalva debit aer; 10-debitmetru cu fir cald; 11-sistem de actionare clapeta acceleratie; 12-supapa EGR; 13-senzor de detonatie; 14-senzor de turatie; 15-senzor temperatura motor; 16-sonda lambda; 17-ECU; 18-interfata de diagnoza; 19-lampa; 20-semnalizare imobilizare vehicul; 21-senzorul de presiune al rezervorului; 22-pompa combustibil; 23-pedala de acceleratie; 24-baterie de acumulatoare.

3.Corectia in raport cu temperatura aerului la sistemul mono-motronicTrebuie obtinuta experimental cartograma. Cartograma

stabileste timpul de deschidere al injectorului in functie de sarcina motorului si de turatie. La valoarea determinata din cartograma se aplica factorul de corectie cu care se inamulteste valoarea determinata din cartograma. La peste 20⁰C se da la o valoare de cb mai maica.