psihologie corigente

Post on 27-Oct-2015

101 Views

Category:

Documents

6 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

este

TRANSCRIPT

Proba scrisa pentru examenul de corigenta sesiunea august 2013

PSIHOLOGIE

1.Uitarea, ca fenomen psihic, pe care dintre urmatoarele procese psihice il afecteaza?a. gandirea;b. afectivitatea;c.motivatia;d.memoria.2. Trasati sageti intre urmatoarele procese psihice si rolul pe care acestea il au :Gandirea leaga trecutul de prezentMemoria ancoreaza in prezentImaginatia ne proiecteaza in viitor3. Considerati ca „frica” este:a. o trebuinta;b.un motiv;c. o emotie.4. Psihologia ca stiinta, studiaza:a. dezvoltarea fizica a omului;b.fiinta umana in contextul social;c. fiinta umana sub aspectul dezvoltarii psihice.5.Ce senzatii determina urmatorii analizatori:Urechea ..............................................................Ochii ......................................................................Nasul ..................................................................................Papilele gustative.......................................................Pielea..............................................................6. Care este opinia voastra fata de afirmatia „fiecare om este unic si irepetabil? Argumentati.............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Barem:

1 pct. –din oficiu;

Subiectul 1.- 1 pct.

Raspuns corect-d

Subiectul 2.-1,50 pct.

Raspuns corect: gandirea-- --ancoreaza in prezent-0,5 pct.

Memoria-- --leaga trecutul de prezent- 0,5 pct.

Imaginatia-- --ne proiecteaza in viitor- 0,5 pct.

Subiectul 3.-1 pct

Raspuns corect: c.

Subiectul 4-1pct.

Raspuns corect: c

Subiectul 5.-2,5 pct.

Raspuns corect:

Urechea .......auzul -0,5 pct.Ochii .............vazul-0,5 pct.Nasul ...........mirosul-0,5 pct.Papilele gustative.....gustul.-0,5pct.Pielea...............tactila,de atingere-0,5 pct.Subiectul 6.-2 pct.

Raspuns corect- Omul este o fiinta unica si irepetabila deoarece nu exista si nu au existat doua fiinte umane identice sub aspectul insusirilor psihice.

Subiecte varianta orala

Varianta 1

Subiectul 1

Temperamentul

Subiectul 2

Caracterul

Varianta 2

Subiectul 1

Gandirea

Subiectul2

Inteligenta

top related