0_subiecte - examen mk 2013

2
SUBIECTE – EXAMEN MARKETING I (un subiect, examen scris) 1.Orientarea spre client şi atitudinea de marketing a firmei (exemplificaţi, pe tema din proiect). 2.Construiţi mixul de marketing (cei '4P') al ofertei agroalimentare, pe exemplul din proiect (dezvoltaţi 2 variante ale unui mix de marketing de succes). 3. Ciclul de viaţă comercială a produsului - CVP: concept, semnificaţie, faze; dezvoltaţi faza de relansare a mărcii, pe exemplul din proiect. 4.Marcarea: concept, importanţa şi avantajele marcării; canibalizarea mărcii (exemplificaţi, pe tema din proiect). 5. Marcarea: extinderea mărcii, poziţionarea şi repoziţionarea mărcii, notorietatea mărcii (exemplificaţi, pe tema din proiect). 6. Politica de preţ: preţul de acceptabilitate, strategii de preţ, alternative la concurenţa prin preţ (exemplificaţi, pe tema din proiect). 7.Politica de distribuţie comercială: circuitul de distribuţie, logistica de distribuţie comercială, forţele de vânzare ale firmei (exemplificaţi, pe tema din proiect). 8.Strategii de distribuţie comercială: distribuţia intensivă, distribuţia selectivă, distribuţia exclusivă (exemplificaţi, pe tema din proiect). 9. Activitatea de merchandising: concept şi exemplificare pe oferta din proiect. 10. Relaţiile publice ale companiei (exemplificaţi, pe tema din proiect). PUNCTAJ : 1,5 puncte (ATENŢIE! Exemplificarea pe tema din proiect este obligatorie!! Nu se admite reproducerea, cuvânt cu cuvânt, a conceptelor din curs !) Facultativ : terminologia de marketing (3 întrebări, examen oral)

Upload: ioan-albu

Post on 07-Aug-2015

64 views

Category:

Documents


25 download

TRANSCRIPT

Page 1: 0_SUBIECTE - Examen Mk 2013

SUBIECTE – EXAMEN MARKETING I (un subiect, examen scris)

1. Orientarea spre client şi atitudinea de marketing a firmei (exemplificaţi, pe tema din proiect).

2. Construiţi mixul de marketing (cei '4P') al ofertei agroalimentare, pe exemplul din proiect (dezvoltaţi 2 variante ale unui mix de marketing de succes).

3. Ciclul de viaţă comercială a produsului - CVP: concept, semnificaţie, faze; dezvoltaţi faza de relansare a mărcii, pe exemplul din proiect.

4. Marcarea: concept, importanţa şi avantajele marcării; canibalizarea mărcii (exemplificaţi, pe tema din proiect).

5. Marcarea: extinderea mărcii, poziţionarea şi repoziţionarea mărcii, notorietatea mărcii (exemplificaţi, pe tema din proiect).

6. Politica de preţ: preţul de acceptabilitate, strategii de preţ, alternative la concurența prin preț (exemplificaţi, pe tema din proiect).

7. Politica de distribuţie comercială: circuitul de distribuţie, logistica de distribuţie comercială, forţele de vânzare ale firmei (exemplificaţi, pe tema din proiect).

8. Strategii de distribuţie comercială: distribuţia intensivă, distribuţia selectivă, distribuţia exclusivă (exemplificaţi, pe tema din proiect).

9. Activitatea de merchandising: concept şi exemplificare pe oferta din proiect.

10. Relaţiile publice ale companiei (exemplificaţi, pe tema din proiect).

PUNCTAJ: 1,5 puncte (ATENŢIE! Exemplificarea pe tema din proiect este obligatorie!!

Nu se admite reproducerea, cuvânt cu cuvânt, a conceptelor din curs!)

Facultativ: terminologia de marketing (3 întrebări, examen oral)

PUNCTAJ: 1,5 puncte (pentru un răspuns complet/convingător)

Bibliografie: materialele puse la dispoziţie pe suport electronic:

a) curs de marketing (Partea I – Marketing general);

b) Dicţionar de marketing @ advertising (disponibil şi pe site-ul facultăţii:

www.managusamv.ro secţiunea Biblioteca virtuală).

MULT SUCCES! Conf. univ. dr. Frone D. Florin

[email protected]