raport anual 2011-2012

24
Raport Anual 2011-2012

Upload: best-cluj-napoca

Post on 26-Mar-2016

244 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

Raport al proiectelor BEST Cluj-Napoca din anul universitar 2011-2012

TRANSCRIPT

Page 1: Raport Anual 2011-2012

Raport Anual 2011-2012

Page 2: Raport Anual 2011-2012

|2

Page 3: Raport Anual 2011-2012

3|

Având o experiență de 17 ani și tradiție în organizarea de evenimente, echipa BEST Cluj-Napoca lucrează împreună pentru a-și ridica mereu standardele și pentru a asigura calitatea proiectelor sale. Cu sprijinul Universității Tehnice și prin activitatea noastră ne dorim să ne atingem misiunea, să ajutăm la dezvoltarea studenților prin oferirea unei educații complementare.

Prin activitatea noastră menținem o punte de legatură între studenți, Universitatea Tehnică și companii, elemente cheie în dezvoltarea unui student. Evenimente precum târguri de carieră, competiţii inginereşti și sesiuni de traininguri facilitează comunicarea între cele 3 entităţi în jurul cărora se învarte activitatea noastră. Prin intermediul cursurilor de sezon organizate în întreaga Europă, oferim șansa studenților să învețe alături de colegi din alte țari într-un mediu multicultural.

Dezvoltarea organizaţiei şi ridicarea standardelor evenimentelor noastre se datorează în totalitate membrilor noştri, studenţi în căutare de noi provocări şi de implicare activă în acţiuni cu caracter educaţional. BEST Cluj-Napoca

3|

reprezintă un grup de voluntari proactivi, pasionaţi, dornici de a învăţa şi de a se dezvolta prin acţiunile pe care le întreprind. Totodata reprezintă un grup unit de prieteni care lucrează împreună pentru un scop comun şi îşi găsesc sprijinul şi motivaţia unul în altul.

În calitate de consiliu director al anului 2012-2013, ne-am asumat provocarea de a reprezenta organizaţia şi de a pune în aplicare viziunea comună a membrilor săi. Avem onoarea de a conduce un grup valoros caracterizat de dorința de învăţare şi dezvoltare personală, prietenie, seriozitate, spirit de echipă şi ambiţie.Credem cu tărie că valoarea grupului nostru este dată de fiecare dintre membrii săi, de faptul că suntem uniţi de pasiune pentru tot ceea ce înseamnă BEST.

Pentru noul an universitar ne dorim să menținem spiritul unit al organizației, să ne întărim colaborările cu partenerii nostri și să avem Universitatea Tehnică alături de noi.

Consiliul director BEST Cluj-Napoca al anului 2012-2013

Cuvânt înainte

Page 4: Raport Anual 2011-2012

|4

Cuvânt înainte

Recomandare din partea alumnilor

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Cuvânt din partea universităţii

Board of European Students of Technology

BEST Cluj-Napoca

Ghidul Bobocului

BUZZ

EBEC

RoJAM

Aniversare Internă şi Alumni Meeting

BTW

JobShop

BattleLab Robotica

Summer Course

Contact

3

5

6

7

8

11

12

13

14

16

17

18

19

22

23

24

Cuprins

Page 5: Raport Anual 2011-2012

5|

Între 2003 și 2007, ca student al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, am avut ocazia de a fi membru al organizației studențești BEST Cluj-Napoca.

Astăzi, privind spre trecut și încercând să analizez ce a însemnat acea perioadă, îmi vine în primul rând în minte atmosfera extraordinară ce poate fi creata de un grup de tineri ambițioși care își investesc energia și pasiunea în încercarea de a atinge un obiectiv.

BEST este mediul ideal pentru un tânăr student să experimenteze ce înseamnă să își ia o responsabilitate și să lucreze în echipă pentru a îndeplini acea responsabilitate. Spiritul organizației promovează un mediu bazat pe comunicare deschisă și adaptare continuă în funcție de feedback. Acum, 5 ani mai târziu, realizez că la momentul respectiv am fost norocos să am șansa de a trece printr-o astfel de experiență formatoare.

Ca organizație europeană, BEST înseamnă și un mediu cultural divers și ocazia de a călători și interacționa cu studenți de pe întregul continent.

Nu pot decât să doresc și studenților actuali să aibă parte de o experiență cel puțin la fel de plăcută și utilă, iar companiilor le recomand să profite cu încredere de ocazia de a colabora cu o astfel de organizație, în îndeplinirea propriilor obiective.

Bogdan DoagăPreşedinte BEST Cluj-Napoca 2006-2007

Business Analyst, LiveRail

Recomandare din partea alumnilor

5|

Page 6: Raport Anual 2011-2012

|6

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este una din cele opt instituţii de învăţământ superior din Cluj-Napoca, a doua ca mărime, primind calificativul „grad de încredere ridicat” în urma evaluării de către ARACIS (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior), specializată în educarea şi instruirea inginerilor şi a personalului tehnic.

Universitatea are nouă facultăţi cu aproape 650 de cadre didactice, cercetători şi tehniceni, precum şi peste 12000 de studenţi. Personalul şi conducerea universităţii intenţionează dezvoltarea activităţilor conform standardelor europene din domeniu, prin îmbunătăţirea continuă şi înnoirea curiculei, prin introducerea învăţământului la distanţă, prin folosirea de metode moderne şi restructurarea procesului educativ. Începând cu anul universitar 2005/2006 Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca oferă conform Declaraţiei de la Bologna, programe de studiu de tip licenţă în inginerie cu durata de 4 ani, programe nivel master cu durata de 2 ani precum şi programe doctorale cu durata de 3 ani.

Cele 9 facultăţi ale universităţii sunt:

• Facultatea de Arhitectură şi Urbanism

• Facultatea de Automatică şi Calculatoare

• Facultatea de Construcţii

• Facultatea de Construcţii de Maşini

• Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei

• Facultatea de Inginerie Electrică

• Facultatea de Instalaţii

• Facultatea de Mecanică

• Facultatea de Stiinţa şi Ingineria Materialelor

Universitatea Tehnică dinCluj-Napoca

|6

Page 7: Raport Anual 2011-2012

7|

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este o instițutie integrată în spiritul învățământului European și tocmai de aceea ne aflăm în continuă colaborare cu studenții noștri pentru a contribui într-un mod responsabil la dezvoltarea pozitivă atât a lor ca indivizi, cât și a societății, economiei și culturii. Prin urmare ne propunem să încurajăm inițiativele tinerilor noștri studenți, să susținem ideile și acțiunile lor, acordându-le sprijinul nostru și indrumarea de care au nevoie.

BEST este o organizație studențească de renume internațional cu implicări în rețeaua educaționala. Având o tradiție bogată în spate și un viitor extrem de promițător, are scopul de a atinge excelența în toate domeniile de vârf.

Evenimentele organizate de Asociația BEST Cluj-Napoca au ca scop facilitarea unor legături între studenți, universitate și potențialii angajatori, urmărind deschiderea unor căi de dezvoltare atât personală cât și profesională.

Acțiunile lor vin în sprijinul studenților de-a lungul întregii lor experiențe universitare. Astfel, bobocii sunt întâmpinați cu un set de informații menit să-i familiarizeze cu mediul

universitar, în timp ce studenții care au depășit această etapă au posibilitatea de a participa la cursurile de sezon, educație complementară prin traininguri și pot opta să își testeze cunoștintele acumulate în cadrul competițiilor inginerești organizate sub egida BEST. Datorită deschiderii internaționale a acestor activități, studenții noștri pot interacționa cu colegii lor europeni. De asemenea li se facilitează contactul cu piața muncii, pot opta pentru cele mai bune locuri de practică, să se familiarizeze cu profilul și cerințele angajatorilor de pe piața clujeană și nu numai, sau chiar să-și găsească un loc de muncă.

Toate acestea dovedesc faptul că BEST, prin activitățile sale, a devenit o adevarată punte de legatură între elementele triunghiului student, universitate, companii.

Cu acest prilej, conducerea Universității Tehnice din Cluj-Napoca dorește să-și reafirme sprijinul pentru Asociația BEST și speră în continuarea acestei vechi colaborări.

Profesor Doctor Inginer Aurel VlaicuRectorul Universităţii Tehnice din Cluj-

Napoca

Cuvânt din partea universității

7|

Page 8: Raport Anual 2011-2012

|8

Viziune

Preţuim diversitatea.

Oamenii respectă şi încearcă să înţeleagă diferite culturi şi societăţi. Un mediu ce încurajează diversiatea te motivează pentru a lucra la potenţial maxim şi te învaţă ce înseamnă a-ţi asuma responsabilitatea propriilor fapte.

Board of European Students of Technology - Identitatea organizaţiei

MisiuneDezvoltarea studenţilor BEST încurajează deschiderea studenţilor spre diversitate şi lucrul într-un mediu multicultural, crează oportunităţi de dezvoltare personală, oferă posibilitatea de manifestare şi materializare a dorinţei de implicare în viaţa comunităţii.

|8

Page 9: Raport Anual 2011-2012

9|

FlexibilitateApreciem abilitatea de a lucra într-un mediu aflat în continuă schimbare, abilitatea de a fi mobil şi de a răspunde eficient provocărilor şi obstacolelor. Suntem deschişi spre tot ceea ce înseamnă nou.

Valorile BEST

PrietenieConstruim relaţii puternice prin care oamenii se ajută unii pe alţii. Valorificăm relaţiile bazate pe prietenie şi muncă în echipă.

DistracţieValorificăm emoţiile pozitive ale celor implicaţi în acţiunile noastre.

DezvoltareFacem tot posibilul să ne îmbunătăţim în mod continuu standardele, folosindu-ne creativi-tatea, ceea ce garantează o continuă dezvol-tare a acţiunilor noastre.

ÎnvăţareValorificăm tot ceea ce învăţăm din experienţa câştigată prin implicarea în diverse acţiunile din care ne străduim să învăţăm cât mai mult din fiecare aspect al muncii noastre.

9|

Page 10: Raport Anual 2011-2012

|10

BEST este o organizație studențească europeană

Bazată pe voluntariat•

Condusă de studenți•

Apolitică•

Non-profit•

Non-reprezentativă•

Actionând pentru studenții din universitățile • tehnice

BEST în numere:

32 țări

93 universități tehnice

4 200 membrii activi

8 000 participanți la evenimente

1 000 000 studenți atinși de acțiunile noastre

|10

Page 11: Raport Anual 2011-2012

11|

Grupul local BEST Cluj-Napoca, creat în 1995, este format din voluntari din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Suntem un grup de tineri entuziaști, motivați să învețe ce însemnă munca în echipă, managementul unui proiect, dezvoltarea unor abilități care ne vor fi folosi-toare în perioada post-universitară.

BEST Cluj-Napoca în numere:

7 competiții inginerești

14 workshop-uri internaționale

18 ani de experiență

18 ediții JobShop

19 cursuri de sezon

BEST Cluj-Napoca

11|

Page 12: Raport Anual 2011-2012

|12|12

Ghidul Bobocului

Ghidul Bobocului este un proiect BEST Cluj-Napoca, aflat la cea de-a XI-a ediţie. Proiectul reprezintă o broşură concepută într-un format de buzunar care conţine informaţii utile pentru studenții din primul an, și nu numai, în ceea ce priveşte Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, precum şi modalităţi de petrecere a timpului liber. Atașat, ghidul are un calendar al anului universitar și o hartă a orașului, lucruri care îl fac util o perioadă mai îndelungată.

Ghidul Bobocului este distribuit gratuit studenţilor la festivitatea de deschidere a anului universitar. Astfel, acesta ajunge în mâinile a peste 2500 de studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Începând cu cea de-a X-a ediție, după festivitate studenții pot participa la un tur al orașului, unde membri ai organizației le arată principalele obiective care îi interesează în mod direct, cum ar fi clădirile Universității Tehnice (biblioteci, cantine, biroul de taxe, clădiri ale diferitelor facultăți), precum și puncte de interes pentru viața lor non-academică.

Page 13: Raport Anual 2011-2012

13|13|

BUZZ - Promovarea cursurilor de sezon

BUZZ este o publicație sezonieră distribuită gra-tuit studenților Universității Tehnice din Cluj- Na-poca. Aceasta poate aparea în 4 ediții în decursul unui an: Spring BUZZ, Summer BUZZ, Autumn BUZZ, Winter BUZZ.

Scopul principal al publicației îl reprezintă pro-movarea cursurilor academice și non- academice organizate în fiecare sezon de BEST in toata Eu-ropa pentru studenții universităților tehnice.

Prin intermediul publicatiei, studenților li se oferă de asemenea informații în legătură cu posibilitățile de participare la evenimentele or-ganizare de BEST Cluj-Napoca, universitate sau companii partenere, cum ar fi: competiții inginerești, sesiuni de training sau evenimente de carieră.

Proiectul s-a dovedit un real succes, dovadă fiind creșterea numărului de studenți care aplică la aceste activități beneficiind astfel de educație complementară și de oportunitatea de a lucra într-un mediu multicultural.

Până în prezent:

12 ediții de BUZZ

25 000 exemplare tipărite

Page 14: Raport Anual 2011-2012

|14|14

European BEST Engineering Competition (EBEC) este o competiție inginerească concepută să ofere studenților Universității Tehnice posibilitatea de a-și pune în aplicare cunoștințele teoretice dobândite pe parcursul anilor de studiu, testând în același timp creativitatea și spirtitul de echipă al acestora.

Competiția este împărțită în doua categorii: Team Design și Case Study.

Team DesignCompetiția de tip Team Design constă în construirea unui dispozitiv care să rezolve într-un timp limitat o problemă tehnică. În realizarea acestuia, echipa trebuie să respecte cerințele inițiale și să folosească doar resursele care le sunt puse la dispoziție.

Case StudyCompetiția de tip Case Study constă în rezolvarea teoretică a unei probleme tehnice sau de management pe baza informațiilor oferite de organizatori. La sfârșit echipele vor prezenta soluțiile găsite.

Page 15: Raport Anual 2011-2012

15|15|

Pentru fiecare tip de competiție, echipa câștigătoare va participa la etapa regională, EBEC Romania & Republic of Moldova, unde va concura împotriva celor mai bune echipe din Brașov, București, Chișinău, Iași, Timișoara.

Câștigătorii etapei regionale au șansa de a participa la finala europeană EBEC, unde vor concura alături de cele mai bune 12 echipe din Europa.

Finala din 2012 a avut loc la Zagreb.

Competiția locală EBEC din Cluj-Napoca a constat în:

2 competiții

20 parteneri media

40 participanți

80 studenți înscriși

Page 16: Raport Anual 2011-2012

|16|16

RoJam este un eveniment motivațional la nivel național ce are loc o dată pe an și reușește să adune anual peste 250 de participanți. Evenimentul se adresează tuturor organizațiilor BEST din România (București, Timișoara, Iași, Brașov Cluj-Napoca și Moldova-Chisinau) și are ca scop înlesnirea comunicării și colaborării între aceste grupuri.

Totodată evenimentul ajută si la formarea noilor membri ai organizatiei și ajută la dezvoltarea acestora printr-o serie de traininguri, sesiuni de

RoJAM

sharing si knowledge transfer.

RoJam 2011 a avut loc în perioada 1-4 decembrie, in stațiunea Călimănești-Căciulata, jud. Vâlcea, România și a însemnat:

4 zile de eveniment

2 zile de traininguri și sesiuni de dezbatere BESTro

>350 de participanți din România, Italia, Spania, Polonia, Ungaria

Page 17: Raport Anual 2011-2012

17|17|

Evenimentul încearcă să creeze mediul propice de interacțiune între toți invitații la acest eveni-ment. Acesta vine ca un suport motivațional pentru membrii proaspăt intrați în cadrul organizației, întărește legaturile dintre membri cu mai multă experiență și oferă prilejul de întâlnire persoanelor care și-au încheiat activitatea ca membru BEST implicat în evenimente.Totodată este un eveniment intern marca BEST Cluj-Napoca ce reunește sub același acoperiș generații la rând de membri ai organizației și nu numai, toate acestea într-o atmosferă de sărbătoare.

Anul acesta 17th Anniversary & Alumni Meeting a avut loc la Padiș și a durat 3 zile, timp în care am avut peste 80 de participanţi, printre care se numără membri atât de pe plan local, cât şi național.

În cadrul evenimentului am organizat o serie de activități cu scopul de a înlesni legătura dintre membri, printre care se remarcă procesul de alumnizare. În cadrul alumnizării membrii organizației cu o activitate semnificativă au oportunitatea de a li se recunoaște meritele, devenind astfel alumni BEST Cluj-Napoca.

Aniversare Internă şi Întalnire a Alumnilor

Page 18: Raport Anual 2011-2012

|18|18

BEST Training Week este cel mai mare eveniment din Cluj-Napoca în materie de training-uri pentru studenții de la Universitatea Tehnică. Pe parcursul unei săptămâni, studenții au ocazia de a participa la training-uri tehnice și soft skills, completând astfel educația primită în Universitate. Training-urile sunt susținute atât de personal calificat de la companiile de specialitate, dar și de traineri instruiți în cadrul organizației noastre sau de companii si ONGuri partenere.

BTW 2012 a însemnat:

7 companii participante

240 de participanți

>300 de aplicații

Training-urile din cadrul BTW 2012:

• Public speaking

• Vânzări consultative

• Realizarea unui CV

• Brad-ul personal

• Tehnici de prezentare

• Adobe Illustrator

• Fotografie (2 părți)

• Leadership

• Time management

Page 19: Raport Anual 2011-2012

19|19|

JobShop® este cel mai mare eveniment naţional de carieră din România organizat de studenţi pentru studenţi şi absolvenţi. Se desfăşoară în 3 centre universitare diferite: Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, având însă aceleaşi obiective.

Scopul evenimentului este să aducă împreună cele trei entităţi în jurul cărora se învârte activitatea BEST: studenţi, universitate şi companii. În acest sens pe parcursul zilelor de eveniment, princi-palele activităţi constau în: zile de standuri, prezentări ale unor companii participante sau parteneri educaționali, vizite la companii, cariere de succes şi o masă rotundă (BACo).

JobShop® oferă studenţilor participanţi educaţie complementară şi oportunităţi de start în carieră: internship-uri, burse şi joburi.

Pentru companii, evenimentul reprezintă o posibilitate de a întâlni studenţi ai Universităţii Tehnice şi proaspăt absolvenţi, dar şi de a se prezenta şi de a-şi face cunoscută oferta pentru participanţi.

Page 20: Raport Anual 2011-2012

|20

JobShop 2012:

• a 18-a ediție

• perioada de desfăşurare 23-26 aprilie 2012

• locaţie: Casa de Cultură din Cluj-Napoca

• 36 de companii participante

• 8 prezentări de companie - 200 de Participanţi

• 4 workshop-uri - 60 de participanţi

• 2 vizite la companie - 80 de participanţi

• 2 cariere de succes

• 2 zile de standuri

• o masă rotundă BACo - BEST Academics and Companies - tema conferinţei: „Munca și activitățile extra-curiculare în timpul facultății – Avantaje și dezavantaje”

• un cocktail party

• >2000 vizitatori

• >2000 de CV-uri depuse la standuri

|20

Page 21: Raport Anual 2011-2012

21|21|

Marketresearch JobShop:

Motivul participării studenţilor la JobShop:

Studenţii care s-ar reloca pentru un job:

Page 22: Raport Anual 2011-2012

|22|22

BattleLab Robotica, aflat deja la cea de-a doua ediție, este un eveniment realizat în colaborare cu Catedra de Măsurări din cadrul Facultății de Inginerie Electronică.

Evenimentul este un concurs de robotică adresat tuturor studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și tuturor studenților din universitățile cu profil tehnic din România, indiferent de specializare sau de anul de studiu din care fac parte.

Tema competiției a constat în implementarea de roboți de sumo autonomi, capabili să indentifice și să elimine de pe suprafața de joc robotul ad-versar în competiții de tip 1 vs 1.

BattleLab Robotica 2012:

7 ore de eveniment

10 sponsori

15 echipe

21 parteneri media

400 spectatori

BattleLab Robotica

Page 23: Raport Anual 2011-2012

23|23|

Summer Course este un eveniment academic, desfăşurat pe perioada verii, destinat studenţilor de la universităţile cu profil tehnic din toată Europa.

Anul acesta, BEST Cluj-Napoca a organizat un curs de vară în perioada 9 – 22 iulie la care au participat 24 studenţi pasionaţi de arhitectură, din 15 ţări, printre care : Portugalia, Spania, Macedonia, Italia, Slovacia, Cehia, Rusia, Turcia, Serbia, Grecia.

Tema cursului de anul acesta a fost în domeniul arhitecturii, fiind intitulat “Make me pretty, make me a European Capital“. Obiectivul acestui proiect a fost de a atrage atenţia asupra problemelor existente în diferite părţi ale oraşului

şi încercarea de a le soluţiona cu ajutorul acestei echipe formată din studenţi din diferite părţi ale Europei.

Partea academică a fost completată cu activităţile social-culturale, menite să le ofere participanţilor la curs ocazia să descopere o parte din cultura şi tradiţile romaneşti.

Summer Course 2012 în cifre:

2 săptămâni de eveniment

6 proiecte prezentate

7 luni de organizare

24 participanţi

36 de ore de workshop

Summer Course

Page 24: Raport Anual 2011-2012

|24

Material realizat de BEST Cluj-Napoca. Toate drepturile rezervate, copierea parţială sau integrală a conţinutului acestui material sunt interzise fără acordul scris al autorului.

Irina DraşoveanPreşedinte+40 740 698 [email protected]

BEST Cluj-NapocaStr. Daicoviciu nr. 15, sala 708, Cluj-Napoca, jud. Cluj, România

tel. +40 264 402 561

e-mail. [email protected]

www.bestcj.ro

linkedin.com/company/best-cluj-napoca

facebook.com/BESTcluj

Alina Gabriela NegoiţăVicepreşedinte Relaţii Publice+40 726 245 [email protected]

Cătălina MorariTrezorier+40 741 398 [email protected]

Bogdan AndreiCancelar+40 744 262 865 [email protected]

Andrei SălăgeanVicepreședinte Resurse Umane+40 742 714 684 [email protected]