procedura pentru scrierea articolelor 2013

5
PROCEDURA PENTRU SCRIEREA ARTICOLELOR Lungimea articolului: 250-1000 cuvinte Cuvintele cheie: se folosesc de 4-5 ori in interiorul articolului. o Prima fraza din articol trebuie sa contina cuvantul sau expresia de cuvinte cheie si sa aiba maxim 160 caractere . o Ultima fraza trebuie sa contina cuvantul sau expresia de cuvinte cheie. o Cuvintele cheie se mai folosesc de inca 2-3 ori in cuprinsul articolului. o Cuvintele cheie se pot articula, pune la plural, li se pot adauga preopozitii (de, cu etc.) in cazul in care este vorba de o expresie de cuvinte cheie, etc. – exemplu: cuvant cheie sapun – este de preferat sa fie folosit cuvantul SAPUN in interiorul frazei dar daca nu este posibil din punct de vedere gramatical se pot folosi formele: sapunul, sapunurile, sapunurilor, sapunului etc. o A se evita repetarea exagerata a cuvantului cheie intr-un paragraf scris. Exemplu: Sapunul cu tuberoze este indicat pentru ten uscat. Sapunul cu tuberoze contine glicerina. Foloseste sapunul cu tuberoze pentru a avea o piele fina Articolul este bine sa aiba paragrafe scurte, sa fie “aerisite”, cu alte cuvinte, cititorul poata gasi cu usurinta partile din articol care il intereseaza, atunci cand trece cu privirea peste continutul sau. In acest scop se pot folosi liste numerotate sau subtitluri. Semnele de punctuatie se pun in felul urmator: dupa fiecare semn de puctuatie fie el: ,.;!? se pune spatiu si apoi se scrie urmatorul cuvant . Inainte de punerea semnului de punctuatie nu se lasa spatiu! In scrierea articolelor nu se folosesc diacritice. Atentie !! A nu se lua cu “copy-paste” texte de pe alte site-uri sau surse de informatie. Fiecare text luat dintr-o sursa de informatie de orice natura trebuie reformulat. Copierea unui paragraf sau chiar a unei singure fraze dupa un alt site, duce la intreruperea colaborarii noastre!

Upload: cristina-visalon

Post on 15-Sep-2015

217 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

2013

TRANSCRIPT

PROCEDURA PENTRU SCRIEREA ARTICOLELOR

Lungimea articolului: 250-1000 cuvinte Cuvintele cheie: se folosesc de 4-5 ori in interiorul articolului. Prima fraza din articol trebuie sa contina cuvantul sau expresia de cuvinte cheie si sa aiba maxim 160 caractere. Ultima fraza trebuie sa contina cuvantul sau expresia de cuvinte cheie. Cuvintele cheie se mai folosesc de inca 2-3 ori in cuprinsul articolului. Cuvintele cheie se pot articula, pune la plural, li se pot adauga preopozitii (de, cu etc.) in cazul in care este vorba de o expresie de cuvinte cheie, etc. exemplu: cuvant cheie sapun este de preferat sa fie folosit cuvantul SAPUN in interiorul frazei dar daca nu este posibil din punct de vedere gramatical se pot folosi formele: sapunul, sapunurile, sapunurilor, sapunului etc. A se evita repetarea exagerata a cuvantului cheie intr-un paragraf scris. Exemplu: Sapunul cu tuberoze este indicat pentru ten uscat. Sapunul cu tuberoze contine glicerina. Foloseste sapunul cu tuberoze pentru a avea o piele fina Articolul este bine sa aiba paragrafe scurte, sa fie aerisite, cu alte cuvinte, cititorul poata gasi cu usurinta partile din articol care il intereseaza, atunci cand trece cu privirea peste continutul sau. In acest scop se pot folosi liste numerotate sau subtitluri. Semnele de punctuatie se pun in felul urmator: dupa fiecare semn de puctuatie fie el: ,.;!? se pune spatiu si apoi se scrie urmatorul cuvant. Inainte de punerea semnului de punctuatie nu se lasa spatiu! In scrierea articolelor nu se folosesc diacritice.

Atentie!!A nu se lua cu copy-paste texte de pe alte site-uri sau surse de informatie. Fiecare text luat dintr-o sursa de informatie de orice natura trebuie reformulat. Copierea unui paragraf sau chiar a unei singure fraze dupa un alt site, duce la intreruperea colaborarii noastre!

MODALITATEA DE PLATAPrimele doua articole sunt de test, si in functie de aceasta stabilim daca vom colabora pe viitor sau nu.In cazul in care vom colabora, pentru urmatoarele 10 articole vei primi 7 lei, perioada in care te vom ajuta cu clarificari suplimentare, in scopul perfectionarii articolelor pe care le creezi.Incepand cu al 11-lea articol, primesti 10 lei pentru fiecare creatie a ta.Scrierea articolelor se face pe platforma Wordpress.Banii ti se pot vira in contul tau odata ce ai strans 100-150 lei ( adica, la fiecare 10-15 articole scrise) sau la sfarsitul fiecarei luni, dupa cum preferi.Articolele pentru care se gasesc fraze copiate integral (aceleasi fraze sunt exact la fel si pe alt site) nu sunt remunerate.

EXEMPLU ARTICOLCUVINTE CHEIE: nunta in secret, nunta traditionala, buchet de mireasa

TITLU: Nunta facuta in secret o idee buna sau nu?TEXT

PRIMA FRAZA: Pentru a scapa de stresul planificarii unei nunti, tinerele cupluri aleg uneori sa fuga si sa faca nunta in secret, departe de cei dragi.

O nunta facuta in secret poate fi un gest de romantism sau poate avea la baza motive bine intemeiate. Oricare ar fi situatia, este bine ca aceasta decizie sa fie luata de ambii parteneri dupa ce au reflectat cu atentie asupra beneficiilor dar si a consecintelor pe care o nunta in secret le va avea mai apoi in relatia cu apropiatii lor.

Pentru a fi siguri ca faceti cea mai buna alegere, puneti-va mai intai urmatoarele intrebari: Ne permite bugetul de care dispunem o astfel de nunta? Vor accepta familiile noastre cu zambetul pe buze faptul ca am facut nunta in secret? Ne va parea rau ca am pierdut o petrecere traditionala de nunta? Ce pregatiri avem de facut, pentru a face o nunta in secret?Elemente de luat in considerare in organizarea nuntii secrete: stabilirea locatiei unde va avea loc nunta in secret taxele de nunta valoarea costurilor de calatorie ce cerinte trebuiesc indeplinite in locatia respectiva pentru ca acea casatorie sa fie legala ce documente sunt necesare pentru casatorie cine vor fii martorii gasirea rochiei potrivite si a costumului pentru mire gasirea unui fotograf profesionist comandarea unui buchet de flori pentru mireasa modul in care veti anunta apropiatii ca v-ati casatoritSFAT: persoanele apropiate voua trebuie sa fie anuntate personal, pentru a evita ranirea sentimentelor si neintelegerile ce pot aparea.Daca vreti sa impartiti bucuria vestii ca v-ati casatorit cu cei dragi, poti planifica o petrecere la cateva saptamani dupa ce nunta in secret a avut loc.

ULTIMA FRAZADesi nunta traditionala are beneficiile sale, nu uita ca o nunta in secret poate fi un mod elegant si vesel de a incepe o viata in doi.

MINI INTERVIU Cate ore vei aloca acestei activitati pe saptamana? Raspuns: Mentioneaza 3 calitati si 3 defecte ale tale. Raspuns: Ce parere ai despre modalitatea de remunerare a articolelor tale? Raspuns: Ai mai scris articole pana acum? Daca da, unde anume? Raspuns: Stii sa scrii articole pe Wordpress? Raspuns: