definitivat educatoare invatatori invatamant special 06-07-2011

4
DEFINITIVAT EDUCATOARE-ÎNVĂŢĂTORI-ÎNVĂŢĂMÂNT SPECIAL - SESIUNEA AUGUST 2011 - DEFINITIVAT 19.08.2011 - TERAPIE EDUCAŢIONALĂ COMPLEXĂ ŞI INTEGRATĂ EXAMEN SCRIS 21.08.2011 - TERAPIE EDUCAŢIONALĂ COMPLEXĂ ŞI INTEGRATĂ - EXAMEN ORAL 23.08.2011 - PEDAGOGIE ŞCOLARĂ ŞI ELEMENTE DE PSIHOLOGIE A EDUCAŢIEI (potrivit programei valabile pentru învăţători-institutori din învăţământul de masă) - EXAMEN SCRIS Pentru probele scrise la Definitivat candidaţii se vor prezenta în sălile de examen la ora 8. Taxa pentru înscriere la Definitivat este de 100 lei şi se achită la orice filială Banca Transilvania în Cont IBAN RO61BTRL0360160100703936 cu precizarea în Contul 9999999999 pentru D.P.P.D. (la intrarea în sală este obligatorie predarea unei copii a chitanţei de achitare a taxei de înscriere)

Upload: catalinaserban

Post on 19-Nov-2015

18 views

Category:

Documents


6 download

DESCRIPTION

Definitivat Educatoare Invatatori Invatamant Special

TRANSCRIPT

DEFINITIVAT EDUCATOARE-NVTORI-NVMNT SPECIAL - SESIUNEA AUGUST 2011 -

DEFINITIVAT

19.08.2011 - TERAPIE EDUCAIONAL COMPLEX I INTEGRAT EXAMEN SCRIS

21.08.2011 - TERAPIE EDUCAIONAL COMPLEX I INTEGRAT - EXAMEN ORAL23.08.2011 - PEDAGOGIE COLAR I ELEMENTE DE PSIHOLOGIE A EDUCAIEI (potrivit programei valabile pentru nvtori-institutori din nvmntul de mas) - EXAMEN SCRISPentru probele scrise la Definitivat candidaii se vor prezenta n slile de examen la ora 8.

Taxa pentru nscriere la Definitivat este de 100 lei i se achit la orice filial Banca Transilvania n

Cont IBAN RO61BTRL0360160100703936 cu precizarea n Contul 9999999999 pentru D.P.P.D.(la intrarea n sal este obligatorie predarea unei copii a chitanei de achitare a taxei de nscriere)

Programele disciplinelor se gsesc pe site Ministerului M.E.C.T.S. - www.edu.ro (Resurse umane/Direcia de Formare continu/Programe de definitivat , gradul II i gradul I. Verificai i rubrica Nouti)

Extras din OM.5720 / 20.10.2009

La examen, candidaii trebuie s aib asupra lor buletinul / cartea de identitate (certificatul de cstorie/divor acolo unde este cazul). Accesul candidailor n sala de examen se face pe baz de tabel nominal, sub controlul responsabilului de sal. La intrarea n sal, candidaii nu trebuie s aib asupra lor nici un material, respectiv cri, caiete, notie etc. sau obiect care ar putea fi folosite ca surs de informare ilicit. n timpul examenului, telefoanele mobile se nchid.

Pentru scrierea textului, candidaii vor folosi stilou cu cerneal de culoare albastr sau pix cu past de culoare albastr. Pentru elementele de grafic se va folosi creionul acromatic.

Frauda si tentativa de fraud se sancioneaz cu excluderea din examen.

Candidaii care consider c au fost subevaluai pot s depun contestaii. Acestea se adreseaz, n scris, presedintelui comisiei de examinare n termen de cel mult 24 de ore de la data si ora afisrii rezultatelor.

Se pot depune contestaii numai privind evaluarea la probele scrise. Nu se admit contestaii privind evaluarea la probele orale.

n contestaie se vor face referiri explicite la baremul de evaluare, menionndu-se subiectele si punctele la care candidatul consider c a fost subevaluat. Pentru promovarea examenului de definitivare n nvmnt, candidatul trebuie s obin cel puin nota 7 la inspecia special si cel puin nota 6 la fiecare dintre probele scrise si orale din cadrul examenului. Candidaii care nu obin nota minim la o prob nu se pot prezenta la probele urmtoare. Pentru nvtori-educatori , media obinut la examenul de definitivare n nvmnt se calculeaz astfel: se adun nota obinut la proba scris terapie educaional complex i integrat cu nota obinut la proba oral de terapie educaional complex i integrat , se mparte la doi si se obine media la specialitate. Nota medie obinut la specialitate se adun cu nota medie obinut la proba de pedagogie, se mparte la doi si se obine media final de absolvire a examenului de definitivare n nvmnt. Media general de promovare a examenului de definitivare n nvmnt este de cel puin 6 (sase).PROGRAME EDUCATORI-NVTORI NVMNT SPECIAL Psihopedagogie special

Pedagogie i elemente de psihologia copilului