articol 16.04.2016

2
Vinerea care a trecut am fost binecuvântaţi cu încă o seară de tineret in care am putut să ne închinăm în duh şi în adevăr, Atotputernicului nostru Tată. La începutul întâlnirii, Andrea alături de Paul au construit un monolog în care au jucat pe seama unor personaje care au avut ca si vecin un „pocait”, care tot timpul cât a stat langa ei nu le-a spus nimic despre ceea ce credea el şi în ceea ce credea EL, ei fiind foarte furioşi dat fiind faptul că acum la sfărşit de drum trebuiau să meargă în iad. Apoi ne-am inchinat în faţa celui care ţine în mână universul, celui care munţii mişcă, celui care ne-a săpat în mâna Sa, iar Florin ne-a pus pe gânduri cu întrebarea: „Cât înseamnă jertfa Lui pentru tine?”, aducându-ne aminte de jertfa imensă pe care a facut-o pentru noi, Isus. Dana a dus la îndeplinire promisiunea făcută lui Dumnezeu cântând o piesă la chitară. La rubrica de citire zilnică, Denis ne-a evidenţiat relaţia strânsă pe care o aveau Iosua şi Caleb, cele 2 iscoade care L-au crezut pe Dumnezeu pe cuvânt, care a dus la intrarea lor in Ţara promisa. La fel ca ei, Ştefan a fost fără frică şi astfel a primit înţelepciune de la Dumenzeu. Crina, ne-a prezentat cartea Narnia de C.S. Lewis din perspectiva biblica, precum ca Aslan, regele Narniei fiind Isus, a creat lumea aceea doar printr-un cântec. Raissa însă ne-a prezentat aceastâ carte din punct de vedere narativ, fiind atenta a orice detaliu. Isus te iubeşte. Aceasta a fost afirmaţia pe care s-a bazat Julia, alături de o mărturie despre cum puterea Dului Sfânt este tot ceea ce ne trebuie. Construieşte-ţi alături de Duhul Sfânt o relaţie mai strânsă şi cu mult mai profundă şi atunci vei putea lăsa toate îngrijorările Lui şi vei putea izbuti în toate planurile toate. La audiţie au cântat: Eunice, Abi, Naomi Ghiuro, Naomi Gherman, Emima, Naomi Caba, Julia, Ana, Filip, David, Alex; ei au chemat numele Isus care, precum melodiei , aduce minuni. Predica a avut ca şi titlu: DISCIPLINA SLUJIRII, ţinută de Alex. Dumnezeu cere de la noi nu mai puţin decât totul, asumandu-ţi riscuri. Slujirea nu va fi mereu o adrenalină, dar va da rezultate.MOTIVAŢII( independente dar se întrepătrund):

Upload: crina-caba

Post on 10-Jul-2016

215 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

Page 1: articol 16.04.2016

Vinerea care a trecut am fost binecuvântaţi cu încă o seară de tineret in care am putut să ne închinăm în duh şi în adevăr, Atotputernicului nostru Tată.

La începutul întâlnirii, Andrea alături de Paul au construit un monolog în care au jucat pe seama unor personaje care au avut ca si vecin un „pocait”, care tot timpul cât a stat langa ei nu le-a spus nimic despre ceea ce credea el şi în ceea ce credea EL, ei fiind foarte furioşi dat fiind faptul că acum la sfărşit de drum trebuiau să meargă în iad.

Apoi ne-am inchinat în faţa celui care ţine în mână universul, celui care munţii mişcă, celui care ne-a săpat în mâna Sa, iar Florin ne-a pus pe gânduri cu întrebarea: „Cât înseamnă jertfa Lui pentru tine?”, aducându-ne aminte de jertfa imensă pe care a facut-o pentru noi, Isus. Dana a dus la îndeplinire promisiunea făcută lui Dumnezeu cântând o piesă la chitară.

La rubrica de citire zilnică, Denis ne-a evidenţiat relaţia strânsă pe care o aveau Iosua şi Caleb, cele 2 iscoade care L-au crezut pe Dumnezeu pe cuvânt, care a dus la intrarea lor in Ţara promisa. La fel ca ei, Ştefan a fost fără frică şi astfel a primit înţelepciune de la Dumenzeu.

Crina, ne-a prezentat cartea Narnia de C.S. Lewis din perspectiva biblica, precum ca Aslan, regele Narniei fiind Isus, a creat lumea aceea doar printr-un cântec. Raissa însă ne-a prezentat aceastâ carte din punct de vedere narativ, fiind atenta a orice detaliu.

Isus te iubeşte. Aceasta a fost afirmaţia pe care s-a bazat Julia, alături de o mărturie despre cum puterea Dului Sfânt este tot ceea ce ne trebuie. Construieşte-ţi alături de Duhul Sfânt o relaţie mai strânsă şi cu mult mai profundă şi atunci vei putea lăsa toate îngrijorările Lui şi vei putea izbuti în toate planurile toate.

La audiţie au cântat: Eunice, Abi, Naomi Ghiuro, Naomi Gherman, Emima, Naomi Caba, Julia, Ana, Filip, David, Alex; ei au chemat numele Isus care, precum melodiei , aduce minuni.

Predica a avut ca şi titlu: DISCIPLINA SLUJIRII, ţinută de Alex. Dumnezeu cere de la noi nu mai puţin decât totul, asumandu-ţi riscuri. Slujirea nu va fi mereu o adrenalină, dar va da rezultate.MOTIVAŢII( independente dar se întrepătrund):

1. Motivat de ascultare: Cum te poţi gândi că poţi să stai pe tuşă? A nu-L sluji pe Dumnezeu este PĂCAT.

2. Motivat de gratitudine, de mulţumire: Dacă nu suntem slujitori mulţumitori atunci nu vom fii niciodată de nimic.

3. Motivat de smerenie: Firea pamântească va dori tot timpul un „avantaj” din slujirea pe care o faci, aceasta se numeşt ipocrizie, un serviciu adus ţie. Prin puterea Duhului Sfânt putem să înlăturăm acest lucru

4. Motivat de dragoste: Nu exista combustibil mai eficient pentru a presta orice disciplină.

FIECARE CRESTIN are un dar cu care să slujească. Nu trebuie să fii văzut când lucrezi. De multe ori ni se pare că ne luptăm cu morile de vânt dar trebuie să ştim că este cineva care tot timpul ne vede şi El va rasplati eforturile tale. Trebuie să ne disciplinăm să slujim cum a slujit ISUS!!!

Oare suntem DISPUŞI să o facem???