iaurt

Post on 18-Dec-2015

4 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

iaurt

TRANSCRIPT

Organismul nostru are nevoie de calciu, i este recomandat s fie luat din alimente, i mai puin din suplimente nutritive. V spuneam c e bine s includei n micul-dejun lactatele deoarece sunt foarte sntoase i ajut organismul.

Laptele este cea mai important surs de calciu pentru dini i oase, dar cu rol esenial n scderea n greutate. Iar datorit abundenei n proteine i vitamina D ,protejeaz mpotriva cancerului de colon. Pe zi, medicii recomand un pahar de lapte ce va asigura necesarul de calciu.

Brnza este bogat n sodiu, dar i n calorii. Dac eti la diet alege brnz Feta. De asemenea, brnz este foarte bun pentru dini, dar te ajut i s ai o respiraie proaspt. Cum ? Simplu ! Calciul din brnz poate s modifice pH-ul din gur, oprind dezvoltarea bacteriilor.

Brnz tofu se obine din soia, i este o surs important de calciu pentru vegetarieni, pentru cei ce in post.

Iaurtul are o mulime de beneficii pentru organism. Este mai uor de digerat dect laptele, iar bacteriile coninute sunt benefice pentru tractul intestinal. S-a dovedit c un consum regulat de iaurturi crete imunitatea i capacitatea organismului de a lupta cu tumorile cauze de cancer.

Chiar dac rafturile din supermarket-uri ofer o gama larg de iaurturi cu toate fructele, este recomandat iaurtul simplu. Iaurturile cu fructe conin mult zahr i colorani suplimentari, duntori pentru organism. Alege iaurtul simplu, pe care acas l poi ndulci cu miere, fructe, sirop.Iaurtul l poi folosi c nlocuitor pentru smntn, lapte, maionez n salate, sau prjituri.Chefirul este o butur bazat pe lapte bogat n enzime, i cu multe bacterii benefice. Chefirul este cel mai sntos dintre lactate, el conine amino-acidul-triptofan, ce are un efect de calmare asupra nervilor. Calciul te ajut s ai un ritm cardiac normal i duce la reglarea presiunii sanguine.

Spanacul i broccoli sunt legume bogate n calciu, dar din nefericire organismul asimileaz mai greu calciul provenit din legume.

Persoanele care sunt alergice la lactoz, pot consum lapte i iaurturi de soia, brnz tofu, diferite sortimente de deert pe baza de soia.

top related