2014.01.20-luni

3
2014.01.20-luni Saptamana incepe cu intreruperi ale apei Locuitorii de pe mai multe străzi din Timişoara şi din comuna Giroc vor rămâne fără apă, săptămâna aceasta, marţi, întreruperile fiind necesare pentru realizarea unor lucrări de extindere a reţelei, anunţă reprezentanţii societăţii Aquatim. Astfel, marți, 21 ianuarie, între orele 8.00-15.00, se va întrerupe furnizarea apei reci pe străzile Emil Cioran, Mihail Sadoveanu şi Gravil Musicescu, între Anișoara Odeanu și Prof. Mircea Neamțu, din Timişoara, precum şi pe străzile Narcisei, Orhideea, Iris și Crinul din localitatea Giroc. Motivul intreruperii in reprezitna o serie de lucrari de extindere a rețelei de alimentare cu apă care se vor desfășura la intersecția străzilor Emil Cioran și Mihail Sadoveanu. La reluarea alimentării cu apă rece este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor din zonele menţionate. Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, utilizatorilor li se recomanda să nu folosească apa în scopuri menajere până la limpezirea ei completă ============== Drepturi noi pentru călători din acest an. CFR Călători şi companiile private de transport feroviar vor fi obligate să plătească despăgubiri pentru întârzieri sau anulări de trenuri. De asemenea, pasagerilor trebuie să li se ofere posibilitatea de a urca în tren cu bicicletele. Pentru ca aceste drepturi să fie aplicate în trenurile din România, Ministerul Transporturilor a venit cu un proiect de hotărâre de guvern care prevede sancţiuni pentru companiile feroviare care nu le respectă, potrivit România TV. Astfel, sunt prevăzute amenzi între 1.000 şi 3.000 de lei în cazul în care un pasager nu este lăsat să urce cu bicicleta în tren. Amenzi similare sunt şi în cazul în care pasagerii au de suferit din cauza întârzierilor sau anulărilor de trenuri.

Upload: georgeichim

Post on 21-Oct-2015

8 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

2014.01.20-luni

TRANSCRIPT

Page 1: 2014.01.20-luni

2014.01.20-luni

Saptamana incepe cu intreruperi ale apei

Locuitorii de pe mai multe străzi din Timişoara şi din comuna Giroc vor rămâne fără apă, săptămâna aceasta, marţi, întreruperile fiind necesare pentru realizarea unor lucrări de extindere a reţelei, anunţă reprezentanţii societăţii Aquatim. Astfel, marți, 21 ianuarie, între orele 8.00-15.00, se va întrerupe furnizarea apei reci pe străzile Emil Cioran, Mihail Sadoveanu şi Gravil Musicescu, între Anișoara Odeanu și Prof. Mircea Neamțu, din Timişoara, precum şi pe străzile Narcisei, Orhideea, Iris și Crinul din localitatea Giroc.Motivul intreruperii in reprezitna o serie de lucrari de extindere a rețelei de alimentare cu apă care se vor desfășura la intersecția străzilor Emil Cioran și Mihail Sadoveanu. La reluarea alimentării cu apă rece este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor din zonele menţionate. Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, utilizatorilor li se recomanda să nu folosească apa în scopuri menajere până la limpezirea ei completă ==============Drepturi noi pentru călători din acest an. CFR Călători şi companiile private de transport feroviar vor fi obligate să plătească despăgubiri pentru întârzieri sau anulări de trenuri. De asemenea, pasagerilor trebuie să li se ofere posibilitatea de a urca în tren cu bicicletele.

Pentru ca aceste drepturi să fie aplicate în trenurile din România, Ministerul Transporturilor a venit cu un proiect de hotărâre de guvern care prevede sancţiuni pentru companiile feroviare care nu le respectă, potrivit România TV.

Astfel, sunt prevăzute amenzi între 1.000 şi 3.000 de lei în cazul în care un pasager nu este lăsat să urce cu bicicleta în tren. Amenzi similare sunt şi în cazul în care pasagerii au de suferit din cauza întârzierilor sau anulărilor de trenuri.

Companiile feroviare sunt obligate să ofere asistenţă călătorilor, atât la bord, cât şi în gările din România. În caz contrar, riscă amenzi între 1.000 şi 5.000 de lei.===============De astazi, 20 ianuarie, taximetriștii din timisoara trebuie să depună la Serviciul Relaţionare Directă cu Cetăţenii din cadrul municipalității documentaţia completă necesară prelungirii valabilităţii autorizaţiei taxi.

Potrivit art. 11 alin. (5) din Legea nr. 38/2003, modificată şi completată, o autorizaţie taxi sau o copie conformă deţinută pentru un autovehicul se va prelungi, la cerere, pentru 5 ani, cu menţinerea obligatorie a aceluiaşi număr de ordine, numai dacă la data cererii sunt îndeplinite, o serie de conditii.

Eliberarea autorizaţiilor taxi cu valabilitatea prelungită pentru încă 5 ani va începe din data de 03.03.2014, în acelaşi timp se va semna contractul de delegare a gesiunii, se vor elibera ecusoanele şi se va desfăşura pe baza programării prestabilite, fiind condiţionată de prezentarea transportatorului cu autovehiculul autorizat, predarea autorizaţiei taxi (în original) cu valabilitatea expirată, a contractelor de atribuire în gestiune delegată, precum şi a ecusoanelor aferente.

Page 2: 2014.01.20-luni

===============Atentie, soferi! In zona centrala a timisoarei vor fi impuse noi restrictii de circulatieDin cauza lucrarilor de reabilitare si reamenajare a centrului istoric al Timisoarei, vor fi impuse noi restrictii de circulatie pe anumite satrazi din aceasta zona, indicatoarele rutiere urmand sa fie montate in curand.Motivul il reprezinta faptul ca in perioada urmatoare se deschid santiere de cercetare arheologica in Piata Unirii si vor incepe lucrari de reabilitare in regim de supraveghere arheologica pe strazile Eugeniu de Savoya, Griselini, Traian Doda, Radu Negru.Toate aceste strazi vor fi inchise circulatiei rutiere.

Pe strada Vasile Alecsandri se va permite circulatia rutiera pe tronsonul Marasti-Gheorghe Lazar pe ambele sensuri pentru toate vehiculele, dar pe tronsonul dintre Gheorghe Lazar-Piata Libertatii vor circula doar vehiculale apartinand riveranilor si cele ce deservesc zona de lucrari.

Pe tot traseul strazii V. Alecsandri va fi interzisa oprirea, intrucat accesul vehiculelor care transporta materiale de constructie se face pe aceasta strada.

Parcarea temporara din Piata Unirii va ramane deocamdata accesibila si se va putea circula cu masina prin fata Palatului Baroc.=============

Teatrul Național pune în vânzare abonamente pentru publicul fidel. Este vorba despre patru tipuri de abonamente pentru publicul fidel al teatrului:Abonamentul de tip A – asigură accesul la 10 reprezentaţii în decursul unei luniAbonamentul de tip B – asigură accesul la 20 reprezentaţii în decursul a trei luniAbonamentul de tip C – asigură accesul la 50 reprezentaţii în decursul anului 2014Abonamentul de tip D – asigură accesul la oricare dintre reprezentaţiile TNT în decursul anului 2014, în limita locurilor disponibile, cu precizarea că locurile pot fi rezervate din timp, pe internet.

De asemenea, abonaţii vor primi programul de spectacole, prin sms şi/sau prin e-mail.Cei interesati pot achizitiona un astfel de abonament în fiecare zi, de marţi până duminică, de la 11 dimineaţa până la 7 seara, de la cele două Agenţii ale Teatrului Naţional – Agenţia „Mărăşeşti”, str. Mărăşeşti şi Agenţia „Sala 2”, în Parcul Civic ===================Saptamana in care intram va fi dominate de ploi. Asa anunta meteorlogii care spun ca astazi vom avea o maximade 14 grade celsius si ploaie. Marti vom avea 12 grade celsius si ploaie, iar miercuri temperatura coboara la 7 grade celsius iar ploiai ramane prezenta. Joi ploile ne parasesc pentru scurt timp insa temperatura din timpul zilei nu reuseste sa atinga decat valoarea de 6 grade celsius. Vineri vom avea in continuare parte de o maximad e 6 grade celsius si de ceata , sambata 9 grade celsius si un cer partial noros iar duminica 8 grade celsius si ploaie.