zn bucuresti 22 ianuarie 2016

52
BUCUREȘTI 22 - 28 IANUARIE 2016

Upload: zile-si-nopti

Post on 25-Jul-2016

230 views

Category:

Documents


3 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

BUCUREȘTI22 - 28 IANUARIE 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

3

ÎN REVISTĂ CITY FILMS

PREMIERĂ: Al 5-lea valPAG. 6

CITY FILMSPREMIERĂ: The Revenant: Legenda lui Hugh GlassPAG. 8

CITY VOICEINTERVIU MARIAN CRIȘANPAG. 10

ORGANIC@ TEATRUL NAȚIONAL I.L.CARAGIALE

MIRCEA BANICIU & BAND@ BERĂRIA H

SĂPTĂMÂNA FILMULUIFRANCEZ: PELICULERESTAURATE@ CINEMATECA EFORIE

O ÎNTÂMPLARE CIUDATĂCU UN CÂINE

LA MIEZUL NOPŢII@ TEATRUL NAȚIONAL

I.L.CARAGIALE

/BUCURESTI

22.01CONCERT

MIRCEA BANICIU & BANDBerăria H Ora 22,45

23.01TEATRU

O ÎNTÂMPLARE CIUDATĂ CU UN CÂINE LA MIEZUL NOPŢIITeatrul Național I.L.Caragiale – Sala Pictură Ora 20,00

22-28.01FILM

SĂPTĂMÂNA FILMULUI FRANCEZ:

PELICULE RESTAURATE

Cinemateca Eforie Acces liber

22.01TEATRU

ORGANICTeatrul Național

I.L.Caragiale – Sala Mică

Ora 20,00

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

4

ÎNCE

ARCĂ

ŞI Z

ILE

ŞI N

OP

ŢI PE

NTR

U S

MA

RTP

HO

NE

ÎN REVISTĂ CITY CULT

CARTEOmul de ianuarie -David MitchellPAG. 36

CITY FOODPoint, o nouădimensiune a orașuluiPAG. 46

25.01SPECTACOL

UN ALT FEL DE CABARETPalatul Național al CopiilorOra 20,00

28.01CONCERT

LOREDANABerăria HOra 22,45

23.01PARTY

WHITE NIGHT #16: FRENCH FRIES,

MELODIE, CAPTAIN MIDNIGHT

Control ClubOra 22,00

24.01CONCERT

LURAHard Rock Café

Ora 21,00

GOO

GLE

PLA

Y

APP

STO

RE

LURA@ HARD ROCK CAFÉ

UN ALT FEL DE CABARET@ PALATUL NAȚIONAL AL COPIILOR

WHITE NIGHT #16: FRENCH FRIES, MELODIE, CAPTAIN MIDNIGHT@ CONTROL CLUB

LOREDANA@ BERĂRIA H

CITY FILMSPREMIERE

6

THE 5TH WAVE Regie: J Blakeson Cu: Nick Robinson, Maika Monroe, Liev Schreiber, Chloë Grace Moretz Gen: Aventuri, SF Durata: 112 minute

epidemii –spaimele cu care trebuie să se confrunte mulţi dintre noi în viaţa de zi cu zi. Realizatorii au abordat lumea din filmul Al 5-lea val nu ca pe o lume imaginară, a viitorului, ci ca pe o lume reală în care spectatorul este obişnuit să trăiască.

Producătorul Graham King spune că deşi elementele fantastice ale filmului vor fi cele care vor atrage publicul, sentimentele vor fi cele care-l vor face să vibreze.

În noul film Al 5-lea val, vedem că cele

patru atacuri ucigaşe au decimat cea mai mare parte a planetei Pământ. Cuprinsă de spaimă şi neîncredere, Cassie (Chloë Grace Moretz) fuge, încercând cu disperare să-şi salveze fratele mai mic. În timp ce se pregăteşte pentru cel de-al 5-lea val, inevitabil şi letal, Cassie face echipă cu un tânăr care ar putea deveni ultima ei speranţă – şi asta dacă ar putea avea încredere în el.

În film, leagănul omenirii este supus unor atacuri teribile – cutremure de pământ, puls electromagnetic, boli şi

trivia:

CARTEAFilmul este făcut

după romanul de succes al lui

Rick Yancey, The 5th Wave, primul dintr-o plănuită trilogie. Cartea

lui Yancey a fost publicată în 2013 aflându-se timp de 20 de săp-tămâni pe lista de bestsellere a New York Times şi întrunind apre-cierile criticilor şi

ale publicului.

PREMIERĂ: AL 5-LEA VAL

CITY FILMSPREMIERE

8

THE REVENANT Regie: Alejandro González Iñárritu Cu: Will Poulter, Tom Hardy, Paul Anderson, Leonardo DiCaprio, Domhnall Gleeson Gen: Aventuri, dramă Durata: 151 minute

de sumbre planuri de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit.

Într-un interviu de după succesul de la Globurile de Aur, Leonardo DiCaprio a descris The Revenant drept un „film de artă epic”.

Deja ajuns pe locul 125 în topul imdb al celor mai bune filme din toate timpurile, The Revenant are la bază o dublă încrâncenare: cea a eroului de a se răzbuna şi cea a cineaştilor care vor, cu tot dinadinsul, să câștige cât mai multe Oscaruri.

The Revenant este inspirat de romanul lui Michael

Punke, bazat pe fapte reale. Acţiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass (DiCaprio), membru al unei expediţii în Munţii Stâncoşi, unde este prins de un urs grizzly şi sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ţine companie în ultimele clipe de viaţă şi pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinşi de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele şi echipamentul şi fug. Însă eroul îngrozitoarei confruntări cu ursul grizzly nu moare: se târăşte, deşi mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, animat

trivia:

PREMII, NO-MINALIZĂRI

ȘI AȘTEPTĂRIDeși

probabilitatea ca același regizor să ia doi ani la rând Oscarul pentru

cel mai bun film, sau pentru regie, marea întrebare a Oscarului de

anul acesta este: va lua sau nu Leonardo DiCaprio mult

râvnitul premiu?

PREMIERĂ: THE REVENANT: LEGENDA LUI HUGH GLASS

CITY VOICE INTERVIU

10

Anul viitor românii vor avea privilegiul de a vedea un thriller 100% românesc în cinematografe, adaptat după nuvela “Moara cu noroc”, de Ioan Slavici. ORIZONT este ce-al de-al treilea film regizat de Marian Crișan și va fi lansat în cinematografe, pe 12 februarie 2016. Filmul spune povestea lui Lucian (András Hatházi) şi a Andrei (Rodica Lazăr) – soţ şi soţie, care, încercând să îşi găsească “norocul”, preiau în administrare o cabană pierdută undeva în Munţii Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte şi la cabană e controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri. Echipa Cinemap a stat de vorbă cu regizorul Marian Crișan pentru a afla mai multe detalii despre thrillerul ORIZONT.

MARIANCRIȘANREGIZOR „ORIZONT”

CAUTĂ INTERVIUL COMPLET ÎN REVISTA CINEMAP, EDIȚIA DE IARNĂ 2015-2016.

Filmul este descris a fi un thriller. Cum ai ajuns la această formulă?

Glumeam cu cineva că ORIZONT poate fi descris şi că un thriller

„ardelenesc”. Cred că nuvela în sine are elemente de film de suspens, de thriller. În film am încercat să păstrăm această tensiune, în special în jurul personajului principal, Lucian în filmul nostru, Ghiţă în nuvelă. Nuvela este văzută în mare parte din perspectiva lui. Toate întrebările şi contradicţiile „se întâmplă în capul lui”. Acţiunile lui, de multe orice contradictorii, pornesc de la aceste gânduri. Tensiunea în film e creată treptat atât prin elemente vizuale cât şi prin muzica originală, compusă de Cristian Lolea.

Crezi că filmul de gen are vreo şansă în România?

Filmul de gen românesc, în măsura în care este de

calitate, va atrage publicul cum o face pretutindeni. Desigur că e opţiunea fiecărui producător şi regizor să aleagă ce film vrea să facă, dar cred că filmul de gen poate deveni un fel de coloană vertebrală în distribuţia de film de la noi. El însă nu anulează în niciun caz filmul de artă. Pentru mine filmele lui Woody Allen, Sam Mendez sau fraţii Cohen sunt bune exemple de filme de calitate care au fost catalogate de gen.

Eşti la al treilea tău film şi nici unul n-a semănat cu altul, ceea ce e rar în aşa numitul nou val. Există în Orizont „obsesii” de autor care se regăsesc şi în Morgen sau Rocker?

Pentru mine fiecare film e o experienţă diferită.

Pornesc oarecum din interiorul scenariului, de la personaje în special şi încerc să descopăr ritmul şi lumea lor. Încerc să pornesc de la ele, nu de la mine. Probabil de asta sunt diferite filmele făcute. Încerc să nu îmi refuz lucrul cu niciun element de limbaj cinematografic

deoarece iubesc cinemaul în toate formele lui. În ORIZONT de exemplu am lucrat pentru prim dată cu muzica compusă. A fost o experienţă extraordinară să creăm muzica şi să o dozăm pentru a creşte tensiunea şi a da o altă dimensiune filmului. Din punct de vedere vizual am folosit multe mişcări de cameră pe travling urmărind acţiuni ale personajelor sau concentrându-ne asupra unor momente importante.

Filmul e o adaptare liberă a nuvelei clasice Moara cu Noroc. De ce te-ai oprit la ea? Care crezi că sunt elementele din nuvelă cu rezonanţă la publicul de astăzi? Ce ai păstrat, ce ai eliminat?

Din liceu până acum, am recitit de mai multe ori

nuvela. Acum câţiva ani, pornind atât de la nuvelă cât şi de la filmul clasic din 1955, am început să scriu adaptarea. Nu doream să fac o ecranizare. Voiam să văd dacă pot păstra intriga şi personajele şi să aduc acţiunea în prezent, pe fundalul unei Românii de azi [...]

CITY FILMSPREMIERE

12

YOUTH Regia: Paolo Sorrentino Cu: Rachel Weisz, Paul Dano, Michael Caine, Harvey Keitel Gen: Dramă Durata: 118 minute

să ajungă la final cu scenariul următorului film. Cei doi știu că zilele lor sunt numărate și decid să facă față împreună viitorului. Dar în afară de ei, nimeni nu pare să aibă vreo problemă cu trecerea timpului.

Filmul urmăreşte eforturile celor doi de a se întoarce la cariera lor, precum şi relaţiile pe care le au cu copiii lor, dar şi modul în care aceştia interacţionează cu ceilalţi oaspeţi ai hotelului la care sunt cazaţi.

Mai intens și mai plin de ironii la adresa

vârstei care nu iartă decât La grande bellezza, filmul lui Sorrentino spune povestea a doi bătrâni prieteni - un dirijor şi compozitor, pe de o parte, şi un regizor, pe de altă parte -, care se gândesc la cât timp le-a mai rămas de trăit, în timp ce îşi petrec vacanţa în Munţii Alpi.

Fred și Mick, doi vechi prieteni, se bucură de vacanță într-un hotel de la poalele Alpilor. Fred este un compozitor care nu mai profesează, iar Mike este regizor și se grăbește

trivia:

AL ȘAPTELEA

FILM AL LUI PAOLO SOR-

RENTINOȘi de acestă dată regizorul a lucrat cu Indigo Film, care a produs toate lucrările

sale anterioare, inclusiv La

grande bellezza/The Great

Beauty, film câștigător al Oscarului din

2014 pentru cel mai bun film într-o limbă

străină.

PREMIERĂ: TINEREŢE

CINEMA CITY COTROCENIAFI Palace Cotroceni, Etaj 1, Rezervări 021.407.00.00www.cinemacity.ro

Cine

ma

City

își r

ezer

vă d

rept

ul d

e a

oper

a m

odifi

cări

în p

rogr

am.

VIP 22 - 28 IANUARIE 2016TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL Rating Gen DIMINEAŢA

10:00 - 13:00DUPĂ-AMIAZĂ13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

AVANPREMIERĂALVIN ŞI VEVERIŢELE: MAREA AVENTURĂ 2D / ALVIN AND THE CHIPMUNKS 4 2D

AG AN S 11:10

PREMIERĂTINEREŢE 2D / YOUTH 2D

DR V, D - J 17:40

PREMIERĂTHE REVENANT: LEGENDA LUI HUGH GLASS 2D / THE REVENANT 2D

N-15 AV

V, L - J 16:15 19:20, 22:30

S 16:00 19:10, 22:20

D 12:40 15:50 19:00, 22:10

PREMIERĂAL 5LEA VAL 2D / THE 5TH WAVE 2D

AP-12 AV

V, L - J 14:00 20:30, 22:50

S 11:00 17:40, 19:40, 22:00

D 20:30, 22:50

CEI 8 ODIOŞI 2D / HATEFUL EIGHT 2D N-15 TH

V, L - J 14:00 17:15

S 14:20, 16:20

D 13:50 17:10

UN POLIŢIST SI TREI SFERTURI! 2D / RIDE ALONG 2 2D AP-12 AC,CO

V, L - J 20:10, 22:20

S 20:10, 22:40

D 15:10 20:10, 22:30

TATA, IN RĂZBOI CU ...TATA 2D / DADDY'S HOME 2D AG CO

V, L - J 15:30

S 11:40

D 11:00 13:00

STAR WARS: EPISODE VII -TREZIREA FORTEI $ / STAR WARS: EPISODE VII - THE FORCE AWAKENS $

AG ACTS 13:30

D 11:10

22 - 28 IANUARIE 2016TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL Rating Gen DIMINEAŢA

10:00 - 13:00DUPĂ-AMIAZĂ13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

SPECTACOL TEATRUPETER PAN AG S 11:30

AVANPREMIERĂBROKERII APOCALIPSEI 2D / THE BIG SHORT 2D

N-15 BI Mi - J 19:30, 22:20

AVANPREMIERĂCINCIZECI DE UMBRE ALE LUI BLACK 2D / FIFTY SHADES OF BLACK 2D

COMi 20:30, 21:10

J 20:30, 22:50

AVANPREMIERĂALVIN ŞI VEVERIŢELE: MAREA AVENTURĂ 2D / ALVIN AND THE CHIPMUNKS 4 2D

AG ANS 11:40 14:00, 16:10 19:30

D 11:50 14:00, 16:10

PREMIERĂTHE REVENANT: LEGENDA LUI HUGH GLASS 2D / THE REVENANT 2D

N-15 AVV, L - J 14:20 17:30, 20:40

S - D 11:20 14:20 17:30, 20:40

PREMIERĂTINEREŢE 2D / YOUTH 2D

DRV, L - J 14:30, 16:50 19:20, 21:50

S - D 12:00 14:30, 16:50 19:20, 21:50

PREMIERĂAL 5LEA VAL 2D / THE 5TH WAVE 2D

AP-12 AVV, L - J 15:30 17:50, 20:10, 22:30

S - D 13:10, 15:30 17:50, 20:10, 22:30

PREMIERĂBĂIATUL ŞI BESTIA 2D / THE BOY AND THE BEAST 2D

AG AN. AV

V 17:00, 19:30

S 14:30 17:10, 19:40

D 14:20 17:00, 19:40

L, J 17:00, 19:40

Ma 17:10, 19:30

Mi 17:00, 19:10

CEI 8 ODIOŞI 2D / HATEFUL EIGHT 2D

N-15 TH

V, L 12:20 13:50, 14:40, 15:40 17:10, 18:10, 19:00, 20:30, 21:30, 22:20

S - D 11:15, 12:20 13:50, 14:40, 15:40 17:10, 18:10, 19:00, 20:30, 21:30, 22:20

Ma 12:40 13:50, 14:40, 16:00 17:10, 18:10, 20:30, 21:30, 22:20

Mi - J 12:20 13:50, 14:40 17:10, 18:10, 19:00, 20:30, 21:30, 22:20

NORM DE LA POLUL NORD 2D DUBLAT / NORM OF THE NORTH 2D DUBBED

AG ANV, L - J 14:30, 16:30 18:30

S - D 12:30 14:30, 16:30 18:30

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL Rating Gen DIMINEAŢA10:00 - 13:00

DUPĂ-AMIAZĂ13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

UN POLIŢIST SI TREI SFERTURI! 2D / RIDE ALONG 2 2D AP-12 AC,COV, L - J 14:50 17:10, 19:20, 21:30

S - D 12:40 14:50 17:10, 19:20, 21:30

DANEZA 2D / THE DANISH GIRL 2D N-15 BI,DR V - J 14:10 21:40

UPS! AM PIERDUT ARCA $ DUB / OOOPS! NOAH IS GONE…$ DUBBED

AG ANV, L - J 12:00

S - D 11:40 13:40, 15:50

PĂDUREA BLESTEMATĂ 2D / THE FOREST 2D N-15 HR V - J 14:20, 16:20 18:20, 20:20, 22:40

JOY 2D / JOY 2D AG BIO,DR V - J 16:40 19:10

TATA, IN RĂZBOI CU ...TATA 2D / DADDY'S HOME 2D AG CO

V, L 17:20, 19:50, 22:00

S 15:10 17:20, 19:50, 22:00

D 13:00, 15:10 17:20, 19:50, 22:00

Ma 19:50, 22:00

Mi 16:50 19:00, 22:00

J 17:20, 19:10, 22:00

UPS! AM PIERDUT ARCA 2D DUB / OOOPS! NOAH IS GONE…2D DUBBED

AG ANV, L - J 12:30

S - D 12:00

CRĂIASA ZĂPEZII 2 $ DUBLAT / SNOW QUEEN 2 $ DUBBED AG AN,AVV, L - J 14:20

S - D 11:10, 12:20 14:20

SURORI BUNE SI NEBUNE 2D / SISTERS 2D N-15 CO

V, L 12:00 20:30, 22:10

S - D 11:50 20:30, 22:10

Ma - J 12:00 17:00, 19:40, 22:10

CREED 2D / CREED 2D AG DR V - J 18:10, 21:00

LA LIMITA EXTREMĂ $ / POINT BREAK $ AP-12 AC,CR V - J 15:40 18:00, 20:20, 22:40

PEANUTS :FILMUL LUI SNOPPY ŞI CHARLIE BROWN $ / THE PEANUTS MOVIE $ DUBBED

AG AN

V, L - Ma 17:50

S 12:30 17:50

D 11:20 17:50

Mi - J 17:10

VACANTĂ CU DE TOATE 2D / ALL GONE SOUTH 2D AP-12 COV - L, Mi 22:50

Ma 20:30, 22:30

STAR WARS:EPISODE VII -TREZIREA FORTEI $ DUBLAT / STAR WARS: EPISODE VII - THE FORCE AWAKENS $ DUBBED

AG ACT

V, L - Ma 18:20

S 11:00 16:40

D 11:00 13:30 18:20

Mi - J 16:00

STAR WARS:EPISODE VII -TREZIREA FORTEI $ / STAR WARS: EPISODE VII - THE FORCE AWAKENS $

AG ACT V - J 16:10 19:10, 22:00

SAVVA: INIMĂ DE RĂZBOINIC $ DUB / SAVVA: HEART OF A WARRIOR $ DUBBED

AG ANS 14:40

D 16:20

IN INIMA MĂRII $ / IN THE HEART OF THE SEA $ AP-12 AV ,DR

V, D - Ma, J 21:10

S 21:40

PODUL SPIONILOR2D / BRIDGE OF SPIES 2D AP-12 BI,DR V - Ma 22:10

BUNUL DINOZAUR $ DUBLAT / THE GOOD DINOSAUR $ DUBBED AG ANV, L - J 12:10

S - D 11:00 13:20

SPECTRE 2D / SPECTRE 2D N-15 AC V - L 19:20

HOTEL TRANSILVANIA 2 2D DUBBED / HOTEL TRANSYLVANIA 2 2D DUB

AG CO V - J 12:10

CINEMA CITY COTROCENIAFI Palace Cotroceni, Etaj 1, Rezervări 021.407.00.00www.cinemacity.ro

Cine

ma

City

își r

ezer

vă d

rept

ul d

e a

oper

a m

odifi

cări

în p

rogr

am.

SALA CINEMA CITY COTROCENIAFI Palace Cotroceni, Etaj 1, Rezervări 021.407.00.00www.cinemacity.ro

AVENTURI AV ACŢIUNE AC ANIMAŢIE AN COMEDIE CO DRAMĂ DR FANTASTIC FA THRILLER TH HORROR H

LEGENDA

Cine

ma

City

își r

ezer

vă d

rept

ul d

e a

oper

a m

odifi

cări

în p

rogr

am.

22 - 28 IANUARIE 2016TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL Rating Gen DIMINEAŢA

10:00 - 13:00DUPĂ-AMIAZĂ13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

PREMIERĂTHE REVENANT: LEGENDA LUI HUGH GLASS 2D /THE REVENANT 2D

N-1

5

AV

V - Ma, J 13:40, 16:40 19:45, 22:50

Mi 13:40, 16:50 22:30

STAR WARS: EPISODE VII -TREZIREA FORTEI $ / STAR WARS: EPISODE VII - THE FORCE AWAKENS $ AG AC

T

V - J 11:00

THE REVENANT: LEGENDA LUI HUGH GLASSRegia: Alejandro González IñárrituCu: Will Poulter, Tom Hardy, Paul Anderson, Leonardo DiCaprio, Domhnall GleesonGen fi lm: Aventuri, Dramă, Western

The Revenant este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Acţiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se afl ă Hugh Glass (DiCaprio),

membru al unei expediţii în Munţii Stâncoşi, unde este prins de un urs grizzly şi sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ţine companie în ultimele clipe de viaţă şi pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fi e prinşi de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele şi echipamentul şi fug. Însă eroul îngrozitoarei confruntări cu ursul grizzly nu moare: se târăşte, deşi mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, animat de sumbre planuri de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit.

Cine

ma

City

își r

ezer

vă d

rept

ul d

e a

oper

a m

odifi

cări

în p

rogr

am.

CINEMA CITY SUN PLAZACalea Văcărești nr. 391, etaj 2, sector 4, rezervări: 021-386 0600www.cinemacity.ro

22 - 28 IANUARIE 2016TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL Rating Gen DIMINEAŢA

10:00 - 13:00DUPĂ-AMIAZĂ13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

AVANPREMIERĂSPECTACOL FATA BABEI SI FATA MOSNEAGULUI AG D 11:30

AVANPREMIERĂBROKERII APOCALIPSEI 2D / THE BIG SHORT 2D

N-15 BI Mi - J 20:10, 22:50

AVANPREMIERĂCINCIZECI DE UMBRE ALE LUI BLACK 2D / FIFTY SHADES OF BLACK 2D

CO Mi - J 19:30, 21:40

AVANPREMIERĂALVIN ŞI VEVERIŢELE: MAREA AVENTURĂ 2D / ALVIN AND THE CHIPMUNKS 4 2D

AG ANS 11:00 13:00, 15:00, 16:20

D 11:00 13:50, 15:00, 16:20

PREMIERĂTHE REVENANT: LEGENDA LUI HUGH GLASS 2D / THE REVENANT 2D

N-15 AVV, L - J 13:00, 16:10 19:20, 22:30

S - D 11:50 13:00, 16:10 19:20, 22:30

PREMIERĂAL 5LEA VAL 2D / THE 5TH WAVE 2D

AP-12 AVV - D, Ma - J 12:00 14:40 17:10, 19:40, 22:00

L 12:00 14:40 17:10, 19:50, 22:00

PREMIERĂTINEREŢE 2D / YOUTH 2D

DRV, L - J 13:50, 16:20 18:50, 21:20

S - D 11:20 13:50, 16:20 18:50, 21:20

PREMIERĂBĂIATUL ŞI BESTIA 2D / THE BOY AND THE BEAST 2D

AG AC

V, L - J 14:00, 16:20 18:50

S 13:40, 16:10 18:50

D 13:50, 16:10 18:50

CEI 8 ODIOŞI 2D / HATEFUL EIGHT 2D N-15 CO

V - S, Ma 12:20 13:30, 15:40, 16:50 18:10, 19:00, 20:10, 21:30

D 11:40 13:30, 15:40, 16:50 18:10, 19:00, 20:10, 21:30

L 12:20 13:30, 15:40, 16:50 18:10, 20:10, 21:30

Mi - J 12:20 13:30, 15:40, 16:50 18:10, 19:00, 21:30

NORM DE LA POLUL NORD 2D DUBLAT / NORM OF THE NORTH 2D DUBBED

AG ANV, D - J 12:00 14:00, 16:00 18:00

S 11:00, 12:00 14:00, 16:00 18:00

UN POLIŢIST SI TREI SFERTURI! 2D / RIDE ALONG 2 2D AP-12 AC,CO V - J 13:00, 15:10 17:20, 19:30, 21:40

JOY 2D / JOY 2D AG BIO,DR V - J 18:30

DANEZA 2D / THE DANISH GIRL 2D N-15 BI,DRV - S, L - J 21:20

D 21:15

UPS! AM PIERDUT ARCA $ DUB / OOOPS! NOAH IS GONE… $ DUBBED

AG AN V - J 12:30 14:30, 16:30

PĂDUREA BLESTEMATĂ 2D / THE FOREST 2D N-15 HRV, L - J 14:50, 16:50 18:50, 20:50, 22:50

S - D 16:50 18:50, 20:50, 22:50

UPS! AM PIERDUT ARCA 2D DUB / OOOPS! NOAH IS GONE…2D DUBBED

AG ANV, L - J 12:50

S - D 11:50

TATA, IN RĂZBOI CU ...TATA 2D / DADDY'S HOME 2D AG CO

V, L - J 12:00 14:00, 16:10 18:20, 20:30, 22:45

S 12:00 14:00 18:20, 20:30, 22:45

D 12:00 14:10 18:20, 20:30, 22:45

SURORI BUNE SI NEBUNE 2D / SISTERS 2D N-15 CO V - J 20:00, 22:20

CRĂIASA ZĂPEZII 2 $ DUBLAT / SNOW QUEEN 2 $ DUBBED AG AN,AVV, L - J 13:10, 15:00 17:00

S - D 11:10 13:10, 15:00 17:00

LA LIMITA EXTREMĂ $ / POINT BREAK $ N-15 AC,CR V - J 18:00, 20:20, 22:40

CREED 2D / CREED 2D AG DR V - J 21:10

PEANUTS :FILMUL LUI SNOPPY ŞI CHARLIE BROWN $ / THE PEANUTS MOVIE $ DUBBED

AG ANV, L - J 13:40, 15:50

S - D 11:00 13:40, 15:50

VACANTĂ CU DE TOATE 2D / ALL GONE SOUTH 2D AP-12 CO V - J 22:15

STAR WARS:EPISODE VII -TREZIREA FORTEI $ / STAR WARS: EPISODE VII - THE FORCE AWAKENS $

AG ACT V - J 12:10 15:00 17:50, 20:40

SAVVA: INIMĂ DE RĂZBOINIC $ DUB / SAVVA: HEART OF A WARRIOR $ DUBBED

AG AN S - D 11:20

IN INIMA MĂRII $ / IN THE HEART OF THE SEA $ AP-12 AV ,DR V - Ma 18:40

BUNUL DINOZAUR $ DUBLAT / THE GOOD DINOSAUR $ DUBBED

AG AN S - D 11:30

PODUL SPIONILOR2D / BRIDGE OF SPIES 2D AP-12 BI,DRV - Ma 15:10 21:20

Mi - J 15:10

HOTEL TRANSILVANIA 2 2D DUBBED / HOTEL TRANSYLVANIA 2 2D DUB

AG CO V, L - J 12:00

CINEMA CITY MEGA MALLPierre de Coubertin nr. 3-5, lângă Arena NaționalăRezervări: 0372 839 066, www.cinemacity.ro

TITLU FILM

Rat

ing

Gen

DIMINEAŢA10:00 - 13:00

DUPĂ-AMIAZĂ13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

PREMIERĂAL 5LEA VAL 2D /THE 5TH WAVE 2D A

P-12

AV V - J 12:30 17:50, 20:10

STAR WARS: EPISODE VII -TREZIREA FORTEI $ / STAR WARS: EPISODE VII - THE FORCE AWAKENS $

AG ACT

V - J 15:00 22:30

TITLU FILM

Rat

ing

Gen

DIMINEAŢA10:00 - 13:00

DUPĂ-AMIAZĂ13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

SPECTACOLAVENTURI ÎN ȚARA DE GHEAȚĂ

AG D 11:30

AVANPREMIERĂALVIN ŞI VEVERIŢELE: MAREA AVENTURĂ 2D / ALVIN AND THE CHIPMUNKS 4 2D

AG AN S - D 11:30 17:40

AVANPREMIERĂCINCIZECI DE UMBRE ALE LUI BLACK 2D / FIFTY SHADES OF BLACK 2D

CO Mi - J 20:00

AVANPREMIERĂBROKERII APOCALIPSEI 2D /THE BIG SHORT 2D

N-1

5

BI Mi - J 20:30

PREMIERĂTHE REVENANT: LEGENDA LUI HUGH GLASS 2D / THE REVENANT 2D

N-1

5

AV

V, L - J 13:10, 16:20 19:30, 22:40

S - D 11:40 13:10, 16:20 19:30, 22:40

PREMIERĂTINEREŢE 2D / YOUTH 2D

DR V - J 14:50 17:30, 19:50,

22:20

PREMIERĂAL 5LEA VAL 2D /THE 5TH WAVE 2D A

P-12

AV

V, L - J 15:10 17:30, 20:00, 22:30

S 12:40 15:10 17:30, 20:00, 22:30

D 11:20 15:10 17:30, 20:00, 22:30

UN POLIŢIST SI TREI SFERTURI! 2D / RIDE ALONG 2 2D A

P-12

AC,C

O V, L - J 13:40, 16:10 18:30, 20:40, 22:50

S - D 11:30 13:40, 16:10 18:30, 20:40, 22:50

CEI 8 ODIOŞI 2D /HATEFUL EIGHT 2D N

-15

CO

V, L - J 12:20 13:40, 15:4017:00, 18:00, 19:00, 20:20,

21:20

S - D 12:30 13:40, 15:4017:00, 18:00, 19:00, 20:20,

21:20

NORM DE LA POLUL NORD 2D DUBLAT / NORM OF THE NORTH 2D DUBBED

AG AN

V - Ma 12:00 14:00, 16:00 18:10

Mi - J 12:00 14:00, 16:00 18:20

TATA, IN RĂZBOI CU ...TATA 2D / DADDY'S HOME 2D

AG CO

V, L - Ma 15:30 17:40, 20:10,

22:20

S - D 15:30 20:10, 22:20

Mi - J 15:30 17:40, 22:20

TITLU FILM

Rat

ing

Gen

DIMINEAŢA10:00 - 13:00

DUPĂ-AMIAZĂ13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

PĂDUREA BLESTEMATĂ 2D / THE FOREST 2D

N-1

5

HR V - J 13:20, 15:50 20:20, 22:40

DANEZA 2D / THE DANISH GIRL 2D N

-15

BI,D

R

V - J 13:50 18:50

JOY 2D / JOY 2D AG

BIO

,DR V, L - J 16:20

S - D 11:20 16:20

CREED 2D / CREED 2D AG D

R V - J 21:20

SURORI BUNE SI NEBUNE 2D / SISTERS 2D

N-1

5

CO V - J 13:50 19:40

LA LIMITA EXTREMĂ $ / POINT BREAK $ N

-15

AC,C

R

V - Ma 18:10, 20:30, 22:50

Mi - J 17:40, 22:00

CRĂIASA ZĂPEZII 2 $ DUBLAT / SNOW QUEEN 2 $ DUBBED

AG

AN

,AV

V, L - J 16:30 18:20

S - D 11:50 16:30 18:20

VACANTĂ CU DE TOATE 2D / ALL GONE SOUTH 2D A

P-12

CO V - Ma 22:10

PEANUTS: FILMUL LUI SNOPPY ŞI CHARLIE BROWN $ / THE PEANUTS MOVIE $ DUBBED

AG AN

V, L - Ma 16:10

S - D 11:10 16:10

Mi - J 15:30

STAR WARS: EPISODE VII -TREZIREA FORTEI $ / STAR WARS: EPISODE VII - THE FORCE AWAKENS $

AG ACT

V, L - J 13:50 19:20, 22:00

S - D 11:00 13:50 19:20, 22:00

STAR WARS:EPISODE VII -TREZIREA FORTEI $ DUBLAT / STAR WARS: EPISODE VII - THE FORCE AWAKENS $ DUBBED

AG ACT

V - J 16:30

SAVVA: INIMĂ DE RĂZBOINIC $ DUB / SAVVA: HEART OF A WARRIOR $ DUBBED

AG AN

V, L - Ma 14:10

S - D 12:10 14:10

Mi - J 13:30

PODUL SPIONILOR2D / BRIDGE OF SPIES 2D A

P-12

BI,D

R

V - J 22:10

BUNUL DINOZAUR $ DUBLAT / THE GOOD DINOSAUR $ DUBBED

AG AN

V, L - J 13:30

S - D 11:20 13:30

HOTEL TRANSILVANIA 2 2D DUBBED / HOTEL TRANSYLVANIA 2 2D DUB

AG CO S 11:30

22 - 28 IANUARIE 2016

CITY CULT28TEATRU

CÂND TIMPUL STĂ PE LOC DE DONALD MARGULIESCAMPANIE DE CROWDFUNDING PENTRU PRODUCEREA SPECTACOLULUI CÂND TIMPUL STĂ PE LOC DE DONALD MARGULIES LA TEATRUL DE ARTĂ BUCUREŞTI

REGIZORUL BOGDAN BUDEŞ PREGĂTEŞTE SPECTACOLUL CÂND TIMPUL STĂ PE LOC, PE TEXTUL DRAMATURGULUI AMERICAN DONALD MARGULIES, AVÂNDU-I ÎN DISTRIBUŢIE PE MIHAELA SÎRBU, ŞERBAN PAVLU, CLAUDIU ISTODOR ŞI DIANA ROMAN.

Când timpul stă pe loc (Time Stands Still) este o piesă de

teatru a cărei acţiune se petrece în Williamsburg (Brooklyn), New York. Acţiunea este centrată pe două cupluri: Sarah Goodwin (Mihaela Sirbu) şi James Dodd (Serban Pavlu), pe de o parte, şi Richard Ehrlich (Claudiu Istodor) şi Mandy Bloom (Diana Roman), pe de altă parte. Sarah, fotoreporter de război, şi James, scriitor şi jurnalist, întorşi din Irak, încearcă să se readapteze vieţii civile. Sarah a fost de curând externată din spital după ce a supravieţuit exploziei unei mine pe un drum din Irak. Pentru Sarah este greu nu numai să se (re)obişnuiască cu noua sa viaţă schimbată de rănile provocate în explozie, dar şi să reia viaţa domestică pe care o lăsase în urmă când plecase în Orientul Mijlociu. În vreme ce James este mulţumit să scrie acasă şi să se uite la filme, sufletul Sarei a rămas în Irak.

Mai multe detalii facebook.com/Când-timpul-stă-pe-loc-D-Margulies

CROWDFUNDING ESTE O FORMĂ DE FINANŢARE ALTERNATIVĂ (CU ATÂT MAI MULT PENTRU PRODUCŢIILE INDEPENDENTE CARE NU BENEFICIAZĂ DE BUGETE DE LA SISTEMUL DE STAT) MENITĂ SĂ ACOPERE COSTURILE CU PRODUCEREA UNUI SPECTACOL (DREPTURI DE AUTOR EXTERNE, COSTUME, DECOR, RECUZITĂ, DREPTURI PENTRU MUZICĂ ETC.), COSTURI CE PRECED VÂNZAREA DE BILETE.

DESPRE

CITY CULT30PROGRAM TEATRU

VINERI22.01

19:00TEATRU

CEA MAI PUTERNICĂTeatrul de comedie - Sala nouă, Bucureşti

19:00TEATRU

OSCAR ŞI TANTI ROZTeatrul Lucia Sturdza

Bulandra Sala Toma Caragiu, Bucureşti

19:00TEATRU

ANUL DISPĂRUT. 1989Teatrul Mic, Bucureşti

19:00TEATRU

LA GINECOLOGGodot Sub Scenă,

Bucureşti

19:00TEATRU

SPIRITUL DE FAMILIETeatrul de comedie

- Sala Radu Beligan, Bucureşti

19:00TEATRU

MOSCOVA PETUSKIUnTeatru, Bucureşti

19:00TEATRU

SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI

Creart , Bucureşti

19:00TEATRU

COPILUL PROBLEMĂGodot Cafe-Teatru,

Bucureşti

19:30TEATRU

EU. O CASĂ DE PĂPUŞI

Teatrul Naţional Ion Luca Caragiale - Sala

Studio, Bucureşti

20:00TEATRU

O ÎNTÂMPLARE CIUDATĂ CU UN

CÂINE LA MIEZUL NOPŢII

Teatrul Naţional Ion Luca Caragiale - Sala

Pictura, Bucureşti

20:00TEATRU

ORGANICTeatrul Naţional Ion

Luca Caragiale - Sala Mică, Bucureşti

22:00TEATRU

DECLICKGodot Sub Scenă,

Bucureşti

22:00TEATRU

NOI 4Godot Cafe-Teatru,

Bucureşti

SÂMBĂTĂ23.01

11:00TEATRU

LITTLE IMPRO Godot Cafe-Teatru,

Bucureşti

11:30TEATRU

PETER PANCinema City Cotroceni,

Bucureşti

15:00TEATRU

MOLTO, GRAN’ IMPRESSIONE

Teatrul Naţional Ion Luca Caragiale - Sala

Studio, Bucureşti

15:00TEATRU

BĂRBAȚII SUNT DE PE MARTE, FEMEILE SUNT DE PE VENUS

Godot Cafe-Teatru, Bucureşti

17:00TEATRU

CLASIC E FANTASTIC - COPILĂRIA LUI

CHOPINTeatrul Odeon, Sala

Studio, Bucureşti

17:00TEATRU

CHARLIE ȘI CHARLOTTE -

AVENTURI ÎN LUMEA CIRCULUI

Teatrul Coquette, Bucureşti

18:00

TEATRU

PINGUINII MELOMANITeatrul Excelsior,

Bucureşti

19:00TEATRU

N(AUM)Teatrul Metropolis,

Bucureşti

19:00TEATRU

CUTIA PANDOREITeatrul Lucia Sturdza

Bulandra Sala Liviu Ciulei, Bucureşti

19:00TEATRU

TREI GENERAŢIITeatrul Odeon, Sala Majestic, Bucureşti

19:00TEATRU

FEISBUCGodot Sub Scenă,

Bucureşti

19:00TEATRU

BLACKBIRDUnTeatru, Bucureşti

19:00TEATRU

CINE IUBEŞTE PLĂTEŞTE

Godot Cafe-Teatru, Bucureşti

19:00TEATRU

VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ

Teatrul Mic, Bucureşti

19:00TEATRU

O SCRISOARE PIERDUTĂ

Teatrul de comedie - Sala Radu Beligan,

Bucureşti

20:00TEATRU

HOTEL EUROPATeatrul Naţional Ion

Luca Caragiale - Sala Mică, Bucureşti

20:00TEATRU

LUTTeatrul Naţional Ion

Luca Caragiale - Sala Atelier, Bucureşti

CITY CULT32PROGRAM TEATRU

20:00TEATRU

O ÎNTÂMPLARE CIUDATĂ CU UN

CÂINE LA MIEZUL NOPŢII

Teatrul Naţional Ion Luca Caragiale - Sala

Pictura, Bucureşti

20:00TEATRU

SUFLET VAGABONDArCuB, Bucureşti

22:00TEATRU

MASCULIN/FEMININGodot Cafe-Teatru,

Bucureşti

DUMINICĂ24.0111:30

TEATRU

CALIFUL BARZĂ Teatrul Coquette,

Bucureşti

15:00TEATRU

FĂ-MI LOC!

Godot Cafe-Teatru, Bucureşti

18:30TEATRU

JURNALUL LUI ADAM ŞI AL EVEI

Godot Cafe-Teatru, Bucureşti

18:30TEATRU

COLONELUL SI PASARILE. EXODUL

NEBUNILOR Teatrul Coquette,

Bucureşti

19:00TEATRU

HAI SĂ FACEM SEX!Godot Sub Scenă,

Bucureşti

19:00TEATRU

ÎN PLINĂ GLORIETeatrul de comedie

- Sala Radu Beligan, Bucureşti

19:00TEATRU

D’ALE NOASTRE!Teatrul Naţional Ion

Luca Caragiale - Sala Studio, Bucureşti

19:00TEATRU

FAMILY AFFAIRSTeatrul Odeon, Sala Majestic, Bucureşti

19:00TEATRU

TREI GEMENI VENEŢIENI

Teatrul Mic, Bucureşti

19:00TEATRU

ARE NEVOIE DE MULTĂ ATENŢIE

UnTeatru, Bucureşti

19:00TEATRU

TOŢI FIII MEITeatrul Naţional Ion

Luca Caragiale - Sala Mare, Bucureşti

19:00TEATRU

PERETELETeatrul Metropolis,

Bucureşti

19:00TEATRU

CUTIA PANDOREITeatrul Lucia Sturdza

Bulandra Sala Liviu Ciulei, Bucureşti

19:30TEATRU

POVESTE DESPRE TATĂL MEU

Teatrul Odeon, Sala Studio, Bucureşti

19:30TEATRU

JOCUL DE-A VACANŢA

Teatrul Odeon, Sala Studio, Bucureşti

20:00TEATRU

LEUL DEŞERTULUIPalatul Naţional al Copiilor, Bucureşti

20:00TEATRU

CINCI FEMEI DE TRANZIŢIE

Teatrul Naţional Ion Luca Caragiale - Sala

Pictura, Bucureşti

20:00TEATRU

LUTTeatrul Naţional Ion

Luca Caragiale - Sala Atelier, Bucureşti

21:30TEATRU

MIZANTROPULGodot Cafe-Teatru,

Bucureşti

LUNI25.01

19:00TEATRU

PERETELETeatrul Metropolis,

Bucureşti

19:00TEATRU

COMEDII CU GOROBETE

Creart , Bucureşti

19:00TEATRU

ÎN VIZITĂ LA DOMNUL GREEN

Teatrul de Artă

Bucureşti, Bucureşti

20:00TEATRU

DRAGOSTEA DUREAZĂ TREI ANI

Godot Cafe-Teatru, Bucureşti

20:00TEATRU

CARAMITRU - MĂLĂELE, CÂTE-N LUNĂ ŞI ÎN STELETeatrul Naţional Ion

Luca Caragiale - Sala Mare, Bucureşti

MARȚI26.01

18:00TEATRU

IGLUTeatrul Excelsior,

Bucureşti

19:00TEATRU

ABSOLUTTeatrul Act, Bucureşti

19:00TEATRU

PROGRAM TEATRUCITY CULT34 CITY CULT34

CE CAUT EU AICI?Godot Cafe-Teatru,

Bucureşti

19:00TEATRU

A DOUĂSPREZECEA NOAPTE

Teatrul Metropolis, Bucureşti

19:00TEATRU

OSCAR ŞI TANTI ROZTeatrul Lucia Sturdza

Bulandra Sala Toma Caragiu, Bucureşti

19:30TEATRU

MICUL INFERNTeatrul Naţional Ion

Luca Caragiale - Sala Pictura, Bucureşti

20:00TEATRU

DINEU CU PROŞTITeatrul Naţional Ion

Luca Caragiale - Sala Mare, Bucureşti

20:00TEATRU

LUTTeatrul Naţional Ion

Luca Caragiale - Sala Atelier, Bucureşti

MIERCURI27.01

19:00TEATRU

ŢARUL IVAN ÎŞI SCHIMBĂ MESERIA

Teatrul Metropolis, Bucureşti

19:00TEATRU

LA PULCETeatrul de comedie

- Sala Radu Beligan, Bucureşti

19:00TEATRU

UN TRAMVAI NUMIT DORINŢĂ

UnTeatru, Bucureşti

19:00TEATRU

CUM AM ÎNVĂŢAT SĂ CONDUC

Teatrul de comedie - Sala nouă, Bucureşti

19:00TEATRU

CAROUSELTeatrul Lucia Sturdza

Bulandra Sala Liviu Ciulei, Bucureşti

19:30TEATRU

TECTONICA SENTIMENTELOR

Teatrul Naţional Ion Luca Caragiale - Sala

Atelier, Bucureşti

19:30TEATRU

REVIZORULTeatrul Naţional Ion

Luca Caragiale - Sala Studio, Bucureşti

20:00TEATRU

ALLEGRO MA NON TROPPO

Teatrul Naţional Ion

Luca Caragiale - Sala Pictura, Bucureşti

20:00TEATRU

UN CUPLU CIUDATGodot Cafe-Teatru,

Bucureşti

20:15TEATRU

APROAPE MAINETeatrul de Artă,

Bucureşti

JOI28.01

19:00TEATRU

AICI NU-I DE JOACĂCercul Militar Naţional,

Bucureşti

19:00TEATRU

UN CUPLU CIUDATTeatrul de comedie

- Sala Radu Beligan, Bucureşti

19:00TEATRU

ŢARUL IVAN ÎŞI

SCHIMBĂ MESERIATeatrul Metropolis,

Bucureşti

19:00TEATRU

CAROUSELTeatrul Lucia Sturdza

Bulandra Sala Liviu Ciulei, Bucureşti

19:00TEATRU

HAPPY ENDGodot Cafe-Teatru,

Bucureşti

19:00TEATRU

MARMURĂTeatrul Lucia Sturdza

Bulandra Sala Toma Caragiu, Bucureşti

19:30TEATRU

REVIZORULTeatrul Naţional Ion

Luca Caragiale - Sala Studio, Bucureşti

19:30TEATRU

PASĂREA MĂIASTRĂ - MARIA TĂNASE

Teatrul de pe Lipscani, Bucureşti

19:30TEATRU

EFECTUL RAZELOR GAMA ASUPRA

CRĂIŢELOR LUNATICE

Teatrul Metropolis, Bucureşti

20:00TEATRU

OMUL CARE A VĂZUT MOARTEA

Teatrul Naţional Ion Luca Caragiale - Sala

Pictura, Bucureşti

20:00TEATRU

CINCI FEMEI DE TRANZIŢIE

Teatrul Naţional Ion Luca Caragiale - Sala

Pictura, Bucureşti

21:30TEATRU

TE IUBESC! TE IUBESC?

Godot Cafe-Teatru, Bucureşti

CITY CULT36CARTE

OMUL DE IANUARIE - DAVID MITCHELLÎN 2007, DAVID MITCHELL A FOST INCLUS DE REVIS-TA TIME ÎN TOPUL CELOR MAI INFLUENTE O SUTĂ DE PERSONALITĂȚI DIN LUME.

În Omul de ianuarie, vocea lui Jason Taylor, un băiat de treisprezece ani

din cel mai liniștit sat din Worcestershire, este la fel de puternică precum cea a lui Holden Caulfield din romanul De veghe în lanul de secară. La începutul anilor ’80, în Anglia încă bântuită de spectrul Războiului Rece, maturizarea lui Jason se petrece sub auspiciile întâmplărilor dramatice care pun stăpânire pe întreaga lume – e totodată vremea recesiunii lui Margaret Thatcher, a muzicii celor de la Duran Duran, a taberelor de țigani nomazi ajunși și în satul Black Swan Green –, o lume șocantă, greu de înțeles pentru un adolescent. Dar adevăratul război este pentru Jason cel de acasă, din mijlocul familiei pe cale să se destrame, și de la școală, unde luptele dintre băieți sunt dure și lasă urme adânci asupra unei firi contemplative și sensibile ca a celui care publică versuri sub pseudonim. De la prima dezamăgire trăită când fata de care se îndrăgostește, Dawn Madden, îi întoarce spatele, și de la culpa morală resimțită când provoacă, fără intenție, un accident grav, Jason e prins într-o serie de întâmplări care sfârșesc prin a-i schimba definitiv perspectiva asupra lucrurilor și chiar viața.

PREMII

Roman câștigător al American Library Association Alex Award, 2007, finalist la Costa Novel Award, 2006, finalist la Los Angeles Times Book Prize, 2006, nominalizat la Booker Prize, 2006, ales de revista Time între cele mai bune zece titluri ale anului 2006, menționat pe listele celor mai bune cărți ale anului 2006 de New York Times, Washington Post Book World, The Christian Science Monitor, Rocky Mountain News, Kirkus Reviews.

DESPRE

CITY CULTMUZICĂ

38

SIGUR ROS VA CONCERTA ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA ELECTRIC CASTLE

FESTIVALUL ELECTRIC CASTLE SE VA DESFĂȘURA ANUL ACESTA ÎN PERIOADA 14-17 IULIE. EVENIMENTUL, AJUNS LA CEA DE-A 4-A EDIȚIE, VA AVEA LOC TOT LÂNGĂ CLUJ NAPOCA, PE DOMENIUL CASTELULUI BANFFY.

Trupa Sigur Ros, care nu a mai susţinut spectacole din

anul 2007, va concerta, în premieră în România, la Festivalul Electric Castle 2016 de la Bonţida, judeţul Cluj, muzica islandezilor figurând pe coloana sonoră a peste zece filme şi seriale.

ELECTRIC CASTLE este primul festival din România care a mutat muzica electronică și suntele live ale concertelor pe scenele indoor sau în aer liber ale unui castel. Încă de la prima ediție, din 2013, festivalul a fost nominalizat în fiecare an în finala European Festival Awards la categoria “Cel mai bun festival de mărime medie”, alături de nume cu tradiție în Europa.

EC este singurul festival din Romania ce oferă o experiență autentică și completă de festival datortită artiștilor importanți ce alcătuiesc lineup-ul, a zonei largi de camping și a activităților diverse din timpul zilei, totul fiind pus în scenă într-un décor extraordinar!

LINE-UP: Sigur Ros (în premieră în România), Paul Kalkbrenner, RUSKO, Flux Pavilion, Matisyahu, Enter Shikari, Dub Pistols, Dj Marky, Nu:Tone b2b Logistics, Congo Natty, Toddla T, Babylon Circus, Legowelt, Moomin, Aba Shanti-l, Louisahhh!, Urma, Alternosfera, Shiver, Macanache.

DESPRE

CITY EVENTSRECOMANDARI PROGRAM

40

VINERI22.01

RECOMANDĂRI:

20,00TEATRU

ORGANICTeatrul Național

I.L.Caragiale – Sala Mică

20,00JAZZ

FRENCH SWING, JAZZ & TANGOLa un Ceai

21,00PARTY

PARTY LIKE NO TOMORROW AND

KARAOKEEEE!!!D’eight

22,30CONCERT

POPAS BANDHard Rock Café

SÂMBĂTĂ23.01

RECOMANDĂRI:

10,30TÂRG

YARD SALE Jacques Pot

19,00TEATRU

TREI GENERAŢIITeatru Odeon, Sala

Majestic

20,00TEATRU

SUFLET VAGABONDArCUB

22,30CONCERT

IRISHard Rock Cafe

23,15CONCERT

DAMIAN & BROTHERSBerăria H

22,45CONCERT

MIRCEA BANICIU & BANDBerăria H

VEZI LISTACOMPLETĂ AEVENIMENTELORDIN ORAȘ

GOO

GLE

PLA

YA

PP S

TOR

E

D E S C A R C ĂA P L I C A T I AD E S C A R C ĂA P L I C A T I A

TEATRUO ÎNTÂMPLARE CIUDATĂ CU UN CÂINE LA MIEZUL NOPŢII

Un Sherlock Holmes copil, care ştie sigur că uciderea câinelui Wellington cu o furcă este misterul pe care doar micile lui celule cenuşii îl pot dezlega.

Aşa începe aventura băiatului ce nu poate minţi, printre artificiile de comunicare folosite de adulţii din jurul său, printre prejudecăţi şi minciuni-metaforă.

Spectacolul lui Bobi Pricop, glisând cu sensibilitate lucidă între comedie şi dramă, are o altă viteză decât cea cotidiană: este viteza năucitoare a unei minţi captive într-o realitate care s-a împotmolit în propriile ei limite.

Christopher nu visează. El calculează, analizează, cântăreşte, măsoară, observă şi percepe viaţa prin filtrele nepoetizate ale logicii. Este un adolescent special, de 15 ani, cu sindrom Asperger, care se defineşte drept un „matematician cu oareşce dificultăţi comportamentale”.

Când: Vineri, 22 ianuarieUnde: Teatrul Național I.L.Caragiale – Sala PicturăOra: 20,00

PARTYONDA PRES. CAMPLO

modalitate de explorare a acesteia.

După aproape două decenii de la lansarea albumului de debut, Uptown Saturday Night, Camp Lo (Sonny Cheeba și Geechi Suede) revine în atenția iubitorilor de hip hop cu Ragtime Hightimes. Dacă primul album avea la bază sample-uri din anii ‚70-’80, pentru Ragtime Hightimes Camp Lo a experimentat mai mult cu instrumente live oferindu-i materialului un sound diferit, dar fără a compromite viziunea creativă care i-a consacrat pe cei doi.

Onda este cea mai nouă platformă de prezentare a muzicii urbane care se ține departe de clișee. Prezentată ca o alternativă viabilă la clubbing-ul mainstream, Onda își propune să atragă atenția asupra noii direcții a culturii urbane, propunând o nouă

Când: Sâmbătă, 23 ianuarieOra: 20,00Unde: Control ClubIntrare: 30 lei

ÎNCE

ARCĂ

ŞI Z

ILE

ŞI N

OP

ŢI PE

NTR

U S

MA

RTP

HO

NE

GOO

GLE

PLA

YA

PP S

TOR

E

D E S C A R C ĂA P L I C A T I A

CITY EVENTSRECOMANDARI PROGRAM

42

TEATRUSTEAUA FĂRĂ NUME

DUMINICĂ24.01

RECOMANDĂRI:

11,00TEATRU

MICUL PRINȚGodot Cafe Teatru

19,00CONCERT

ZDOB ȘI ZDUBArenele Romane

19,00TEATRU

ROMANTIC FOOLSGodot Cafe Teatru

19,30SPECTACOL

ALEARGĂGreen Hours

19,30TEATRU

FURTUNATeatrul Național I. L.

Caragiale

LUNI25.01

RECOMANDĂRI:

20,00SPECTACOL

UN ALT FEL DE CABARET

Palatul Național al Copiilor

19,00TEATRU

PERETELETeatrul Metropolis

19,00TEATRU

ÎN VIZITĂ LA DOMNUL GREEN

Teatrul de Artă

20,00STAND-UP

COMEDY

OPEN MIC NIGHTKaffa Pub

străina va descoperi lumea amețitor de mare a gân-durilor acestui caraghios profesor. O lume a stelelor pe care Miroiu le știe pe cer, deși nu se văd. Banalul profesoraș cu haine pono-site devine titanic atunci când deschide geamul casei sale dărăpănate și privește stelele. În brațele acestui om neobișnuit, Mona cunoaște dragostea cea mare. Dimineața vine cu un alt ritm. Cei doi proaspăt îndrăgostiți sunt repede dezmeticiți de realitatea dură. Bărbatul Monei își revendică iubita și, ceea ce e mult mai crud, argumentele sale sunt necruțătoare”.

Într-un mic orășel de provincie, într-o gară în care nu opresc trenurile rapide, existența predic-tibilă a locuitorilor este răvășită de sosirea unei scântei din “lumea mare”. O străină fără bilet și fără acte, fugită din cazino de lângă bărbatul ei, este coborâtă din tren în această margine de lume. Încercând să o salveze de excesul de zel al șefului de gară, profesorul de matematici și astrono-mie la liceul orășelului, Miroiu, o invită stângaci să doarmă la el acasă, pentru a rezolva a doua zi pro-blema plecării ei. Ajunsă în modesta garsioneră,

Când: Luni, 25 ianuarieOra: 19,00Unde: Centrul Cultural Nicolae Bălcescu

LURAUNA DINTRE CELE MAI POPULARE VOCI ALE STILULUI “MORNA”, ORIGINAR DIN CAPUL VERDE, LURA, CÂNTĂ ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA.

Născută în Portugalia şi cu origini în Capul Verde, cu 5 albume la activ, primul lansat în 1996, iar cel mai recent acum câţiva ani, Lura s-a consacrat în industria muzicală internaţională după ce a cântat alături de Cesaria Evora piesa Moda Bo, abordând acelaşi stil inconfundabil şi unic în lume, “morna”. Lura oferă tempouri puternice şi pline de viaţă şi exprimă lacrimile tăcute ale unor cântece antice, secretele stilului batuque sau morna şi rugăciunea rebelă pe care o poartă în inima sa.

Albumul “Heranca” laudă insulele şi explorează dilema antică a vizitatorului despre a vrea să stai când trebuie să pleci.

Când: Duminică, 24 ianuarieOra: 21,00Unde: Hard Rock Cafe

44 CITY EVENTSRECOMANDARI PROGRAM

TEATRUABSOLUT

MARȚI26.01

RECOMANDĂRI:

18,00TEATRU

IGLUTeatru Excelsior

19,00TEATRU

OSCAR ŞI TANTI ROZTeatrul Bulandra

20,00TEATRU

DINEU CU PROŞTITeatrul Național

I.L.Caragiale

22,45CONCERTE

SANREMO MUSIC AWARDSBerăria H

VEZI LISTACOMPLETĂ AEVENIMENTELORDIN ORAȘ

Polemic şi terapeutic ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei poveşti. Şi nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se află Dumnezeu, Moartea, Dracul... Oamenii care or să o asculte îşi vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari şi esenţiale fără fasoane, cu umor şi nepăsare.

După rolurile din „Creatorul de teatru”, „Ultima banda a lui Krapp”, „Capra sau cine e Sylvia?” şi „Acasă la tata”, Marcel Iureş se întâlneşte cu Ion Creangă. Pentru multă lume va fi o surpriză.

Marile şcoli de film îşi învaţă scenariştii şi regizorii să povestească. Să spună poveşti. Câţi dintre noi au mai apucat să audă în copilărie poveşti spuse, nu citite? Poveştile s-au sfărâmat, s-au făcut praf şi pulbere, s-au risipit în filme, texte de cântece şi telenovele.

Când: Marți, 26 ianuarieOra: 19,00Unde: Teatrul Act

ÎNCE

ARCĂ

ŞI Z

ILE

ŞI N

OP

ŢI PE

NTR

U S

MA

RTP

HO

NE

GOO

GLE

PLA

YA

PP S

TOR

E

D E S C A R C ĂA P L I C A T I A

MIERCURI27.01

RECOMANDĂRI:

14,00EXPO

#FIND_US - EXPOZIȚIE

ÎN MEMORIA FOTOGRAFILOR DIN

COLECTIVHanul Gabroveni

19,00TEATRU

CAROUSELTeatru Bulandra

20,00TEATRU

UN CUPLU CIUDATGodot Cafe Teatru

22,30CONCERT

AC/DC TRIBUTEBerăria H

CONCERTHORIA BRENCIU ŞI HB ORCHESTRA

gazdă a unor emisiuni TV. Împreună cu HB orchestra, cea mai complexă orchestră din showbizul românesc, carismaticul artist va interpreta pe de o parte balade sentimentale, dar şi cele mai ritmate refrene lansate de legendele rock’n?roll-ului. În egală măsură va întreţine atmosfera cu melodiile proprii, printre care se numără foarte îndrăgitele hituri „Fac ce-mi spune inima” si „Hello”.

Biletele au următoarele preţuri:

- 50 de lei, fără loc, în faţa scenei;

- 100 de lei, cu loc în sală, zona de fumători sau nefumători.

Dacă crezi că un showman şi un playlist de top sunt elementele cheie pentru un spectacol de neuitat, atunci avem un eveniment pentru tine. Protagoniştii serii vor oferi un mix irezistibil de hituri internaţionale şi piese proprii. La acest concert nu vor fi mese în faţa scenei în special pentru a se dansa în voie.

Horia Brenciu este un entertainer care de-a lungul timpului a cucerit publicul din postura de solist vocal, actor sau

Când: Miercuri, 27 ianuarieOra: 20,00Unde: Hard Rock Cafe

CITY EVENTSRECOMANDARI PROGRAM

45

Zen Sushi face un pas în întâmpinarea celor mai alese dorinţe gastronomice, așteptându-vă cu un meniu variat în cele doua locaţii din București: zona Piaţa Victoriei (str. Grigore Alexandrescu 56) și zona Tineretului (Calea Șerban Vodă 86). Vă așteptăm cu beţele deschise!

ZEN SUSHI VICTORIEIGrigore Alexandrescu, nr. 56Tel.: 0721755455, 0752022594Program: luni- sâmbătă 12.00 - 23.00; duminică 13.00 - 22.30

ZEN SUSHI TINERETULUICalea Şerban Vodă, nr. 86Tel.: 0722961643, 0767232094Program: luni- sâmbătă 12.00 - 23.00; duminică 13.00 - 22.30

ZEN SUSHI DOROBANȚIGeorge Călinescu 15, sector 1Tel. 0722161718Program: luni - sâmbătă 12.00 - 23.00; duminică 13.00 - 22.30Teppanyaki doar cu rezervare.

ZEN SUSHI

Cunoscut și ca restaurantul cu 200 de uși, Aubergine este o adevărată oază de liniște și relaxare în spațiul atât de zgomotos al zonei. Deschis de curând în Centrul Vechi din București, Aubergine Healthy Food este un restaurant cu bucătarie israeliano-mediteraneana, savuroasă și foarte sănătoasă creată de experimentatul Chef Ronen Meri.

Aubergine Healthy FoodProgram: Luni - Duminică 15.00 - 03.00. Adresa: Strada

Smârdan nr. 33, București. Tele-fon: 004-021-313 79 22. Site: http://www.aubergine-restaurant.ro

AUBERGINEHEALTHYFOOD BY CHEFRONEN MERI

Dianei 4 este un local alternativ care găzduieşte petreceri, concerte şi evenimente private într-o atmosferă familială. Meniul este vast și divers și acoperă aproape orice gust, de la ceaiuri și retete proprii de cafea și răcoritoare până la lista de zeci de vinuri servite la pahar, single malt-uri, romuri, bere artizanală și mâncare sănătoasă dupa rețete autentice, cuingrediente originale și BIO.

DIANEI 4Str. Dianei, Nr. 4tel.: 0745208186

preţ: xxxxx

plus: atmosfera relaxată, public boem, istorie capacitate: mare

DIANEI 4OFERTE ȘI NOUTĂȚI

RECOMANDĂRI:

@ AUGERGINE

HEALTY FOOD

BY CHEF RONEN

MERI

Programul de

funcționare este

de la 15:00 -

03:00.

HAPPY HOUR

LA BĂUTURĂ ȘI

MÂNCARE

între orele

15:00-18:00

Aubergine

healty food

Str. Smârdan

nr. 33,

Tel.: 021 313 79 22

CONCERTINNA & BAND

JOI28.01

RECOMANDĂRI:

19,00TEATRU

ŢARUL IVAN ÎŞI SCHIMBĂ MESERIA

Teatrul Metropolis

19,00TEATRU

UN CUPLU CIUDATTeatrul de Comedie

20,00TEATRU

OMUL CARE A VĂZUT MOARTEA

Teatrul Național I.L.Caragiale

22,45CONCERT

LOREDANABerăria H

în cadrul unui eveniment de senzaţie!

INNA este prima solistă din Europa ce a depăşit pragul de 1 miliard de vizualizări pe You Tube, iar portofoliul ei nu se limitează doar la acest record. În decursul unei cariere fulminante de doar 7 ani, INNA a primit două distincţii MTV Europe Music Awards şi peste 13 premii i-au fost acordate în cadrul ceremoniilor MTV Romania Music Awards.

Biletele au următoarele preţuri:

- 120 de lei, cu loc în sală, zona de fumători sau nefumători

- 65 de lei, fără loc, în fața senei

Unul dintre cei mai tari ambasadori ai muzicii româneşti, INNA, concertează la Hard Rock Cafe, alături de trupa sa! Pregătiţi-vă pentru un show unde toate hiturile ce au propulsat-o în galeria starurilor mondiale vor fi reintrepretate cu chitară, bass, tibe şi clape,

Când: Joi, 28 ianuarieOra: 21,30Unde: Hard Rock Cafe

GOO

GLE

PLA

YA

PP S

TOR

E

D E S C A R C ĂA P L I C A T I AD E S C A R C ĂA P L I C A T I A

CITY FOOD GASTRONOMIE

46

POINT, O NOUĂDIMENSIUNEA ORAȘULUIÎN ULTIMII ANI, BUCUREȘTIUL ȘI-A ÎMBUNĂTĂȚIT VIAȚA CULTURALĂ ȘI ARTISTICĂ, ODATĂ CU APARIȚIA NOR NOI SPAȚII NECONVENȚIONALE DEDICATE PROIECTELOR ARTISTICE.

Point este unul dintre ele și se va deschide oficial

pe 29 ianuarie cu un eveniment inedit - o instalație concepută de Cristiana Cott Negoescu ce va invada întreaga clădire și-i va face pe vizitatori să descopere activ spațiul.

Clădirea POINT a fost renovată în întregime iar designul este conceput împreună cu cei de la LAMA. Interiorul este o îmbinare de lemn, fier și cărămidă ce dau o atmosferă caldă dar în același timp extrem de modernă. POINT are trei nivele: parterul, o zonă de lounge cu bar și bucătărie proprie, subsolul unde se poate dansa și mansarda, zona de teatru care are 100 de locuri, mai mult sau mai puțin, în funcție de decorul fiecărui spectacol. E ușor să ajungi la POINT. Clădirea de pe Eremia Grigorescu 10 este ușor de recunoscut datorită grafittiului realizat de Sweet Damage care îmbracă în întregime unul dintre pereții exteriori.

POINT este destinat evenimentelor și acțiunilor culturale, un loc care incită, provoacă și inspiră atât artiștii

cât și spectatorii. Și, cel mai important, POINT își propune să aducă împreună oameni interesați să expună și să dezbată creativ idei. POINT a apărut din nevoia unei alternative la spațiile aglomerate în care individualitățile se pierd. POINT este locul pe care-l poți descoperi și îmbunătăți împreună cu prietenii, este extensia casei tale în inima orașului.

POINT este locul în care poți vorbi cu actorii din spectacolul pe care tocmai l-ai văzut, locul în care poți schimba idei cu artiști, oameni din diferite domenii deschiși, comunicativi, interesați de lucrurile care se întâmplă în jurul lor.

Din februarie la POINT se va juca și teatru. Spectacolele sunt producții proprii și au o direcție artistică clar trasată ce urmărește descoperirea și punerea în scenă a textelor noi în premieră în țara noastră (NSFW de Lucy Kirkwood) sau revigorarea radicală a unor texte clasice (Menajeria de sticlă de Tennessee Williams). Se încurajează creațiile performative și interdisciplinare. Ne dorim să aducem un alt tip de teatru, onest și empatic, care să prezinte publicului teme actuale care macină societatea și indivizii.

POINT

Str. Eremia Grigorescu 10facebook.com/pointarthub

CITY NIGHTLIFE 48SALOANE DE MASAJ

CITY BREAK 49BRAȘOV

HOTEL xxxCLASSIC INN

Situat în centrul vechi al oraşului Braşov, într-o zonă verde la poalele Muntelui Tâmpa, cu un restaurant în stil clasic cu preparate din bucătăria internaţională, Wi-Fi gra-tuit şi o sală de jocuri. booking.com: 9.0 / 10.

Adress: Braşov, Str.Tibles 7-9, Tel.: 0268 512 244 , [email protected] fb: Classic-Inn, web: classic-inn.ro

COROANA BRAŞOVULUI xxx

Afl at la 10 minute de plimbare faţă de Piaţa Sfatu-lui şi la 5 minute faţă de Poarta Schei, în imediata apropiere a Primei Şcoli Româneşti, Coroana Bra-şovului este primul hotel din Şcheii Braşovului.

Adress: Braşov, Strada Doctor Vasile Saftu, nr. 1, Tel.: 0268 513 866, Fax +40-268-513862, [email protected] fb: Hotel Coroana Brasovului ***,web: coroana-brasovului.ro

CASA SAMURAIxx

Situat la 20 de minute de mers pe jos de centrul istoric al orașului Brașov. oferă camere cu Wi-Fi gratuit, minibar și balcon. Oaspeţii pot lua micul de-jun în cameră sau la bar. booking.com: 8.6 / 10.

Adress: Braşov, Str.Petru Maior 12A, Tel.: 0268 547 162 , [email protected] web: casasamurai.com

CASA CRANŢA xxx

Situat în centrul vechi al oraşului Braşov, într-o zonă verde la poalele Muntelui Tâmpa, cu un restaurant în stil clasic cu preparate din bucătăria internaţională, Wi-Fi gra-tuit şi o sală de jocuri. booking.com: 9 / 10.

Adress: Brașov, Str. Mr. Cranţa, nr. 3A2, Tel.: 0268.476.992, 0740.117.812 e-mail: [email protected],web: casacranta.ro/

COMPLEXJASMINE xxx

Situată la 5 minute cu mașina sau 20 de minu-te de mers pe jos depar-tare de centrul vechi al Brașovului , oferă came-ră modernă cu balcon și access gratuit la Wi-Fi.booking.com: 8.6 / 10.

Adress: Braşov, str. Vulcan, nr. 104, Tel.: 00268.426.161, 0724 377 469 [email protected] fb: CasaJasmi-ne, web: casajasmine.ro

OFERTA

OFERTĂ SPECIALĂ ianuarie-februarie 2016:

Week-end la Cloașterf Haus pentru 2 persoane (cazare 2 nopți și masa):

330 LEI

Conctact: Cloașterf Haus. Tel: 0728 382 880Facebook: www.facebook.com/CloasterfHausAdresa: Cloașterf 84, Saschiz (20 de km de Sighișoara) județul Mureș. E-mail: [email protected] Distanță: București-Cloașterf : 261 km pe DN1 și E60GPS: 46.147856, 24.996288

CITY BREAK TURISM

50

MARE PUBLICITATE

Senior Sales Manager

Speranţa Velicutel. 0735 777 [email protected]

EDIŢIA de BUCUR EȘTIapare săptămânal - gratuitnr. 3 (312),22 - 28 ianuarie 2016

Redactor-șefMonica [email protected] SenioriIna [email protected] [email protected]

Andrei Radu [email protected] [email protected] Ghiţă[email protected]

Mica publicitateDaniel GheorgheCoordonator Vânzări0731 791 [email protected]

Ediţiile Zile și nopţi în România: 235.000 exemplare lunar.

Săptămânale: Bucureşti, Cluj, Timişoara / Arad.

Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Iaşi, Sibiu (Mediaş), Bacău / Piatra Neamţ / Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi / Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Piteşti, Bistriţa, Suceava (Rădăuţi), Tg. Mureş.

Dacă doriţi să semnalaţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modifi cările survenite ulterior.

Layout & DTP

Claudiu Oană[email protected]

Distribuţie

Dan [email protected]

Juridic

Cabinet de avocatură Radu Sora0744 592 595, offi [email protected]

Zile și Nopţi este membru BRAT Suplimente lunare Zile şi Nopţi

CETATEA URIAŞILOR (HUHNENBURG),

aşezare preistorică afl ată la 4 km nord de comuna Saschiz, domină spaţiul din jurul ei şi are o formă circulară. Se spune că demult, uriaşii aşteptau un semn de necredinţă din partea oamenilor pentru a ieşi din nou în lume. Pentru a se feri de răzbunarea lor, localnicii au adunat de pe coastele dealurilor pietrele rotunde pe care uriaşii le-ar fi putut arunca peste ei şi le-au înşirat la porţile caselor lor. Tot legenda spune că uriaşii dacă prindeau un om pe câmp, împreună cu boii, îi luau în șorţ si se jucau cu el.

putere al întregii zone, motivul vastului sistem de fortifi caţii care s-a păstrat, actual patrimoniu UNESCO: Biserica fortifi cată, Turnul cu Ceas şi Cetatea ţărănească/ Cetatea celor 7 sate (1347). Modelul Turnului cu ceas din Saschiz este aproape identic cu Turnul din Sighişoara, iar statueta numită popular Bogdan, la fi ecare sfert de oră, producea câte o bătaie de ceas de avertizare.

COLINELE TRANSILVANIEI: PLIMBARE DE IARNĂ, PE LÂNGĂ CETATEA URIAȘILOR

Pentru week-end-urile de iarnă, îți propunem

un program inedit prin Colinele Transilvaniei. Începem cu Saschizul, la 20 de km de Sighișoara, unde poți să te bucuri de o zi plină: ai trei obiective istorice unice în zonă, un magazin de produse locale, chiar în centru, iar de vrei să mai rămâi la prânz ori peste noapte, găsești pensiuni agroturistice, cu gazde primitoare. În jurul anilor 1200, “Scaunul Keisd“, de care aparţineau 7 sate din jurul comunei Saschiz, era centrul de

DESCOPERĂ ULTIMUL PEISAJ MEDIEVAL INTACT AL EUROPEI

Info: Fundația ADEPT: Information Centre, Adresa: Str. Principală nr. 166, Saschiz, Mureș 547510,

Tel: 40 (0)265 711635, www.fundatia-adept.org

Ghid: www.yourguide-intransylvania.com

CONECTEAZĂ-TECU ORAŞUL!

GOO

GLE

PLA

Y

APP

STO

RE

D E S C A R C Ă A P L I C A T I A

CITEŞTE ZILE ŞI NOPŢI, REVISTA.WEBSITE.APLICAŢIE