subiect franceza craiova 2013

1
SUBIECT FRANCEZA CRAIOVA 2013 (ceea ce mi-am amintit deoarece nu ne-au dat subiectele acasa0 Subiectul I Pornind de la un text de Balzac: - precizati nivelul, clasa, 3 competente specifice; - 5 obiective operationale; - 2 metode intructiv-educative si argumentati alegerea facuta; - 3 metode alternative de evaluare a competenţei specifice - prezentaţi minim 3 avantaje şi 3 dezavantaje ale folosirii fiec ǎ reia dintre cele 3 metode de evaluare alternativ ǎ . Subiectul II Alegeţi o competenţ ǎ specific ǎ pentru clasa...... şi r ǎ spundeţi urm ǎ toarelor cerinţe: a) Formulaţi o SECVENTA DIDACTICA la alegere "achizitie de noi cunostinte" posibil ǎ pentru atingerea competenţei; Pentru realizarea activit ǎ ţii de înv ǎ ţare, formulaţi dou ǎ variante metodologice, descriind şi argumentând: tipul strategiei alese; elementele componente (metode, mijloace, forme de organizare) Am terminat joi si la Iasi ,dar cu foarte mari emotii. La franceza scris subiectele au sunat astfel: I. L'emploi du subjonctif dans la proposition subordonnee de concession: difficultes d'acquisition pour les apprenants roumains. II. Concevez un exercice ou un dialogue qui vous aide a expliquer a vos eleves la concordance des temps a l'indicatif. III. Expliquez l'utilite de l'enseignement de la poesie en classe de FLE a travers un poeme de Ch. Baudelaire. (Scuze pt. lipsa accentelor) La psihopedagogie oral: I. Metode de cultivare a talentelor si de stimulare a creativitatii. II. Conditii interne si externe ale invatarii.

Upload: elena-contras

Post on 19-Jan-2016

10 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

Page 1: Subiect Franceza Craiova 2013

SUBIECT FRANCEZA CRAIOVA 2013

(ceea ce mi-am amintit deoarece nu ne-au dat subiectele acasa0Subiectul IPornind de la un text de Balzac:- precizati nivelul, clasa, 3 competente specifice;- 5 obiective operationale;- 2 metode intructiv-educative si argumentati alegerea facuta;- 3 metode alternative de evaluare a competenţei specifice - prezentaţi minim 3 avantaje şi 3 dezavantaje ale folosirii fiecǎreia dintre cele 3 metode de evaluare alternativǎ.

Subiectul IIAlegeţi o competenţǎ specificǎ pentru clasa...... şi rǎspundeţi urmǎtoarelor cerinţe:a) Formulaţi o SECVENTA DIDACTICA la alegere "achizitie de noi cunostinte" posibilǎ pentru atingerea competenţei;Pentru realizarea activitǎţii de învǎţare, formulaţi douǎ variante metodologice, descriind şi argumentând: tipul strategiei alese; elementele componente (metode, mijloace, forme de organizare) 

Am terminat joi si la Iasi,dar cu foarte mari emotii. La franceza scris subiectele au sunat astfel:I. L'emploi du subjonctif dans la proposition subordonnee de concession: difficultes d'acquisition pour les apprenants roumains.II. Concevez un exercice ou un dialogue qui vous aide a expliquer a vos eleves la concordance des temps a l'indicatif.III. Expliquez l'utilite de l'enseignement de la poesie en classe de FLE a travers un poeme de Ch. Baudelaire. (Scuze pt. lipsa accentelor)La psihopedagogie oral:I. Metode de cultivare a talentelor si de stimulare a creativitatii.II. Conditii interne si externe ale invatarii.