scris de elena dumitrache | data: 13.02.2019 17:05

28
http://www.luju.ro/delir-politic-suprem-sefa-iccj-cristina-tarcea-si-a-dat-foc-la-valiza-in-fata-csm-a nuntandu-si-iesirea-urata-din-magistratura-cititi-cele-26-de-pagini-in-care-tarcea-acuza-ca-este- victima-jocurilor-politice-am-fost-pusa-sa-port-o-discutie-intr-o-camera-cu DELIR POLITIC SUPREM – Sefa ICCJ Cristina Tarcea si-a dat foc la valiza in fata CSM, anuntandu-si iesirea urata din magistratura. Cititi cele 26 de pagini in care Tarcea acuza ca este victima jocurilor politice: "Am fost pusa sa port o discutie intr-o camera cu lumina stinsa, cu telefonul in alta camera, fiind atat de intuneric incat am plecat cu haina domnului Dorneanu pe mine... Justitia televizata a functionat din plin in ceea ce ma priveste" (Document) Scris de Elena DUMITRACHE | Data: 13.02.2019 17:05 "O, Doamne!", ce iesire urata din magistratura va avea judecatoarea Cristina Tarcea (foto). Miercuri, 13 februarie 2019, a avut loc la Consiliul Superior al Magistraturii sedinta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara in cadrul careia s-a pus in discutie dosarul nr. 23/J/2018, avand ca obiect actiunea disciplinara privind-o pe presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Cristina Tarcea, referitoare la refuzul acesteia de a pune in aplicarea noile prevederi ale Legii nr. 304/2004 privitoare la Completele de 5 judecatori. Cu circa jumatate de ora inainte de a incepe sedinta, Tarcea s-a prezentat la CSM cu un teanc de hartii sub brat, pe care le-a inmanat reporterilor, hartii care cuprindeau "punctul de vedere cu privire la actiunea disciplinara" al Cristinei Tarcea, redactat pe nu mai putin de 26 de pagini. Si daca ar fi dat hartiile si daca nu le-ar fi dat, fata de ceea ce a declarat sefa Inaltei Curti atat la intrare, cat si la iesire din sediul Consiliului Superior al Magistraturii ne manifestam ingrijorarea, semnaland comportamentul deviant si nedemn al Cristinei Tarcea. Tarcea, politicianul suprem Asemenea unui om politic, la intrarea in sediul CSM sefa instantei supreme a inceput sa acuze ca actiunea page 1 / 28

Upload: others

Post on 26-Nov-2021

4 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

http://www.luju.ro/delir-politic-suprem-sefa-iccj-cristina-tarcea-si-a-dat-foc-la-valiza-in-fata-csm-anuntandu-si-iesirea-urata-din-magistratura-cititi-cele-26-de-pagini-in-care-tarcea-acuza-ca-este-victima-jocurilor-politice-am-fost-pusa-sa-port-o-discutie-intr-o-camera-cu

 

DELIR POLITIC SUPREM – Sefa ICCJ Cristina Tarcea si-a dat foc la valiza in fata CSM, anuntandu-si iesireaurata din magistratura. Cititi cele 26 de pagini in care Tarcea acuza ca este victima jocurilor politice: "Am fostpusa sa port o discutie intr-o camera cu lumina stinsa, cu telefonul in alta camera, fiind atat de intuneric incatam plecat cu haina domnului Dorneanu pe mine... Justitia televizata a functionat din plin in ceea ce mapriveste" (Document)

Scris de Elena DUMITRACHE | Data: 13.02.2019 17:05

"O, Doamne!", ce iesire urata din magistratura va avea judecatoarea Cristina Tarcea (foto). Miercuri, 13 februarie2019, a avut loc la Consiliul Superior al Magistraturii sedinta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara incadrul careia s-a pus in discutie dosarul nr. 23/J/2018, avand ca obiect actiunea disciplinara privind-o pe presedintaInaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Cristina Tarcea, referitoare la refuzul acesteia de a pune inaplicarea noile prevederi ale Legii nr. 304/2004 privitoare la Completele de 5 judecatori. Cu circa jumatate de orainainte de a incepe sedinta, Tarcea s-a prezentat la CSM cu un teanc de hartii sub brat, pe care le-a inmanatreporterilor, hartii care cuprindeau "punctul de vedere cu privire la actiunea disciplinara" al CristineiTarcea, redactat pe nu mai putin de 26 de pagini. Si daca ar fi dat hartiile si daca nu le-ar fi dat, fata de ceeace a declarat sefa Inaltei Curti atat la intrare, cat si la iesire din sediul Consiliului Superior al Magistraturiine manifestam ingrijorarea, semnaland comportamentul deviant si nedemn al Cristinei Tarcea.  

Tarcea, politicianul suprem

Asemenea unui om politic, la intrarea in sediul CSM sefa instantei supreme a inceput sa acuze ca actiunea

page 1 / 28

disciplinara pe numele sau are "un evident caracter politic", fiind determinata de actiunile presedinteluiCamerei Deputatilor, Liviu Dragnea, dezvaluind in acelasi timp o intalnire pe care ar fi avut-o cupresedintele Curtii Constitutionale Valer Dorneanu, privitoare la Decizia CCR pe completele de 5 judecatori.

Iata ce a declarat Cristina Tarcea la intrare in sediul CSM:

"In ultima vreme tot vorbim despre abuzuri. Trebuie sa ne uitam foarte atent la toate institutiile care comit abuzuri.Apreciez ca est un abuz. O doamne, va mai aduceti aminte de declaratiile politice din august si septembrie,cum ca la Inalta Curte se refuza a se aplica legea? Va mai aduceti aminte de interesul direct al presedinteluiCamerei Deputatilor privind organizarea completelor de 5 judecatori. Am declaratii interesante de facutdespre o discutie pe care am avut-o cu presedintele Curtii Constitutionale legata de decizia de constatare aconflictului de constitutionalitate, despre o discutie cu domnul Ciorbea... Dar toate la timpul lor." (asta dasecretomanie si suspans)

Afirmatiile facute de Cristina Tarcea la intrarea in sediul CSM sunt continuate insa in punctul de vedere depus laCSM. Mai exact, in cuprinsul celor 26 de pagini, presedinta ICCJ acuza ca actiunea disciplinara pe numele sau s-adesfasurat si a fost aprobata de inspectorul sef Lucian Netejoru intr-o perioada in care mandatul sefilor InspectieiJudiciare era deja expirat. Fara vreo legatura cu cauza, Tarcea a considerat necesara includerea in punctul devedere de la CSM a modalitatii in care s-a facut prelungirea mandatelor conducerii Inspectiei Judiciare,concluzionand ca scopul procedurii disciplinare era de a-i afecta imaginea si de a o "reduce la tacere". 

Nu a fost omis din punctul de vedere al lui Tarcea nici ministrul Justitiei Tudorel Toader despre care a sustinut caimediat dupa anul nou i-a cerut demisia pe Facebook, lucru care a determinat-o pe sefa Inaltei Curti saaprecieze ca ar fi vorba despre o actiune concertata impotriva sa.

Circ si in Sectie si la iesire, in hol la CSM

Odata intrata insa in sedinta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara, judecatoarea Cristina Tarcea acontinuat sa isi exprime aprecierile ca ceea ce se intampla in cazul sau reprezinta o actiune ganditadinainte, astfel ca a scos pe masa o serie de cereri de recuzare a unor membri CSM, "pe motive deostilitate". 

Concret, membrii CSM pe care Tarcea a inteles sa ii recuze au fost: presedinta CSM judecatoarea LiaSavonea si membrii CSM judecatoarele Gabriela Baltag, Evelina Oprina si Nicoleta Tint. Adica fixjudecatoarele care de-a lungul timpului au demonstrat verticalitate si au luptat pentru apararea valorilorDreptului. Desigur, pentru Tarcea atitudinea acestor membri CSM a fost apreciata ca fiind "ostila", cu atat mai multcu cat acestea au sustinut mentinerea in functie a conducerii Inspectiei Judiciare, impiedicand acaparerea institutieide catre persoane apropiate Statului paralel. 

Sedinta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara nu a durat mult, astfel ca la iesire, in holul Consiliului,Cristina Tarcea a anuntat ca a recuzat unii membri CSM, dupa care si-a continuat povestioara legata de intalnireape care a avut-o cu presedintele CCR Valer Dorneanu. 

Fara alte comentarii, prezentam declaratia facuta de Cristina Tarcea la iesirea din sediul CSM: 

"Am formulat cereri de recuzare si pentru cererea de recuzare s-a dat termen pe 23 martie. Am formulat cerere derecuzare impotriva doamnelor Savonea, Baltag, Oprina si Tint, pentru motive de ostilitate in ce privestepresedintele ICCJ, pentru motive de sustinere neconditionata a conducerii Inspectiei Judiciare, atitutdineadumnealor determinand si mentinerea conducerii Inspectiei in functie. Judecatoarele s-au pronuntat cu privire lacompletele de 5 judecatori ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale. 

Cu domnul Dorneanu am discutat despre Completele de 5 judecatori. Singurul lucru pe care pot sa vi-lspun este ca am fost pusa sa port o discutie intr-o camera cu lumina stinsa, cu telefonul in alta camera,fiind atat de intuneric incat am plecat cu haina domnului Dorneanu pe mine. Voia de la mine o justificare aDeciziei pronuntate pe Completele de 5 judecatori. Credeti-ma, va voi spune tot ce stiu".

  

Trecand peste modul secretos, ocult, in care Tarcea isi anunta dezvaluirile in continuare si stilul in care aceastaprezinta niste evenimente care ar fi avut loc si care par desprinse parca din mediile mafiote, nu putem sa nu neintrebam de ce a tacut sefa Inaltei Curti pana acum daca a considerat de atunci ca aceste fapte sunt grave si, maiales, ce inseamna apucatura de a anunta dezvaluiri, in episoade, mai ceva ca Sebastian Ghita? 

Asta este comportament normal de magistrat?

Cititi aici punctul de vedere depus de judecatoarea Cristina Tarcea la CSM: 

page 2 / 28

page 3 / 28

page 4 / 28

page 5 / 28

page 6 / 28

page 7 / 28

page 8 / 28

page 9 / 28

page 10 / 28

page 11 / 28

page 12 / 28

page 13 / 28

page 14 / 28

page 15 / 28

page 16 / 28

page 17 / 28

page 18 / 28

page 19 / 28

page 20 / 28

page 21 / 28

page 22 / 28

page 23 / 28

page 24 / 28

page 25 / 28

page 26 / 28

page 27 / 28