scoala altfel 2014

Upload: popescu-cristina

Post on 16-Oct-2015

13 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

SCOALA ALTFEL 2014 - " tii mai multe, s fii mai bun!"

FI DE ACTIVITATE

1. Titlul activitii: UN STIL DE VIATA SANATOS!!!2. Coordonatorul/Coordonatorii activitii Profesori Popescu Andusa Cristiana, Dresca Rodica3. Data desfurrii: 07. 04. 2014

4. Durata activitii: 5 ore5. Grupul int: elevii clasei a XI F si a XI J

6. Parteneri implicai: ------

7. Obiective:

Intelegerea importantei unui stil de viata sanatos

Dezvoltarea creativitatii si dobandirea de noi abilitati

Facilitarea dezvoltarii armonioase prin participarea la competitii sportive: , volei, rugbybaschet, sah, etc.

Stimularea creativitatii elevilor, dezvoltarea gustului pentru frumos precum si dezvoltarea spiritului competitiv bazat pe fair-play

8. Resurse:

a. Umane - elevi, profesor

b. Materiale - mingi ,echipament sportiv

9. Descrierea activitii:Elevii clasei se vor imparti in doua grupe si vor desfasura mai multe activitati sportive ca: volei, baschet. Cei scutiti de sport vor juca sah sau remi.

10. Rezultate ateptate:

a. Dezvoltarea unor abilitati sportive

b. Contientizarea faptului c sportul inseamna sanatate

11. Modaliti de evaluare a activitii:

Observarea sistematic a comportamentului elevilor

Autoevaluarea

Semntura cadrului didactic/cadrelor coordonator/coordonatoare

FI DE ACTIVITATE

Titlul activitii : TRASEE PROFESIONALE1. Coordonatorii activitii: Profesori Popescu Andusa Cristiana, Dresca Rodica

2. Data desfurrii: 08. 04. 2014

3. Durata activitii: 5 ore4. Grupul int: elevii clasei a XI F si a XI J

5. Parteneri implicai: profesori ,elevi, Facultatea de Inginerie Electrica Craiova, S.C. Olteanu-Ignatovici SRL Craiova6. Obiective: Cautarea activa a unui loc de munca

Cunoasterea modelelor de orientare in cariera

Dezvoltarea competentelor tehnice7. Resursele:

a. Umane - elevi, profesori8. Descrierea activitii: Elevii au fost repartizati in doua grupe, una a vizitat laboaratoarele facultatii unde atat elevii cat si profesorii s-au aratat a fi incantati de dotatea acestora. In topul aprecierilor s-a aflat laboratorul de mecatronica, unde tinerii au avut posibilitatea sa vada cum se poate studia cu ajutorul tehnicilor inovative din domeniul IT, cum ar fi tehnologia 3D.

Cealalta grupa a mers la agentul economic unde a vizitat atelierele de turnatorie, de prelucrari mecanice cu comanda numerica, de sudura si standul CTC.

9. Rezultate ateptate:

Dezvoltarea afectiv a personalitii individului prin educatie si dezvoltarea de abilitatilor necesare in planificarea vietii personale. Cunoasterea modelelor de orientare in cariera. 10. Modaliti de evaluare a activitii:

a. observarea sistematic a comportamentului elevilor;

b. diplomeSemntura cadrului didactic/cadrelor coordonator/coordonatoare

FI DE ACTIVITATE

Titlul activitii: STIU SI APLIC

1. Coordonatorii activitii: Prof. Popescu Andusa Cristiana si Dresca Rodica2. Data desfurrii: 09. 04. 2014

3. Durata activitii 5 ore4. Grupul int: elevii clasei a XI a F, J5. Parteneri implicai: ITM, ISU, CTC.Brancusi Craiova6. Obiective: Dezvoltarea competentelor tehnice

Aplicarea, in activitati concrete, a notiunilor teoretice invatate7.Resursele:

a. Umane - elevi, profesor

b. Materiale - calculator, chestionare, prezentri PPT

8.Descrierea activitii:Elevilor li s-au transmis informatii privind importanta insusirii si respectarii normelor de securitate si sanatate in munca. Totodata le-au fost prezentate notiuni generale despre dezastre clasificare, masuri de protectie si interventie. In vederea participarii la Concursul Stiu si aplic a urmat pregatirea elevilor. 9.Rezultate ateptate:

a. Premierea elevilor

Semntura cadrului didactic/cadrelor coordonator/coordonatoare

FI DE ACTIVITATE

Titlul activitii: TRADITII SI OBICEIURI PASCALE

1. Coordonatorii activitii: Prof. Popescu Andusa Cristiana si Dresca Rodica

2. Data desfurrii: 10. 04. 2014

3. Durata activitii 5 ore4. Grupul int: elevii clasei a XI a F, J

5. Parteneri implicai: -6. Obiective: Stimularea creativitatii si originalitatii elevilor;

Dezvoltarea cunostintelor de cultura generala religioasa si istorica;

Cunoasterea traditiilor si obiceiurilor pascale romanesti.7.Resursele:

a. Umane - elevi, profesor

b. Materiale - calculator, videoproiector, ecran, prezentri PPT

8.Descrierea activitii:Patele este o srbtoare religioas ntlnit, cu semnificaii diferite, n cretinism i iudaism. Unele obiceiuri de Pati se regsesc, cu semnificaie diferit, n antichitatea anterioar religiilor biblice. Patele i-a pstrat pn n prezent farmecul i semnificaia, fiind un moment de linite sufleteasc i de apropiere de familie. Farmecul deosebit este dat att de semnificaia religioas - ntotdeauna mai exist o ans de mntuire - ct i de tradiii: oul pictat, iepuraul, masa cu mncruri tradiionale de paste - cozonac, pasc, miel, slujba de smbta seara cu luarea luminii.

Elevii au formate echipe de lucru si-au elaborat cate un PPT avand ca tema Obiceiuri si traditii pascale romanesti .

9.Rezultate ateptate:

a. Premierea elevilor

Semntura cadrului didactic/cadrelor coordonator/coordonatoare

FI DE ACTIVITATE

Titlul activitii: DIN TAINELE NATURII

1. Coordonatorii activitii: Prof. Popescu Andusa Cristiana, Dresca Rodica

2. Data desfurrii: 11. 04. 20143. Durata activitii 5 ore4. Grupul int: elevii clasei a IX a B5. Parteneri implicai: Muzeul de Stiintele Naturii6. Obiective: Imbogatirea culturii generale cu notiuni despre flora si fauna din zona Olteniei precum si vizualizarea unui film in incinta PLANETARIUM-ului

Formarea si dezvoltarea la elevi a unor competente specifice prin care sa inteleaga factorii care au determinarea evolutia vietii in Romania.

7. Resursele:

a. Umane - elevi, profesorib. Materiale expozitii

8. Descrierea activitii:Elevilor le este prezentat istoricul Muzeului de Stiintele Naturii OlteniaInaugurat la 2 decembrie 1923 sub denumirea de "Muzeul de Istorie Natural al Craiovei", de ctre membrii Cercului tiinific Craiovean condus de profesorul de tiine naturale Marin Demetrescu, a devenit secie a Muzeului Regional al Olteniei, n anul 1928. La 13 mai 1928 s-a hotart ca Muzeul de Istorie Natural al Craiovei care, n anul 1927 a primit spre administrare i coleciile Muzeului de Etnografie i Antichiti al judeului Dolj, s-i "mrgineasc aria de explorare la inutul oltean" (Vincenz, 1928) i s funcioneze sub denumirea de Muzeul Regional al Olteniei, sub conducerea profesorului Marin Demetrescu

Secia de tiinele Naturii a funcionat iniial n cldirea Prefecturii; ntre anii 1934 - 1948 s-a mutat n actualul sediu al Seciei de Etnografie, iar ntre anii 1949 - 1975 a funcionat n actualul sediu al Seciei de Arheologie - Istorie.

ntre anii 1975 - 1986, din lipsa unui spaiu adecvat, activitatea expoziional a Seciei de tiinele Naturii a ncetat, continund activitatea de completare i diversificare, evidenta i valorificare tiinific a patrimoniului.

Noua campanie expozitional a nceput la 13 martie 1986, la parterul cldirii din strada Popa Sapca nr. 8 unde funcioneaza i n prezent, cnd au fost date n circuit de vizitare dou expoziii temporare: "Fluturii - petale zburtoare" si "Din lumea animalelor". Cele dou expoziii, au fost urmate periodic de zeci de expoziii temporare care au avut darul de a rula valorosul patrimoniu, mbogit i diversificat de-a lungul anilor cu piese muzeale rezultate n urma activitii de cercetare a muzeografilor.

La 18 septembrie 2008, s-a vernisat expoziia de baz de la etajul I, amenajat n urma implementrii proiectului "Creterea atractivitii turistice a municipiului Craiova i a judeului Dolj prin amenajarea expoziiei de baz de la etajul I - Secia de tiinele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova".

La 22 februarie a fost introdus n circuitul expoziional i expoziia de baz de paleontologie Oltenia Terra fossilis, amenajat la parterul imobilului .

Elevilor le sunt prezentate principalele colectii din cadrul muzeului de: Mineralogie, Paleontologie, Botanica, Malacologie, Entomologie, Ichtyologie, Batracologie, Herpetologie, Ornitologie, Oologie.Rezultate ateptate:

a. Sa cunoasca notiuni elementare despre flora si fauna din Oltenia, sistemul solar.b. Sa identifice principalii factori care au determinat evolutia vietii in Romania

2. Modaliti de evaluare a activitii:

Observarea sistematic a comportamentului elevilor

Autoevaluarea

Semntura cadrului didactic/cadrelor coordonator/coordonatoare