por 30.03

22
PROGRAMUL OPERAŢIONAL REGIONAL 2007-2013 Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local” Domeniul de intervenţie 4.3. „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor” ORIGINAL / COPIA NR. 1/2/3 CERERE DE FINANŢARE Titlul proiectului Extindere clinica oncologie Solicitant S.C. GRUPA 7 S.R.L. OPIS 1. Formularul cererii de finanţare 1 - …* Anexe la formularul cererii de finanţare: 2. Actul de împuternicire** … - … 3. Calendarul activităţilor … - … 4. Finanţarea proiectului … - … 5. Declaraţie de eligibilitate … - … 6. Declaraţie de încadrare în categoria IMM … - … 7. Certificatul de înregistrare … - … 8. Actul constitutiv (consolidat/ împreună cu toate modificările**) … - … 9. Situaţiile financiare … - … 10. Planul de afaceri … - … Pagina 0

Upload: crina-chea

Post on 16-Feb-2015

26 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

Page 1: POR 30.03

PROGRAMUL OPERAŢIONAL REGIONAL 2007-2013Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local”Domeniul de intervenţie 4.3. „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”

ORIGINAL / COPIA NR.

1/2/3

CERERE DE FINANŢARE

Titlul proiectuluiExtindere clinica oncologieSolicitantS.C. GRUPA 7 S.R.L.

OPIS1. Formularul cererii de finanţare 1 - …*

Anexe la formularul cererii de finanţare:

2. Actul de împuternicire** … - …

3. Calendarul activităţilor … - …

4. Finanţarea proiectului … - …

5. Declaraţie de eligibilitate … - …

6. Declaraţie de încadrare în categoria IMM … - …

7. Certificatul de înregistrare … - …

8. Actul constitutiv (consolidat/ împreună cu toate modificările**) … - …

9. Situaţiile financiare … - …

10. Planul de afaceri … - …

*) Paginaţia (de la … până la…) **) dacă este cazul

Pagina 0

Page 2: POR 30.03

Regio

Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor Anexa 1Formularul cererii de finanţare

1

FORMULARUL CERERII DE FINANŢARE

Formularul Cererii de finanţare, împreună cu anexele aferente (e.g. declaraţii) pot fi descărcate şi în format electronic, la adresa http://www.inforegio.ro

Vă rugăm ca, înainte de completare, să citiţi cu atenţie instrucţiunile, recomandările şi explicaţiile incluse în format cursiv.Puteţi solicita clarificări privind completarea acestui formular şi a anexelor aferente experţilor din cadrul agenţiei pentru dezvoltare regională din regiunea dvs.

ATENŢIE: După completare, Cererea de finanţare, inclusiv toate anexele, se vor numerota astfel: opisul cererii de finanţare (coperta de mai sus) va fi pagina nr. 0, iar paginile care urmează vor fi numerotate de la 1 la n, în ordine crescătoare (unde n este numărul total de pagini al Cererii de finanţare, inclusiv toate anexele).

Vă recomandăm utilizarea Listei de verificare1, pentru a vă asigura că dosarul cererii de finanţare este complet şi corect întocmit.

1 Ghidul Solicitantului, Secţiunea II.3 „Completarea şi depunerea Cererii de finanţare”.

Page 3: POR 30.03

Regio

Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor Anexa 1Formularul cererii de finanţare

2

Se completează de către Organismul Intermediar

Organismul intermediar pentru POR

Numărul şi data înregistrării Înregistrată de

SemnăturaCod SMIS

TITLUL PROIECTULUI:EXTINDERE CLINICA ONCOLOGIECompletaţi cu majuscule, maxim 300 de caractere.

0. TIPUL ASISTENŢEI FINANCIARE NERAMBURSABILE SOLICITATE

Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR)

1. INFORMAŢII PRIVIND SOLICITANTUL

1.1. Solicitantul

Denumirea solicitantului S.C. GRUPA 7 S.R.L.

Codul de identificare fiscală

123456

Adresa sediului solicitantului

CLUJ-NAPOCA, STR. VASILE LUPU, NR.7

Email [email protected]

Tipul solicitantului Societate comercială

Completaţi următoarele date, acolo unde este cazul.

Anul înfiinţării: 2009

Anul n*-2 Anul n*-1 Anul n*

Numărul mediu de salariaţi** 5 6 6

Cifra de afaceri (lei) 1.500.000 1.800.000 2.000.000

Profitul din exploatare (lei) 40.000 60.000 70.000

*) n = anul fiscal pentru care au fost depuse situaţiile financiare la cererea de finanţare (vezi și Secţiunea II.3. - Completarea cererii de finanţare, pct. 8, din ghidul solicitantului). **) conform datelor din situaţiile financiare corespunzătoareÎn vederea calculării datelor de mai sus, ţineţi cont de prevederile Legii 346/2004, cu modificările şi completările ulterioare, în ceea ce priveşte întreprinderile autonome, partenere şi legate.Datele de mai sus se vor regăsi şi în Declaraţia privind încadrarea în categoria IMM

Page 4: POR 30.03

Regio

Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor Anexa 1Formularul cererii de finanţare

3

(Anexa 1.4. la ghid).

1.2. Reprezentantul legal al Solicitantului

Reprezentantul legal al solicitantului este persoana care are dreptul, conform actelor de constituire, să reprezinte organizaţia şi să semneze în numele acesteia.Datele de identificare a reprezentantului legal se vor regăsi şi în certificatul constatator emis de oficiul registrul comerţului.În cazul în care cererea de finanţare este semnată de o persoană împuternicită, nu uitaţi să ataşaţi actul de împuternicire (vezi şi lista de verificare a dosarului cererii de finanţare)

Numele Popescu V. Andrei

Funcţia Administrator

Numărul de telefon

0745687345

Numărul de fax

Email [email protected]

1.3. Persoana de contact

Completaţi această secţiune doar dacă persoana de contact este diferită de reprezentantul legal.Persoana de contact este persoana desemnată de Solicitant să menţină contactul cu Organismul intermediar / Autoritatea de management în procesul de evaluare şi selecţie a cererii de finanţare.Vă rugăm să vă asiguraţi că toate datele de contact (nr. de telefon, fax, email) sunt corecte. Orice eroare sau disfucţionalitate va conduce la întârzieri în comunicarea dintre organismul intermediar şi solicitant.

Numele Completaţi cu prenumele şi numele complet al persoanei de contact, inclusiv iniţiala tatălui, aşa cum apare în cartea de identitate

Funcţia

Numărul de telefon

Numărul de fax

Email

1.4. Banca

Completaţi această secţiune cu datele insituţiei bancare prin care întreprinderea intenţionează derularea operaţiunilor financiare aferente proiectului.

Denumirea băncii (sucursalei)

Banca Transilvania

Sediul băncii Cluj-Napoca, str.G.Baritiu, nr 8

Codul IBAN

1.5. Sprijin primit în prezent sau anterior din fonduri publice şi/sau împrumuturi din partea instituţiilor financiare internaţionale (IFI)

Proiectul (integral sau parţial, respectiv activităţi din proiect, investiţii) ce constituie obiectul prezentei Cereri de finanţare a mai beneficiat deja de sprijin financiar din fonduri publice sau împrumuturi din partea IFI?

Da În acest caz, prezentaţi detalii referitoare la programul de finanţare, organizaţia finanţatoare / autoritatea contractantă, anul acordării finanţării, activităţile/investiţiile finanţate (respectiv acele activităţi/ investiţii care se regăsesc şi în proiectul ce face obiectul prezentei cereri de finanţare), valoarea finanţării.

Nu

Page 5: POR 30.03

Regio

Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor Anexa 1Formularul cererii de finanţare

4

2. PROIECTUL

2.1. Axa prioritară şi domeniul de intervenţie POR

Prin prezenta Cerere de finanţare se solicită co-finanţarea proiectului propus, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 – Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local”, Domeniul de intervenţie 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”.Prezentei Cereri de finanţare i se aplică prevederile Ordinului ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor nr. 155/2008 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea microîntreprinderilor, în cadrul domeniului de intervenţie 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”, al axei prioritare 4. „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local” din Programul Operaţional Regional 2007-2013.

2.2. Locul de implementare a proiectului şi domeniul de activitate în care se realizează investiţia

Locul de implementare a proiectului: CLUJ-NAPOCA, STR. VASILE LUPU, NR.7

Domeniul de activitate economică: 8622- Activităţi de asistenţă medicală specializatăAceastă clasă include:- consultaţii şi tratamente medicale de specialitate în diverse domenii, acordate de către medici specialişti şi chirurgi.Această clasă include, de asemenea:- centre de planificare familială care oferă tratamente medicale, cum ar fi sterilizarea şi întreruperea de sarcină, fără cazarePrin implementarea proiectului se vizeaza extinderea cladirii Clinicii de Oncologie SC Grupa 7 SRL destinate prestarii de servicii de chirurgie, chimioterapie si radioterapie in domeniul oncologic oferite persoanelor fizice.

2.3. Descrierea proiectului

2.3.1. Obiectivele proiectului

Scop: Extinderea activitatii de prestari servicii medicale prin realizarea unei capacitati de asistenta de specialitate totala de 400 mp.

Obiectiv general: Cresterea calitatii si diversificarea serviciilor in domeniul oncologiei avand ca rezultat cresterea competitivitatii prin extinderea si modernizarea bazei materiale, cu respectarea principiului dezvoltarii durabile si utilizarea de tehnologii prietenoase cu mediul.

Obiectiv specific 1: Creşterea cu cel putin 35% a numărului de consultaţii faţă de anul 2012 prin crearea de noi spaţii de tratament, la 2 ani de la finalizarea implementării proiectului, ceea ce inseamnă creşterea numărului de pacienţi cu 546 şi de asemenea cu 910 de consultaţii. Pentru a calcula numărul de pacienţi pentru anul 2012 am utilizat o medie de 3 pacienţi/medic/zi iar în ceea ce privesc consultaţiile pentru anul 2012 am utilizat o medie de 5 consultaţii/medic/zi.

Pe parcursul anului 2012 clinica a avut 2600 de consultaţii şi 1500 de pacienţi din care 550 diagnosticaţi cu cancer. În prezent clinica dispune de 2 cabinete de consultaţii iar prin implementarea proiectului aceasta se va extinde cu 1 sala de chirurgie, 1 salon destinat internării pacienţilor şi 1 laborator analize.

Obiectiv specific 2: Crearea a cel putin 6 noi locuri de munca cu respectarea principiului egalitatii de sanse. In prezent avem 2 doctori, 2 asistente, 1 secretara si 1 angajat responsabil cu curatenia. Prin extinderea clinicii vom avea nevoie de personal astfel vom angaja 1 laborant, 1 asistente, 3 infirmiere, 1 medic anestezist.

Obiectiv specific 3: Cresterea cifrei de afaceri cu 40 % fata de anul 2012, la 2 ani de la finalizarea implementarii, prin diversificarea serviciilor oferite. In 2012 clinica a inregistrat o

Page 6: POR 30.03

Regio

Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor Anexa 1Formularul cererii de finanţare

5

cifra de afaceri de 2.000.000 RON, iar prin extinderea acesteia se asteapta realizarea unei cifre de afaceri de 2.800.000 RON.

Obiectiv specific 4: Realizarea unei economii de energie, prin montarea a doua panouri solare pentru incalzirea apei menajere, acestea avand o capacitate de 125 l. In prezent pentru incalzirea apei menajere se foloseste combustibil gazos, dorindu-se inlocuirea acestuia cu panouri solare si o sursa auxiliara in lunile de iarna, atunci cand panourile solare nu acopera nivelul de caldura al apei menajere. Sursa auxiliara va fi reprezentata printr-un boiler instant pe gaz cu o capacitate de 50 l. Desi in prezent, datorita activitatii restranse a clinicii, consumul de apa calda menajera este relativ scazut, odata cu extinderea suprafetei clinicii si diversificarea serviciilor medicale, se preconizeaza o crestere semnificativa a consumului de apa calda menajera. Potrivit specificatiilor tehnice, panourile solare vor functiona la capacitate de 100% in lunile de vara, in lunile de iarna randamentul acestora fiind de aproximativ 20%-30%. Astfel, putem preconiza o economie la consumul de combustibil gazos necesar pentru producerea apei calde menajere de 60%-70%. Panourile solare vor putea fi utilizate pe o perioada de 20 de ani. De asemenea, dupa incheierea utilizarii, exista posibilitatea ca panourile solare sa fie returnate furnizorului, iar materialele vor fi reciclate printr-o metoda nepoluanta.

2.3.2. Potenţialii beneficiari ai proiectului

Beneficiari directi: - S.C Grupa 7 S.R.L - asociatii: Prin implementarea proiectului se urmareste cresterea cifrei de afaceri si prin urmare cresterea profitului si a dividendelor distribuite, acest lucru avand o influenta directa asupra celor doi asociati ai clinicii, dr. Ionescu Alexandru si dr. Popescu Andrei.- 6 angajati existenti. Strategia de dezvoltare pe termen mediu si lung a societatii va putea fi realizata prin implementarea proiectului, asigurandu-se continuitatea eficienta a activitatii clinicii si siguranta locurilor de munca.Implementarea proiectului va duce la indeplinirea obiectivelor specificate,intr-o perioada de 2 ani de la finalizarea implementarii, acest lucru oferindu-i societatii o mai buna pozitionare pe piata si cresterea competitivitatii acesteia.- minim 546 pacienti noi din judetul Cluj si nu numai, la doi ani de la finalizarea implementarii. Odata cu finalizarea implementarii proiectului in cauza, societatea preconizeaza o crestere a numarului de pacienti, dat fiind faptul ca proiectul va duce la diversificarea servicilor medicale oferite. Realizarea acestei proiectii are in vedere si factori externi precum concurenta sau evolutia riscului de imbolnavire. - 6 noi angajati. Implementarea proiectului va duce la crearea a 6 noi locuri de munca odata cu finalizarea implementarii proiectului. Acestea vor fi: 1 medic laborant, 1 asistenta, 3 infirmiere, 1 medic anestezist. In procesul de recrutare societatea se va adresa in primul rand pietei de forta de munca locale. Beneficiari indirecti:- statul , bugetul de stat si bugetele locale prin impozite si taxe, prin varsarea impozitului pe salarii si contributiilor sociale la bugetul consolidat al statului in cuantum de aproximativ 7500 lei pe luna (90000 lei/an) , a impozitului pe cladire in cuantum de … varsat la bugetul local,….- 36 de membrii ai familiilor angajatilor. Am apreciat ca angajatii, atat cei existenti cat si cei care urmeaza a fi angajati, au in familie un numar mediu de 3 membrii.- minim 2 furnizori echipamente medicale, precum si echipa de management, firma de consultanta si proiectare, dirigintele de santier . Prin implementarea acestui proiect societatea va derula diverse procese investitionale prin care se vor realiza activitatile, contribuind astfel la indeplinirea obiectivelor.- furnizorii de consumabile medicale/ produse farmaceutice. Fata de cei 3 furnizori actuali de consumabile medicale, preconizam ca odata cu extinderea activitatii numarul furnizorilor va fi dublat. - -- studenti, rezidenti, cadre didactice ale Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hategan Cluj-Napoca – preconizam ca vor putea fi derulate stagii de practica de 2 ori pe an, pe o durata de 2 saptamani, la care sa participe 4 persoane.- 2 unitati de asistenta cu acelaci profil, cu care se vor incheia colaborari, pentru oferirea unor servicii si tratamente aditionale. Acestea vor fi Clinica Medisan si Spitalul de Oncologie Ion Chiricuta.- unitati de asistenta cu domeniu/ specialitate complementara, prin incheierea unor contracte

Page 7: POR 30.03

Regio

Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor Anexa 1Formularul cererii de finanţare

6

de colaborare. Acestea vor fi in numar de 5 si vor fi incheiate cu clinici care desfasoara activitati in : cardiologie, oftamologie, stomatologie, medicina interna, urologie, neurologie, psihiatrie, ginecologie. Printre acestea mentionam : Interservisan, Spitalul Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, Clinica Stanca.- serviciul de ambulanta judetean cu care se va incheia un contract de colaborare.

2.3.3. Durata de implementare a proiectului

Perioada: 24 luni de la semnarea contractului de finantare.

2.3.4. Activităţile proiectului

Inainte de semnarea contractului de finantare

1. Contractare servicii consultanta si proiectareDescriere: Pentru contractarea serviciilor de consultanta in vederea intocmirii planului de afaceri si a documentatiei proiectului, s-au avut in vedere societatile cu experienta in activitatea de consultanta economica, de pe piata locala. In urma analizei societatilor prestatoare de servicii de consultanta existente pe piata locala, s-a incheiat contractul numarul 243, in data de 25.03.2013, cu societatea SC Consult SRL, prin procedura de atribuire directa. Prin aceeasi procedura a fost selectata societatea SC Project SRL pentru intocmirea studiului de fezabilitate necesar obiectivului investitional, cu incheierea contractului nr. 51109, din data de 24.03.2012. Responsabil pentru aceasta activitate a fost reprezentantul legal al societatii, domnul Popescu V. Andrei.Termen: 01.03.2013-25.03.2013

2.Intocmire documentatie finantareDescriere: Cererea de finantare a fost intocmita de catre reprezentantul legal al societatii.Societatea SC Consult SRL a intocmit studiul de piata si planul de afaceri, in urma consultarii cu responsabilul legal si asociatii societatii.Societatea SC Project SRL a intocmit studiul de fezabilitate necesar desfasurarii activitatilor de constructie. Responsabili cu aceasta activitate au fost responsabilul legal al societatii, firma de consultanta SC Consult SRL si firma de proiectare SC Project SRL. Termen: 25.03.2013-25.04.2013

3.Obtinere avize, autorizatii, acorduriDescriere: Firma de proiectare a intocmit documentatia necesara urmatoarelor: obtinerea ceritificatului de urbanism, obtinerea acordului de mediu in baza studiului de fezabilitate intocmit. In urma depunerii documentatiei necesare la autoritatile locale competente, avizele si autorizatiile precizate au fost obtinute intr-un termen de 30 de zile.Responsabila cu aceasta activitate a fost firma de proiectare SC Project SRL.Termen: 25.04.2013-25.05.2013

4.Depunere documentatie finantareDescriere: Reprezentantul legal a societatii a depus documentatia de finantare la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest, in data de 27.03.2013.Responsabil: Reprezentantul legalTermen: 27.05.2013

Dupa semnarea contractului de finantare

5.Contractarea serviciilor de managementDescriere: Societatea externalizeaza procesul de management al proiectului catre o societate specializata si cu experienta in domeniul managementului de proiect. Procedura de achizitie a serviciilor de management va fi licitatia deschisa si va presupune urmatoarele etape: intocmirea planului achizitiei, elaborarea documentatiei de atribuire, publicarea unui anunt de participare, derularea procedurii de atribuire si incheierea contractului de achizitie. Atribuirea ofertei castigatoare va avea la baza criteriul de atribuire pretul cel mai scazut. Echipa va fi formata din managerul de proiect, responsabilul cu achizitiile, responsabilul financiar si responsabilul tehnic.

Page 8: POR 30.03

Regio

Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor Anexa 1Formularul cererii de finanţare

7

Responsabilitatile echipei de management vor fi: intocmirea de rapoarte, intocmirea cererilor de rambursare, desfasurarea procedurilor de achizitii, monitorizarea procesului de desfasurare a proiectului.Responsabil cu aceasta activitate a fi reprezentantul legalTermen: Luna 1-2

6. Intocmire proiect tehnic si obtinerea avizelor, autorizatiilor, acordurilorDescriere: Semnarea contractului de finantare atrage necesitatea intocmirii planului tehnic. Acesta va fi realizat de catre firma de proiectare SC Project SRL. De asemenea este necesara obtinerea autorizatiei de constructie, a avizelor si acordurilor pentru racorduri si bransamente la retelele publice de apa, canalizare, gaze, termoficare, energie electrica, telefonie, obtinere aviz sanitar, alte avize, acorduri si autorizatii solicitate prin lege. In urma depunerii documentatiei tehnice necesare la autoritatile locale competente, avizele si autorizatiile precizate au fost obtinute intr-un termen de 30 de zile. Mentionam faptul ca documentatia tehnica pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii (DTAC), a fost intocmita conform Anexei 1 la Legea nr. 50/1991 republicata cu modificarile si completarile ulterioare.Proiectul tehnic va cuprinde: planul de incadrare in zona, proiectul de rezistenta, proiect de instalatii: instalatii sanitare, instalatii termice, instalatii electrice. Societatea beneficiara se angajeaza sa anexeze cererii de finantare si urmatoarele documente: certificatul de urbanism, act de proprietate (copie legalizata), copie extras C.F, Intabulare, declaratie pe propria raspundere, autentificata la notariat, privind inexistenta unor litigii referitoare la teren.Responsabil: Firma de proiectare si reprezentantul legalTermen: luna 2-3

7. Proceduri de achizitii derulate pentru lucrari, bunuri, servicii7.1 Derulare procedurii de achizitie de lucrari constructiiDescriere: Prin derularea acestei activitati se urmareste contractarea lucrarilor de constructii. Firma de constructii contractata pe baza procedurilor de achizitie publica se va face responsabila de achizitionarea materialelor de construcii necesare, de asigurarea utilajelor si uneltelor de lucru precum si de organizarea santierului de lucru. Procesul de achizitie publica va presupune: intocmirea planului achizitiei, elaborarea documentatiei de atribuire, chemarea la competitie, derularea procedurii de atribuire, atribuirea contractului de achizitie publica respectiv incheierea dosarului de achizitie publica. Mentionam faptul ca atribuirea contractului se va face pe baza procedurii de licitatie deschisa, prin respectarea principiilor achizitiilor publice precum si a criteriului de atribuire, acesta fiind oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic. Se va realiza documentatia de atribuire, care va fi clara, completa si fara echivoc si va cuprinde cerintele tehnice, cerintele formale precum si cerintele financiare.Responsabil de derularea acestei activitati este managerul proiectului, asistat de echipa de management formata din responsabilul financiar, responsabilul de achizitii si responsabilul tehnic.Termen: Activitatea se va desfasura in urmatoarea perioada: Luna 3-luna 5

7.2 Achizitie echipamente si mobilier medicalDescriere: Aceasta activitate va demara cu studierea pietei furnizorilor de produse specifice, urmata de procedura de achizitie propriu-zisa. Aceasta din urma va presupune: intocmirea planului achizitiei publice, elaborarea documentatiei de atribuire, chemarea la competitie, derularea procedurii de atribuire, atribuirea contractului de achizitie publica respectiv incheierea dosarului de achizitie publica. Se va demara procedura de cerere de oferta. Documentatia de atribuire va fi trimisa mai multor furnizori de echipamente medicale, carora li se va cere o oferta. Dupa primirea ofertelor, acestea vor fi evaluate, stabilindu-se oferta castigatoare. Procedura de achizitie se va realiza avand in vedere principiile achizitiilor publice. De asemenea atribuirea ofertei castigatoare va avea la baza criteriul de selectie: oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.Achizitionarea acestor bunuri va implica urmatoarele subactivitati: lansarea comenzii, plata avansului realizata in urma confirmarii de primire a comenzii, receptia si testarea bunurilor achizitionate precum si efectuarea eventualelor reclamatii constatate in urma testarii, finalizarea platii catre furnizori. Beneficiarul va solicita furnizorilor de echipamente medicale certificate de garantie si certificate de conformitate. Echipamentele si mobilierul medical care se doresc a fi achizitionate sunt :

- Monitor de pacient M8A cu printer si accesorii standard- Aspirator chirurgical ASKIR C30 cu stativ mobil si accesorii standard

Page 9: POR 30.03

Regio

Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor Anexa 1Formularul cererii de finanţare

8

- Aparat pentru ablatatie cu radiofrecventa Thermocon- Lampa examinare cu halogen Masterlight 30F pe stativ mobil- Autoclav Steril Clave clasa B de 18 litri cu imprimanta si ciclu complet automat- Masa operatii Hfease 100- Lampa chirurgicala Toplite F7200L- Ecograf digital DUS-8 cu suport tip rock, sonde multifrecventa si pachet de softwer

preinstalat- Defibrilator Life Point Pro- Analizator automat biochimie imunoturbidimetrie Echo- Analizator semiautomat de coagulare CL200- Analizator automat hematologie 20 parametrii HB7021- Aparatura imunologie sistem Reader si Washer Elisa- Scaun recoltare sange- Targa mobila Brancard, cu targa detasabila- Set mobilier medical, format din: 5 paturi de spital pentru adulti + saltea, 5 noptiere

pentru spital, 2 dulapuri instrumente medicale, masa instrumentar, masa aparate, paravan cu patru sectiuni, scaun/taburet medic.

Resonsabila de aceasta activitate va fi echipa de management, in special responsabilul cu achizitiile, si reprezentantul legal. Termen: Luna 16-Luna 18

7.3 Derulare procedurii de achizitie de servicii de dirigentie de santier si audit financiarDescriere: Prin derularea acestei activitati se urmareste contractarea serviciilor de dirigentie de santier si audit financiar. Procesul de achizitie se va realiza prin procedura de atribuire directa.Responsabil cu aceasta activitate va fi responsabilul cu achizitiile si reprezentantul legal.Termen: Luna 3-5

8. Executie lucrari de constructieDescriere: Pe baza contractului de executie incheiat cu firma de constructie precum si a proiectului tehnic si a studiului de fezabilitate, firma contractata va costrui o suprafata utila de 100 metri patrati. Se va realiza o lucrare de extindere pe orizontala a constructiei existente, noua constructie fiind legata atat structural cat si functional de cea existenta. Vor fi realizate urmatoarele lucrari, in conformitate cu studiul de fezabilitate si plansele anexate proiectului tehnic:- Lucrari de constructii: realizare fundatie, cofraje pentru betonare, hidroizolatie cu membrana bituminosa, zidarie de caramida.- Lucrari de acoperire: montare sarpanta din lemn, montare invelitoare din tigla profilata, montare astereala la acoperis, montare streasina, montare jgheaburi, burlane.- Lucrari de finisare: lucrari de ipsoserie - interior si exterior, amenajari interioare precum plafoane si partitii, instalare de usi, ferestre, montare tavane false executate din rigips, montare parchet, gresie si alte materiale de acoperire a podelelor, vopsit pe interiorul si exteriorul cladirii si montare geamuri.- Lucrari de instalatii electrice: instalarea circuitelor electrice, instalarea liniilor (cablajelor) pentru telecomunicatii, instalare sisteme de alarma impotriva incendiilor, instalare alarma antiefractie, instalare paratrasnete.- Lucrari de instalatii: instalare panouri solare termice pentru apa calda menajera , instalalare sistem pentru distributia gazelor, montare echipamente si conducte de incalzire, ventilare si climatizare, instalare pulverizatoare impotriva incendiilor, instalare si montare echipamente sanitare.- Alte lucrari: realizare 4 spatii de parcare in curtea interioara a clinicii din care unul va fi destinat persoanelor cu dizabilitati, realizare cale acces ambulanta cu curtea interioare a clinicii, realizare rampa acces destinata persoanelor cu dizabilitati.Constructia realizata va avea un numar de 6 incaperi care vor avea urmatoarea destinatie: 1 sala de operatii de 20 m2, un salon format din 2 incaperi: o incapere de terapie intensiva de 10 m2 cu un pat si o alta de 30 m2 cu 4 paturi; laborator analize de 15 m2, grup sanitar 15 m2, vestiar pe sexe 10 m2.. Constructia va reprezenta un nou corp integrat in cladirea deja existenta care serveste in prezent ca si clinica medicala si va fi realizata pe un singur nivel. Precizam ca initial clinica avea o suprafata de 200 m2.

Page 10: POR 30.03

Regio

Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor Anexa 1Formularul cererii de finanţare

9

Echipa de constructii contractata este responsabila de furnizarea necesarului de materiale de constructii, materiale de instalatii, finisaje si accesorii, precum si dotari sanitare. Pe parcursul desfasurarii intregii activitati echipa de constructii se va consulta cu responsabilul tehnic si reprezentantul legal.Responsabila de derularea acestei activitati se va face firma de constructii contractata, precum si dirigintele de santier care va superviza activitatile intreprinse pe intreaga perioada.Termen: activitatea se va desfasura in perioada: luna 5-luna 15.

9. Activitatea de dirigintie de santierDescriere: Activitatea de dirigintie de santier se va desfasura in paralel cu activitatea de lucrari de constructii, pe toata perioada desfasurarii acestora si va presupune supervizare contiuna a acestora. De asemenea, dirigintele de santier are rolul de a intermedia comunicarea dintre constructor si beneficiar. Activitatea sa va fi monitorizata prin intermediul unor rapoarte bilunare inaintate responsabilului legal.Responsabil cu aceasta activitate este dirigintele de santier.Termen: Luna 5-15

10. Activitatea de auditEchipa de audit va efectua un audit financiar al proiectului pentru verificarea eligibilitatii cheltuielilor efectuate in cadrul proiectului.Resonsabila cu aceasta activitate este echipa de audit.Termen: ultima luna a perioadei de implementare

11. Angajarea personalului Descriere: Prin proiectul de fata se vor crea 6 noi locuri de munca. Activitatea va demara prin initierea procesului de recrutare. In acest sens se va publica un anunt la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj, urmat de publicarea unui anunt intr-un ziar local. Selectia personalului se va realiza in etape diferite: o prima etapa va presupune primirea CV-urilor, urmata de evaluarea si selectarea candidatilor. A doua etapa va presupune intervievarea candidatilor, iar cea de-a treia etapa va consta in anuntarea candidatilor selectati. Angajarea personalului se va realiza pe baza concursului de Cv-uri, a capacitatilor si abilitatilor profesionale,fara ca varsta, sexul, etnia ori anumite deficiente fizice sa reprezinte criterii de selectie. Angajatorul va tine cont de principiul egalitatii de sanse adresandu-se si acordand o atentie deosebita si persoanelor cu dizabilitati. Responsabil de derularea acestei activitatii este reprezentantul legal,dr. Popescu Andrei, datorita cunostintelor solide pe care acesta le detine in domeniul medical.Termen: Activitatea se va desfasura pe parcursul lunii 19.

12. Activitatea echipei de managementDescriere: Echipa de management va fi formata din managerul proiectului, responsabilul financiar, responsabilul achizitiilor, fiind contractata in urma procesului de achizitie publica prezentat la activitatea 5. Obiectivul primar urmarit de echipa de management va fi acela de a realiza proiectul la standarde inalte de calitate, satisfacand exigentele clientului, in cadrul unui buget si a unor termene stabilite. Echipa de management va fi responsabila de planificarea proiectului, prin care se vor stabili termenele si costurile de realizare a proiectului si va fi selectata cea mai buna dintre alternativele de desfasurare a activitatilor, astfel incat sa poata fi atinse obiectivele propuse. Termen: intreaga perioada de desfasurare a activitatilor

13. Informare si publicitateDescriere: Aceasta activitate se va realiza respectandu-se manualul de identitate vizuala. De asemenea se vor realiza urmatoarele:

- Publicarea anunturi de promovare a proiectului in mass-media judeteana, atat la inceperea cat si la finalizarea proiectului.

- Montare placa temporara pe parcursul desfasurarii proiectului; montare placa permanenta la finalizarea implementarii.

- Autocolante aplicate bunurilor achizitionate cate ???, in functie de cate bunuri achizitionam

- 200 pliante- 2 bannere

Page 11: POR 30.03

Regio

Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor Anexa 1Formularul cererii de finanţare

10

Responsabil: Echipa de management Termen: Aceasta activitate se va desfasura pe intreaga perioada de implementare a proiectului cat si dupa finalizarea proiectului.

2.3.5. Resursele materiale implicate în realizarea proiectului

Resurse materiale alocate implementarii: Clinica dispune in prezent de un spatiu construit de 200 mp si o curte exterioara 350 mp. Pentru desfasurarea activitatilor de management al proiectului va fi alocat un spatiu de 16 mp situat in cadrul clinicii existente, care dispune de toate utillitatile necesare (apa, canal, incalzire, energie electrica), fiind dotat cu: 2 birouri, 1 masa de lucru, 2 calculatoare, 1 telefon, 1 imprimanta multifunctionala.Resursele materiale alocate activitatii de exploatare: Societatea va alocat un teren de 350 mp aflat in propietatea sa, situat in curtea clinicii. Spatiul va fi destinat executiei lucrarilor de constructie a noului corp al cladirii si amenajarii curtii interioare. Amenajarea curtii interioare presupune realizarea a 4 spatii de parcare, dintre care unul destinat persoanelor cu dizabilitati, realizarea caii de acces ambulanta, realizarea rampei de acces in clinica destinata persoanelor cu dizabilitati.Societatea a stabilit si implementat un sistem de management al calitatii, conform cerintelor standardului ISO 9001:2000, si aplica acest sistem in mod eficient. Sistemul de management al calitatii este certificat de SRAC prin Certificatul ISO 9001:2000 nr. 1807, emis in data de 20.03.2012, care confirma orientarea societatii catre calitate si competenta managementului de a gestiona furnizarea de servicii medicale care sa aduca satisfactii directe si indirecte tuturor celor interesati de organizatie.

2.4. Managementul proiectului

Echipa care va asigura managementul proiectului va fi formată din:  - Manager proiect - 1 - Responsabil financiar – 1- Responsabil achizitii – 1- Responsabil tehnic – 1

1. Manager de proiect. Va avea următoarele atribuţii:

- formarea echipei de management,

- conducerea negocierilor cu furnizorii,

- organizarea si coordonarea activitatilor desfasurate de membrii echipei,

- delegarea de responsabilitati,

- supervizarea activitatii echipei de implementare,

- medierea comunicarii dintre contractor si terte parti,

- realizarea si transmiterea de rapoarte de progres periodice catre conducerea organizatiei. Aceste rapoarte se vor intocmi trimestrial.

- intocmirea planului de proiect care va cuprinde: rezumatul proiectului, sfera de acoperire a contractului, planul tehnic, calitatea si managementul, organizarea si personalul, calendarul de activitati, resursele si facilitatile, evaluarea riscului si managementul riscului;

2. Responsabil financiar. In cadrul echipei va fi subordonata managerului de proiect si va avea urmatoarele atributii:

- participa la crearea bugetului;

- estimeaza, planifica si controleaza costurile astfel incat proiectul sa nu depaseasca bugetul;

- intocmeste un plan de finantare realist pentru acoperirea cheltuielilor;

- ilustreaza resurselor financiare disponibile si identifica posibile surse de finantare;

- intocmeste documentele financiare ale proiectului;

3. Responsabil cu realizarea achizitiilor. In cadrul echipei va fi subordonat managerului de proiect si va avea urmatoarele sarcini:

- intocmeste documentatiile de atribuire;

Page 12: POR 30.03

Regio

Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor Anexa 1Formularul cererii de finanţare

11

- participa in calitate de secretar la sedintele de deschidere si adjudecare a ofertelor, intocmeste forma contractelor de prestari servicii;

- gestioneaza eventualele acte aditionale intervenite in relatia cu furnizorii.

4. Responsabil tehnic. In cadrul echipei va fi subordonat managerului de proiect si va avea urmatoarele sarcini:

- supervizeaza realizarea lucrarilor de constructie;- elaboreaza un plan propriu de control al executiei lucrarii, avizat de responsabilul legal;- avizeaza fisele tehnologice de executie si procedurile tehnice de executie;- verifica si avizeaza programul de organizare a executiei lucrarilor (grafic de executie,

plan organizare de santier, grafic de aprovizionare, grafic de asigurare de forta de munca si utilaje etc.);

- verifica documentele de calitate ce insotesc materialele si prefabricatele la primirea lor in depozitul santierului si procesul de receptie a acestora;verifica conditiile de depozitare pentru materialele ce se pun in opera la lucrarea respectiva;efectueaza verificari conform planului propriu de control asupra calitatii executarii lucrarilor de constructii;

- verifica intocmirea documentelor care atesta calitatea executarii lucrarilor si pastrarea acestora in vederea predarii catre beneficiar (procese verbale de receptie calitativa, procese verbale de receptie la terminarea lucrarilor);- intocmeste si completeaza registrul de evidenta a lucrarilor de constructii pe care le coordoneaza.

Metoda de implementare a proietului

Echipa de management va monitoriza derularea proiectului prin respectarea condiţiilor prevăzute prin contractul de finanţare şi impactul asupra obiectivelor propuse. Principalul instrument folosit va fi planificarea de management care va include o repartizare exactă a perioadei de timp, a resurselor financiare în scopul coordonării şi verificării riguroase a derulării proiectului.

În acest sens, vor fi utilizate diferite instrumente precum şi încadrarea în planificarea iniţială. Monitorizarea proiectului se va realiza şi prin intermediul rapoartelor de verificare intermediare. De asemenea se va realiza o evaluare generală a proiectului, pentru a evidenţia rezultatele obţinute prin prisma planificării, durabilităţii şi dezvoltării de proiecte viitoare. Toate rezultatele evaluării vor fi centralizate şi vor fi disponibile tuturor persoanelor implicate în proiect.

Echipa de management se va întâlni bilunar, în şedinţe de câte două ore, stabilite în zilele de joi, pentru ca informaţiile discutate să poată fi transmise, asimilate şi puse în aplicare, începând chiar din ziua următoare. Se vor discuta si dificultatile intampinate pe parcursul implementarii si se va urmari respectarea executarii lucrarilor si incadrarea in buget si termenele stabilite. De asemenea in cadrul sedintelor se va estima necesarul de lichiditati pentru perioada urmatoare. Şedinţele de monitorizare bilunare se vor finaliza cu un proces verbal, care va fi semnat de toţi participanţii şi care va fi arhivat, în original. Copii după procesul verbal vor fi transmise fiecărui participant şi măsurile implementate vor fi discutate în deschiderea şedinţei următoare.

Monitorizarea activitatii de management

Activitatea de monitorizare a echipei de management angajate in realizarea proiectului va fi realizata de catre responsabilul legal. Acesta va intocmi un calendar bilunar de monitorizare a activitatii, astfel incat termenele de realizare a activitatilor sa fie respectate.

Indicatori de realizare

Contractarea serviciului de consultanta si proiectare va avea ca si indicatori de realizare contractul de prestari servicii de consultanta nr 234 din data de 15.03.2013, incheiat cu firma de consultanta S.C Consult S.R.L, studiul de fezabilitate realizat de catre firma S.C Project S.R.L

Page 13: POR 30.03

Regio

Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor Anexa 1Formularul cererii de finanţare

12

Intocmirea documentatiei de finantare va avea ca si indicator de realizare cererea de finantare redactata, planul de afaceri redactat, proiectiile financiare si bugetul proiectului redactate.

Obtinere avize/autorizatii/acorduri, va avea ca si indicatori de realizare certificatul de urbanism si acordul de mediu obtinute de la autoritatiile locale competente .

Depunere documentatie finantare ???

Contractarea serviciilor de management, aceasta activitate va avea ca si indicator de realizare contractul de prestari servicii incheiat cu firma de management.

Intocmire proiect tehnic si obtinere avize, va avea ca si indicator de realizare proiectul tehnic si documentatia tehnica realizate de catre firma de proiectare precum si autorizatia de constructie eliberata de catre autoritatea locala competenta.

Procedurile de achizitii derulate pentru lucrari, bunuri si servicii vor avea ca si indicator de realizare documentatiile de atribuire si contractele incheiate cu ..

Executie lucrari constructii va avea ca si indicator de realizare noul corp construit in suprafata de 200 mp.

Angajare personal, va avea ca si indicator de realizare contractele individuale de munca incheiate cu cei 6 noi salariati.

Activitatea echipei de management va avea ca si indicator de realizare rapoartele de monitorizare bilunare.

Informarea si publicitatea va avea ca si indicator de realizare materialele tiparite care vor contine elementele de identitate vizuala specifice.

Analiza riscurilor

Riscuri potentiale

Riscuri specifice Masuri de contracarare

1. Risc tehnic Intarzieri in obtinerea avizelor si autorizatilor

Alocarea unei rezerve de timp in planificarea activitatii

Intarzieri in activitatea de constructii

Supervizarea constanta a activitatii;

Alocarea unei rezerve de timp in planificarea activitatii

Receptia unor materiale/ echipamente neconforme cu cerintele tehnice prevazute in contract.

Acuratete in intocmirea contractului;

Mentionarea unor clauze specifice.

2.Risc financiar Estimarea nerealista a bugetului proiectului

Analiza fundamentata a preturilor pe piata

Prognoza costurilor-resurse insuficiente

La fundamentarea bugetului am considerat preturi acoperitoare eventualele majorari

Intarzieri la prefinantare sau rambursare

Surse temporare finantare (proprii sau imprumutate)

Prognoza beneficiilor-estimari greu de facut

Imbunătăţirea prognozelor

Alegerea variabilelor timp-cost ale proiectului astfel încât să obţină profitul maxim

Evoluţiile conjuncturale ale mediului economic

Contractele de cumpărare sau vânzare prevad moneda naţională la un preţ dinainte fixat

Risc politic Schimarea guvernului care duce Analiza mediului politic

Page 14: POR 30.03

Regio

Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor Anexa 1Formularul cererii de finanţare

13

la schimbarea procedurilor

Risc juridice Schimbarea legislatiei in vigoare Am analizat evolutia politica si riscurile de schimbare a legislatiei sunt minimale

Risc managerial Incompetenta mangerului si a echipei de proiect

Selectarea membrilor echipei cu calificare profesionala;

Manager de proiect cu experienta in managementul de proiecte;

Evaluari periodice ale membrilor echipei

Riscuri de piata Serviciile nu sunt acceptate pe piata

Am realizat un studiu de piata

Variabilitatea volumului si/sau a tarifului serviciului

Am facut o analiza a mediului concurential

2.5. Indicatori de rezultat

Indicator de rezultat Valoare Termen de realizare

Numărul de pacienţi 1980 pacienţi

Sfarsitul perioadei de implementare

Numărul de locuri de muncă permanente nou create, cu normă întreagă, în cadrul microîntreprinderii [locurile de muncă nou create cu fracţiuni de normă se vor considera proporţional cu timpul de lucru prevăzut în contractul individual de muncă]

6 angajaţi

Sfârşitul perioadei de implementare

Cresterea cifrei de afaceri fata de anul actual800000 RON

La 2 ani de la finalizarea implementării

2.6. Taxa pe valoarea adăugată

Organizaţia este plătitoare de TVA?

NU

2.7. Durabilitatea proiectului

Dupa finalizarea implementarii proiectului societatea SC Grupa 7 SRL va asigura continuarea activitatilor prin: prestarea serviciilor medicale, utilizarea echipamentelor detinute, mentinerea si crearea locurilor de munca. Conform documentatiei financiare anexate, beneficiarul dovedeste ca detine resursele economice necesare pentru continuarea activitatii dupa finalizarea implementarii proiectului. Fluxurile de numerar previzionate pentru durata de implementare si operare luate in considerare sunt pozitive, asigurand astfel sustenabilitatea financiara a activitatii beneficiarului. Pentru asigurarea continuitatii activitatii este necesar ca spatiul construit sa beneficieze de intretinere si reparatii adecvate, realizate de o firma specializat cu care se va incheia un contract pe termen de 12 luni, cu posibilitate de prelungire. De asemenea este necesara metinerea in stare de functionare la parametrii optimi a echipamentelor si dotarilor medicale, in vederea asigurarii calitatii serviciilor medicale oferite. Mentenanta echipamentelor medicale va fi asigurata de societatile furnizoare, pe toata durata perioadei de garantie, urmand ca la finalizarea acesteia sa se incheie un contract de prestari servicii de intretinere cu o societate specializata. Aceste masuri sunt menite sa aigure sustenabilitatea tehnica a activitatii dupa implementarea proiectului.Personalul existent in prezent are vechime de minim 4 ani in clinica pe posturile respective, si detine contracte de munca incheiate pe perioada nedeterminata. Astfel, personalul este cointeresat sa isi mentina posturile pe toata perioada de implementare a proiectului dar si dupa finalizarea acestuia. In conditiile in care unul sau mai multi dintre angajati si-ar parasi locul de

Page 15: POR 30.03

Regio

Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor Anexa 1Formularul cererii de finanţare

14

munca, exista o piata suficient de larga de forta de munca, atat pentru personalul de executie cat si pentru cel administrativ, ce poate asigura continuitatea activitatii societatii. De asemenea, nu exista nici un fel de riscuri (financiare, materiale, umane) sau amenintari in ceea ce priveste dreptul de proprietate asupra rezultatelor proiectului, detinut exclusiv de societate, care nu prezinta intentia de a-l instraina.

2.8. Informare şi publicitate

Activitatea de informare şi publicitate Costuri estimate

Publicarea anunturi de promovare a proiectului in mass-media judeteana, atat la inceperea cat si la finalizarea proiectului.

500

Montare placa temporara pe parcursul desfasurarii proiectului 1000

Montare placa permanenta la finalizarea implementarii. 1000

16 Autocolante aplicate bunurilor achizitionate 500

200 pliante 600

2 bannere 1000

Se va respecta manualul de identitate vizuala.

3. CONCORDANŢA CU POLITICILE UE ŞI LEGISLAŢIA NAŢIONALĂ

3.1. Egalitatea de sanse

Implementarea proiectului va urmari promovarea egalitatii de sanse si va asigura tratamentul egal intre angajati, femei si barbati, in cadrul relatiilor de munca de orice fel, inclusiv prin introducerea de dispozitii pentru interzicerea discriminarilor bazate pe criterii de sex, rasa, origine etnica, religie, varsta, apartenenta la grupuri minoritare, dizabilitati sau orientare sexuala. In acest sens, reprezentantul legal al societatii va respecta la angajare prevederile Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de sanse intre femei si barbati, asigurand accesul egal la profesie atat a femeilor cat si a barbatilor. Publicarea anuntului privind recrutarea personalului se va face in publicatii locale, incurajand asimilarea de forta de munca de pe piata locala, fiind in acelasi timp accesibil tuturor persoanelor potential interesate. De asemenea, selectarea personalului se va face pe baza de criterii obiective privitoare la calificare profesionala, aptitudini si abilitati, si experienta in domeniu, fara sa se ia in considerare sexul, rasa, originea etnica, religia sau orice alte criterii de departajare discriminatorii. In procesul de recrutare o atentie deosebita se va acorda persoanelor cu dizabilitati, asigurata si prin accesul facil la locatiile de intervievare. Societatea va oferi tuturor angajatilor conditii de munca ce vor respecta normele in vigoare privind sanatatea si securitatea in munca. De asemenea veniturile angajatilor care presteaza activitati identice vor fi egale, diferenta fiind facuta de deducerile personale acordate in functie de numarul de persoane pe care fiecare dintre angajati le are in intretinere. In calitate de angajator, societatea beneficiara, va afisa in locuri vizibile, informatii referitoare la drepturile pe care angajatii le au in ceea ce priveste egalitatea de sanse si la tratamentul intre femei si barbati in relatiile de munca.In desfasurarea implementarii proiectului se vor avea in vedere nevoile speciale ale persoanelor cu dizabilităţi. Astfel, in cadrul lucrarilor de constructii, din cele 4 spatii de parcare ce urmeaza a fi realizate in curtea interioara a clinicii, 1 va fi destinat persoanelor cu dizabilitati. De asemenea, pentru a asigura accesul facil al persoanelor cu dizabilitati in interiorul clinicii se vor realiza rampe de acces atat la intrarea principala cat si la cea secundara. Din dorinta de a respecta egalitatea la sanse a oricarei persoane, o atentie deosebita se va acorda persoanelor cu dizabilitati si in cadrul procesului de recrutare a personalului, fiind deschisi la a angaja persoane din aceasta categorie atunci cand specificatiile postului o permit. Toate contractele de achizitii publice vor fi atribuite in conformitate cu legislatia nationala armonizata (Ordinul nr. 1.050 din 29.10.2012 privind aprobarea Procedurii de atribuire aplicabile beneficiarilor privati de proiecte finantate din instrumente structurale, obiectivul "Convergenta"). Procedurile derulate pentru achizitiile de lucrari, bunuri sau servicii vor respecta toate principiile achizitiilor publice, in special tratamentul egal si nediscriminarea. Astfel, se vor asigura conditii de manifestare a concurentei reale pentru ca orice operator economic sa poata participa la procedura de atribuire. De asemenea, se va urmari stabilirea si aplicarea pe parcursul procedurii de atribuire de reguli, cerinte sau criterii identice pentru toti operatorii economici, astfel încat acestia sa beneficieze de sanse egale de a deveni contractanti.

Page 16: POR 30.03

Regio

Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor Anexa 1Formularul cererii de finanţare

15

3.2. Protecţia mediului şi eficienţa energetică

În prezent clinica detine contract de preluări deşeuri periculoase si nepericuloase cu SC COLECTRON SRL. Categoria deşeurilor periculoase cuprinde: deseuri infectioase (care conţin sau care au venit în contact cu sânge sau cu alte fluide biologice, precum şi cu virusuri, bacterii, paraziţi); deşeuri înţepătoare-tăietoare (reprezentate de ace, seringi cu ac, branule, pipete); deşeuri chimice si farmaceutice (includ serurile, vaccinurile, medicamentele cu termen de valabilitate expirat). In categoria deşeurilor nepericuloase sunt incluse deşeurile menajere, rezultate din activitatea administrativa, cum ar fi: hârtia, resturile alimentare, sacii şi alte ambalaje din material plastic, recipientele din sticla. Ca urmare a proiectului de extindere a clinicii cu o sală de chirurgie, un laborator de analize şi un salon de internare, clinica isi va respecta obligatia de a incheia cu o societate specializata un contract de colectare a deseurilor periculoase. În urma activitatilor medicale extinse vor fi colectate deşeuri periculoase ce pot fi grupate in următoarele categorii: deseuri anatomo-patologice si parti anatomice, deşeuri chimice şi farmaceutice (includ reziduurile de substante chimioterapeutice, reactivii şi substanţele folosite în laboratoare). Contracul va fi incheiat pe o perioada de 12 luni, cu posibilitatea de prelungire.Societatea beneficiara doreste realizarea unei economii de energie, prin montarea a doua panouri solare pentru incalzirea apei menajere, acestea avand o capacitate de 125 l. Potrivit specificatiilor tehnice, panourile solare vor functiona la capacitate de 100% in lunile de vara, in lunile de iarna randamentul acestora fiind de aproximativ 20%-30%. Astfel, poate fi preconizata o economie la consumul de combustibil gazos necesar pentru producerea apei calde menajere de 60%-70%. Panourile solare vor putea fi utilizate pe o perioada de 20 de ani. De asemenea, dupa incheierea utilizarii, exista posibilitatea ca panourile solare sa fie returnate furnizorului, iar materialele sa fie reciclate printr-o metoda nepoluanta.

3.3. Societatea informaţională şi noile tehnologii

Prin implementarea proiectului, care prevede achizitionarea de echipamente medicale, societatea beneficiara doreste sa promoveze noile tehnologii. Astfel, majoritatea echipamentelor medicale achizitionate sunt de ultima generatie, dotate cu afisaje electronice si actionare automata. Cel mai inovator aparat achizitionat prin proiect va fi aparatul pentru ablatatie cu radiofrecventa- Thermocon, recent intrat pe piata din Romania. Acesta este un instrument care utilizeaza energia undelor din domeniul radio (cu frecvente intre 2,5 si 6 Mhz), avand o manevrabilitate deosebita datorita unui triplu control facil: monitorizare ecografica in timp real, urmarirea indepartarii tesutului expus, si reglarea temperaturii produse intratumural.

Un alt aparat achizitionat prin implementarea proiectului care detine un grad ridicat de noutate in sistemul medical din Romania il reprezinta Ecograful digital DUS 8. Utilizat in etapa de diagnosticare acesta creaza noi valori clinice pentru medici si pacienti , avand o memorie interna de 128 imagini si doua porturi pentru sonde de multifrecventa, care dau mai multa flexibilitate si functionalitate.

3.4. Planul de achiziţii

Achiziţii demarate/ efectuate până la depunerea cererii de finanţare

Nr. crt.

Obiectul contractului

Valoarea contractului(Lei

)

Data începerii

procedurii

Data finalizării procedurii

Procedura urmată

1 Servicii de consultanta

3.480 01.03.2013 25.03.2013 Atribuire directa

2 Servicii de proiectare

20.880 01.03.2013 24.03.2013 Atribuire directa

Achiziţii preconizate după depunerea cererii de finanţare

Nr. crt.

Obiectul contractului

Valoarea estimată a

contractului(Lei)

Data estimativă a

începerii procedurii

Data estimativă a

finalizării procedurii

Procedura urmată

Page 17: POR 30.03

Regio

Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor Anexa 1Formularul cererii de finanţare

16

1 Servicii de management al proiectului

31.320 Luna 1 Luna 2 Atribuire directa

2 Lucrari de constructii

211.900 Luna 3 Luna 5 Conform prevederilor Ordinului AM POR nr. 1.050/2012

3 Servicii dirigintie de santier

8.070 Luna 3 Luna 5 Atribuire directa

4 Servicii de audit 5.000 Luna 3 Luna 5 Atribuire directa5 Echipamente

medicale325.640 Luna 16 Luna 18 Conform

prevederilor Ordinului AM POR nr. 1.050/2012

6 Instrumentar si consumabile medicale

8.756 Luna 16 Luna 18 Atribuire directa

4. CERTIFICAREA CERERII DE FINANŢARE

Confirm că informaţiile incluse în această cerere şi detaliile prezentate în documentele anexate sunt corecte şi asistenţa financiară pentru care am aplicat este necesară proiectului pentru a se derula conform descrierii. De asemenea, confirm că nu am la cunoştinţă nici un motiv pentru care proiectul ar putea să nu se deruleze sau ar putea fi întârziat.Înţeleg că dacă cererea de finanţare nu este completă cu privire la toate detaliile şi aspectele solicitate, inclusiv această secţiune, ar putea fi respinsă.Prezenta cerere a fost completată având cunoştinţă de prevederile articolelor 473, 474, 479-484 din Codul Penal adoptat prin Legea nr. 301/2004.

Data:zz/ll/aaaa

Prenumele şi numele Completaţi cu prenumele, numele complete şi funcţia reprezentantului legal / persoanei împuternicite, cu litere mari de tipar

SemnăturaSemnătura reprezentantului legal/ persoanei împuternicite şi ştampila.