ghidul bobocului 2012

52
CLUJ-NAPOCA Ghidul Bobocului octombrie 2012

Upload: best-cluj-napoca

Post on 04-Mar-2016

232 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

Publicatie distribuita gratuit studentilor din anul I la inceputul anului universitar menita sa-i ajute sa se acomodeze la viata de student.

TRANSCRIPT

Page 1: Ghidul Bobocului 2012

CLUJ-NAPOCA

Ghidul Boboculuioctombrie 2012

Page 2: Ghidul Bobocului 2012

Hai să chefuiești in cele mai tari localuri din Cluj!Ești la "Poli" ? Wow! Ești mai deștept ca noi, clar!

JANIS PARTY

Page 3: Ghidul Bobocului 2012

Hai să chefuiești in cele mai tari localuri din Cluj!Ești la "Poli" ? Wow! Ești mai deștept ca noi, clar!

JANIS PARTY

Ghidul Bobocului 2012Tot ce trebuie să ştii

Editat de BEST Cluj-Napocacu sprijinul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca

Page 4: Ghidul Bobocului 2012

Echipa de Proiect

Alex GurzouAlina NegoițăAndra Petrovai

Andrei SălăgeanBogdan Andrei Cătălina Morari

Irina DanNorbert Lovász

Tudor Pavel

Coordonatorul proiectuluiEnikő Antal

Grafică şi implementareCosmin Delea

RedactorLiana Uilecan

Responsabil FundraisingCristina Zanc

Toate drepturile rezervate BEST Cluj-Napoca © 2012Orice reproducere integrală sau parţială a conţinutului acestei broşuri este interzisă.

Page 5: Ghidul Bobocului 2012

Mesaj pentru boboci

Salut,Am auzit că ai lăsat în urmă liceul și ai devenit student. În primul an de studenție va trebui să te obișnuiești cu multe schimbări față de viaţa de licean. De aceea suntem noi aici, să te ajutăm, cu toate detaliile, prin acest ghid al bobocului.

În primul rănd, o să înveţi cum să te descurci prin Cluj, ce să faci în timpul liber (o să ai destul), dar şi cum să profiți de cunoștințele şi modul de gândire pe care le vei dez-volta în Universitatea Tehnică. Vei fi inginer în adevăratul sens al cuvântului, în gandire mai ales, nu neapărat în ce vei lucra în viitor.

Sunt nenumărate lucruri de făcut ca și student la Cluj. Ai cinematografe, săli de jocuri pentru distracție, eveni-mente, cluburi, baruri, zeci de facilități pentru aproape orice sport vrei tu, oportunități de a învăţa, a călători, a munci. Pentru început, o să gasești câte puțin din fiecare domeniu aici în ghid. Dacă înca ai nelămuriri, intreabă-ne fară nicio reținere.

Gasește combinația ideală dintre facultate, distracție și activitați extrașcolare care să-ți deschidă orizonturile! Uită-te prin acest ghid, intreabă, descoperă, profită si bucură-te de viața de student!

Echipa BEST Cluj-Napoca

Page 6: Ghidul Bobocului 2012

www.freewall.ro

Page 7: Ghidul Bobocului 2012

Cuprins5

9

1011

12

1313

1416

16

1717

18

1921

22

23

2426

27

28

32

33

34

36

3940

44

44

454546

48

50

Conducerea UTCN

Ghidul BoboculuiMesaj pentru boboci

Universitate

Facultăți în cadrul UTCNAlte clădiri ale UTCNProcesul didacticOrarulGrupaColocvii și ExameneSistemul BolognaCrediteBurse ErasmusBurse UTCNBiblioteca UTCNCabinetul Medical

Știați că?BESTBESTBEST Cluj-NapocaWinter CoursesJobshop 2012EBECBTWVino în BEST!Timp liberClubul Cultural Studențesc UTCNTabereTeatre & CinematografeMuzeeGrădina BotanicăÎn preajma ClujuluiCluburi & BaruriRestauranteWirelessBEST RecomandăSport

Transport în comunTaxi și Autogări

Transport

31

Page 8: Ghidul Bobocului 2012

DidaTec este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, dezvoltat de 10 instituții de învățământ superior tehnic din România, coordonate de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Proiectul are ca obiectiv principal punerea la dispoziția studenților a unei librării virtuale on-line care să reunească în format electronic, pentru fiecare disciplină a unui cadru didactic, toate materialele de curs, laborator și seminar.

2012 este primul an în care poți beneficia de facilitățile oferite de platformă, așa că vino pe www.didatec.ro! Solicită un cont, susține inițiativa DidaTec și ajută-ne să îmbunătățim experiența studierii la nivel universitar!

Page 9: Ghidul Bobocului 2012

Un

iversitate

9

Conducerea academica si administativa

RECTORProf.dr.ing. Aurel Vlaicu

PRORECTORDidactic şi probleme

studenţeştiProf.dr.ing. Daniela Manea

PRORECTOR Management universitar,

studii masterale și doctoraleProf.dr.ec.dr.ing. Stelian Brad

PRORECTOR Relații internaționale, cooperare, educație

continuaProf.dr.ing. Cătălin Popa

PRORECTORCercetare științifică,

infrastructură informatica și comunicații

Prof.dr.ing. Sergiu Nedevschi

PRORECTOR Managementul resurselor

și politici financiareProf. dr. ing. Vasile Ţopa

PRORECTORTehnic, administrație

și patrimoniuConf.dr.ing. Hortensiu Liviu

Cucu

PRORECTOR Centrul Universitar Nord

din Baia MareProf. dr. ing. Dan Călin PETER

DIRECTOR ECONOMICEc. Adriana Ochis

,

(

(

Page 10: Ghidul Bobocului 2012

Un

ivers

itat

e

10

Facultatea de Arhitectură şi UrbanismStr. Observatorului nr. 34-36 Tel.: +40-264-401844DECAN Prof.dr.arh. Romulus Zamfir

Facultatea de Automatică şi CalculatoareStr. G. Bariţiu nr. 26-28, Tel. : +40-264-401219DECAN Prof.dr.ing. Liviu Miclea

Facultatea de ConstrucţiiStr. G. Bariţiu nr. 25 Tel.: +40-264-401250DECAN Conf.dr.ing. Nicolae Chira

Facultatea de Construcţii de MaşiniB-dul Muncii nr. 103-105 Tel.: +40-264-401611DECAN Prof.dr.ing. Daniela Popescu

Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia InformaţieiStr. G. Bariţiu nr. 26-28 Tel.: +40-264-401223DECAN Prof.dr.ing. Dan Pitică

Facultatea de Inginerie ElectricăStr. G. Bariţiu nr. 26-28 Tel.: +40-264-401228DECAN Prof.dr.ing. Ioan G. Târnovan

Facultatea de Ingineria Materialelor și a MediuluiB-dul Muncii nr. 103-105 Tel: +40-264-401621DECAN Prof.dr.ing. Ioan Vida-Simiti

Facultati in cadrul UTCN(

,^

Page 11: Ghidul Bobocului 2012

Un

iversitate

11

Facultatea de InstalaţiiB-dul 21 Decembrie 1989 nr. 128-130 Tel.: +40-264-202502DECAN Conf.dr.ing. Mircea Buzdugan

Facultatea de MecanicăBd. Muncii 103-105; 400641 Cluj Napoca Tel: 0264-401602DECAN Prof.dr.ing. Silviu Dan Mândru

Biroul de taxeStr. C-tin Daicoviciu, nr. 15 (în curte)RectoratStr. Memorandului nr. 28Laboratoarele facultăţilor cu profil electric( Clădirea “Ursus”) Str. Observatorului, nr.2Corpul de clădiri, ateliere şi laboratoareStr. Dorobanţilor, nr. 71-73Ateliere, Facultatea de Arhitectură (“Centrala”)Str. René Descartes nr. 30Piscina olimpicăSplaiul Independenţei (Platou Sala Sporturilor)Complexul studenţesc ObservatorStr. Observatorului, nr.34Complexul studenţesc MărăştiStr. Fabricii de Zahăr, nr. 48Centrul de CercetareStr. C-tin Daicoviciu, nr. 15Biblioteca Centrală, Clădirea TurnStr. Memorandumului, nr. 28

(Alte cladiri UTCN

Page 12: Ghidul Bobocului 2012

Un

ivers

itat

e

12

Un an universitar are două semestre cu 14 săptămâni de şcoală (cursuri şi aplicaţii), câte o sesiune de examene aferentă fiecărui semestru, o sesiune de restanţe, sesiuni de susţinere a proiectelor de diplomă/licenţă/absolvire şi a lucrărilor de dizertaţie, şi nu în ultimul rând - vacanţe.

Cursurile sunt susţinute de profesorii responsabili de materia respectivă. Prezenţa la cursuri în general nu este obligatorie. Totuși noi te sfătuim să participi şi să fii atent. Notițele luate la curs sunt în general cea mai bună sursă de documentație pentru examene și de multe ori sunt necesare pentru a înțelege ce se va discuta la următorul seminar. În plus, câteodată s-ar putea ca anumiți profesori să aibă o memorie destul de bună, și să țină cont de prezență la examen.

Seminariile sunt susţinute pe grupe de studenţi, iar prezenţa la ele este obligatorie, de multe ori fiind chiar parte din nota finală a examenului.În cadrul seminariilor se discută materia predată la curs şi se rezolvă probleme. Implică-te şi ieşi la tablă, fii activ, iar acest lucru îţi va asigura o viaţă mai uşoară în sesiune.

Laboratoarele reprezintă partea practică a materiei, aici vei avea ocazia să aplici ceea ce ţi s-a predat la curs.Prezența este “sfântă” deoarece dacă nu efectuezi toate lucrările de laborator nu vei putea intra în examen.Dacă se întâmplă să ratezi vreunul, nu dispera, vei avea posibilitatea să-l recuperzi, în aceeaşi săptămână, cu altă grupă (dacă profesorul este de acord), sau înainte de colocvii, dar de multe ori contra cost.

Procesul Didactic

Page 13: Ghidul Bobocului 2012

Un

iversitate

13

Care este semnificația celor 4-5 cifre care reprezintă grupa ta? Îți spunem noi: prima cifră reprezintă codul facultăţii, a doua reprezintă codul specializării, a treia anul de studiu, iar ultima/ultimele reprezintă numărul grupei (pot să fie şi mai mult de 10 grupe într-o serie).

Orarul

Da, şi noi ne-am uitat chiorâş la el prima dată. Nu e aşa de greu însă dacă cunoşti câteva reguli: Numele disciplinei este primul, urmat de tipul activităţii didactice C – curs, S – seminar, L – laborator, după care urmează numele profesorului şi sala în care va avea loc. Când căsuţele sunt împărţite

Grupa

În majoritatea cazurilor, pentru a verifica cât de atent ai fost la laborator, la sfârșitul semestrului va trebui să dai un colocviu, care va conta la nota finală.

Page 14: Ghidul Bobocului 2012

Un

ivers

itat

e

14

Ce sunt colocviile și examenele?

Sunt modalități de evaluare în urma carora vei primi o notă, ce va intra în calculul notei finale la o anumită disciplină. Pe scurt: „Sunt probele de foc” prin care trebuie să treci la sfârșitul fiecărui semestru.

Colocviul.” Misiune imposibilă”

Colocviul are de obicei un aspect practic (realizarea unei aplicații, a unui circuit), fiind modalitatea de evaluare a laboratoarelor. Acesta se dă în perioada de presesiune (2 săptămâni întainte de sesiune). Nota primită la colocviu de cele mai multe ori, trebuie să fie >=5, în caz contrar sunt șanse să nu intri în examen. Iar dacă nu ai destule prezențe la laborator s-ar putea să nu intri în colocviu.

Sesiunea. „Poveste cu final fericit pentru unii, comedie tragică pentru alții”

Sesiunea este perioada în care se dau examenele, la sfârșitul fiecărui semestru există o sesiune de examinare și una de

de o linie diagonală, înseamnă că vei efectua activităţi didactice în funcţie de numărul săptămânii. Astfel, materia de deasupra diagonalei va fi în săptamâna impară a semestrului, iar cea de dedesubt în săptămâna pară. Linia verticală care desparte căsuţa în două reprezintă împărţirea grupelor în două semigrupe pentru a se putea lucra mai uşor la laboratoare.

,Colocviile si Examenele

Page 15: Ghidul Bobocului 2012

Un

iversitate

15restanţe în care se pot susține examene doar la materiile predate în semestrul respectiv. Pe lângă acestea mai există și sesiunea de toamnă precum și 2 sesiuni speciale (una în aprilie și una după sesiunea din toamnă; Ce e atât de „special” la ele?... Se intamplă doar în condiții „speciale”, rămând la latitudinea fiecărei facultăți dacă organizează o astfel de sesiune sau nu, precum și condițiile în care se desfăşoară. În cadrul acestora se poate da orice examen, indiferent de materie sau an.Perioada în care au loc sesiunile o găsiți pe spatele ghidului, informații mai detaliate legate de sesiuni veți găsi, la momentul potrivit, pe site-ul facultății la care studiați.

La fiecare materie ai dreptul la două examinări gratuite (una în sesiunea de examinare și una în sesiunea de restanțe, ce are loc la sfărșitul semestrului în care a fost predată materia repectivă, pentru sesiunea de iarnă, respectiv în toamna pentru sesiunea de vară). Dacă după cele 2 încercări nu ți-ai luat examenul, următoarele vor fi contra cost (100 lei/examen)... așa că... ai grijă ce faci în sesiune...greșelile costă. De asemenea beneficiezi și de 4 măriri de notă pe an (2 gratuite și 2 contracost 100 lei).Un examen pe care l-ai picat (nota obținută <5) este considerat restanțăEști considerat student integralist numai dacă nu ai nicio restanță

if (nr_restante<1) then FREEelse YOU’LL BE BACK;

Page 16: Ghidul Bobocului 2012

Un

ivers

itat

e

16Nota finală. „Sentință judecătorească”

La unele discipline, în calculul notei finale, pe lângă nota de la examene şi colocvii, mai pot intra: nota obținută pe un anumit proiect, nota pentru activitatea din timpul semestrului. Tot la unele discipline profesorii pot da un examen parțial. Acesta este un examen din 50% din materie și dacă îl iei, la examenul final îți va rămâne de învățat doar restul de 50% din materie. O evidență a notelor o găsiți la adresa:https://depinfo.utctluj.ro/situatiascolara/ unde fiecare student are propriul cont. (E un fel de carnet de note high-tech cu parolă).

Este un sistem de diplomă comun în ansamblul ţărilor Uniunii Europene. Într-un an universitar se acumuleaza 60 de credite, a căror valoare este aceeaşi în toate universităţile din sistem. Deci permite studenţilor să-şi continue studiile în oricare dintre ţările UE, la acelaşi profil, având continuitate şi fără a da diferenţe.

Creditul este o convenţie, o unitate de măsură pentru volumul mediu de muncă necesară pentru a promova o disciplină. Un credit reprezintă aproximativ 30 de ore de muncă. Asta înseamnă că dacă o disciplină are 5 credite, pentru a o promova vor fi necesare aproximativ 150 de ore de muncă. În acestea sunt incluse şi orele de curs şi de seminar, şi studiul individual.

Sistemul Bologna

Credite

Page 17: Ghidul Bobocului 2012

Un

iversitate

17

Totuşi, aceasta e o valoare medie, deci poate varia în funcţie de ritmul tău de învăţare. Creditele se alocă indiferent de nota cu care ai promovat şi nu contează la calcularea mediei.

Acestea însă vor conta în cazul repetării disciplinelor din anii de studiu precedenţi când pentru recontractare veţi plăti 52lei pentru 1 credit.

Erasmus e un program ce oferă studenţilor din UE posibilitatea de a studia la una din universităţile partenere pentru o perioadă de la 3 până la 12 luni. Dacă eşti interesat îţi poţi depune dosarul în perioada Martie-Mai pentru anul ce va urma. Pentru mai multe informaţii intră pe:http://ori.utcluj.ro/?ori=ErasmusPrezentare

Bursa de performanţă se atribuie studenţilor de la nivel licența și masterat, începând cu anul II de studiu, care realizează minimum media 9,50 pe toți anii de studiu. Bursa se acorda pe 12 luni.

Bursa de merit se acordă studenţilor începând cu anul II de studiu, dacă în anul precedent sau după sesiunea din iarnă au realizat cel puţin media 9.50. Bursa de merit se poate acorda şi în semestrul I al primului an de studii, studenţilor care au obţinut distincţii la Olimpiadele Şcolare

Burse Erasmus

Burse UTCN

Page 18: Ghidul Bobocului 2012

Un

ivers

itat

e

18Internaţionale întrunul din ultimii ani de liceu şi care au fost declaraţi admişi în învăţământul superior fără examen de admitere.

Bursa de studiu se acorda studenţilor, în funcţie de rezultatele obţinute în anul universitar precedent, dacă au realizat cel puţin media 8.00, indiferent de venit, şi dacă nu au bursă de performanţă sau de merit (pentru cei din anul I, în semestrul II se iau în considerare rezultatele din primul semestru). De asemenea, se acorda celor cu media nu mai mică de 7.00 şi cu un venit mediu pe membru de familie mai mic de din salariul mediu net pe economie, venit stabilit pe baza actelor datate pe lunile septembrie, respectiv ianuarie.

Bursa de ajutor social se acordă studenţilor integralişti în anul precedent, orfani de ambii părinţi, suferinzi de boli cronice sau a căror familie realizează un venit lunar net pe membru de familie mai mic decât salariul minim net la nivel național calculat pe luna septembrie ce precedă începerea anului universitar.

Un lucru foarte util pe care poţi să-l faci încă de la începutul anului este să te înscrii la Biblioteca UTCN. Majoritatea profilor îţi vor da o grămadă de cărţi ca bibliografie, iar cursurile lor sunt completate în cărţile respective. Pentru a te înscrie trebuie doar să te prezinţi cu buletinul, carnetul de student şi suma de 10 lei. Vei avea acces la sala de lectură şi un program special în sesiune.

Biblioteca

Page 19: Ghidul Bobocului 2012

Un

iversitate

19

Filiala Observator, Str. Republicii nr.107 Orar: L-V : 08:00-20:00

Filiala Daicoviciu, str. C-tin Daicoviciu nr.15 Orar: L-V : 08:00-20:00

Filiala Mecanică, B-dul Muncii nr.103-105 Orar: L-V: 08:00-20:00

Filiala Mărăşti (cămine studenţeşti) Orar: L- V : 08:00-20:00

În incinta Caminului 3 din Complexul Observator se află un cabinet medical studenţesc, deservit de către un medic specialist în medicină generală.

Toţi studenţii beneficiază de consultaţie gratuită şi drept la medicamente compensate.

Orar:

LUNI, MIERCURI şi VINERI între orele08.00-13.00 MARŢI şi JOI între orele 14.00-19.00.

Cabinetul medical universitar

Page 20: Ghidul Bobocului 2012

BEST

și T

-Dan

ce t

e in

vită

la d

ans

50%

RED

UCE

RE L

A TO

ATE

ABO

NAM

ENTE

LE*

Stud

enţii

Uni

vers

ităţii

Teh

nice

din

Clu

j-N

apoc

a, b

enefi

ciaz

ă de

ace

astă

of

ertă

pe

baza

Ghi

dulu

i Bob

ocul

ui ș

i a c

arne

tulu

i de

stud

ent

* O

fert

a es

te v

alab

ilă în

per

ioad

a 1

octo

mbr

ie’1

2 –

30 d

ecem

brie

’12

face

book

.com

/Tra

nsilv

ania

.Dan

ce.C

entr

e

Page 21: Ghidul Bobocului 2012

Stiati ca?

21

,

,

(

...poţi învăţa limba chineză gratuit la Institutul Confucius?

...dacă eşti la buget ai reducere la transportul în comun, iar dacă ai şi Omnipass sau Studcard poţi beneficia de abonament gratuit?

...poți să fii ales ca reprezentant al studențiilor în ConsiliulFacultății și apoi și în Senatul Universității?

...de pe site-ul http://depinfo.utcluj.ro poți să vezi catalogul, grupele și că poți plăti taxele și căminul?

...impreună cu Studcard beneficiezi de bilete la cinematografele Victoria şi Florin Piersic din Cluj, la pret redus? 5 lei pentru filmele 2D și 8 lei pentru filmele 3D?

...ca student beneficiezi de o mulţime de scutiri de taxe atuncicând vrei să-ţi deschizi propria afacere?

...berea la Căminu` 0 e doar 3 lei?

...poţi activa într-o organizaţie studenţească (precum BEST – care a făcut posibilă existenţa acestui ghid)?

... ca la xeroxul de vizavi de campus şi la cel de vizavi de rectorat gasesti aproape toate cărţile sau cursurile?

, ,(Stiati ca...

Page 22: Ghidul Bobocului 2012

BE

ST

22

În prezent, BEST este organizată în 93 de Grupuri Locale BEST (LBG-uri) în 32 de ţări europene, ajungând la peste 1.000.000 de studenţi implicaţi prin intermediul activităţilor sale. 5 astfel de grupuri locale se află în România în: Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Braşov şi nu în ultimul rând Cluj-Napoca.

BESTBEST (Board of European Students of Technology), este o organizaţie internaţională, nonprofit, în continuă creştere. Încă din anul 1989, BEST oferă studenţilor din toată Europa posibilitatea de a ajunge la o mai bună înţelegere a culturilor şi a societăţilor pentru a-şi dezvolta capacitatea de a lucra în diverse medii culturale.

Page 23: Ghidul Bobocului 2012

BE

ST

23

Grupul Local BEST Cluj-Napoca(1995), este format din voluntari din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca( și nu numai) , un grup de tineri entuziaşti, deschişi către diversitate, cu viziuni îndrăzneţe.

Scopul nostru este de a oferi toate condiţiile pentru dezvoltare personală şi folosirea abilităţilor la potenţial maxim, încurajând fiecare student să participe la evenimente inovative, provocatoare cum ar fi: cursuri de sezon, training-uri, workshop-uri, evenimente de carieră, competiţii inginereşti, etc.

Prin implicarea în activităţile noastre internaţionale studenţii au ocazia să îşi măreasca experienţa, să îşi formeze noi prietenii, toate acestea într-un mediu destins şi plin de activităţi sociale.

BEST Cluj-Napoca

Page 24: Ghidul Bobocului 2012

Tu ce faci anul viitor?BEST îți pune la dispoziție o listă cu 5 cursuri, competiții și evenimente de recereere pentru luna februarie.Tot ce trebuie să faci e să îți alegi o temă interesantă și să le scrii o scrisoare de motivație colegilor noștri din orașul respectiv.

Spune-le cât de mult îți dorești să participi la cursul lor, să îi vizitezi și să te distrezi alături de ei!

Unul dintre numeroasele avantaje ale cursurilor este că sunt GRATUITE. Organizatorii îți vor oferi cazarea, masa și cursul efectiv. Tot ce trebuie tu să faci este să-ți asiguri transportul până acolo și să te bucuri de această oportunitate!

Nu uita să aplici până la 14 octombrie 2012 pe site-ul http://best.eu.org/student/courses/coursesList.jsp!

Page 25: Ghidul Bobocului 2012

BE

ST

Ekaterinburg, Rusia1 Februarie – 10 Februarie

Sell yourself to success! Graz, Austria2 Februarie – 10 FebruarieBite me! – there is science

in my food!

Kosice, Slovacia10 Februarie – 16 Februarie

Suit Up Marketers!

Paris, Franța20 Februarie – 2 MartieSWEAT: SEA Watt’s the

Energetic Answer of Tomorrow

Cursuri BEST din această iarnă

Supélec, Franța15 Februarie – 24 FebruarieEuropean Week 2013 – Set

Fire to the Network

25

Page 26: Ghidul Bobocului 2012

BE

ST

26

2012■ Perioada de desfășurare 23-26 aprilie 2012

■ Locație: Casa de Cultură a Studenților

■ 2000 vizitatori

■ 31 de companii participante

■ 18 ediții

■ 8 prezentari de companie – 200 participanți

■ 4 workshop-uri – 60 participanți

■ 2 vizite la companii

■ 2 cariere de succes

■ 2 zile de standuri

■ 1 masă rotundă BACo (BEST Academics and Companies) care a avut ca temă de discuție: „Munca și activitațile extra-curiculare în timpul facultații. Avantaje și dezavantaje.”

■ 1 cocktail party

Page 27: Ghidul Bobocului 2012

BE

ST

27

European BEST Engineering Competition

European BEST Engineering Competition este o competiție inginerească concepută să ofere studenților Universitații Tehnice posibilitatea de a-și pune în aplicare cunoștințele teoretice dobândite pe parcursul anilor de studiu, testând în același timp creativitatea și spiritul de echipa al acestora. Competiția este împarțită în doua categorii: Case Study și Team Design.

Competiția de tip Case Study constă în rezolvarea teoretică a unei probleme tehnice sau de management pe baza informațiilor oferite de organizatori. La sfârșit echipele vor prezenta soluțiile gasite. Competiția de tip Team Design constă în construirea unui dispozitiv care să rezolve într-un timp limitat o problema tehnică. În realizarea acestuia, echipele trebuie să respecte cerințele inițiale și să folosească doar resursele care le sunt puse la dispoziție.

Page 28: Ghidul Bobocului 2012

BE

ST

28

BEST Training Week, cel mai tare eveniment în materie de training-uri pentru voi, studenții politehniști. Pus la punct de studenții din cadrul organizației BEST Cluj-Napoca, BTW promite să devină unul dintre evenimentele majore care să promoveze educatia complementară.

Prin acest eveniment creăm oportunitatea de a experimenta un stil de invațare nou, amuzant și de a deprinde noi aptitudini, tehnice sau sociale.

Training-urile sunt gratuite și se vor ține în săli din clădirile Universitații Tehnice din Cluj-Napoca. Evenimentul se va desfașura în cursul semestrului 2.

Page 29: Ghidul Bobocului 2012

www.bestcj.ro/newsletter-subscribe.php

Fii la curent cu toate proiectele BEST şi oportunităţile de practică,

internship şi angajare.

Abonează-te la newsletter-ul BEST

Cluj-Napoca

CLUJ-NAPOCA

Page 30: Ghidul Bobocului 2012
Page 31: Ghidul Bobocului 2012

BE

ST

31

Vino in BEST!•Îţi place să călătoreşti?•Îţi place să cunoşti oameni noi?•Vrei să cunoşti culturi diferite?•Eşti pregătit să te implici activ într-o organizaţie care lucrează pentru studenţii din Universitatea Tehnică, alături de o echipă tânără, deschisă şi dinamică?•Te consideri pregătit să impresionezi cu designurile tale, să molipsești pe alții cu entuziasmul tău sau să negociezi cu reprezentanți ai companii multinaţionale?

Dacă răspunsul este DA la oricare din întrebările de mai sus, eşti de-al nostru. Hai cu noi şi vom învăţa împreună să

Tot ce trebuie să faci e să intrii pe site-ul nostru, http://bestcj.ro, să completezi un formular cu datele tale și să aștepți un mail prin care vei fi invitat la un interviu în scurt timp.

răspundem DA şi la celelalte întrebări. Prin evenimentele, proiectele şi trainingurile BEST te vei dezvolta personal şi vei contribui la dezvoltarea BEST.

^

Page 32: Ghidul Bobocului 2012

Tim

p l

iber

32

Clubul Cultural Studenţesc al UTCN are ca scop organizarea şi desfăşurarea unor activităţi cultural-artistice şi de agrement pentru studenţi.

În prezent sunt cuprinse în programul de activităţi• Clubul de Karate• Cursul de iniţiere în dansul popular• Cursul de Majorete• Cursul de dans de societate• Clubul de Bridge• Concursuri de şah, table şi tenis de masă.

Formaţiile artistice care activează în prezent • Ansamblul folcloric studenţesc « Românaşul »• Teatrul Studenţesc « Gaudeamus »• Grupul muzical cameral “Honoris”• Corala Universitatii Tehnice –în colaborare cu Sindicatul UTCN “Sindut”• Ansamblul de dans “Infinit Skils” - modern, breakdance, sincron• Trupa de Umor « BUM »• Cenaclul folk de interpretare şi idei « Observator »• Grupuri folk• Trupa de rock « Voices of Silence »• Trupa de rock « Grimus »• Trupa de rock « Bruiaj »

,

Clubul Cultural Studentesc al UTCN

Page 33: Ghidul Bobocului 2012

TIm

p lib

er

33

Spaţiile culturale ale clubului se găsesc la parterul cantinei "Observator", acestea fiind: sala de spectacole (200-250 de locuri - cu dotare medie de sunet şi de lumini), sala de repetiţii pentru formaţiile de dans (dotată cu oglinzi), sala mică de repetiţii pentru formaţiile muzicale şi pentru teatru, garderobă şi vestiare.

Prin A.N.S.T. (Asociația Națională pentru Sport și Tineret), UTCN organizează de două ori pe an, iarna și vara, tabere gratuite la munte şi la mare. În perioada iernii găsiți taberele la munte în diferite stațiuni, iar în perioada verii şi la munte și la mare.

Ca să aplici va trebui să fii atent când se anunță taberele și să depui o cerere tip la secretariatul facultății în perioada specificată de obicei pe afișier.

Pentru a prinde un loc ai nevoie să acumulezi un anumit număr de puncte. Punctele se dau după două criterii: fie pe activitatea ta ca și student, fie pe criterii sociale, cele din urmă având o prioritate mai mare.Punctele pe activitatea de student le vei primi în funcție de:• medie, pentru asta trebuie să fii integralist, adică după sesiunea din toamnă nu trebuie să ai nici o restanță• activitatea ta în anumite grupuri culturale sau ONG-uri studențești

Tabere

Page 34: Ghidul Bobocului 2012

Tim

p l

iber

34

• participarea la concursuri• activitatea ta în cercetare

Punctele pe criterii sociale se dau în anumite cazuri sociale, cum ar fi venit mic pe familie, pentru orfani, handicapuri sau boli grave.

Cinema City ClujNumăr săli: 10Adr: Iulius Mall, Str Alexandru Vaida Voievod, Nr. 53-55Tel: 0264 - 207 070Site: www.cinemacity.ro

Odeon CineplexNumăr săli: 8Adr: Polus Center, Str. Avram Iancu, nr. 492 - 500, comuna Floreşti, Cluj-NapocaSite: www.cinemaodeon.ro

VictoriaAdr:Bulevardul Eroilor, nr. 51Tel: 0264198561, 0264598561

Florin PiersicAdr: Piaţa Mihai Viteazul, nr. 11Tel: 0264-530 521

Teatre & Cinematografe

Page 35: Ghidul Bobocului 2012

TIm

p lib

er

35

Arta EurimagesAdr: Strada Universitaţii nr. 3,Tel: 0264-596 616

Teatrul Naţional Cluj-NapocaAdr: Piaţa Ştefan cel Mare, nr.24 Tel: 0264-592 826Site: www.teatrulnationalcluj.ro

Filarmonica de Stat TransilvaniaAdr: Piaţa Stefan cel Mare, nr. 4Tel.: 0264-430 060Site: www.filacluj.ro/

Teatrul Maghiar de StatAdr: Str. Emil Isac, nr. 26-28Tel: 0264-593 469Site: www.huntheatre.ro

Opera Natională Română ClujAdr: Piata Ştefan cel Mare, nr. 24,Tel: 0264 597 175Site: www.operacluj.ro

Opera Maghiară ClujAdr: Str. Emil Isac, nr. 26-28,Tel: 0264-593 463Site: www.operamaghiara-cluj.ro

Page 36: Ghidul Bobocului 2012

Tim

p l

iber

36

MuzeeMUZEUL NAŢIONAL DE ARTĂMuzeul Naţional de Artă Cluj posedă un patrimoniu deosebit de valoros de artă românească si europeană: pictură, grafică şi artă decorativă (sec. XV-XX). A fost înființat în anul 1951. Muzeul este adapostit într-un important edificiu baroc din secolul al XVIII-lea. Spațiul de la etajul palatului este destinat Galeriei Naționale.

Reducere cu Studcard 50% la intrare.Adresă: P-ța Unirii (ex P-ta Libertății), Nr. 30.Program: Miercuri-Duminică: 11:00-18:00

PARCUL ETNOGRAFIC „ROMULUS VUIA”Parcul Etnografic "Romulus Vuia" este primul muzeu etnografic în aer liber din România şi al şaselea din Europa, înființat în 1929. Planul tematic al parcului a fost elaborat în anul 1927 de către profesorul Romulus Vuia, pornind de la necesitatea de a realiza un muzeu etnografic complex. Porţile de la intrare au fost realizate în stil tradițional, astfel că intrarea se face prin porţi maramureşene. În prezent, sunt reprezentate următoarele zone etnografice: Maramureș, Oaş Năsăud, Câmpia Transilvaniei, Zarand, Podgoria Alba, Mocănimea Munților Apuseni, Depresiunea Calaţele Bran, Bistriţa şi Gurghiu.Reducere cu Studcard 50% la intrare.Adresă: Str Tăietura Turcului FNProgram: Luni-Vineri: 08.00-16.00; Sâmbătă-Duminică: 10.00-16.00

Page 37: Ghidul Bobocului 2012

TIm

p lib

er

37

MUZEUL FARMACIEIClădirea în sine este monument istoric, aici fiind înființată prima farmacie din Cluj în 1573. În incinta a funcţionat farmacia Sfântul Gheorghe pâna în anul 1949. În cadrul expoziției sunt expuse, în dulapuri stil empire, obiecte de uz farmaceutic din lemn, ceramică, faianţă, porţelan şi sticlă datând din sec. XVII-XIX, medicamente, reţete vechi, sigilii ale farmaciilor medievale. Magazia adăposteşte câteva piese de mobilier din vechile farmacii cu o bogată colecție de obiecte de uz farmaceutic colecţionate din toată Transilvania.

Adresă: Strada Regele Ferdinand Nr. 1, colț cu Piaţa Unirii.Program: Marţi-Duminică 10.00-16.00

MUZEUL ETNOGAFIC AL TRANISILVANIEIPalatul "Reduta", care adăposteşte din 1959 Expoziția Permanentă a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, este o clădire monument istoric, între zidurile căreia s-au desfăşurat evenimente de prima importanţă ale istoriei Transilvaniei. Expoziţia este structurată pe sectoare tematice: vânătoare, pescuit, păstorit şi creşterea animalelor, agricultură, prelucrarea fibrelor textile, cojocărit, olărit, extragerea şi prelucrarea metalelor, costume populare, covoare, obiceiuri tradiţionale.

Reducere cu Studcard 50% la intrare.Adresă: Str. Memorandumului (ex Str. 30 Decembrie), Nr. 21.Program: Marţi-Duminică 9.00-17.00

Page 38: Ghidul Bobocului 2012

Tim

p l

iber

38

MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A TRANSILVANIEIÎnceputurile MNIT datează în secolul al XIX-lea, mai exact din 23 septembrie 1859, când a luat fiinţa cetatea Muzeului Ardelean. Muzeul dispune de colecţii de antichităţi, de botanică, de zoologie şi de mineralogie. Muzeul prezintă vizitatorilor o colecţie impresionantă de antichităţi cuprizînd numeroase unicate, rarităţi sau obiecte de valoare deosebită.

Reducere cu Studcard 50% la intrare.Adresă: Strada Constantin Daicoviciu nr. 2Program: Marţi – Duminica 10.00-16.00

MUZEUL ZOOLOGICÎnfiinţat în 1859, ca o secţie a muzeului ardelean, Muzeul Zoologic al Universităţii Clujene şi-a sporit treptat zestrea, numărând în prezent peste 300.000 de piese. Renumele european, pe care Clujul universitar şi-l dobândise, la sfârşitul primului deceniu al secolului XX, după înfiinţarea Universităţii Daciei Superioare în 1919, se datorează, alături de alte figuri marcante, şi profesorilor biologi Alexandru Borza şi Emil Racoviţă, cel din urmă, fiind primul titular al Catedrei de Biologie Generală din România, înfiinţată în 1920.

Adresă: Cluj-Napoca, Strada Clinicilor, Nr. 5-7Program:Luni - Vineri: 9.00 - 15.00 ; Sâmbătă - Duminică: 10.00 - 14.00

Page 39: Ghidul Bobocului 2012

TIm

p lib

er

39

Fondată în 1920 de către profesorul Alexandru Borza, grădina botanică se întinde pe 14 ha, unde cresc peste 10.000 de plante, cei mai frumoşi arbori şi plante de pe toate continentele. Aici se mai poate vizita Muzeul Botanic cu 6.900 de piese şi tot aici se găseşte şi Herbarul Universităţii cu 635.000 coli de herbar cu plante din întreaga lume. Printre atracţii se numără Ccmplexul din 6 sere ce adăposteşte plante tropicale şi subtropicale şi Grădina Japoneză (o grădină în stil japonez cu un pârâu şi o căsuţă) Program de vizitare Zilnic – orele: 8-19 (Serele – orele: 9-17)

Preţ bilet 5 lei bilet întreg 2.5 lei elevi şi studenţi din afară Universităţii „Babeș-Bolyai”

( (Gradina Botanica

Page 40: Ghidul Bobocului 2012

Tim

p l

iber

40

In preajma ClujuluiStaţiunea Băișoara se află la poalele Muntelui Mare din Munţii Apuseni, la o distanţă de aproximativ 50 km de Cluj-Napoca. Este un loc prielnic pentru schiat, vânat și pescuit.

Castelul Bánffy de la Bonțida a început să fie construit în 1437 de către familia Bánffy. Castelul a fost construit în mai multe etape, ultima finalizându-se în 1890. Stilurile cele mai vizibile în structura ansamblului sunt cel renascentist și cel baroc.

Pârtia de schi de la Feleac este una dintre cele mai moderne pârtii de schi din Romania, dotată cu instalaţie de produs zăpadă artificială şi cu sistem avansat de iluminare. Pârtia este situată la 12 km de Cluj-Napoca, pe dealul Feleacului.

Băile Cojocna sunt o stațiune balneoclimaterică aflată în estul comunei Cojocna. Stațiunea a fost modernizată în urma unei investiții realizată cu fonduri europene.

^

Page 41: Ghidul Bobocului 2012

TIm

p lib

er

41

In preajma ClujuluiLacul Beliș Fântanele este un lac artificial de acumulare din Munții Gilăului, pe malul căruia se află stațiunea turistică Beliș-Fântânele. În verile secetoase, când nivelul apei lacului scade foarte mult, se pot vedea ruinele caselor vechii aşezări abandonate de moți.

Salina Turda este probabil cea mai celebră destinație a turiștilor ce viziteaza localitatea Turda. Această mină datează încă din perioada romanilor. Între anii 2008-2010 salina a fost modernizată.

Cheile Turzii sunt o rezervație naturală protejată, aflată la o distanță de 6 km vest de Turda, de-a lungul văii Hășdate. Au o lungime de 2.900 m și o înălțime a pereților de până la 300 m.

Laguna Albastră se află la aproximativ 30 de kilometri de Cluj-Napoca, în comuna Aghireșu. Acesta este unul dintre cele mai frumoase lacuri naturale din România şi s-a format pe locul unei exploatări de caolin.

Page 42: Ghidul Bobocului 2012
Page 43: Ghidul Bobocului 2012

TIm

p lib

er

43

Pensiunea „La Ionel”

Pensiunea „La Ionel” clasificată la 2 margarete, vă aşteaptă într-un mediu liniştit, departe de tumultul oraşelor şi zgomotul şoselelor, într-un cadru montan deosebit, plin de verdeaţă, pădure, ape repezi şi cristaline de munte. Toate acestea, la doar 40km de Cluj Napoca în comună Măguri Racatău.

Pensiunea este compusă din 4 corpuri de clădire separate, cu o capacitate totală de cazare de 50 de persoane. La nevoie, se poate asigură cazare pentru maxim 70 de persoane, prin amenajarea de spaţii de cazare ad-hoc (saltele, pături, lenjerie de pat, etc) la mansarda uneia din clădiri.

În perimetrul cabanei, se găsesc o serie de facilităţi menite să vă ajute să vă petrecti timpul liber într-un mod cit mai divers: teren de fotbal, un teren de volei, un coş de baschet, tenis de masă (1 masă - acoperită), cort cu bănci, loc de joacă pentru copii, piscină gonflabilă (în aer liber), loc de baie amenajat în pîrîul Someșul Rece, şemineu, loc pentru foc de tabără, echipamente pentru schi, sănii.

Contact:www.pensiunealaionel.com Vodafone: +40 722-917.460Orange: +40 743-049.024 sau +40 740-946.121Romtelecom: +40 264-334.431

Page 44: Ghidul Bobocului 2012

Tim

p l

iber

44

Casa Tauffer – Str. V. Goldiş nr.2Janis La Stuf – P-ţa. Unirii nr.19Janis Club – Str. Eroilor nr.5Janis Cultural Cafe – Str. Eroilor nr.5Berăria Ursus – P-ţa. Unirii nr.20Bibloteca Centrală Janis – P-ta. Unirii nr.20Highlander’s Scottish Pub&Club – V.Goldis nr.2Cleo – Str. Clinicilor nr.35,Rezervări: 0755 509 552Gambrinus Pub – P-ţa. Unirii nr.25,Rezervări: 0742 193 977Sisters Cafe – Str. Universităţii nr.2Friends Café – Str. Dávid Ferenc, spre 21 Decembrie 1989(Concursuri săptămânale de cultură generală!)Hard Club – Str. Republicii nr.110, Rezervări: 0264 439 359Zorki Photo Cafe – Str. I. Raţiu nr.10-12Rezervări: 0264 595 970, 0723 636 457Zorki Off The Record – Str. I. Raţiu nr.10-12 (demisol)Rezervări: 0264 595 970, 0723 636 457

Shanghai – Calea Turzii nr.42Comenzi şi rezervări: 0264 442 027, 0264 431 444,0727 833 453More – Str. Clinicilor nr.9AComenzi: 0745 983 100, 0264 590 823La Luca - Aleea Herculane nr.1Taverna – Str. Clinicilor nr.14

Cluburi & Baruri

Restaurante

Page 45: Ghidul Bobocului 2012

TIm

p lib

er

45

WirelessSisters Cafe – Str. Universităţii nr.2Zorki Photo Cafe – Str. I. Raţiu nr.10-12Zorilor Str. Observatorului nr.82-86Detunata Aleea DetunataAvram Iancu Str.Avram IancuEDU 2000+ Str. Alexandru Vaida Voevod nr.55Gheorgheni CartodromBulevardul Eroilor Zona pietonalăPiaţa MuzeuluiPiaţa Unirii

Sisters Cafe Str. Universităţii nr.2

Friends Café Str. Dávid Ferenc,spre 21 Decembrie 1989(Concursuri săptămânale de cultură generală!)

Taxi Napoca Tel: *9953

(BEST RecomandaCleo, Clinicilor nr.35, Tel: 0755 509 977

Gambrinus Pub P-ţa. Unirii nr.25, Tel: 0742 193 977

Page 46: Ghidul Bobocului 2012

Tim

p l

iber

46

FOTBAL-terenuri sintetice

Parcul Sportiv “Iuliu Haţieganu” – Str. Pandurilor nr. 7Baza Sportivă "Sun" - tel. 0752 270 687Liceul "Gheorghe Șincai"- str. Baba Novac, tel 0748 280 984Liceul "Bălcescu"- tel. 0749 268 693Liceul "Brâncuși"- str Holticultorilor nr 1, tel. 0749 268 696Baza sportivă "IRA" – Teren Sintetic cu nocturnă, Str. Detunata, tel. 0744 769 754

ÎNOT

Complexul de Nataţie Politehnic (bazin acoperit și în aer liber lângă Sala Sporturilor)Program: LUNI - VINERI: 6:00 - 14:00; 20:00 - 22:30 SÂMBĂTĂ: 7:00 - 19:00; DUMINICĂ: 8:00 - 17:00Intrare studenţi UTCN – 9 RONAbonament lunar - 100 RONComplexul de Nataţie Universitas (bazin acoperit în interiorul parcului “Iuliu Hațeganu”)Program: LUNI - VINERI: 6:00 – 21:30 SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ: 10:00 - 21:00Intrare studenţi – 12 RONȘtrandul Clujana – Str. TăbăcarilorIntrare:12 lei adulţiȘtrandul SUN – B-dul 1 Decembrie 1918Intrare: 10 lei adulţi

Sport

Page 47: Ghidul Bobocului 2012

TIm

p lib

er

47

BILIARD & BOWLING

Multiplex Leu - Str. Ploiești nr. 6-8Bi Klub - Str. Bolyai nr. 12Club Nine Ball - Str. Victor Babeș nr. 29Pro Snooker - Str. Observatorului nr. 105Club Champions Biliard - P-ța 1 Mai incinta ClujanaBowling Club - Calea Dorobanţilor nr. 30Centrul Bowling Beyfin - Str. Alexandru Vaida Voevod, nr 14

BASCHET

Parcul Sportiv “Iuliu Haţieganu”Parcul Central, lângă lacul chiosParcul 14 iulieParcul rozelorGruia

TENIS DE MASĂ

Multiplex Leu - Str. Ploiești nr. 6-8Clubul Litoral - Str. Constanța nr. 1-3Ping-Pong - Str. Louis Pasteur nr. 56

AGREMENT

ASPAR – Școală de zbor cu parapantaAerodrom – lângă aeroporttel. 0740 504 698

Page 48: Ghidul Bobocului 2012

48

Centrul de călărie Gala, Floresti – Str. Somesului nr. 5, www.gala2000.roADVENTURES4ALL – paintball, alpinism, mountain – bikeB-dul 1 Decembrie 1918, nr. 124, www.adventures4all.roFUNPAINTBALLwww.funpaintball.ro, tel. 0752 283 347Grădina Botanică "ALEXANDRU BORZA"str Republicii nr. 42Parcul CentralCetătuia

CONDIŢIE FIZICĂ

London GymSigma Center, tel. 0755-66.89.08, reducere studentiEnergy Gymstr. Nicolae Pascaly nr. 7 , tel. 0264-414 209, reducere studențiAllemSportstr. Observatorului nr. 145 , tel. 0741 069 698Centrul de frumusețe Lunastr Louis Pasteur nr 24, www.lunacenter.ro, reducere studenți

ZORILORNr. 35 Zorilor – P-ța GăriiNr. 43 Zorilor – GrigorescuNr. 43P Zorilor - Polus CenterNr. 46B Zorilor – Str. Aurel VlaicuNr. 50 Zorilor – B-dul Muncii

Tim

p l

iber

Transport in comun^

Page 49: Ghidul Bobocului 2012

Tran

sport

49

MĂNĂȘTURNr. 1 Mănăștur – P-ța 1 MaiNr. 6 Mănăștur – Str. Aurel VlaicuNr. 7 Calvaria – BIG – Str. Aurel VlaicuNr. 9 Mănăștur – P-ta GariiNr. 24 Mănăștur – Str. UniriiNr. 25 Mănăștur – GheorgheniNr. 29 Mănăștur – P-ța Mihai ViteazuNr. 52 Mănăștur – P-ța 1 MaiNr. 100 Pţa Gării - B-dul MunciiNr. 101 Mănăștur – P-ța GăriiNr. 102 Mănăștur – B-dul Muncii

MĂRĂȘTINr. 4 Aurel Vlaicu - P-ta GăriiNr. 6 Aurel Vlaicu – MănășturNr. 8 Aeroport – P-ța Mihai ViteazuNr. 30 Aurel Vlaicu – Grigorescu

GRIGORESCUNr. 26 Grigorescu – B-dul MunciiNr. 27 Grigorescu - P-ța GăriiNr. 28 Grigorescu – P-ța Mihai ViteazuNr. 30 Grigorescu – Str. Aurel VlaicuNr. 41 Grigorescu – P-ța 1 MaiNr. 43 Grigorescu – Zorilor

Page 50: Ghidul Bobocului 2012

Tra

nsp

ort

50

GHEORGHENINr. 3 Gheorgheni – P-ța GăriiNr. 25 Gheorgheni – MănășturNr. 32 Gheorgheni – P-ța Mihai ViteazuNr. 32B Gheorgheni – P-ța GăriiNr. 33 Gheorgheni – P-ța Mihai ViteazuNr. 34 Gheorgheni – P-ta 1 MaiNr. 48 Gheorgheni – B-dul Muncii

ATENŢIE:- la CONTROALE!- majoritatea autobuzelor circulă până la ora 23- unele autobuze nu circulă în weekend şi în zile de sărbătoare naţională- având abonament pe una din linii poți circula cu oricare autobuz pe linia comuna cu numarul pe care ai abonamentul- mai multe detalii pe www.ratuc.ro

Taxi si AutogariAutogara BetaStr. Giordano Bruno nr. 1-3Tel: 0264-455249Autogara NapocaStr. Giordano Bruno nr. 3-5Tel: 0264-435278Taxi Napoca

Hai să chefuiești in cele mai tari localuri din Cluj!Ești la "Poli" ? Wow! Ești mai deștept ca noi, clar!

,

(

Page 51: Ghidul Bobocului 2012

Hai să chefuiești in cele mai tari localuri din Cluj!Ești la "Poli" ? Wow! Ești mai deștept ca noi, clar!

Page 52: Ghidul Bobocului 2012

Sheet1

Page 1

OCTOMBRIE NOIEMBRIE DECEMBRIEL Ma Mi J V S D L Ma Mi J V S D L Ma Mi J V S D1 2 3 4 5 6 7 1 2 3 4 1 28 9 10 11 12 13 14 5 6 7 8 9 10 11 3 4 5 6 7 8 915 16 17 18 19 20 21 12 13 14 15 16 17 18 10 11 12 13 14 15 1622 23 24 25 26 27 28 19 20 21 22 23 24 25 17 18 19 20 21 22 2329 30 31 26 27 28 29 30 24 25 26 27 28 29 30

31

IANUARIE FEBRUARIE MARTIEL Ma Mi J V S D L Ma Mi J V S D L Ma Mi J V S D

1 2 3 4 5 6 1 2 3 1 2 37 8 9 10 11 12 13 4 5 6 7 8 9 10 4 5 6 7 8 9 1014 15 16 17 18 19 20 11 12 13 14 15 16 17 11 12 13 14 15 16 1721 22 23 24 25 26 27 18 19 20 21 22 23 24 18 19 20 21 22 23 2428 29 30 31 25 26 27 28 25 26 27 28 29 30 31

APRILIE MAI IUNIEL Ma Mi J V S D L Ma Mi J V S D L Ma Mi J V S D1 2 3 4 5 6 7 1 2 3 4 5 1 28 9 10 11 12 13 14 6 7 8 9 10 11 12 3 4 5 6 7 8 915 16 17 18 19 20 21 13 14 15 16 17 18 19 10 11 12 13 14 15 1622 23 24 25 26 27 28 20 21 22 23 24 25 26 17 18 19 20 21 22 2329 30 27 28 29 30 31 24 25 26 27 28 29 30

IULIE AUGUST SEPTEMBRIEL Ma Mi J V S D L Ma Mi J V S D L Ma Mi J V S D1 2 3 4 5 6 7 1 2 3 4 18 9 10 11 12 13 14 5 6 7 8 9 10 11 2 3 4 5 6 7 815 16 17 18 19 20 21 12 13 14 15 16 17 18 9 10 11 12 13 14 1522 23 24 25 26 27 28 19 20 21 22 23 24 25 16 17 18 19 20 21 2229 30 31 26 27 28 29 30 31 23 24 25 26 27 28 29

30

SESIUNERESTANȚEVACANȚĂ

CALENDAR UNIVERSITAR

2012-2013