evenimente pastel in 2012

30
EVENIMENTE a bright experience CONCEPT CREAŢIE PRODUCŢIE IMPLEMENTARE PROMOVARE EVALUARE CORPORATE INTERNE SPORTIVE DE PRESĂ SOCIALE EXPOZIŢII www.pastel.com.ro www.pastelblog.ro

Upload: pastel

Post on 25-Mar-2016

224 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

La pastel iubim foarte mult evenimentele. Ne plac pentru ca sunt dinamice, pentru ca poti sa comunici prin experiente memorabile de brand si pentru ca ne pun mereu la incercare. Iata o colectie cu cele mai importante evenimente pastel din ultima perioada.

TRANSCRIPT

Page 1: Evenimente pastel in 2012

EVENIMENTEa bright experience

CONCEPTCREAŢIEPRODUCŢIEIMPLEMENTAREPROMOVAREEVALUARE

CORPORATEINTERNESPORTIVEDE PRESĂSOCIALEEXPOZIŢII

www.pastel.com.rowww.pastelblog.ro

Page 2: Evenimente pastel in 2012

70

60

50

40

30

20

10

0

Număr de oameni implicaţi în evenimente

Echipa de 2-4 membri

Echipa de 5-9 membri

Echipa de 10-12 membri

63%

14%23%

Iubim evenimentele, pentru ca ne permit să realizăm experienţe autentice. Ne place să organizăm totul în cele mai mici detalii, fără să uităm de scopul evenimentului.

Anul acesta a fost unul extrem de animat, cu evenimente de toate felurile, de la cele de câteva ore, la unele desfășurate pe parcursul a câteva zile, de la lansări de proiecte online, la campanii destinate comunităţilor locale.

Iată câteva date care vă vor arăta ceea ce ne place să facem.

Echipa pastel are

cărora li s-au alăturat la evenimente

Numărul maxim de zile de pregătire pentru

un eveniment:

Numărul minim:

1203

22 de persoane,

200 de

colaboratori

Ce tipuri de evenimente am realizat?

Târguri şi expoziţii 15%

Gale şi ceremonii 20%

Lansări de produse 30%

Responsabilitate socială 35%

10 20 30 400

EVENIMENTELE NOASTRE în 2012

Page 3: Evenimente pastel in 2012

132 507

Numărul de zile de evenimente

Numărul de zile de pregătiri

Adică peste 4 luni de

evenimente. Fără nici o zi

de pauză.

Astfel, dacă o singură persoană

ar fi pregătit toate eveni-

mentele pastel, ar fi trebuit să

lucreze peste 2 ani, având doar week-end-urile

libere.

11 5 7Evenimente

de o zi Evenimente de 2 - 4 zile

Evenimente de peste 5 zile

23Număr de evenimente organizate în 2012

Are mintea concentrată pe îndeplinirea obiectivelor

Poartă pe umeri responsabilitatea bugetului

Știe să dea din coate când apar situaţii de rezolvat

Este foarte harnic și muncitor

Cunoaște foarte multe aspecte tehnice, niciodată nu le spune din burtă

Extrem de rapid în decizii și în execuţii

Este flexibil atunci când este nevoie

Urmărește toate detaliile

Pentru evenimentele pe care le-am organizat am realizat și

Mai mult decât un simplu eveniment.

Design Implicare Socială

ComponenteOnline

ElementeSportive

ElementeSportive

100

45 30 25 22

OMUL pastel ce crează

experienţe, prin intermediul

evenimentelor.

Nu lipsesc niciodată din evenimentele pastel...

Dorinţa de a crea

experienţe memorabile

Excelenţa

Viziunea

Pasiuneaa bright experience

EVENIMENTELE NOASTRE în 2012

Page 4: Evenimente pastel in 2012

Despre: Sunt 4 ani de cand ne-am alăturat luptei împotriva cancerului la sân, colaborând cu Avon pe partea de evenimente CSR, prin Campania pentru Sănătatea Sânilor. În 2011, la Craiova, am propus o nouă abordare care îmbină partea de informare, cu cea de relaxare și distracţie.

Astfel, am implementat conceptul „La Vie en Rose”, îndemnându-le pe femei să se bucure de fiecare clipă. Am creat un spaţiu vesel, optimist și am “pictat” în roz toată Piaţa “Mihai Viteazul” din Craiova.

eveniment social

Proiect: Eveniment din cadrul Campaniei pentru Sănătatea SânilorUnde: CraiovaConcept: La Vie en Rose

4 ani de colaborare...şi continuăm

Page 5: Evenimente pastel in 2012

2000 participanţi

Page 6: Evenimente pastel in 2012

Despre: Honda România a participat la cele două târguri, fiind unul dintre cei mai importanţi expozanţi, cu un stand de 350 metri pătraţi. De designul standului, precum și de implementare, s-a ocupat pastel, asigurându-se că spaţiul Honda oferă o experienţă inedită vizitatorilor.

Inspiraţia pentru conceptul standului a pornit de la detaliile modelelor Honda, deoarece acestea fac diferenţa. Designul a evidenţiat modernitatea brandului Honda, cu linii drepte care creau un pattern de asimetrii.

Proiect: Participarea Honda România la Salonul Auto București&AccesoriiSalonul de Motociclete, Accesorii şi Echipamente BucureștiUnde: București

târguri şi expoziţii

Page 7: Evenimente pastel in 2012
Page 8: Evenimente pastel in 2012

Despre: Brânzica proaspătă de la Hochland a intrat în forţă pe piaţa românească, îmbogăţind-o cu cinci noi produse: Brânză de vaci, Brânză de vaci dietetică, Brânză Făgăraș, Cottage Cheese și Cottage Cheese Light. Conceptul creativ, materialele pentru in-store și evenimentul de lansare pentru publicul intern au fost realizate de pastel.

eveniment gală

Proiect: Lansare Fresh CheeseUnde: Poiana Braşov

Feedback-ul tuturor invitaţilor a fost pozitiv

Page 9: Evenimente pastel in 2012

Evenimentul de lansare a fost inedit, luând forma unei Adunări Generale a Orașului Hochland la care au participat: Constructori - Marketing, Poliţiști - Sales, Aviatori – Supply Chain, Doctori – Trade Marketing și, bineînţeles, Primarul - Director. Obiectiv: identificarea necunoscuţilor care au apărut în oraș - cele 5 tipuri de brânzică proaspătă Hochland.

>150 invitaţi

Page 10: Evenimente pastel in 2012

Despre: Nestlé ne-a solicitat sprijinul pentru organizarea unui eveniment dedicat angajaţilor cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun. Ce se dorea prin acest proiect? Un eveniment pentru 500 de angajaţi din toată ţara.

Evenimentul a luat forma unui „Târg de Iarnă Vintage”, cu toate micile bucurii specifice sezonului, într-o locaţie inedită: patinoar în aer liber. Acest concept a reunit oamenii într-un cadru relaxat, feeric, pentru a se bucura de iarnă, vin fiert cu scorţişoară, turtă dulce... Prin urmare, a fost o experienţă senzorială completă, fizic şi emoţional.

eveniment intern

Proiect: Petrecere de Crăciun pentru angajaţiUnde: București, Patinoarul FloreascaConcept: Târg de Iarnă Vintage

Page 11: Evenimente pastel in 2012

500 participanţi

Page 12: Evenimente pastel in 2012

Despre: Hilton Sustainability Challenge este o campanie internă la nivel multinaţional, pentru încurajarea unei existenţe eco. În 2009, Athenee Palace Hilton a reușit să economisească atât de multă energie și apă, încât a devansat toate celelalte hoteluri Hilton din Europa Centrală, de Est și din Turcia.

“Ajutorul a fost preţios și foarte binevenit, iar abordarea vizionară și totuși realistă este ceea ce face diferenţa în pastel” Manuela Mereş, PR Manager Athenee Palace Hilton.

Proiect: Hilton Sustainability ChallengeUnde: BucureștiSlogan: Win a bike!

eveniment presă

Page 13: Evenimente pastel in 2012

Rezultatul a fost sărbătorit printr-un eveniment organizat în colaborare cu pastel. În cadrul acestuia, limuzinele de la intrarea în hotel, au fost înlocuite cu biciclete, primite cadou de toţi angajaţii. Evident, au fost invitaţi și reprezentaţi ai presei, precum și ai companiilor cu un comportament eco-responsabil.

18540euro valoarea de rate card a articolelor generate

Page 14: Evenimente pastel in 2012

Despre: Campania de rebranding pentru Unilever Food Solutions a avut și o parte internă, cu scopul de a-i convinge pe angajaţii Unilever să devină treptat ambasadori ai propriului brand. După exemplele din celelalte ţări, provocarea noastră era să creăm în România un eveniment care să genereze entuziasm, notorietate şi, mai ales, experienţă.

Conceptul evenimentului care s-a desfășurat pe durata a trei zile a fost „Condimentul Portocaliu”, o idee centrală care a antrenat angajaţii într-un joc al descoperirii, palpitant şi inspiraţional.

Proiect: Eveniment intern de lansare a rebrandingului Unilever Food Solutions (UFS)Concept: Condimentul Portocaliu

eveniment lansare

Page 15: Evenimente pastel in 2012

� Teasing (2 zile): întregul spaţiu de birouri al Unilever a fost pus semnul Condimentului Portocaliu. Mimi au invadat birourile, purtând mesaje amuzante și inspiraţionale despre diferite condimente şi încurajându-i pe toţi să le intre în joc.

Prin intermediul unui quiz online, angajaţii au aflat ce condiment îi caracterizează, răspunsurile fiind comice și inspiraţionale. În plus, fiecare angajat a descoperit pe birou câte un borcănel cu diferite condimente, precum și cartonașe care îi provocau să ghicească condimentul misterios.

� Revealing (1 zi): în ziua dezvăluirii, un perete de condimente a fost așezat în faţa liftului, în centrul căruia se afla cel mai important element: Condimentul Portocaliu. Astfel, întreaga echipă Unilever a aflat misterul: Condimentul Portocaliu este noul UFS. Doi bucătari profesionişti au pregătit mâncare chinezească plină de inspiraţie pentru toată lumea.

200angajaţi

485quiz-uri completate

/

Page 16: Evenimente pastel in 2012

Despre: În 1999, Gabriela Szabo a primit titlul de “Cea mai bună sportivă a lumii” din partea a patru forumuri sportive, o încununare a întregii sale munci. La 10 ani de la acel moment, Gabi a revenit în centrul atenţiei în cadrul unei gale elegante, organizată de pastel. Prin intermediul acesteia, campioana a mulţumit tuturor pentru sprijin și apreciere.

Gala a inclus un moment de rememorare a celor mai spectaculoase curse din cariera atletei, discursuri din partea apropiaţilor săi, precum şi un spectacol extraordinar, „Simfonia Fantastică” de Hector Berlioz, în coregrafia lui Gigi

eveniment gală

Proiect: Aniversarea a 10 ani de când Gabi a fost declarată cea mai bună sportivă a lumiiUnde: Opera Naţională Română

„Am primit, de-a lungul carierei, toate distincţiile pe care şi le poate dori un atlet, inclusiv titlul de «Cea mai bună sportivă a lumii». Dar sentimentul pe care l-am avut pe scenă, copleşită de aplauzele şi de căldura tututor celor veniţi să mă felicite, nu se poate compara cu nimic” Gabriela Szabo

Page 17: Evenimente pastel in 2012

Căciuleanu, avându-l ca prim dansator pe Răzvan Mazilu.

Evenimentul a fost precedat de o campanie outdoor realizată în colaborare cu magazinul Cocor. Astfel, timp de o săptămână, toţi cei care treceau pe aici își aduceau aminte de acele momente și aveau ocazia de a-i transmite un mesaj campioanei.

>400 invitaţi

Page 18: Evenimente pastel in 2012

Proiect: Arenele de JoacăTradiţie: 11 ediţii, 5 aniSlogan: Cel mai mare stadion de joacă pentru copii

>50000 copii participanţi

Despre: “Arenele de Joacă” este cel mai mare eveniment al Asociaţiei Sport pentru Viaţă, cu 11 ediţii organizate în 5 ani și implementate de fiecare dată cu ajutorul pastel. Astfel, în perioada mai-iunie a fiecărui an, construim în aer liber cel mai mare stadion de joacă pentru copii, cu peste 20 de perimetre sportive, în cadrul căruia sportivii campioni fac sport alături de părinţi şi copii. Ne jucăm cu cei mici, le arătăm că sportul poate fi distractiv şi încercăm să le transmitem din pasiunea pentru sport a campionilor.

eveniment pentru

copii

Harta Arenelor: Bucureşti, Sibiu, Câmpina, Slatina şi Târgovişte.

Page 19: Evenimente pastel in 2012

“Stadionul”, împărţit în zone de joacă, este o lume a distracţiei și a mișcării pentru copii: jocuri, concursuri, momente artistice, demonstraţii sportive. Iată care sunt doar câteva dintre sporturile reprezentate la Arenele de Joacă: badminton, tenis de masă, baschet, volei, fotbal, tenis, atletism, ciclism, role, mini-golf, bowling, gimnastică și multe altele.

marii campioni: Diana oprea, monica roşu, anDreea răDucan, Laura BaDea, otiLia BăDescu, eLisaBeta Lipă, oana panteLimon, octavian BeLLu şi muLţi aLţii.

Page 20: Evenimente pastel in 2012

Despre: Love Plus a lansat o amplă aplicaţie pe Facebook, un joc numit Love Factory. Proiectul a fost dezvoltat pe parcursul unui an de zile de echipa Love Plus, împreună cu o companie locală, targetul fiind reprezentat de jucători din toată lumea, nu doar din România.

Lansarea oficială a aplicaţiei a fost realizată cu ajutorul pastel, la eveniment fiind invitaţi bloggeri și jurnaliști care au discutat direct cu echipa de dezvoltatori, iar apoi au testat joculeţul.

Proiect: Lansare Love FactoryUnde: București

eveniment lansare

Page 21: Evenimente pastel in 2012

64articole, postări pe Facebook și pe Twitter

materiale

ceLe mai muLte articoLe ce au avut ca suBiect Lansarea apLicaţiei au menţionat, încă Din titLu, numeLe companiei, pe ceL aL apLicaţiei sau amBeLe.

cele mai relevante apariţii: ziarul financiar, iqads, wall-street, business woman, realitatea, income.

Page 22: Evenimente pastel in 2012

Despre: GDF SUEZ Energy România își dorea mai mult decât un eveniment de inaugurare a lucrărilor la parcul eolian. Își dorea un eveniment care să evidenţieze beneficiile pe care acest parc eolian le aduce comunităţii, suportul oferit și să iniţieze un parteneriat cu autorităţile locale și judeţene.

pastel a preluat responsabilitatea acestui proiect, de la concept la implementare. Astfel, am arătat că “Vântul bate din trei direcţii”: parteneriat, comunitate, sustenabilitate, evenimentul având ca invitaţi atât jurnaliști,

Proiect: Inaugurarea lucrărilor Parcului Eolian Unde: Gemenele, BrăilaConcept: Vântul bate din trei direcţii

eveniment lansare

Page 23: Evenimente pastel in 2012

cât și reprezentanţi ai autorităţilor locale. Mai mult, punerea pietrei de temelie a fost precedată de vizita la școala din localitate, care a primit o donaţie importantă din partea GDF SUEZ Energy România: un microbuz școlar.

45 de persoane au participat la eveniment: autorităţi locale, parteneri proiect, jurnalişti, reprezentanţi GDF SUEZ Energy România.

Page 24: Evenimente pastel in 2012

Proiect: Ziua SportuluiUnde: Zalău, CălăraşiSlogan: Punem tot oraşul în mişcare!

2 ani de colaborare...şi mergem mai departe

Despre: În fiecare ţară unde este prezentă compania, se organizează Crosul Ternium de 10 km. Pentru prima dată, acest concept a fost implementat și în România, cu ajutorul pastel.

Principalul obiectiv al proiectului constă în promovarea unui stil de viaţă activ, sănătos, în rândul întregii comunităţi. Tocmai de aceea, am recomandat lărgirea evenimentului, de la crosul de 10 km, la un eveniment sportiv complet, adăugând ateliere şi demonstraţii sportive şi cros de 3 km, mai accesibil publicului.

eveniment sportiv

Page 25: Evenimente pastel in 2012

Astfel a prins formă Ziua Sportului, un eveniment de masă dedicat comunităţii, o zi întreagă de sport în diferite forme.

Calitatea organizării evenimentului a determinat conducerea Tenaris să decidă organizarea primului eveniment internaţional al companiei chiar în Zalău. Pe care, desigur, tot noi îl vom organiza. în ziua evenimentuLui, în ciuDa

pLoii, ceLe Două crosuri au aDunat 740 De aLergători.

172 apariţii media

Au alergat: primarul oraşului Zalău, Gabi Szabo, reprezentantul clientului, precum şi alte oficialităţi.

Page 26: Evenimente pastel in 2012

Proiect: Teambuilding CoilprofilUnde: Arsenal Park, OrăștieConcept: Mișcarea de Rezistenţă Coilprofil

Despre: Compania Coilprofil își dorea un eveniment inedit, care să îi ajute pe reprezentanţii forţei de vânzări să interacţioneze, să-și însușească valorile companiei, să fie mândri de brandul pe care îl promovează și să transmită mai departe clienţilor această mândrie.

Pentru a atinge aceste obiective, pastel a propus și implementat un eveniment al cărui concept a avut ca sursă de inspiraţie rezistenţa produselor Coilprofil. Tocmai de

teambuilding

Page 27: Evenimente pastel in 2012

aceea, eveniment a avut o tematică militară, o ocazie de a demonstra rezistenţa echipei și de a se antrena pentru a deveni cea mai puternică forţă din piaţă. Astfel, conferinţa propriu-zisă și trainingul specific au fost completate de antrenamente militare și activităţi de agrement.

50 De reprezentanţi coiLprofiL au învăţat să aLoce mai Bine resurseLe, să comunice corect și eficient, să se Distreze și, în primuL rânD, să fie o echipă mai Bună.

Page 28: Evenimente pastel in 2012

Despre: Expoziţia Agriplanta reunește diferite companii agricole, care își prezintă astfel produsele și serviciile. Deoarece perioada evenimentului nu a permis o expunere a culturilor în plin sezon, nu acestea au fost principalul punct de atracţie pentru cei prezenţi.

Tocmai de aceea, am propus și implementat conceptul “Vara asta se poartă portocaliu!”, punând accent în mod deosebit pe identitatea vizuală a companiei KWS şi pe cromatica acesteia.

Proiect: Participare KWS la Expoziţia Agriplanta Unde: CălărașiSlogan: Vara asta se poartă portocaliu!

expoziţie

Page 29: Evenimente pastel in 2012

De asemenea, un avantaj pentru comunicarea produselor KWS a fost reprezentat de activităţile recreaţionale. Vizitatorii au putut interacţiona într-un mod inedit, jucând darts și tenis de masă.

Cel mai bun

stand din expoziţie

Page 30: Evenimente pastel in 2012

Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele noastre dragi.

Abia așteptăm să îl punem în scenă pe următorul, alături de tine!

Clienţii noștri care au încredere în noi.

SOS SATELECOPIILORROMANIA CAS~ DE AVOCATUR~

Ideal Casa

Guvernul României Direcţia pentru Afaceri Europene

Consiliul Judeţean Sălaj

Fundaţia

Olimpică Română

Fundaţia

Casa Campionilor