czb regulament 2014-2015

1
Facultatea de Arhitectură UAUIM_An 2 / 2014-2015 CONSTRUCŢII DIN ZIDĂRIE ȘI BETON ARMAT 2C/1L, 3 ECTS Regulament privind desfăşurarea activităţilor şi condiţii de promovare Acordarea creditelor aferente disciplinei presupune obţinerea notei minime de promovare ca rezultat al următoarelor evaluări: 1. Evaluare cu caracter aplicativ – 50% Se desfăşoară pe parcursul semestrului şi este compusă din: - aplicaţii practice îndrumate – 20% - test grafic (aplicaţie practică neîndrumată) – 30% 2. Evaluare cu caracter teoretic – 50% Are loc în sesiunea de examene şi constă într-un test-grilă. Testul grafic are loc la ultimul seminar, în săptămâna 13; el evaluează competenţele practice de proiectare pentru execuţie dobândite pe parcursul semestrului în cadrul aplicaţiilor practice îndrumate. La testul grafic este permisă consultarea cursului tipărit. Testul grilă evaluează competenţele teoretice de specialitate acumulate (principii şi reguli de alcătuire constructivă, tipologie constructivă, criterii de alegere a unor materiale şi alcătuiri, terminologie de specialitate, cultură tehnică de arhitectură etc). La testul grilă nu este permisă consultarea niciunei documentaţii. CURSUL se desfăşoară săptămânal. Prelegerile de curs oferă suportul teoretic pentru aplicaţiile practice de seminar şi reprezintă pregătirea pentru testul grilă. APLICAŢIILE PRACTICE ÎNDRUMATE se desfăşoară în săptămânile 1, 3, 5, 7, 9, 11, pe grupe, conform orarului. Aplicaţiile practice îndrumate reprezintă pregătirea pentru testul grafic; prin particularizarea temelor repartizate studenţilor, se urmăreşte acoperirea unei game cât mai largi de rezolvări constructive. Ca atare este importantă participarea la discuții colective. Aplicaţiile practice acoperă numai parţial aspectele teoretice evaluate prin testul grilă. Având în vedere că spaţiul de lucru la planşete este limitat, aplicaţiile practice se efectuează numai la grupa de apartenenţă. Restanţierii din ani superiori vor opta pentru una dintre grupele de anul 2; în limita locurilor disponibile, vor fi acceptaţi şi luaţi în evidenţă de îndrumătorii grupei urmând ca pe tot parcursul semestrului să îşi desfăşoare activitatea (aplicaţii practice şi examen) cu aceeaşi grupă. Toate aplicaţiile practice sunt notate. Lucrările lipsă sunt luate în calcul cu valoarea 0. Lucrările copiate se notează cu nota 1. In cazuri de forţă majoră, absenţa la testul grafic poate fi recuperată pe baza unei cereri către titularul de disciplină depusă la secretariatul Departamentului de Ştiinţe Tehnice cel mai târziu în cursul săptămânii 14. Rezultatele tuturor aplicaţiilor practice (inclusiv testul grafic) se comunică cu cca o săptămână înaintea datei examenului. Pot fi solicitate lămuriri numai în ziua şi în intervalul orar planificat şi anunţat în acest scop. Titular disciplină, 6 februarie 2015 prof. dr. arh. Rodica Crişan

Upload: ana-maria-arhire

Post on 18-Jan-2016

215 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

czb

TRANSCRIPT

Page 1: CZB Regulament 2014-2015

Facultatea de Arhitectură UAUIM_An 2 / 2014-2015

CONSTRUCŢII DIN ZIDĂRIE ȘI BETON ARMAT

2C/1L, 3 ECTS

Regulament

privind desfăşurarea activităţilor şi condiţii de promovare

• Acordarea creditelor aferente disciplinei presupune obţinerea notei minime de promovare ca rezultat al următoarelor evaluări:

1. Evaluare cu caracter aplicativ – 50%

Se desfăşoară pe parcursul semestrului şi este compusă din:

- aplicaţii practice îndrumate – 20%

- test grafic (aplicaţie practică neîndrumată) – 30%

2. Evaluare cu caracter teoretic – 50%

Are loc în sesiunea de examene şi constă într-un test-grilă.

• Testul grafic are loc la ultimul seminar, în săptămâna 13; el evaluează competenţele practice de proiectare pentru execuţie dobândite pe parcursul semestrului în cadrul aplicaţiilor practice îndrumate. La testul grafic este permisă consultarea cursului tipărit.

• Testul grilă evaluează competenţele teoretice de specialitate acumulate (principii şi reguli de alcătuire constructivă, tipologie constructivă, criterii de alegere a unor materiale şi alcătuiri, terminologie de specialitate, cultură tehnică de arhitectură etc). La testul grilă nu este permisă consultarea niciunei documentaţii.

• CURSUL se desfăşoară săptămânal. Prelegerile de curs oferă suportul teoretic pentru aplicaţiile practice de seminar şi reprezintă pregătirea pentru testul grilă.

• APLICAŢIILE PRACTICE ÎNDRUMATE se desfăşoară în săptămânile 1, 3, 5, 7, 9, 11, pe grupe, conform orarului. Aplicaţiile practice îndrumate reprezintă pregătirea pentru testul grafic; prin particularizarea temelor repartizate studenţilor, se urmăreşte acoperirea unei game cât mai largi de rezolvări constructive. Ca atare este importantă participarea la discuții colective. Aplicaţiile practice acoperă numai parţial aspectele teoretice evaluate prin testul grilă.

• Având în vedere că spaţiul de lucru la planşete este limitat, aplicaţiile practice se efectuează numai la grupa de apartenenţă. Restanţierii din ani superiori vor opta pentru una dintre grupele de anul 2; în limita locurilor disponibile, vor fi acceptaţi şi luaţi în evidenţă de îndrumătorii grupei urmând ca pe tot parcursul semestrului să îşi desfăşoare activitatea (aplicaţii practice şi examen) cu aceeaşi grupă.

• Toate aplicaţiile practice sunt notate. Lucrările lipsă sunt luate în calcul cu valoarea 0. Lucrările copiate se notează cu nota 1.

• In cazuri de forţă majoră, absenţa la testul grafic poate fi recuperată pe baza unei cereri către titularul de disciplină depusă la secretariatul Departamentului de Ştiinţe Tehnice cel mai târziu în cursul săptămânii 14.

• Rezultatele tuturor aplicaţiilor practice (inclusiv testul grafic) se comunică cu cca o săptămână înaintea datei examenului. Pot fi solicitate lămuriri numai în ziua şi în intervalul orar planificat şi anunţat în acest scop.

Titular disciplină, 6 februarie 2015

prof. dr. arh. Rodica Crişan