c a i e t de s a r c i n i sisteme alarmare 2011

10

Click here to load reader

Upload: luss4u

Post on 12-Aug-2015

18 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

sisteme alarmare

TRANSCRIPT

Page 1: c a i e t de s a r c i n i Sisteme Alarmare 2011

C A I E T DE S A R C I N I

furnizare  « Sisteme de alarma » cod CPV- 31625300-6,79930000-2, 45255400-3, 72243000-0.

Cerinţe generale

Caietul de sarcini face parte integrantă din documentaţia pentru elaborarea şi prezentarea ofertei şi constituie ansamblul cerinţelor pe bază cărora se elaborează de către fiecare ofertant propunerea tehnică si financiara.

Avand in vedere caracterul confidential al planurilor cladirii, cote, detalii constructie, vizitarea obiectivului se va face incepand cu a doua zi dupa publicarea anuntului de participare si pana in ultima zi de solicitare a clarificarilor, numai in zilele lucratoare in intervalul orar 08-14.

Ofertantii vor prezenta delagatie si vor face dovada ca sunt autorizati de catre organele abilitate pentru proiectare executie si intretinere sisteme paza securitate.

Evaluarea ofertelor se va face la valoarea totala cuprinzand echipamente, montaj, instalare, scolarizare.

Oferta contine, în mod obligatoriu, specificaţii tehnice. Cerinţele impuse vor fi considerate ca fiind minimale. În acest sens orice ofertă prezentată, care se abate de la prevederile Caietului de sarcini, va fi luată în considerare, dar numai în măsura în care propunerea tehnică presupune asigurarea unui nivel calitativ superior cerinţelor minimale din Caietul de sarcini, ofertarea de produse cu caracteristici tehnice inferioare celor prevazute în caietul de sarcini atrage descalificarea ofertantului.

Propunerea tehnica va fi întocmita in aşa fel încât sa asigure posibilitatea verificării corespondentei acesteia cu specificaţiile tehnice prevăzute in caietul de sarcini.

Toate cerinţele formulate sunt obligatorii şi trebuie să fie specificate în documentaţia tehnică originală a produsului furnizată de către producător şi vor fi recepţionate calitativ la punerea în funcţiune.

În cazul în care acestea nu vor fi menţionate în documentaţia tehnică depusa în cadrul ofertei, oferta va fi respinsă pentru neîndeplinirea specificaţiilor tehnice.

În cazul în care la recepţia calitativă echipamentul livrat şi instalat nu va îndeplini o parte din cerinţele obligatorii menţionate în caietul de sarcini, ofertantul se obligă să livreze interfeţe şi echipamente suplimentare, pe cost propriu, care să îndeplinească aceste cerinţe sau să înlocuiască echipamentul cu unul conform.

Specificaţii software şi hardware:La configuraţiile care conţin licenţe software, preţul acestora va fi inclus în

preţul produselor. Licenţa va conţine certificatul de licentiere, disc suport şi manual de utilizare.

Ofertantul va livra produsele împreună cu compact discurile sau dischetele suport de instalare (drivere) ale componentelor hardware ale acestora.

Instalare şi recepţieInstalarea (montare, configurare, reconfigurare ...) va fi realizată de către

ofertant, direct sau prin subcontractanţi. Instalarea, programarea pe zone, punerea în funcţiune, scolarizarea personalului se

va finaliza - în cel mult în 30 de zile de la data semnării contractului - cu un document tehnic în dublu exemplar şi un carnet de service (va fi completat pe parcursul perioadei de garanţie şi suport – defecţiuni, service-pack-uri, firmware-uri, etc.)

În cazul în care echipamentele nu îndeplinesc cerinţele tehnice (servicii, facilităţi) din prezentul caietul de sarcini acestea vor fi înlocuite cu cele corespunzătoare.

Garanţia tehnică şi service-ul în garanţie:Perioada de garanţie tehnică minimă ce va fi precizată de ofertant, pentru

produsele ofertate va fi cel putin egala cu cea prevazuta de actele normative in vigoare la data prezentarii ofertei (minim 24 de luni) cu respectarea termenelor de interventie legale.

Ofertantul va preciza daca poate asigura service postgarantie

Page 2: c a i e t de s a r c i n i Sisteme Alarmare 2011

Echipamentele defecte sau care prezintă anomalii în funcţionare în perioada de garanţie vor fi depanate sau înlocuite, în maxim 12 ore în localitatea firmei instalatoare, respectiv de 24 de ore în alte localităţi;

Ofertantul se obligă ca pe perioada de suport să ofere consultanţă şi corecţii software pentru toate problemele apărute în cadrul sistemului (dezvoltări ulterioare, integrări cu alte soluţii, etc).

Ofertantul se obligă să livreze şi să încarce în sistem noile sevice pack-uri şi firmware-uri în perioada de suport.

Obiectivul urmărit de prezentul caiet de sarcini este achiziţionarea si montarea unui sistem de alarmare la sediul Penitenciarului Iaşi din str. Dr. Vicol, nr. 10.

Toate echipamentele care se vor livra trebuie să prezinte o fiabilitate ridicată, să fie realizate în tehnologie avansată, să facă parte din cea mai recentă generaţie, atât din punct de vedere hardware, cât şi software, şi să permită completări (extinderi şi upgrade-uri) ulterioare cu costuri minime, în vederea utilizării unor servicii noi.

CONSIDERATII TEHNICE - Proiectele sistemelor de alarmare se întocmesc de personalul tehnic avizat al societăţilor licenţiate în acest sens, cu respectarea prezentelor norme tehnice. - Proiectele de execuţie vor cuprinde următoarele documente: a) prezentarea tabelară a structurii sistemului de alarmă propus pentru instalare: denumirea şi tipul elementelor, numărul acestora, denumirea firmei producătoare, furnizorul, avize de calitate; b) descrierea zonelor protejate prin sistemul de alarmare, elementul de detecţie alocat, modul de programare al zonei şi partiţia din care face parte (prezentare tabelară), iar notarea elementelor de detecţie din structura sistemului de alarmare trebuie să se regăsească în desenele proiectului; c) calculul energetic al sistemului, din care să rezulte autonomia acestuia în cazul scoaterii din funcţiune a reţelei de tensiune; d) datele tehnice de catalog ale elementelor sistemului de alarmare, performanţe, domenii de utilizare, descrierea funcţională, posibilităţi de programare şi alte facilităţi, cu anexarea prospectelor producătorului; e) modul de asigurare a garanţiei, service-ului şi intervenţiei în cazul defectării sistemului de alarmare. j) jurnalul de cabluri; l) desenele obiectivului, cu amplasarea elementelor componente ale sistemului, care se întocmesc la o scară convenabilă, folosindu-se simboluri standardizate. - Proiectele se întocmesc cu respectarea următoarelor cerinţe: a) întocmirea într-un singur exemplare, ce se se va preda beneficiarului pe bază de proces-verbal, în regimul documentelor secrete de serviciu, cu respectarea legii; b) înregistrarea proiectelor de către proiectant, atribuirea unui cod şi numerotarea filelor, cu specificarea numărului total de file, în antetul sau subsolul cărora se vor trece codul şi denumirea firmei proiectante; c) realizarea paginii de titlu, cu menţionarea obiectivului şi a personalului care a întocmit documentaţia. (2) Accesul la proiectele sistemelor de alarmare este permis numai personalului autorizat, care are atribuţii profesionale în legătură cu acesta.

Componente sistem alarmare

 

DENUMIRE ECHIPAMENT

UM Observatii cantitate

1

Unitate Centrala (centrala avertizare si semnalizare)

buc  Specificatii minimale conform caiet de sarcini

1

Page 3: c a i e t de s a r c i n i Sisteme Alarmare 2011

2

Tastatura comanda si control afisaj LCD grafic

buc Specificatii minimale conform caiet de sarciniLCD + grafica in dispecerat . Functioneaza autonom energetic cu sistemul

1

3

Modul efractie 4 Intrari/4 iesiri OC sau echivalent

buc. 4 intrari-iesiri total programabileAlimentare din magistralaCompatibil cu protocol de comunicatii centrala. Prevazut cu tamper (antisabotaj)

50

4

Modul 4 iesiri out relay sau chivalent

  Necesar pentru actionari automate 1 modul la 4 actionariCompatibil cu protocol de comunicatii centrala. Prevazut cu tamper (antisabotaj)

4

5

Sursa 3A ,12 V stabilizata ,inclus modul de incarcare acumulator si acumulator 12v/7aH

buc Numarul de surse necesar se dimensioneaza functie de consum pentru asigurarea autonomiei de 24 ore in stand by cu 30 min in alarma

10

6Acumulator 17Ah-12 V

buc   2

7

Statie manag securitate Intell quad core 2,8Ghz,2 GB RAM,HDD 500 GB,Win 2000 Monitor 27" sau echivalent

   Performantele sunt minimale.Statia va exceed cerintele softului propus de ofertant darn u poate fi sub cerintele minimale indicate.

1

8

Software management sau echivalent, compatibil cu echipamentele ofertate

bucArhitectura server-client cu baza de date inclusa. Functii grafice cu posibilitatea de operare real time prin intermediul clientului. Capabilitate minim 30 statii client

1

9

Soft client sau echivalent compatibil cu softwware management şi echipamentele ofertate

buc  Minim 3 nivele de autoritate (operator, manager, administrator).Functionare sub Windows. Afisare harti in format graphic. Semnalizare dispozitive in alarma sau defect. Functie pop up scenario actiune.

1

10Back UPS 1000VA 230V

bucUPS pt toate sistemele critice

1

11

Sirena interior antiefractie de miscare tip

buc  Minim 80 dB la 1 m 10

12 Detector PIR imunitate RF cu suport orientabil

buc  Compatibil cu protocol de comunicatii centrala sau interfata. Prevazut cu tamper (antisabotaj)

sirena de interioravertizare sonora de interior la

30

Page 4: c a i e t de s a r c i n i Sisteme Alarmare 2011

efractie; prevazuta cu avertizor luminos tip flash;sunet emis minim 95 dB; contact tip tamper pentru protejarea in partile expuse;

13

Contact manetic pentru usi

buc  Carcasa metalica/aluminiu 121

14Buton panica buc  Cu memorie mecanica. 14

15

Sirena exterior autoalimentata antiefractie (include acumulatori 12 v, 7,5 A)

buc  Cu contact antisabotaj protectie mecanica. Constructie de exterior.Flash rosu sau portocaliu.Consum max 2A/12V

5

16Materiale accesorii de montaj

buc 1

17Cabluri magistrale UTP cat 5

m   1500

18Cablu alimentare 3x1,5 litat

m   1250

19 Cablu efractie m   500

20Tub PPHD 35 mm diametru

m   1000

21

Receptor radio buc  Recunoaste Minim 200 de butoane de panica radio in mod individual allocate pe useri.

30

22

Buton panica radio 30-60 m range

buc  Compatibil cu receptorul . Frecventa radio dedicate in gama 300-500 MHz a.Arie de emisie 30 – 60 mAlimentare baterie

50

23

Programare sistem(PIF si instruire utilizatori) ore   20

 24 Proiectare faza DE buc   1

 25Manopera instalare sistem buc   1

a) Unitate centrala (centrala avertizare si semnalizare) a. centrala clasa de siguranta echivalenta VdS clasa C (categoria 3 de securitate);b. minimum 1000 zone complet programabile cu contacte "NC" sau "NO", cu / fara

detectie de tamper, cu / fara rezistante EOL (end-of-line) DEOL (dublu end of line);c. minimum 200 partitii;d. minim 5000 coduri de utilizator ;e. elemente de comutare de siguranta (cu cheie, card proxy, cod PIN) pentru

armarea / dezarmarea partitiilor;f. minim 3 magistrale pentru conectarea tastaturilor, extensiilor; dispozitivelor din

sistemg. functia de prevenire a alarmelor false (double knock);

Page 5: c a i e t de s a r c i n i Sisteme Alarmare 2011

h. comunicator digital multiformat sau comunicare LAN;i. poate accepta minimum 20 tastaturi de operare;j. programare locala sau de la distanta (inclusiv TCP / IP);k. prevazut cu cutie metalica cu alimentator 110 / 230 V AC si acumulator de back-

up;l. prevazut cu contact antisabotaj si senzor de soc incorporat;m. prevazuta cu panou repetor (LED, LCD sau touch screen 10”) pentru afisarea starii

sistemului;n. posibilitate de integrare in sistemul de management al securitatii;o. software-ul va rula pe o statie computerizata la care centrala se va conecta prin

LAN / WAN; p. software-ul trebuie sa genereze sinoptice grafice pe care se vor insera simboluri

dinamice corespunzatoare elementelor sistemului de alarma prin care se va afisa starea in timp real a acestora si se vor putea transmite comenzi (blocare, oprire alarma, etc);

q. softul trebuie sa accepte planuri in formate uzuale (bmp, dwg , jpg, etc);r. posibilitate de afisare log-uri si date statistice pe perioada de pina la 1 an;s. securizare logare cu functii de tip random code; t. posibilitate de conectare panou touch screen minim 10” diagonalau. posibilitate de achizitie si stocare date mediu (temepratura si umiditate ) pe

perioade de minim 6 luni

Unitatea centrala va fi adresabila (adresabilitatea se refera la identificarea univoca a fiecarui dispozitiv din sistem indiferent de solutia tehnica prin care se realizeaza aceasta functie respectiv adresa proprie sau 1 dispozitiv per input) si se va monta in dispeceratul de paza aflat la parterul institutiei unde se efectueaza paza permanenta.Unitatea centrala se va livra cu toate accesoriile care sunt necesare pentru

functionarea acesteia ( carcasa, sursa alimentare, surse alimentare adiacente, acumulatori, expandoare zona, module extensie etc ) pretul acestora fiind inclus in pretul centralei.

Unitatea centrala va avea capacitatea de a transmite informatii de: defect, alarma, lipsa tensiune de alimentare, autotest continuu pentru elementele existente (tastaturi de comanda si control, interfete de tip.l/O, interfete de tip.AUT, etc), posibilitatea de legare la un sistem centralizat de analiza informatiilor, protectie la sabotaj, intrari/iesiri programabile dedicate si full-programabile. Alarmarea in cazul detectarii unei tentative de efractie se face optic si sonor, cu afisarea in clar, pe display-ul LCD al tastaturii de comanda si control (dupa identificarea operatorului) , a senzorului (zonei) care a fost alarmat,  activand comunicatorului telefonic cu transmiterea de date (diferentiat pentru diversele tipuri de alarma) .

Receptarea si semnalizarea alarmelorUnitatea centrala semnalizeaza starea de alarma daca in timpul procesarii mesajelor de la detectori identifica un mesaj ca fiind mesaj de alarma de efractie.Unitatea centrala poate receptiona alarme de la oricare zona sau arie de detectoare si poate procesa si afisa acest lucru. O alarma de la o zona de detectie nu opreste stocarea in memorie si afisarea unei alarme de la o alta zona de detectie.Indicatii sonore lntrarea in alarma a unei zone de detectie va porni automat buzzerul intern al tastaturilor de comanda si control si sirenele de interior si exterior, care vor fi programate sa semnalizeze acustic timp de 1 minutSemnalul sonor poate fi dezactivat (in mai putin de 1 minut) numai manual prin luare la cunostinta. Semnalul sonor este activat daca se receptioneaza un nou mesaj de alarma de la o zona de detectie efractie.

Tastatura comanda si control afisaj, lcd grafic

Page 6: c a i e t de s a r c i n i Sisteme Alarmare 2011

Tastaurile alfanumerice vor avea urmatoarele facilitati: tastatura LCD 4x16 caractere , afisare stare partitii, taste de navigare meniu, taste aditionale de functii, contrast LCD si volum buzzer ajustabile.

b) contacte magnetice pentru usia. dimensiuni reduse (miniatura);b. montare la suprafata tocului / usii;c. carcasa metalica/aluminiu;d. distanta de operare minim 14 mm;e. protectie antisabotaj;

c) detectori de miscare tip PIR, imunitate RF cu suport orientabil a. raza de acoperire reglabila min. 12m unghi min. 90 grade;b. consum redus de curent maxim 25 mA la 12 Vcc;c. suport de prindere inclus;d. conectare pe magistrala de date a centralei de semnalizare direct sau prin interfata;

d) sirena de interior prevazut cu tamper (antisabotaj)a. avertizare sonora de interior la efractie; b. prevazuta cu avertizor luminos tip flash;c. sunet emis minim 95 dB; d. contact tip tamper pentru protejarea in partile expuse;

e) buton panicaa. contact NC/NO cu retinere si deblocare cu cheie – memorie mecanica;

f) Receptor radioa. Receptionează semnalele de la butoanele radio din aria lor de acoperireb. Identifică butonul care a fost activate şi transmite identificatorul softului de

managementc. Arie de acoperire 30-60 md. Conectare directa pe magistrala de comunicatii a centraleie. Recunoaste minim 200 butoane de panicaf. Radio in mod individual alocate pe useri.

g) Buton panică radio Compatibil cu receptorul . Frecventa radio dedicate in gama 300-500 MHz

a. Arie de emisie 30 – 60 mb. Alimentare baterie

Întocmit Şef serviciu Siguranţă

AvizatDirector adjunct Siguranţa Deţinerii

Avizat Director adjunct economico-administrativ

AprobatDirector Penitenciarul Iaşi