tort f bun

Post on 17-Dec-2015

9 Views

Category:

Documents

4 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

3

TRANSCRIPT

SUPER TORT

SUPER TORT

Blatul:

zece ou (de la ginile mamei) separate-n albuuri i glbenuuri, la temperatura camerei.

Zece linguri de fin i tot attea de zahr. Cinci linguri de miez de nuc mcinat.

Cinci linguri de ulei.

Dou linguri de cacao.

Un plic de praf de copt. Glbenuurile, uleiul i zahrul se freac bine mpreun pn la stadiul de spum albicioas. Albuurile se bat spum tare, cu o pictur de sare. Cele dou linguri de cacao se ncorporeaz n spuma de glbenu apoi, n acelai vas se pun fina cernut, miezul de nuc i praful de copt. Se ncorporeaz apoi spuma de albu. Se coace blatul 35-40 de minute la 170 de grade Celsius. Se las s se rceasc apoi se taie n dou, pe grosime. Aceast cantitate de compoziie v ajunge pentru dou blaturi coapte ntr-o form rotund de dimensiuni obinuite (28cm diametru).

Crema: 300 de grame de ciocolat neagr, 500 de mililitri de smntn dulce, pentru fric. Ciocolata se pune la topit pe baie de aburi. Cnd e topit, se toarn peste ea smntna dulce. Se ine pe foc pn se ngroa crema (cinci minute), cu atenie, s nu clocoteasc apa din vasul de pe foc. Crema se ntinde peste blaturile nsiropate.

Siropul: 100 de grame de zahr, un baton de scorioar, 200 de mililitri de ap. Se in pe foc mpreun, pn scade apa i se formeaz un sirop aromat. Cu el se nsiropeaz blaturile (nu trebuie s fie fierbinte cnd facei asta).

Glazura: 100 de grame de zahr pudr, o lingur de cacao, un pachet de unt, o lingur de ap rece-rece. Se freac bine, pn se transform n crem. Glazura e folosit pentru a acoperi tortul, de bun seam. Asta-i to(r)t. S fii sntoi.

top related