stiinta de a fi frumos

Post on 05-Oct-2015

17 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

ps

TRANSCRIPT

  • 5/19/2018 Stiinta de a Fi Frumos

    1/3

    Stiinta de a fi frumos

    Colaborati intens cu creierul dvs. El e cel care ne facesa aratam ca niste plante ofilite sau dimpotriva, sa

    stralucim

    Crede-te frumos

    Infatisarea atragatoare incepe in cap. De indata ce neacceptam pe noi insine asa cum ne-a facut Dumnezeu,

    corpul primeste impulsuri creatoare de frumusete. Aratam asa cum ne imaginam casuntem. Cu cat impresia pe care o avem despre noi este mai buna, cu atat maiintensa este stralucirea pe care o raspandim. Atatia oameni urati au o prezentanaucitoare. Atatia oameni frumosi sunt ghebosi si inspaimantati. Ce se intampla defapt?

    Faceti urmatoarea incercare simpla: stati drept, cu capul sus, privind catre liniaorizontului. Apoi, incovoiati-va spatele, cu capul in piept si bratele atarnate.

    diferenta ca intre noapte si zi. Cu schimbarea pozitiei corpului se schimba sisentimentele. !i invers. !i o data cu ele, emotiile care ne influenteaza direct mimica,gesturile, e"presia intregului comportament. Asta e tot secretul strategiei #crede-tefrumos#: constiinta faptului ca e"ista o legatura stransa intre ganduri $sentimente% sie"presia e"terioara. Centrala care diri&eaza acest &oc comple" este creierul. Darcreierul are si el nevoie de sarcini clare, un scop precis - care e frumusetea.

    Imaginea ideala pe care ne-o facem despre noi este un izvor de energieinepuizabila. 'a ne livreaza forta creatoare, optimism, indrazneala in actiuni si, maiales, putere de a lupta cu noi pentru a ne indrepta defectele. (a&oritatea barbatilor sifemeilor isi dau note mai mici decat acelea pe care le primesc de la cei care iiincon&oara. !e cred mai urati decat sunt si mai neinsemnati. )ineinteles ca nici princap nu le trece ca lucrurile s-ar putea indrepta, ca, in loc sa se considere propriii lordusmani, ar trebui sa inceapa de-ndata sa-ndrepte lucrurile. Aceasta reprezentarenegativ-agresiva despre noi insine face ca gimnastica si dietele alimentare sa devinaadevarate pedepse, motivatia pentru a le duce la bun sfarsit lipsind cu desavarsire.Dar cand mintea si corpul se afla in legatura, cand te accepti asa cum esti - cu toatedefectele si slabiciunile tale -, cand te simti bine in pielea ta - asta confera imediat oiradiere e"terioara. *umea simte ca esti puternic. !iguranta de sine seduce, iardorinta de a face cat mai mult pentru tine e sortita succesului.

  • 5/19/2018 Stiinta de a Fi Frumos

    2/3

    10 metode de infrumusetare interioara

    +. ambiti cat mai des. Incercati sa aveti permanent o e"presie bine dispusa.Asta va imbunatati stralucirea dvs. obisnuita si va veti simti mult mai bine.

    . bservati cu atentie ce va place la altii. !tudiind un model, veti putea preluamulte aspecte pozitive, fara sa va pierdeti din originalitate. . /u incercati niciodata sa imitati un model. In felul acesta, va blocati propriile

    forte creatoare.0. Daca aveti posibilitatea, rugati pe cineva sa va inregistreze pe o caseta video

    $la plimbare, acasa, la o petrecere etc.%. 1e film, veti putea recunoaste obiectiv candaratati bine si rela"at si cand sunteti crispat ori tensionat.

    2. 1uneti-va in cap scopuri clare si amanuntite. !arcini generale ca: #3reau saarat bine# nu sunt receptate de corp. /ici cand ne rugam nu cerem ceva general.Creierul primeste doar comenzi precise.

    4. /u va cantonati niciodata la un anumit gen. Incercati din cand in cand o alta

    vestimentatie decat cea obisnuita, o alta frizura. In felul acesta, veti primi impulsuride intinerire.5. Cu cat va simtiti mai abatut si mai deprimat, cu atat incercati sa aratati mai

    bine si mai elegant. Infatisarea atragatoare va va corecta rapid starea de spirit. 6. Incercati sa adoptati cat mai des o pozitie dreapta si simetrica a corpului. In

    felul acesta, activitatea celor doua emisfere ale creierului se sincronizeaza si devenitimai creativ si mai echilibrat.

    7. Femeile, mai ales, sunt sfatuite sa foloseasca cat mai multe culori: de par,farduri, materiale, mai ales cele care le vin bine. Culorile actioneaza direct asuprastarii sufletesti.

    +8. Ingaduiti-va, indiferent daca sunteti femeie sau barbat, un tratament

    cosmetic lunar. De pe urma lui profita nu doar pielea, ci si sufletul, care se deschidespre frumusete.

    Asa functioneaza dialogul cu corpul dvs.

    Cu cat ii aratati corpului dvs. mai multa afectiune, cu atat mai bine va receptaplanurile dvs. de frumusete. Cand va rela"ati in timpul unei bai cu plante, cand vaungeti cu crema ori va masati, el este perfect pregatit pentru a va primi sarcinile.Imaginati-va in culori luminoase, cat de bine v-ar sta cu o rochie anume, cat de bineva respira pielea de indata ce va miscati prin aer curat, ce incantat e metabolismuldvs. cand mancati o portie mare de salata de cruditati. In felul acesta, atingeti doua

    scopuri: va motivati pentru un program de infrumusetare constient si imprimatiorganismului un comportament pozitiv. Creierul poate tot. Colaborati cu el in tot cefaceti. 9anditi-va mereu ca ceea ce faceti - mancare, miscare, vestimentatie - vaface bine si chiar asa va si fi. (ai ales seara, cand va culcati, aceste reprezentaripozitive au forta ma"ima. 'le patrund in vise adanc si in subconstientul care vaguverneaza. Acolo e locul lor.

  • 5/19/2018 Stiinta de a Fi Frumos

    3/3

top related