reprezentarea unui sistem

Post on 12-Jul-2016

214 Views

Category:

Documents

1 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

Salutare din franta libera

TRANSCRIPT

Procesul de conducere al trupelor ( TLP )

Mediul Extern

INTRĂRI IEȘIRI

Analiza situației

Emitere OPORD

Multitudinea de COA

Comandant de pluton

Câmpul tactic

MisiuneConsecințe

Stabilirea planului de

bază

Feedback

Acest proces este stocastic , conform DEX-ului “stocastic” înseamnă ceva care se produce la întâmplare sau ceva care are o anumită probabilitate să se intâmple.

Câmpul tactic presupune lucrul cu variabile ( teren , condiții meteo , inamic , etc.) , dar lucrul vital în câmpul tactic este informația corectă , deoarece informațiile pe care le deținem v-or determina deciziile comandantului.

Scopul sistemului : Analiza procesului de conducere al trupelor și stabilirea cursurilor de acțiune în funcție de anuimți factori

- Primirea misiunii de la eșalonul superior- Resursele umane și materiale- Timp- Informații despre teren- Informații despre inamic- Obiective

- Emitere OPORD- Revederea planului final și aplicarea de corecturi- Repetiții în limita timpului disponibil- Deplasarea către locul de desfășurare al misiunii

INTRĂRI

IEȘIRI

Mai sus am reprezentat o schemă care ne arată care pot fi factorii care ne pot afecta cursul de acțiune .

Obstacolele din teren pot fi o problemă , deoarece tehnica nu poate urca orice fel de pantă abruptă , iar dacă ajungem la un astfel de moment este clar că trebuie să schimbăm itinerariul de deplasare.

În cazul în care primim vreun atac surpriză din partea inamicului , acest lucru poate compromite misiunea , deoarece ei beneficiază de efectul surprinderii și cel mai probabil v-om fi obligați să ne retragem.

Starea tehnicii și resursele sunt elemente ce trebuie să se afle in perfectă stare , deoarece fără aceste elemente putem ajunge să anulăm misiunea . De exemplu nu putem pleca la luptă cu arme stricate sau fără muniție.

Mediul Extern

Obstacole din teren

Starea vremii

Surprinderea de către inamic

Starea tehnicii

Moralul trupelor proprii

Resurse

top related