recrutarea interna

Post on 30-Dec-2014

62 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

Studiul de caz se refera la o firma de fabricare si comercializare de utilaje industriale.Firma este organizata in 6 compartimente de productie semiautonome.Compania recruteaza personal pentru postul de conducere de nivel mediu.

TRANSCRIPT

STUDIU DE CAZSTUDIU DE CAZ

Recrutare interna sau Recrutare interna sau externa?externa?

Studiul de caz se refera la o firma de Studiul de caz se refera la o firma de fabricare si comercializare de utilaje fabricare si comercializare de utilaje industriale.industriale.

Firma este organizata in 6 Firma este organizata in 6 compartimente de productie compartimente de productie semiautonome.semiautonome.

Compania recruteaza personal pentru Compania recruteaza personal pentru postul de conducere de nivel mediu.postul de conducere de nivel mediu.

1. Compania se confrunta intr-adevar cu o problema 1. Compania se confrunta intr-adevar cu o problema

de recrutare?de recrutare? Da, compania se confrunta cu o Da, compania se confrunta cu o

problema de recrutare. In prima faza problema de recrutare. In prima faza compania a recrutat personal din compania a recrutat personal din sursele interne, ulterior constatandu-sursele interne, ulterior constatandu-se ca angajatilor nu li s-a realizat o se ca angajatilor nu li s-a realizat o pregatire corespunzatoare pentru ca pregatire corespunzatoare pentru ca acestia sa fie capabili sa poata acestia sa fie capabili sa poata prelua noile sarcini.prelua noile sarcini.

1. Compania se confrunta intr-adevar cu o 1. Compania se confrunta intr-adevar cu o problema de recrutare?problema de recrutare?

Compania a luat decizia de a angaja cei mai Compania a luat decizia de a angaja cei mai buni absolventi din domeniul buni absolventi din domeniul managementului industrial cu ajutorul unei managementului industrial cu ajutorul unei firme de recrutare.firme de recrutare.

Rezultatul nu a fost unul favorabil deoarece Rezultatul nu a fost unul favorabil deoarece in 2 ani toti acesti tineri au parasit in 2 ani toti acesti tineri au parasit compania.compania.

Conducerea a apelat din nou la vechea Conducerea a apelat din nou la vechea politica de recrutare interna, insa s-au politica de recrutare interna, insa s-au confruntat cu aceleasi probleme ca in trecut.confruntat cu aceleasi probleme ca in trecut.

2.Daca dumneavoastra ati fi consultantul, ce ati 2.Daca dumneavoastra ati fi consultantul, ce ati

recomanda?recomanda? Surse interne: realizarea unui program Surse interne: realizarea unui program

de specializare a propriilor angajati.de specializare a propriilor angajati. Surse externe:Surse externe:1.1. Atragerea unor candidati ce urmaresc o Atragerea unor candidati ce urmaresc o

cariera pe termen lung in domeniul cariera pe termen lung in domeniul managementului industrial;managementului industrial;

2.2. Motivarea angajatilor prin incurajare si Motivarea angajatilor prin incurajare si participare activaparticipare activa

3.3. Posibilitatea promovarii acestora in Posibilitatea promovarii acestora in functii de nivel superior.functii de nivel superior.

CONCLUZIICONCLUZII

In urma acestui studiu de caz, echipa In urma acestui studiu de caz, echipa noastra s-a hotarat ca utilizarea surselor noastra s-a hotarat ca utilizarea surselor externe de recrutare este metoda cea mai externe de recrutare este metoda cea mai buna de identificare si atragere a buna de identificare si atragere a potentialilor candidati, deoarece compania potentialilor candidati, deoarece compania in trecut s-a confruntat cu probleme de in trecut s-a confruntat cu probleme de recrutare din surse interne. recrutare din surse interne.

Ca o concluzie finala: este mai bine sa Ca o concluzie finala: este mai bine sa angajezi un candidat deja format, decat sa angajezi un candidat deja format, decat sa formezi! formezi!

VA MULTUMIM PENTRU VA MULTUMIM PENTRU ATENTIE!!!ATENTIE!!!

top related