proiectarea unui site

Post on 19-Dec-2015

60 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

exemplu de proiectarea a unui web site a unei intreprinderi

TRANSCRIPT

Analiza organizatiei/intreprinderii1.Obiective

Site-ul proiectat are ca obiectiv promovarea i prestarea de servicii de contabilitate,consultan fiscal,salarizare i analiza economico-financiar,n special ntreprinderilor mici i mijlocii care sunt oferite de SRL LevaLux M.

2.Prezentarea site-uluiSite-ul ntreprinderii LevaLux SRL este un site modern,cu un aspect plcut,profesional.Acesta include informaii despre ntreprindere care presteaz servicii de contabilitate deasemenea include un formular de contact flexibil,fluxuri de tiri,nouti. Nu n ultimul rnd.platforma site-ului este flexibil permind adugarea de funcionaliti noi n site,far limite tehnice.

Fig 1.Prima pagin a site-ului2.1 Structura site-ului pentru utilizatoriSite-ul ntreprinderii LevaLux SRL din Ialoveni are cteva seciuni importante,pentru diferite domenii de interes ale vizitatorilor.Aceste seciuni sunt: Home-Pagina de start ce ofer informaii generale despre activitatea societii Levalux-Pagina cu informaii generale despre firm,echipa de lucru,despre societate i despre evenimentele din domeniu. Servicii-Pagina de prezentare a serviciilor:contabilitate,salarizare i resurse umane. Nouti-Pagina de nouti i articole de pres,din Codul Fiscal despre societate.Contact-Feedback,Pagina de contact.

Fig 2.Bara de navigare2.2 Compatibilitatea site-uluiSite-ul este compatibil cu: Google Chrome, Torch, Opera, Mozilla Firefox,n afara celor mai moderne navigatoare web,se pot folosi i navigatoare care nu implementeaz JavaScript i CSS,sau navigatoare care afieaz doar text.Site-ul este accesibil,ce poate fi folosit i de cei care au sisteme Braille de navigare web sau sintetizatoare vocale.Toate aceste aspecte de compatibilitate i accesibilitate contribue foarte mult la definirea profesionalismului acestui site de contabilitate.

3.Modul de funcionare al site-uluiPentru a explca modul de funcionare al site-ului vom ncepe prin a enumera tehnologiile folosite de acesta i cerinele software pentru serverul web.n continuare vom descrie modul n care paginile site-ului sunt generate dinamic de ctre scripturile PHP.3.1 Tehnologiile folosite de aplicaieSite-ul folosete urmtoarele tehnologii: HTML accesibil,structurat semantic.Codul este optimizat pentru a fi uor de indexat de ctre motoarele de cutare,pentru a obine rezultate mai bune la cutari. CSS pentru toat interfaa site-ului. CSS (Cascading Style Sheets) sau foi de stil n cascad, reprezint un mecanism simplu de a aduga elemente de stil (tipuri de caractere, culori, aliniere, spaiere etc.) unui document web. PHP pentru generarea dinamic a tuturor paginilor,pe server.Toate documentele HTML sunt generate dinamic atunci cnd utilizatorul acceseaz site-ul levalux.net46.net.Fiecare accesare de pagin trece prin fiierul index.php al site-ului.Acest script PHP face chemri la restul de fiiere n funcie de adresa aleas de utilizator. Fiierele folosite: index.php,prima pagin a site-ului de administrare,punctul de intrare n site,acest scrpt genereaz toate paginile,acesta citete setrile site-ului. contacte.php ,modul de administrare a paginii de contact

1

top related