fisa de lucru panglica pornire

Post on 13-Nov-2015

31 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

fisa

TRANSCRIPT

FISA DE LUCRU PANGLICA PORNIRE (HOME TAB)

FISA DE LUCRU PANGLICA PORNIRE (HOME TAB)

1. Creai un document nou. Salvai documentul cu numele fisa_pornire in folderul de lucru.

2. Redactati urmatorul text:

INFORMATIE SI COMUNICARE

INTERNET-UL

CONCEPTE

Notiunile de Internet si World Wide Web(WWW)Internet-ul este o colectie intinsa de retele de calculatoare care cuprinde intregul glob , conectand la un larg sistem electronic de servicii, resurse si informatii atat institutii guvernamentale, militare, educationale si comerciale cat si persoane fizice.Sunt utilizate o serie de conventii si instrumente pentru a crea imaginea unei singure retele, cu toate ca sistemele de calcul din retea sebazeaza pe platforme hardware si software foarte diferite.Se poate afirma ca Internet-ul (reteaua mondiala), probabil, este cea mai importanta descoperire a secolului trecut.Lista de servicii

Serviciul de posta electronica (mesaje e-mail): trimiterea si primirea de scrisori.Serviciul de grupuri de informare (Usenet): Serviciul de transferari de fisiere (FTP , File Transfer Protocol): Seviciul de acces la calculatoare server (Telnet):.

Serviciul de conversatii, cu suport Internet (IRC, Internet Relay chat):

Serviciul WWW (World Wibe Web = panza de paianjen care inconjooara lumea) sau WEB, este sectiunea multimedia a retelei.Consta in milioane de pagini care se pun pe ecranul utilizatorului. aceste pagini, numite si pagini Web, pot contine texte, imagini grafice, animatii, fisiere audio si video precum si hyperlink-uri (legaturi spre alte pagini Web). Paginile Web sunt scrise in limbajul HTML (Hypertext Mark Language).

Salvai documentul cu numele fisa_pornire.

3. Aliniai documentul la ambele capete.

4. Formatai titlul INFORMATIE SI COMUNICARE astfel: Arial 14 Bold, Centrat, font Albastru deschis, fundal text gri, spaiere nainte i dup paragraf.

5. Aplicai subtitlului Internet stilul citat intens i subtitlul Notiunile de Internet si World Wide Web(WWW) scriei-l doar cu litere mari.

6. Formatai paragraful care ncepe cu Internet-ul este astfel: font Century Gothic, bold, italic, colorati fundalul din spatele textului cu albastru deschis, aplicai o bordur simpl ntregului paragraf.

7. Aplicai listei de servicii oferite de internet o lista numerotat. 8. Salvati fisierul cu numele internet.doc

top related