~ ,. ahatirtane~...parlamenlul romaniei senal ~__,._ahatirtane~ data 26.0 20 raporl privind accesul...

Post on 31-Jan-2021

3 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

  • PARLAMENlUL ROMANIEISENAl

    aHAT~__,._irtANE~Data 26.0 20

    RAPORlPRIVIND ACCESUL LA INFORMATIILE DE INTERES PUBLIC

    iN ANUL 2009

    In conformitate cu prevederile Hotararii nr.3 din 29 iunie 2004 a Birouluipermanent al Senatului, pentru aprobarea masurilor de aplicare a prevederilor Legii nr.544/2001privind liberul acces la informatiile de interes public ~i cu prevederile art.27 din Normelemetodologice de aplicare a Legii nr.544/200 1, prezentam situatia solicitarilor de informatiipublice adresate Senatului in anul 2009.

    Din totalul solicitarilor, un numar de 116 au fost cereri scrise, (20% din numarultotal de cereri) ~i 465 au fost solicitari verba/e, (80% din numarul total de cereri)

    De asemenea, raportat la categoriile de solicitanti din totalul de 581 cereri, 370de cereri au fost adresate de catre persoane fizice, ceea ce reprezinta 65% din numarul totalal acestora, in timp ce numarul solicitarilor adresate de catre persoanele juridice a fost de201, reprezentand un procent de 35% din numarul total al cererilor.

    A. Informatii referitoare la activitatea legislativa: initiative legislative (stadiu,etapele parcurgerii procedurii parlamentare, vot, documente asociate),stenograme, sesiuni legislative - un numar de 40 cereri, ceea ce reprezinta34%;

  • B. Informatii referitoare la activitatea senatorilor: evidentele privind senatorii pecircumscriptii electorale, reglementari privind birourile senatoriale dincircumscriptiile electorale, date de contact, prezenta senatorilor la lucrarileSenatului, indemnizatii!iii alte drepturi - un numar de 40 cereri, ceea cereprezinta 34%;

    C. Informatii despre structurile Senatului !iii activitatea acestora: parcul auto,utilizarea mijloacelor auto, cheltuieli cu deplasarea in strainatate, cheltuieli cudeplasarea interna, cheltuieli privind cazarea senatorilor, cheltuieli cu dotareabirourilor senatorilor, executia bugetara, achizitii publice - un numar de 20cereri, ceea ce reprezinta 17%;

    D. Informatii cu privire la mecanismul de functionare !iii de aplicare a actelornormative in vigoare: un numar de 17 cereri, ceea ce reprezinta 15%.

    Un numar de 115 solicitari scrise au fost rezolvate favorabil, din totalul de 116,ceea ce reprezinta 99%, 0 singura solicitare fiind in curs de solutionare.

    A. 16 au fost adresate pe suport de hartie, ceea ce reprezinta 14%;B. 100 au fost in format electronic, ceea ce reprezinta 86%.

    A. 69 solicitari scrise au fost adresate de persoane fizice, ceea ce reprezinta59%;

    B. 47 solicitari scrise au fost adresate de persoane juridice, ceea ce reprezinta41%.

    in anul 2009 au fost adresate un numar total de 465 solicitari verba/e, care,departajate pe domenii de interes, au vizat:

    A. Informatii referitoare fa activitatea legislativa: initiative legislative (stadiu,etapele procedurilor parlamentare), rapoarte !iii avize ale comisiilorpermanente, Hotarari ale Senatului, stenograme ale !iiedintelor in plen -141, ceea ce reprezinta 38%;

    B. Informatii referitoare la activitatea senatorilor: date privind evidentele pecircumscriptii electorale, activitatea birourilor senatoriale, prezenta lalucrarile in plen, pe comisii, date de contact -175, ceea ce reprezinta 30%;

  • C. Informatii despre structurile Senatului, activitatea acestora: componentanominala a Biroului permanent, a grupurilor parlamentare, a comisiilorpermanente, a comisiilor comune ale Parlamentului, structuraorganizatorica a Senatului, programul de lucru al Senatului ~i ordinea de zila ~edintele in Plen, ordinea de zi la comisiile permanente, informatii despreexecutia bugetara, telefoane, parcul auto - 106, ceea ce reprezinta 23%;

    D. Informatii cu privire la mecanismul de funqionare ~i de aplicare a actelornormative in vigoare - 43, ceea ce reprezinta 9%.

    Totodata, din numarul total de solicitari adresate verbal, 301 solicitari au fost inregistrate depersoanele fizice, in timp ce numarul solicitarilor inregistrate de persoanele juridice a fost de154.

    Numarul de reclamatii administrativeTncursul anului 2009 nu s-a inregistrat nicio reclamatie administrativa cu privire

    la modalitatea in care Biroul Relatii Publice a solutionat cererile formulate in baza legii.

    Numarul de plangeri in instantaTn cursul anului 2009 au fost pe rolul instantelor judecatore~ti un numar de ~

    plangeri, in baza Legii nr.544/2001, din care 1 a fost respinsa, 1 rezolvata favorabil, iar 4plangeri sunt in curs de solutionare la Curtea de Apel Bucure~ti, Tnalta Curte de Casatie ~iJustitie, Tribunalul Prahova ~i Curtea de Apel Craiova.

    Numarul estimativ de cetateni care au accesat informatiile de la punctuluide informare - documentare din interiorul institutieiPeste 400 de vizitatori.

    Sumele totale incasate pentru serviciile de copiere a informatiilor deinteres public solicitateTncursul anului 2009 nu s-au incasat sume de bani pentru serviciile de copiere a

    informatiilor de interes public, neinregistrandu-se nicio solicitare care presupune fotocopierea.Orice suma de bani incasata pentru acoperirea costurilor de fotocopiere, conform legii, sedepune in bugetul de stat.

    DanutText Box

    scan0039scan0040scan0041

top related