51223853 istoria dezvoltarea stiintei si culturii in epoca contemporana

Upload: alex-turdean

Post on 10-Mar-2016

256 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

asdfasdf

TRANSCRIPT

Dex

Dezvoltarea tiinei i culturii n epoca

contemporan

Caracteristica general a culturii mondiale n epoca contemporan.

Comunitatea uman contemporan,contituit din mii de popoare,din sute de state i din mai mult de 5 mlrd. De oameni are o cultur unitar.Pe baza culturilor naionale oamenii au ajuns la formele generale de concepere a lumii,adopt principii general umane,care determin interaciunea i interdependena diferitor popoare.Acest fenomen se datorete tendinei spre integrare n procesul de dezvoltare a economiei mondiale i apariiei a unor aa probleme globale ca meninerea pcii,echilibrul ecologic.

Revoluia tehnico-tiinific a schimbat radical condiiile materiale i modul de via a oamenilor,mai ales din rile industrial dezvoltate.

Noile valori culturale,mutaiile profunde din viaa spiritual au oferit oamenilor posibiliti de a practica diverse forme de activitate.Un salt nou calitativ face nvmntul:crete numrul tinerilor cu studii superioare,care ocup un loc important n structrile societii contemporane,este organizat instruirea permanent a oamenilor de tiin i cultur,a persoanelor care particip la producerea bunurilor materiale,la dirijarea produciei.tiina se transform n for nemijlocit a produciei.