2015-2016 iv conditii de intrare in examen iv rom

2
Condiţii pentru obţinerea calificativului la Disciplina Farmacologie, anul IV An universitar 2015-2016 1. Număr de absenţe nerefăcute la lucrările practice: 1. Se admite refacerea a maxim 2 lucrări practice. Refacerile absenţelor la lucrările practice (în baza aprobării Decanatului): până în săptămâna anterioară începerii perioadei de examen. Nu se admit refaceri în timpul sesiunii. Recuperarea lucrărilor absentate se poate face doar în baza unei adeverinţe eliberate de Decanatul facultăţii şi numai sub îndrumarea cadrului didactic titular al grupei din care face parte studentul. Nerecuperarea lucrărilor practice absentate, cu depăşirea limitei permise, atrage după sine automat neadmiterea studentului la examen, până în momentul recuperării lucrărilor absentate. Studenţii care au depăşit limita respectivă de absenţe la lucrările practice, vor trebui să refacă lucrările absentate: (1) în semestrul următor al aceluiaşi an (dacă există activitatea didactică respectivă), cu alte formaţiuni de studiu, numai cu avizul titularului de curs şi al asistentului de grupă sau (2) în anul universitar următor, în condiţii de credit restant, cu taxă. 2. Prezenţa este obligatorie la cele 3 teste de verificare a noţiunilor din timpul semestrului. Notarea răspunsurilor la testele de verificare pe parcurs se face cu note de la 1 la 10, exprimate în numere întregi, nota minimă de promovare pentru fiecare test este 5 (cinci). Fiecare test cuprinde o parte echivalentă pentru proba scrisă (test grilă din cursurile anunţate). Numai pentru notele de peste 5,00 se va face rotunjirea în favoarea studentului (de exemplu, nota 5,50 va fi în catalog nota 6, iar nota 4,66 înseamnă 4,00). La fiecare test, studentul are dreptul să se prezinte de 2 ori pentru examinare gratuită, în perioada semestrului, la datele anunţate. Neprezentarea împreună cu colegii de serie la data anunţată se consideră o şansă epuizată pentru testul respectiv. După cele 2 examinări gratuite pentru fiecare test, studentul se declară promovat sau nepromovat. Pentru testele nepromovate studentul are dreptul la o reexaminare cu plată, în sesiunea extraordinară. Proba practică constă în evaluarea cunoştinţelor de prescriere a unui preparat magistral şi a unui preparat tipizat, la care trebuie prezentate substanţele active pe care le conţin acestea şi 2 subiecte din baremul de lucrări practice. 3. Algoritmul notei finale: - Activitatea din timpul semestrului - 10%. - Proba practică - 40%. - Proba scrisă - 50%. Proba scrisă va fi evaluată în cadrul fiecărui test anunţat. Proba practică va fi susţinută la datele programate, după finalizarea lucrărilor practice din cursul semestrului.

Upload: elena-anea

Post on 15-Apr-2016

217 views

Category:

Documents


3 download

DESCRIPTION

2015-2016 IV Conditii de Intrare in Examen IV Rom

TRANSCRIPT

Page 1: 2015-2016 IV Conditii de Intrare in Examen IV Rom

Condiţii pentru obţinerea calificativului la Disciplina Farmacologie, anul IV An universitar 2015-2016

1. Număr de absenţe nerefăcute la lucrările practice: 1. Se admite refacerea a maxim 2 lucrări practice. Refacerile absenţelor la lucrările practice (în baza aprobării Decanatului): până în săptămâna anterioară începerii perioadei de examen. Nu se admit refaceri în timpul sesiunii. Recuperarea lucrărilor absentate se poate face doar în baza unei adeverinţe eliberate de Decanatul facultăţii şi numai sub îndrumarea cadrului didactic titular al grupei din care face parte studentul. Nerecuperarea lucrărilor practice absentate, cu depăşirea limitei permise, atrage după sine automat neadmiterea studentului la examen, până în momentul recuperării lucrărilor absentate. Studenţii care au depăşit limita respectivă de absenţe la lucrările practice, vor trebui să refacă lucrările absentate: (1) în semestrul următor al aceluiaşi an (dacă există activitatea didactică respectivă), cu alte formaţiuni de studiu, numai cu avizul titularului de curs şi al asistentului de grupă sau (2) în anul universitar următor, în condiţii de credit restant, cu taxă.

2. Prezenţa este obligatorie la cele 3 teste de verificare a noţiunilor din timpul semestrului. Notarea răspunsurilor la testele de verificare pe parcurs se face cu note de la 1 la 10, exprimate în numere întregi, nota minimă de promovare pentru fiecare test este 5 (cinci).

Fiecare test cuprinde o parte echivalentă pentru proba scrisă (test grilă din cursurile anunţate).Numai pentru notele de peste 5,00 se va face rotunjirea în favoarea studentului (de exemplu, nota 5,50 va fi în catalog nota 6, iar nota 4,66 înseamnă 4,00). La fiecare test, studentul are dreptul să se prezinte de 2 ori pentru examinare gratuită, în perioada semestrului, la datele anunţate. Neprezentarea împreună cu colegii de serie la data anunțată se consideră o şansă epuizată pentru testul respectiv. După cele 2 examinări gratuite pentru fiecare test, studentul se declară promovat sau nepromovat. Pentru testele nepromovate studentul are dreptul la o reexaminare cu plată, în sesiunea extraordinară.Proba practică constă în evaluarea cunoştinţelor de prescriere a unui preparat magistral și a unui preparat tipizat, la care trebuie prezentate substanțele active pe care le conțin acestea și 2 subiecte din baremul de lucrări practice.

3. Algoritmul notei finale: - Activitatea din timpul semestrului - 10%. - Proba practică - 40%. - Proba scrisă - 50%.

Proba scrisă va fi evaluată în cadrul fiecărui test anunțat.Proba practică va fi susţinută la datele programate, după finalizarea lucrărilor practice din cursul

semestrului. 4. Pentru promovarea examenului, este necesară nota minimă 5 (cinci), atât la proba practică, cât şi la proba scrisă.

28.09.2015. Coordonator de activitate didactică, Prof. Dr. Cătălina Elena Lupuşoru