149912741 totul despre panourile radiante informatii 1

Upload: razvan-viziteu

Post on 15-Oct-2015

9 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

ok

TRANSCRIPT

  • Totul despre panourile radiante

    Nu ai caldura dorita in casa ta? Iti lipseste confortul termic? Pentru a obtine toate acestea factura este prea mare?

    EXCLUSIV:

    Ultima senzatie in materie de incalzit

    Societatea moderna evolueaza, oamenii de stiinta cauta solutii mai ieftine si mai bune pentru incalzire, dar si mai sanatoase pentru organism, iar in tot acest timp cei care lucreaza in industria centralelor termice, a celor pe lemne au toate motivele sa se puna in garda.

    Ei bine, putina lume stie ca panourile radiante pot incalzi apartamentele, garsonierele, casele, magazinele, hale, chiar a biserici, bazate pe transformarea curentului electric in caldura.

  • Intr-un moment in care eliminarea subventiilor pentru incalzire va duce la cresterea exponentiala a costurilor de incalzire in cazul locuintelor conectate la reteaua de incalzire, pentru ca gigacaloria nu va mai fi subventionata la nivelul anilor trecuti sau poate deloc, in functie de decizia consilierilor locali (mai ales ca pretul gigacaloriei a fost majorat in aceasta vara ), costurile de incalzire a unui apartament de 2 3 camere ar putea urca pana la 700 800 lei lunar.

    Tocmai de aceea va aducem in atentie un sistem de incalzire care reduce costurile cu pana la 50 la suta. Este vorba de panoul radiant infrarosu (a se intelege prin radiant ca radiaza caldura, ca si soarele, prin raze infrarosii), menit sa transforme curentul electric de 220 V in caldura.

    Panourile se monteaza extrem de rapid, pe tavanul camerelor sau pe unul din peretii laterali, fara sa fie nevoie de aprobari, autorizatii, proiecte, etc.

    Ele functioneaza pe baza de curent electric, 220V, fara a fi necesara nicio modificare la reteaua de curent a casei. Reteaua nu este suprasolicitata deoarece consumul lor este foarte mic.

  • Costul curentului electric pentru incalzirea unui apartament de 2 camere se ridica in medie la 150 300 lei/luna.

    Pe langa acest aspect, panourile radiante au termen de garantie de 7-10 ani, iar durata medie de viata a unui panou este de 25 ani, fara service si revizii, fra consumabile, fara curatat de calcar, fara schimbat filtre, fara verificat presiune, etc.

    Practic, in 25 ani iesiti de 3 4 ori mai ieftin decat cu o centrala electrica sau pe gaz ! In plus, factura de incalzire este cu pina la 40 la suta mai mica !

    Foarte interesant si important, totodata, este faptul ca panourile radiante nu au doar functie de incalzire ci si efect terapeutic. Pe langa radiatia infrarosie care are functia de incalzire, panourile radiante emit ioni negativi cu efect terapeutic, dovedit stiintific prin teste efectuate in cele mai importante institutii de profil din lume.

    Producatorii sustin ca panourile radiante au efect de sterilizare, camerele in care exista aceste panouri fiind practic sterilizate, eliminand in procent de 99 % virusii, microbii si bacteriile, fenomenul avand loc chiar si atunci cand panoul nu functioneaza !

    In conditiile in care intr-o locuinta exista destule surse de energie negativa (aparate electrocasnice: televizoare, cuptoare cu microunde, etc.), panourile radiante reduc din energia negativa cu care se incarca cei care locuiesc in medii din ce in ce mai tehnologizate.

  • Printre alte efecte importante se mai numara: eliminarea mirosurilor neplacute, a igrasiei, fumului, echilibrarea tensiunii arteriale, imbunatatirea circulatiei sanguine, etc.

    Totodata, panourile radiante ajuta si la alte boli cum ar fi reumatismul, bolile respiratorii, alergiile si chiar previn aparitia cancerului. Comerciantii de panouri radiante cu infrarosu sustin ca aceasta este solutia viitorului in materie de incalzit locuinte, datorita faptului ca investitia se amortizeaza in 2 3 ani, iar beneficiile pentru sanatate sunt pe masura asteptarilor.

    Argumente PRO :

    Nu necesita service, intretinere, consumabile, filtre, curatat de calcar, tevi de apaNu produce gaze toxice (CO si CO2), nu consuma oxigen, nu produce deloc curenti de aer.Nu prezinta niciun risc de incendiu, explozie, asfixiere, electrocutare sau alte accidente.Montaj simplu si rapid (fara santier si mizerie) pe perete sau tavan reteaua de 220V a casei.

    1. Efect terapeutic important:- previne si amelioreaza hipertensiunea;

  • - imbunatateste circulatia sanguina;- puternic efect anticancerigen;- ameliorarea durerilor reumatice;- previne si amelioreaza astmul si diverse alergii;- intareste sistemul imunitar;- efect antidepresiv, imbunatateste somnul;- usereaza respiratia, amelioreaza si chiar poate elimina sforaitul;- previne aparitia diverselor boli geriatice, incetineste efectul de imbatranire.2. Efect antibacterian elimina virusii, microbii, bacteriile in proportie de 99%!3. Elimina igrasia, fumul de tigara, praful si mirosurile neplacute.4. Nu produce gaze toxice (CO si CO2), nu consuma oxigen, nu produce deloc curenti de aer.5. Nu prezinta niciun risc de incendiu, explozie, asfixiere, electrocutare sau alte accidente.6. Montaj simplu si rapid (fara santier si mizerie) pe perete sau tavan reteaua de 220V a casei.7. Nu necesita service, intretinere, consumabile, filtre, curatat de calcar, tevi de apa etc.8. Omologate de catre cele mai importante institutii de profil din lume.9. Termen de garantie 7-10 ani, durata de viata de peste 20 ani.

    Functionalitate

    Ocupa putin loc: elemente de incalzit plate si compacte. Mareste suprafata utila: camera centralei poate fi folosita cu alta destinatie. Siguranta mare in exploatare: defectiunile sunt practic excluse, nu necesita revizie. Cel mai simplu mod de comanda si reglare. Masurare exacta a consumului, poate fi permanent controlat. Decontare exacta a consumului, eventual pe spatiu si element de incalzire.

    De ce panouri radiante in locul centralelor pe gaz ?

    o centrala pe gaz are durata medie de viata 8 ani, iar in acesti 8 ani mai platiti inca odata pretul dat pe ea, pentru service, revizii, intretinere, consumabile (filtre, garnituri), curatat de calcar etc.

  • Durata medie de viata a panourilor radiante este de 25 ani, fara service, fara consumabile, fara revizii, fara nicio cheltuiala !

    o centrala pe gaz are in medie 2 ani garantie. Panourile radiante au 7- 10 ani GARANTIE mai mult decit durata de viata a unei centrale !Acum poate intelegeti ca in termeni reali, un panou radiant este de vreo 4 ori mai ieftin!

    Daca inca nu v-am convins, sa continuam:

    la centrala pe gaz, trebuie aprobari, autorizatii, proiect, spaga, birocratie, timp pierdut, santier, mizerie.

    La panourile radiante, fara aprobari, fara spaga, fara proiect, fara santier, fara mizerie ! centrala pe gaz e o bomba cu ceas in casa. La panourile radiante niciun risc de accident !

    Centrala pe gaz inseamna igrasie, temperatura neuniforma in camera si o caldura uscata, nesanatoasa. Panourile radiante inseamna adio igrasie, adio condens pe geamuri, temperatura uniforma in toata camera, umiditate optima, efect antifum, efect antipraf, efect dezodorizant, efect antibacterial !

    Centrala pe gaz inseamna aer uscat, praf in permanenta miscare. La panourile radiante, EFECTE TERAPEUTICE EXTRAORDINARE !

    La centrala pe gaz, diferente de temperatura intre nivelul podelei si tavan de pina la 10 grade celsius. La panourile radiante MAXIM 2 GRADE INTRE TAVAN SI PODEA !

    cheltuielile incalzirii cu panouri radiante sint in medie cu 20-30% mai mici decit in cazul incalzirii cu centrala pe gaz.

    iarna cind e frigul mai mare si scade presiunea la gaz sau taie rusii gazul, cei cu centrala ingheata de frig, cei cu panouri radiante n-au nicio problema !

    SPECIALISTII ESTIMEAZA O CRESTERE MULT MAI MARE IN VIITORUL APROPIAT A PRETULUI GAZULUI DECAT A CURENTULUI ELECTRIC.

  • Si atunci, de ce sa alegeti centrala in locul panourile radiante doar din conservatorism?E alegerea dumneavoastra, dar conservatorismul costa !

    Consumul de curent electric depinde de aparat, temperatura exterioara, gradul de izolare al incaperii etc. In medie, iarna , un aparat functioneaza efectiv intre 4 si 12 ore in functie de temperatura exterioara si gradul de izolare al incaperii (pentru un grad mediu de izolare, un panou functioneaza efectiv, in medie 7-8 ore pe zi).

    Daca avem un model de 700W, inseamna aprox. 6 KW/zi, adica aprox. 200 KW/luna pt. o camera de aprox. 18-20 mp (2,5 m inaltime) mediu izolata termic (cu geam termopan, dar fara izolatie de polistiren).

    Montajul e foarte simplu poate sa-l faca oricine inseamna fixarea panoului cu 4 suruburi (in dibluri) pe tavan sau pe perete si introducerea steckerului intr-o priza sau legarea la o doza de curent.

    Termostatul se pune pe cablul de alimentare ca un intrerupator clasic sau puteti folosi termostatul de priza.

    De ce este sistemul termic de incalzire infrarosu unic?

    Foloseste energie radianta cu infrarosu pentru a penetra direct tesutul corpului pana la o adancime de 3, 8 cm. Potentialul de energie este reglat sa corespunda foarte mult cu energia radianta a corpului care absoarbe pana la 93% din undele infrarosii care ajung la piele. In sistemul termic cu infrarosu, mai putin de 20% din energia cu infrarosu incalzeste aerul, lasand ca cele 80% ramase sa fie convertite direct in caldura resimtita de corpurile noastre.

    Astfel un sistem bazat pe infrarosu poate incalzi utilizatorii la o adancime mult mai mare si mai eficienta decat o incalzire conventionala, potentialul de energie fiind mai intai folosit la convertirea energiei direct in caldura din interiorul corpului si nu pentru a creea aer cald in exces ce doar incalzeste pielea superficial. Aceasta diferenta cruciala explica majoritatea beneficiilor raportate la sistemele de incalzire cu infrarosu ce nu pot fi atinse de sistemele conventionale.

    Este sistemul termic cu infrarosu sigur pentru mine?

    Ce este incalzirea radianta mai exact?

  • Nu va faceti griji nu are nimic de a face cu radiatiile cu ultraviolete(ce va provoaca arsuri si deterioreaza pielea) sau cu radiatiile atomice(cele de la bombele atomice). Incalzirea radianta este o forma simpla de energie ce incalzeste obiectele direct printr-un proces numit conversie, fara a incalzi aerul dintre acestea.

    Incalzirea radianta mai este numita si Energie Infrarosie (EI). Japonezii si Institutul national Suedez de Protectie la radiatii au concluzionat ca incalzitoarele din sistemele termice cu infrarosu nu sunt periculoase.

    Panouri radiante sistem de incalzire pentru iarna

    Pentru a ajuta vechiul sistem de incalzire si a scuti cheltuielile cu intretinerea, puteti apela la sistemele de panouri radiante. Acestea sunt printre cele mai economice si eficiente sisteme de incalzire. Sunt persoane care nu-si imagineaza inlocuirea totala a vechilor sisteme de incalzire, insa acest lucru se poate face in unele situatii.

    Chiar daca nu doriti inlocuirea vechiului sistem cu cel pe panouri radiante, atunci puteti

  • sa instalati un numar de panouri radiante in completarea sistemului de incalzire clasic. Eficienta va fi mai mare deoarece veti avea o incalzire constanta si uniforma in conditiile unor cheltuieli mai mici cu intretinerea. Apeland la experti in panouri radiante, puteti sa aflati de ce numar de panouri aveti nevoie pentru incalzirea unei anumite suprafete.

    Avantaje Ecologice iti ofera posibilitatea de a proteja mediul

    nu produc praf, zgomot si nici vibratii nu elimina gaze nocive nu consuma oxigen alimentarea lor se poate face pe baza curentului electric produs prin turbine

    eoliene sau panouri fotovoltaice nu formeaza produse secundare

    Panourile radiante sunt recomandate de AEUU (Uniunea Generala Europeana pentru Protectia Mediului)

    Calculul necesarului de putere la panouri radiante prin infrarosu

    Necesarul de putere a unei locuinte se poate calcula foarte simplu:La o izolatie medie a cladirii (0,8-1 W/m3K), se inmulteste volumul incaperii (m3) cu o

  • putere de 30-45 W, in functie de locatie.Exemplu:

    O camera de cca.16 mp cu inaltime medie de2,5 m, prin utilizarea unorpanouri radiante infrarosu de 350 W:

    16 mp 2,5 m 35 W = 1400 W.

    Numarul necesar de panouri radiante infrarosu:1400 W/350 W = 4 buc.Deci camera respectiva poate fi incalzita cu 4 bucati de panouri radiante infrarosu de 350W.Pentru o oferta de pret personalizata pentru panouri radiante infrarosu, va rugam sa ne trimiteti un e-mail cu urmatoarele date precizate:

    - Tipul locuintei (casa particulara sau apartament)- Etajul (etaj intermediar, parter, etaj superior, mansarda)- Tip geamuri (clasice sau termopane)- Pereti (bloc, caramida, eventuale izolari auxiliare)- Orasul dvs (date necesare pentru estimarea pierderilor)- Destinatia si dimensiunile spatiilor incalzite (ex hol:1,53 m, camera: 2x3m, bucatarie: 33 m, etc si inaltimea lor)Click aici pentru a ne contacta.

    FunctionalitateDe ce este sistemul termic de incalzire infrarosu unic?Este sistemul termic cu infrarosu sigur pentru mine?Panouri radiante sistem de incalzire pentru iarnaAvantaje Ecologice iti ofera posibilitatea de a proteja mediul

    Calculul necesarului de putere la panouri radiante prin infrarosu