zn braila - galati 30 octombrie 2015

40
GALAŢI, BRĂILA, FOCȘANI 30 OCTOMBRIE - 12 NOIEMBRIE AGENDA TA DE TIMP LIBER DANUBE JAZZ & BLUES FESTIVAL TEATRUL MUZICAL „NAE LEONARD” 13 - 15 NOIEMBRIE 2015, ORA 19.00 Detalii la pagina 9 www.zilesinopti.ro

Upload: zile-si-nopti

Post on 24-Jul-2016

240 views

Category:

Documents


2 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Page 1: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

GALAŢI, BRĂILA, FOCȘANI30 OCTOMBRIE - 12 NOIEMBRIE

AGENDA TA DE TIMP LIBER

DANUBE JAZZ & BLUES

FESTIVALTEATRUL MUZICAL „NAE LEONARD”

13 - 15 NOIEMBRIE 2015, ORA 19.00

Detalii la pagina 9

www.zilesinopti.ro

Page 2: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 3: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

CITY STORIESCOVERSTORY

3

CUM SĂ CONCEPI UN MENIU DE RESTAURANTMENIUL ESTE “INIMA” ORICĂRUI RESTAURANT. FĂRĂ ELEMENTELE DIN MENIU, UN RESTAURANT ESTE NIMIC ALTCEVA DECÂT O COCHILIE GOALĂ. NU POȚI ÎNCEPE OPERAREA RESTAURANTULUI PÂNĂ NU AI CONCEPTUALIZAT MENIUL. TREBUIE SĂ DEZVOLȚI UN MENIU CARE VA SPRIJINI CONCEPTUL DE BRAND AL RESTAURANTULUI ȘI VA SATISFACE AȘTEPTĂRILE CLIENȚILOR.

IMPORTANȚA MENIULUIMeniul este un aspect definitoriu al

unui restaurant. Este tododată cel mai influent instrument de marketing al restaurantului dumneavoastră. Mai mult, meniul este conectat la orice aspect al operării unei unități foodservice, potrivit specialiștilor de la Food serviceware-house.com. În opinia acestora, meniul restaurantului va influența următoarele:

Achizițiile și bugetul. Meniul va fi principalul instrument în a te ajuta să de-termini ce alimente trebuie să cumperi, cantitățile de care ai nevoie la îndemână și costurile probabile ale preparatelor vândute.

Alegerea echipamentelor și provizii-lor. Alături de numărul de clienți pe care îi vei servi, meniul este principalul factor care te va ghida în alegerea echipamen-telor pentru bucătărie și a proviziilor.

Personalul și trainingul acestuia.

Meniul te va ajuta să decizi pe cine să angajezi precum și cum să îi trăinuiești. Dacă alegi meniul înainte să alegi chef-ul, trebuie să te asiguri că angajezi un chef care are experiență în prepararea elementelor din meniu. Dacă alegi mai

întâi cheful, lasă-l să te ajute la dezvoltarea meniului. Meniul are un impact și asupra os-pătarilor pe care îi vei angaja. Dacă servești vin de exemplu, ar trebui să angajezi ospătari cu solide cunoștințe în dome-niu sau un somelier.

Marketing. Vei folosi ele-mente din meniu la promo-varea conceptului restauran-tului. Fără meniu, nu ai ce să promovezi. O dată realizat meniul, poți începe să lucrezi și la campania de marketing.

PASUL 1: ALEGE UN TIP DE MENIU ȘI UN CICLU DE MENIU

Înainte să decizi ce vei pune în meniu, trebuie să hotărăști ce tip de meniu vei oferi. Tipul meniului va fi un factor cheie în prezentarea restaurantu-lui. Poți alege din mai multe tipuri: meniu a la carte, meniu Table d’hote sau meniu mix.

O dată ce ai stabilit tipul meniului, este timpul să alegi ciclul meniului. Încercați unul din modelele următoare:

Meniu static - un me-niu static prezintă aceleași elemente în fiecare zi. Pot fi adăugiri temporare la

meniu sub forma unor oferte speciale zilnice/săptămânale sau sezoniere. Totuși, în mare parte, meniul rămâne static. Avantajul unui meniu static este că, după câteva luni de operare, vei fi capabil să prezici trendurile generale în comenzi, permițându-ți să ajustezi staff-ul și achizițiile de alimente în concordanță cu acestea. Dezavantajul unui meniu static este că, fiind mereu la fel, clienții s-ar putea plictisi de el. Acesta este un bun motiv să incluzi inserții cu oferte speciale.

Meniu ciclic - un meniu care se schimbă periodic este cunoscut sub numele de meniu ciclic. Meniul se poate schimba zilnic, săptămânal, lunar sau sezonier. Poți oferi un meniu diferit în fiecare zi a săptămânii și să reîncepi ciclul la fiecare imprevizibile atunci când se schimbă ciclul, așa că va trebui să pregătești o esti-mare detaliată, precisă asupra noilor costuri cu alimentele și a stocurilor necesare.

CONTINUAREA ÎN NUMĂRUL URMĂTORInformațiile au fost oferite de revista Horeca, parte a grupului Bilancia.

Page 4: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

CITY CULT4CARTE

JUCĂTORULOANASTOICA-MUJEAAL PATRULEA VOLUM DIN SERIA “IOLANDA ȘTIREANU”, ÎNCEPUTĂ CU INDICII ANATOMICE.

Victimă a unui atentat, Iolanda Știreanu reușește să supraviețuiască

printr-o minune. Însă, atât memoria, cât și trupul, îi sunt afectate – e aproape paraliza-tă și nu-și mai amintește nimic din “viața ei anterioară”. E nesigură și fragilă. O chinuie gândul că, dacă indivizii care au încercat să o ucidă află că au dat greș, ar putea veni să-și termine treaba. Iar ea e atât de lipsită de apărare…

De pe patul de suferință, încearcă să-și dea seama cine se află în spatele tentativei de crimă dar nicio pistă, oricât de verosimi-lă, nu ajunge nicăieri. Începe să suspecteze pe toată lumea, dar nimic nu se leagă. Încet, anumite amintiri îi revin, dar nu-și dă seama dacă le interpretează corect. De un singur lucru e sigură – e în pericol.

lansare: 2015 preț carte: 19,00 lei

OANA STOICA-MUJEA (n. 1981) a fost jurnalist pentru o scurtă perioadă de timp și apoi scenarist la Media Pro Pictures. A debutat cu un roman fantasy, în 2005. Prima sa carte polițistă, “Indicii Anatomice” a devenit, rapid, un succes și a fost tradusă în limba engleză în 2012.

CRIME SCENE PRESS Singura editură din țară cu un program dedicat în exclusivitate literaturii mystery & thriller. Selecția titlurilor demonstrează că există cărți valoroase indiferent de genul literar.

DESPRE

“O investigație pasionantă, întreprinsă de o anchetatoare aflată într-o situație limită.”

_GEORGE ARION

Page 5: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 6: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 7: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 8: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

CITY FILMSPREMIERE

8

SPECTRE

Titlu original:SPECTRE

Regie: Sam MendesCu: Monica Bellucci, Léa Seydoux, Dave Bautista, Daniel Craig, Christoph Waltz, Ben WhishawAcțiune, aventuri, crimă, drama. Durata: 150 minute

Un mesaj criptic din trecut îl trimite pe

James Bond (Daniel Craig) într-o misiune distructivă în Mexico City şi, ulterior, în Roma, unde o întâlneşte pe Lucia Sciarra (Monica Bellucci), frumoasa interzisă, văduvă a unui criminal ticălos. Bond se înfiltrează într-o întâlnire secretă şi descoperă existenţa unei organizaţii criminale cunoscute sub numele de SPECTRE.Între timp, în Londra, Max Denbigh (Andrew Scott), noul şef al Centrului pentru Securitate Naţională, pune la îndoială acţiunile lui Bond şi contestă relevanţa MI6, condusă de M (Ralph Fiennes). Bond îi

recrutează pe ascuns pe Moneypenny (Naomie Harris) şi pe Q (Ben Whishaw) pentru a-l ajuta să o caute pe Madeleine Swann (Léa Seydoux), fiica vechiului său nemesis Mr. White (Jesper Christensen), care ar

AL PATRULEA FILM DIN SERIE Spectre este al patrulea film cu Daniel Craig în rolul lui Bond, după Casino Royale, Quantum of Solace și Skyfall. Este primul film cu Craig în care acesta este înconjurat de „familia” lui de la MI6.

putea să deţină cheia pentru descurcarea reţelei SPECTRE. Ca fiică a unui asasin, ea îl înţelege pe Bond într-un mod în care majoritatea celorlalţi nu o pot face.În vreme ce Bond se aventurează înspre inima SPECTRE, el află de existenţa unei conexiuni profund neaşteptate între el şi duşmanul pe care îl caută, jucat de actorul Christoph Waltz.

VEZI TRAILER:

Page 9: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 10: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

CITY STORIES10DANUBE JAZZ & BLUES FESTIVAL

VINERI, 13 NOIEMBRIE

Soul SerenadeSoul Serenade este o noua și revigorantă interpretare acustică a genului „roots” care continuă să exploreze idei, emoții prin cea mai pură formă a muzicii. Trio-ul acustic oferă o combinație aparte între chitară slide, voci, mandolina, muzicuță și tamburină care te va purta de pe strazile din Chicago până pe drumurile prăfuite din sud. În martie 2013, trupa a obținut locul II la Festivalul European de Blues din Toulouse (European Blues Challenge), aceasta fiind și prima participare a României la acest festival/concurs. În noiembrie 2013 trupa a fost prezentă în cadrul renumitului festival „Blues Sur Sei-ne” din Franța.Trio-ul bucureștean a fost „opening act” pentru Rhiannon Giddens & Layla Mccalla, câștigătoare Grammy.

Suba Attila& The Soulfool BandLa sfârșitul lui 2013 cântărețul maghiar de blues Suba Attila a format grupul “The Soulfool Band. Aventurându-se în jazz-ul și blues-ul classic și chiar în swing-ul de tip New Orleans iși cuceresc audiența cu stilul dinamic și energia transmisă. Tânăra trupă abordează cântece legendare ale unor giganți ca Louis Armstrong, Lou Rawls, Ray Charles, Otis Redding și Louis Jordan dar le oferă un suflu nou, modern, proaspăt. În 2014 au scos albumul “It’s Soul Food” care conține 6 cântece unice reperezentând esența sunetelor de tip New Orleans.

Fernando Saunders& FriendsFernando Saunders, e nativ din Detroit, solist virtuoz, musician, compozitor și producător a unora din cele mai mari hi-turi din industria muzicală internatională.Saunders s-a remarcat pentru prima data la vârsta de 17 ani fiind unul dintre muzi-cienii din trupa lui Hamilton Bohannon și de asemenea unul din membri de bază ai grupului Jeff Beck /Jan Hammer Group. În anii 80, acesta începe colaborări, ca basist, vocalist și compozitor, pe alocuri, cu două dintre legendele rock-ului urban, Lou Reed si Marianne Faithfull. De asemenea , de-a lungul anilor a colaborat cu o sumedenie de artiști între care: Steve Winwood, Eric Clapton , Slash, Toto, Pat Benetar, jimmy Page, etcCariera solo este și ea una fructuoasă, acesta realizând deja 3 albume proprii ca vocalist, produse de excepție care pendulează între pop, funk, blues, jazz, world music.

Irina Sarbu& Puiu Pascu TrioIrina Sârbu & Puiu Pascu Trio înseam-nă un proiect de succes, confirmat în numeroase manifestări muzicale de pre-stigiu. Repertoriul este alcătuit din piese cunoscute de jazz, samba, bossa nova, tango argentinian, muzică românească interbelică, muzică franțuzească. Origi-nală este însă interpretarea, de fiecare dată spectaculoasă prin expresivitate, improvizație, imaginație, demonstrație de virtuozitate, tehnică solo și de grup. Jocul relațiilor dintre voce și instrumente se personalizează într-un fel sau altul în funcție chiar de auditoriu, făcând fiecare manifestare să devină unică.

COMPONENȚĂ:Adelina Chivu – voce, kazoo, Andrei Rotariu – voce, chitară, muzicuță și tamburină, Codruț Andrei – mandolină

COMPONENȚĂ:Attila Suba – voce, Mate Hebenstreit – clape, Izsák Vidákovich – saxofon, Dominik Hermán – tobe, Jenő Sallay - bas

COMPONENȚĂ:Irina Sârbu – voce, Puiu Pascu – pian, Ciprian Parghel – contrabass, Tudor Parghel - baterie

SÂMBĂTĂ, 14 NOIEMBRIE

Ana Cristina LeonteQuartetAcest proiect aduce împreunã patru din-tre cele mai interesante nume ale jazzului românesc: Ana-Cristina Leonte – voce, Albert Tajti – pian, Michael Acker – bas si Tavi Scurtu – tobe, alaturi de invitatul lor special, Alexandru Arcus - saxofon. Desi membrii acestui cvartet reprezintã noua generatie, ei au întreprins pânã în prezent o intensã activitate concertisticã în diver-se alte conjuncturi muzicale, aducând în acest proiect, pe langã o mare experientã scenic. În aceastã formulã ei exploreazã noi sfere ale jazzului, în care nuante mo-derne, combinate cu arome modale, sub-tile amintiri folclorice sau mici izbucniri de free, rezultã în compozi?ii originale cu un sound special. O parte din piesele din repetoriul grupului se regãsesc grupate in jurul conceptului de ”Secret Lover”, care dã si numele primului sãu album, scos la FiverHouse Records.

Balkanamera BandEste un proiect muzical inițiat de bateris-tul și percuționistul de jazz & blues Cor-neliu Stroe în anul 2010, proiect la care au colaborat muzicieni de marcă din jazz-ul românesc și nu numai. Balkanamera Band a avut numeroase participări la festivaluri de jazz din țară și străinătate. Stilul trupei e un melanj spectaculos și original între jazz-blues-ul nord American și sonorități folclorice, dobrogene și balcanice , cu piese standard dar și teme muzicale ale etniilor ce conviețuiesc în sud-estul con-tinentului European, sau cântece arhaice românești din sec. 18 , 19, (Anton Pann , Dimitrie Cantemir ) , transpuse în limbajul muzical al genului.

COMPONENȚĂ:Ana-Cristina Leonte – voce, Albert Tajti – pian, Michael Acker – bas, Tavi Scurtu – tobe

COMPONENȚĂ:Corneliu Stroe - baterie, percutii latino & balcano, Cătălin Răsvan – bas /contrabass, Roxana Stroe – chitară / voce / muzicuță, Lucian Săuleanu – saxofoane / flaut / voce, Eugen Cosma – buzuky / chitară

Page 11: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

CITY STORIES11DANUBE JAZZ & BLUES FESTIVAL

DUMINICĂ, 15 NOIEMBRIE

Sorin Zlat QuartetCu o fuziune de stiluri de cool jazz, latin, post-bop şi clasic, trio-ul înfiinţat în 2008 este recunoscut pe scena muzicală din România şi străinătate prin repertoriul de compoziţii personale şi cover-uri de jazz. După ce a figurat în line up-urile Montreux Jazz Festival, Jacksonville Jazz Festival, Monaco Jazz Festival, alături de Ravi Coltrane, Lee Ritenour, Joey Calderazzo trio-ul apare şi în programul unor cluburi celebre de jazz, cum ar fi Vortex, Pizza Express, Ronnies Scott din Londra, Clubul B-flat din Berlin sau Clubul Jazz Cafe din Montreux. Repertoriul trupei include standarde de jazz, dar și compoziții proprii, stilurile abordate de Sorin Zlat Trio fiind cool jazz, latin, post-bop și clasic jazz. Prin această fuziune de stiluri, grupul a câștigat recunoșterea publicului de jazz din România și din străinătate.

Rolin HumesRolin Humes e o trupă la apogeul puterii şi vitalităţii artistice, împăr-ţind entuziasm şi sânge

proaspăt tineresc (muzical desigur) publicului. În câteva cuvinte, trupa croată , formată din 4 nebuni ai muzicii işi defi-neşte show-ul ca pe o nuntă dementă, ha-otică cu accente funerare. Ce mai, avem de-a face cu o schizofrenie controlată, pentru artă, desigur.Cu un stil definit ca “Circus Blues”, bazat pe blues, jazz, rock n’ roll şi funk, trupa a câştigat numeroase competitii între care şi locul întâi la “Cro-atian Blues Challenge”. Fondată în 2011 la un jam session în cadrul unui festival, a scos deja doua albume foarte apreciate de critica din Croaţia dar şi din alte ţări. Reprezentaţiile live sunt punctul forte al celor 4, fiind pline de energie, improviza-ţie, spirit jucăuş şi voie bună.

Mircea Tiberian & Nadia TrohinPentru fanii jazzului,

pianistul și compozitorul Mircea Tiberian este un nume cunoscut. După cum spun reprezentanții Institutului de Cercetări Eco-Muzeale (ICEM), acesta a concertat alături de nume sonore ale jazz-ului, cum ar fi: Larry Coryell, Tomasz Stanko, Herb Robertson, Ed Shuller, Nicholas Simion, Adam Pieronczyk, Maurice de Martin, Theo Jorgensmann, Johnny Răducanu, Aura Urziceanu, Dan Mândrilă, Anca Parghel. Discografia sa cuprinde : “Magic Bird”, “Never Ending Story”,”Working Underground”, “Alone in Heaven”, “Hotel of Three Beginnings”, “Back To My An-gel”, “Eleven”, “Viața lumii” și “Trei lumini”. Acestora li se mai adaugă patru discuri împreună cu grupul “Interzone”Partenera sa în concert este Nadia Trohin, născută la Chișinău, fostă solistă a grupu-lui Millenium.

The Swing ShoutersProiectul Swinging Shouters este format din cinci muzicieni curajosi plus asociatia de dans Charlestone si Lindy Hop “swing and shout” cu sediul in tours, pentru a cea un produs unic, nu doar pentru Franta. Simbioza muzica-dans creaza un show plin de energie debordanta, interpretarile iscusite ale unor standard de jazz din anii 30, 40 pe care grupul isi pune amprenta proprie si inedita prezenta a dansatorilor fac un show unic in care exista un singur rege: swingul. Cvintetul e format din trombon, saxofon, chitara/banjo, tobe si contrabas.

COMPONENȚĂ:Sorin Zlat - pian, Răzvan Cojanu - contrabas, Laurenţiu Zmău - tobe

COMPONENȚĂ:Emil – bas, Matej – tobe, Nikola – chitara, Robi - pian, voce

COMPONENȚĂ:Mircea Tiberian – pian, Nadia Trohin - voce

SÂMBĂTĂ, 14 NOIEMBRIE

Nemanja Zlatarev& Funktastic Coalition“Funktastic Coalition” s-a format la începutul lui 2012. Nemanja Zlatarev , trombonist a adunat numele cele mai talentate din zonă pentru a forma grupul a cărui stil e o combinație iscusită de jazz, pop, latino cu un groove foarte dansant în care vocea nu e un element principal și în cazul de față nu știrbește cu nimic din experiența oferită de grup, pe scenă.Cele mai importante apariții de până în prezent cuprind : Green Town Jazz Festval in Sombor, International Nisville Jazz festval, International Jazz Festival Valjevo and Jazz&Blues International Festival in Kikinda, International Jazz Day Belgrade(Dom Omladine).

Vali Boghean BandBoghean Band e un proiect conceput și format din muzicieni virtuoși și entuziaști din Republica Moldova. Muzica lor conține improvizații originale și e dificil de definit ca un gen clar, fiind o fuziune spectaculoasă de balkan jazz, etno est-european, muzică orientală, țigănească cu influențe chiar din muzica clasică, toate combinate într-o manieră modernă. Acest buchet muzical, extrem de variat trece publicul printr-o alternanță de stări, făcând o atmosferă în care oricine se poa-te regăsi. Toți membrii, începând cu extra-ordinarul Vali Boghean, sunt muzicieni cu mare experiență cu activitate intensă internă și internatională.

COMPONENȚĂ:Valentin Boghean – voce, trompeta, flaut, saxofon, taragot, caval, clarinet, Valeriu Cașcaval - țambal, Gari Tverdohleb – tobe, percuție, Valentin Schircă – pian, clape, Sandu Daraban – chitară, Oleg Lascu - contrabas

Page 12: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 13: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 14: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

CITY STORIESCOVERSTORY

14

Titlul original: THE GREEN INFERNO(Infernul din Amazon)

Regie: Eli RothCu: Magda Apanowicz, Lorenza Izzo, Kirby Bli-ss Blanton, Ariel LevyHorror, Thriller.Durata: 103 minute

protestatari, inclusiv Justine, fiica unui diplomat ONU, şi colega ei de cameră, Kaycee, se îndreaptă spre satul amazonian izolat, pentru a în-cerca să oprească buldozerele. Dar, când micul avion cu care au sosit se prăbuşeşte în junglă, protagoniştii descoperă îngroziţi că tribul pe care au venit să-l salveze încă practică străvechiul ritual al canibalismului.

Un fim distribuit de Odeon. Doar in cinematografe din 30 octombrie.Facebook: OdeonFilm

INFERNUL DIN AMAZON

În The Green Infer-no, un activist tânăr

şi charismatic, pe nume Alejandro, îşi inspiră cole-gii de facultate cu o poves-te entuziasmantă despre o junglă peruviană neatinsă care este în pericol de a fi distrusă de o companie energetică lacomă, în vederea exploatării resur-selor naturale din zonă. În scurt timp, opt tineri

Trilogia călătoriilor

Filmat în întregime pe teren, în Chile, pădurea amazoniană din Peru şi New York, The Green Inferno este mult aşteptata parte a treia din „trilogia călătoriilor” a creatorului horror Eli Roth.

ELI ROTH, MAESTRUL GENULUI HORROR, CREATORUL UNOR PRO-DUCŢII REVOLUŢIONARE PRECUM COŞMARUL DE LA CABANĂ ŞI SERIA DE MARE SUCCES HOSTEL: CĂMINUL ORORILOR, REVINE CU UN NOU FILM ÎNSPĂIMÂNTĂTOR.

Page 15: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 16: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

CINEMA CITY BRĂILAPromenada Mall Brăila, Rezervări: 0239 60 67 67www.cinemacity.ro

30 OCTOMBRIE - 5 NOIEMBRIE 2015TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL Rating Gen DIMINEAȚA

10:00 - 13:00DUPĂ-AMIAZĂ13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

AVANPREMIERĂSPECTRE 2D / SPECTRE 2D

N-15 AC J 13:55, 16:50 19:50, 22:50

PREMIERĂHOTEL TRANSILVANIA 2 $ DUBBED / HOTEL TRANSYLVANIA 2 $ DUB

AG CO

V, L - Mi 13:50, 15:50 17:50

S - D 11:50 13:50, 15:50 17:50

J 13:30, 15:30 17:30

PREMIERĂHOTEL TRANSILVANIA 2 $ / HOTEL TRANSYLVANIA 2 $

AG COV - Mi 19:50, 21:50

J 19:30, 21:30

PREMIERĂINFERNUL DIN AMAZON 2D / THE GREEN INFERNO 2D

IM-18 HOV - Mi 16:10 18:20, 20:40, 22:50

J 17:40, 20:00, 22:20

PREMIERĂBOX 2D / BOX 2D

AG CO,DRV, L - J 14:20 19:20, 21:20

S - D 12:00 14:20 19:20, 21:20

PREMIERĂHOTEL TRANSILVANIA 2 2D / HOTEL TRANSYLVANIA 2 2D

AG CO V - J 20:30

PREMIERĂHOTEL TRANSILVANIA 2 2D DUBBED / HOTEL TRANSYLVANIA 2 2D DUB

AG COV, L - J 14:30, 16:30 18:30

S - D 12:30 14:30, 16:30 18:30

LUMEA E A MEA 2D / LUMEA E A MEA 2D N-15 DR V - J 16:40 18:50, 21:00

ULTIMUL VĂNĂTOR DE VRĂJITOARE 2D / THE LAST WITCH HUNTER 2D

AP-12 AC

V, L - Mi 13:10, 15:30 17:40, 20:00, 22:20

S - D 11:00 13:10, 15:30 17:40, 20:00, 22:20

J 15:40 17:50, 20:15, 22:30

SUPER CHEF 2D / BURNT 2D AP-12 CO,DR

V, L - Mi 17:30, 19:40, 22:00

S - D 12:40 17:30, 19:40, 22:00

J 17:20, 19:40, 22:00

GANGSTERI DE LEGENDĂ 2D / LEGEND 2D N-15 BI V - J 16:00 18:40, 21:20

CUIBUL DRAGONULUI $ DUB / DRAGON NEST:WARRIORS' DAWN $ DUB

AG ANV, L - J 13:30, 15:20

S - D 11:30 13:30, 15:20

MACBETH 2D / MACBETH 2D N-15 DR V - Mi 17:10, 22:30

CRIMSON PEAK 2D / CRIMSON PEAK 2D N-15 DRV - Mi 19:30, 22:00

J 22:30

THE WALK:SFIDEAZĂ LIMITELE $ / THE WALK $ AG DRV - Mi 13:40

J 13:00

PAN: AVENTURI ÎN ŢARA DE NICĂIERI $ / PAN $ AG AVV, L - J 14:40 17:00

S - D 12:20 14:40 17:00

BLINKY BILL: KOALA CEL POZNAŞ 2D DUBLAT / BLINKY BILL THE MOVIE 2D DUBBED

AG ANV, L - J 14:00

S - D 12:00 14:00

MARŢIANUL $ / THE MARTIAN $ AG AC, SF V - J 16:30 19:20, 22:10

EVEREST $ / EVEREST $ AP-12 AV, DRV - Mi 15:00

J 14:50

MUNE: GARDIANUL LUNII $ DUBLAT / MUNE, LE GARDIEN DE LA LUNE $ DUBBED

AG ANV, L - J 14:40

S - D 12:50 14:40

ALBINUŢA MAYA $ DUBLAT / MAYA THE BEE $ DUBBED AG AN, AV S - D 11:40

Page 17: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 18: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

CITY FOOD GASTRONOMIE

18

Page 19: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 20: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 21: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 22: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

CITY FOOD GASTRONOMIE

22

1. Păstrează echilibrul. Vinul și mâncarea trebuie să

fie un fel de “parteneri”, să se ajute reciproc fără ca una dintre cele două să îți copleșească gustul. Așa că, echilibrul este foarte important. Mâncărurile cu un gust bogat au nevoie de un vin pe măsura lor. Mai clar de atât: o mâncare cu mai multă grăsime are nevoie de un vin tare. Chiar și o salată cu brânzeturi poate intra în categoria mâncărurilor grele, pentru că în funcție de sortiment brânzeturile au multe grăsimi.

2. Cel mai aromat ingredient din mâncare

primează. Acesta nu este neapărat ingredientul principal. De exemplu, la o friptură, s-ar putea ca sosul să fie aroma principală și nu carnea. Așa se face ca un somon cu sos cu smântână va cere lângă el un vin diferit față de un somon cu sos light.

3. Structura și textura contează. Servește vinurile

acide cu mâncăruri la fel de acide. De exemplu, un Sauvignon Blanc se potrivește perfect cu o salată cu vinegreta. Iar un Cabernet Sauvignon, cu un conținut mare de tanini, se va alătura mai bine cu mâncăruri bogate în proteine sau grăsimi. De asemenea, vinurile acidulate sunt mai potrivite lângă mâncăruri sărate (Beaujolais e perfect pentru antreuri cu mezeluri, iar un Pinot Grigio lângă mâncăruri cu sos de soia).

MAI CLAR DE ATÂT NU SE POATE. 3 REGULI PENTRU A COMBINA PERFECT VINURI ȘI MÂNCARE

Page 23: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 24: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

CITY FOOD GASTRONOMIE

24

Page 25: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 26: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

CITY FOOD GASTRONOMIE

26

Page 27: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 28: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

CITY BREAK TURISM

28

RESIDENZA DUTZU xxxx

Este prin design, concept şi dotari unicul Boutique Hotel din zona Braila-Galati. Este situat în plin cen-tru istoric al oraşului Brăila, lângă Grădina Publică. Facilităţi: TV, internet wireless, climatizare, cadă hidromasaj, parcare monitorizată.Check in: orele 13.00 - 22.00Check out: 07.00 - 11.00

Adresa: Brăila, Strada Goleşti nr. 55 Tel: 0753044303, 0339111007, 0239611049 E-mail: [email protected]; web: residenzadutzu.ro

HOTEL MAGNUS xxx

Situat situat la intrarea în oraş dinspre Bucureşti şi în apropierea celei mai importante zone comercia-le din oraş, Hotel Magnus oferă clienţilor 23 came-re duble, 24 matrimoniale şi 2 apartamente.Facilităţi: TV, internet wi-fi, climatizare, minibar gratuitCheck in: după ora 12.00Check out: până în ora 12.00

Adresă: Galaţi, Str. Oţelarilor, Micro 20 Tel.: 0236.445545, 0730.624687 (0730.magnus) E-mail: [email protected] web: hotelmagnus.ro

Page 29: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

CITY BREAK TURISM

29

Page 30: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

CITY NIGHTLIFE 30SALOANE DE MASAJ

Page 31: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 32: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

CITY LIFESTYLE 32FRUMUSETE

Page 33: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 34: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

CITY CARAUTO

34

călătoriei, si altele.• Un plus de confort

oferit de ușile duble pe versiunea Club Cab.

• Folosirea unei noi cutii manuale în 6 trepte și a noii cutii automate în 5 trepte, pentru o performanță îmbunătățită, emisii de CO2 scăzute și redu-cerea costurilor de mentenanță.

• Siguranță pro-activă îmbunătățită:

• Sistemul Super Select 4WD Permanent II – care acum oferă o stabilitate mai bună în curbe chiar și pe drumuri pavate;

• Adăugarea siste-melor: de avertizare la schimbarea benzii de rulare pe sensul de mers, stabilitate asistată la tractarea unei remorci, asistență la pornirea din rampă;

• Faruri HiD, cu lumini de zi cu LED și proiec-toare bi-xenon, pentru o vizibilitate mai bună pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă.

• Siguranță pasivă îmbunătățită prin dezvol-tarea noii caroserii RISE și adăugarea airbag-ului pentru genunchii șoferului.

Cea de-a 5-a generație de L200, ce a fost dezvoltată

100% de către Mitsubishi Motors Corporation timp de 28 de luni, și care reprezintă cea mai recentă expresie a conceptului de camionetă Sport Utility Truck, este menită să satisfacă nevoile tot mai diversificate ale clienților de pick-up-uri, la nivel global, oferind mai mult stil, confort, manevrabilitate și rezistență.

Noul L200 a fost proiectat ast-fel încât impactul asupra mediului să fie cât mai redus - în acest caz este vorba de scăderea emisiilor de CO2 de la 199g/km minim până la 169g/km.

Caracteristici principale:• Noul stil sportiv, păstrează

expresiva linie laterală caracteristică de tip “J-Line”, element marcant al caroseriei modelului L200.

• Creșterea spațiozității în raport cu dimensiunile totale compacte și lungimea eficientă a benei.

• Sporirea calității percepute la interior mulțumită scaunelor confortabile, poziției excelente la volan, confortului sporit pe parcursul

Noi dotări disponibile:cameră video pentru mers în marșalier, sistem de operare fără cheie cu buton de pornire / oprire motor, pilot automat cu limitator de viteză adaptiv, aer condiționat automat dual, padele pentru schimbarea treptelor de viteză montate pe volan, posibilitatea ajustării volanului pe înălțime și adâncime.

MITSUBISHI L200CEA DE-A 5-A GENERAȚIE

Page 35: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 36: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

CITY BREAK TURISM

36

VILA POTCOAVA xx

Departe de agitația cotidiană, în zona turisti-că Lepșa - Greșu, din Vrancea, se află unitatea noastră. Dispunem de 32 de locuri de cazare în 15 camere cu vedere la munte, TV, si baie proprie. Unitatea are 2 bucătării complet utilate, terasă, curte spatioasa și WI-FI.Scor booking.com: 8/10

Adresă: vecinătatea DN 2D, km 78, Lepșa-Greșu, jud. Vrancea, Romania Tel.: 0767 667 940, 0748 224 650, e-mail: [email protected] fb: facebook.com/potcoavalepsa web: vilapotcoava.ro

FOCȘANIcafenele

LONDON PUB0723.152.760

Str. Popa Sapca, nr. 2 bis

PHOENIX CAFEFOCȘANI, VRANCEA

str. Panduri, nr. 8

SENSE CAFFESENSECAFE.RO

FACEBOOK.COM/SENSECAFE

Lun - Joi: 09:30 - 00:30, Vin - Sâm:

09:30 - 01:30, Dum: 09:30 - 00:30

str. Cuza Voda 11-13

RIX COFFEE LOUNGERIXCOFFEE.RO

Tel.: 0721 749 749 str. Republicii 16 bis

ROCK’NBLUES CAFFE

str. Panduri nr. 7

restauranteAIDA

TEL. 0237.621.936 restaurantaida.ro

Str. Moldovei nr. 13

CASA VRANCEANARESTAURANT: 0237 231 052 CATERING: 0761 413 774 SAU 0237 231 052 casavranceana.ro [email protected] str. Simion Barnutiu nr. 7-9

MAJESTICTEL. 0722.270.342 Bd-ul Bucuresti nr. 29 NON-STOP

GRANDE PIZZAGRANDE-PIZZA.RO TEL. 0769 226 307 Calea Moldovei, nr. 32 Promenada Mall

WILD WESTTEL.: 0768 923 231 wildwestfocsani.ro str. Câmpului, nr. 13

RESTAURANTWASSERMANTEL.: 0721199791 wassermann.ro NICOLAE BALCESCU NR 18, FOCSANI ORAR:8.00-00.00 AM

ROMAN’SWWW.ROMANS.RO

MALL FOCSANI ORAR:9.00 AM-21.00 PM

SPARTAN FOCSANI0749105120 CALEA MOLDOVEI 32,PROMENADA MALL FOCSANI facebook.com/spartanfocsani

spălătorii autoOMEGAstr. Mureșului 17

cluburiAPOLLO BOWLREZERVĂRI BAR&LOUNGE: 0766.585.556 REZERVĂRI JOCURI: 0766.573.162 Bd. Bucureşti nr. 16 în spatele Universtităţii George Bariţiu

frumusețeRAZVAN STYLETEL. 0769.738.101 Str. Arhitect Ioan Mincu, nr. 10

TEL. 0751.187.706, 0337.107.178 Luni - Vineri: 06:30 - 20:00, Sambata: 07:00 - 17:00 str. Alexandru Golescu nr. 2

RESTAURANT INTIMTEL: 0726.398.197 TEL/FAX 0237-230.021 restaurantintim.ro [email protected] Str. Nicolae Balcescu 2 in Parcul Balcescu

QUEEN PUB0732230854 B-DUL GARII NR 20, FOCSANI ORAR 7.30-1.00AM facebook.com/QueenPub

L’ATELIER0761036381 CUZA VODA NR 47, FOCSANI latelierfocsani.ro/

CORSO CAFÉ0730080287 SIMION BARNUTIU FOCSANI

EXCLUSIVE STUDIO0755072723 CALEA MOLDOVEI 32, PROMENADA

L-V: 9.00-20.00; S: 9.00-18.00

SALON NICOLE’Sstr. Cotesti nr. 1

hoteluriPENSIUNEA MONTECARLOBulevard Bucuresti nr. 15

HOTEL PANDORASPORT 2*STR. CUZA VODA NR. 75 REZERVARI: 0751.272.497 E-mail: [email protected] pandorasport.ro

sănătateCABINETSTOMATOLOGICCMI DR.VIORELA VIZITIU tel. 0742.023.623 Str. Popa Sapca, nr. 2 bis L,Mi-13.00-19.00; Ma,J,Vi:10.00-16.00

piscineESCAPE POOLPISCINA ACOPERITA Strada Cotesti Focsani 0761.997.900

PISCINA AQUALANDFOCSANIDN23, Focșani 0745.035.606

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMENTE-LOR DIN ORAȘ

GO

OG

LE P

LAY

AP

P S

TOR

E

D E S C A R C Ă A P L I C A T I A

CONECTEAZĂ-TECU ORAŞUL!

CITEŞTE ZILE ŞI NOPŢI, REVISTA.WEBSITE.APLICAŢIE

WWW.ZILESINOPTI.RO

#YOUARETHEDANCINGQUEEN!

Page 37: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 38: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015

CITY LIFESTYLE 38EVENIMENTE / SPORT

Colaboratori:Marian Căpăţînă

Victor Udreș

Publicitate GalațiCezar Bocioc, 0746.699.123

Publicitate FocșaniIrina Boboc, 0736.988.571

Financiar - contabilitate:Mihaela Anuţoiu

Suplimente lunare Zile şi Nopţi:

Publicitate naţională

Speranța Velicu,

Senior Sales Manager, 0735 777 982,

[email protected]

EDIȚIA de GALAȚI / BRĂILA / FOCȘANIapare bilunar - gratuit, nr. 120 (313);30 octombrie - 12 noiembrie, 2015

Contact:e-mail: [email protected]: http://galati.zilesinopti.ro/fb: Facebook.com/zilesinoptigalatioficial

Director Revistă:Cristian Ureche, 0745.524.799

Ediţiile Zile și nopţi în România: 235.000 exemplare lunar.

Săptămânale: Bucureşti, Cluj, Timişoara/Arad. Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş), Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava (Rădăuţi), Iaşi, Tg. Mureș.Lunare: Vâlcea.

Dacă doriţi să semanalţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

30.10CONCERT

KISTVAEN & SADDAYAH

Place Pub (Galați) 21:00

PARTY

THE BIGGEST ADULT PARTY FROM HELL

Summertime Pub (Galați)

22:00

PARTY

BLACKOUT FRIDAY (DJ LIVIU)

Daily Pub (Galați) 23:00

31.10CONCERT

HELLOIN – CONCERT OVER BAND

Union Jack Pub (Galați) 21:00

PARTY

THE BIGGEST ADULT PARTY FROM HELL

(DJ GABI IFRIM)Summertime Pub

(Galati)22:00

PARTY

AMERICAN HORROR STORY

New York Pub (Galați) 22:00

01.11PARTY

ELECTRIC SUNDAYS (HIPPIE BAND)Daily Pub (Galați) 21:00

03.11CONCERT

GUITARIA (HIPPIE & VICTOR UDRES)90’s Pub ( Galați)21:00

06.11CONCERT

OVER BANDThe Music Pub (Brăila) 22:00

07.11CONCERT

CHIMIE (LANSARE “BIOCHIMIE” VOL 1)Place Pub (Galați)21:00

08.11PARTY

ELECTRIC SUNDAYS (HIPPIE BAND)Daily Pub (Galați) 21:00

Baschet feminin, Liga I Sâmbătă, 31 octombrie, începând cu ora 19:30 va avea loc întâlnirea între Phoenix Galați și CS Municipal Târgoviște într-un meci din liga națională feminină de baschet. Partida se va disputa în Sala Sporturilor din Galați.

Fotbal, Liga a II-a Oțelul Galați va disputa meciul din etapa a 11-a a ligii secunde abia marți de la ora 19:00. De asemenea va fi și prima partidă televizată de pe terenul roș-alb-albaștrilor din acest sezon. Oțelul vine după o serie foarte slabă și țintește victoria în partida cu nemțenii. Toți suporterii sunt asteptați pe stadionul Oțelul pentru a încuraja echipa noastră.

Handbal Feminin, Liga IHC Dunărea Brăila va juca, duminică 1 Noiembrie un meci pe teren propriu în liga națională de handbal feminin împotriva echipei HC Zalau. Partida va avea loc in Sala Polivalentă Danubius din Brăila.

Fotbal, Liga a II-aSâmbătă, 31 octombrie Dacia Unirea Brăila va întâlni, într-un meci din etapa a XI – a a ligii secunde de fotbal pe Dunărea Călărași. Cele două echipe se află în partea de sus a clasamentului și luptă pentru calificarea in playoff. Meciul va avea loc începând cu ora 11, pe Stadionul Municipal Brăila.

Volei, Liga NaționalăVoleibaliștii de la Arcada Galați vor evolua sâmbătă, 31 octombrie, pe teren propriu, într-un meci contând pentru runda a II-a a campionatului național de volei împotriva CS Ploiești. Întâlnirea va începe la ora 18:00 și va avea loc în Sala Sporturilor din Galați.

Page 39: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015
Page 40: Zn Braila - Galati 30 octombrie 2015