uraturi colectie 2013

20
Maine anul se-noieste Criza nu se potoleste Buzunarele sunt goale Si frigul ne da tarcoale Zgribuliti si inghetati Hai romanilor manati Haii hai Viata-i grea, omatu-i mare Porcu nu mai vrea sa zboare In vremuri de austeritate Si la anu care vine Sa ne auzim cu bine Va fi an electoral S-om iesi si noi la mal Vafi an cu sacosele Cu galeti si cu umbrele Cu fasole si carnati Aveti grija cum votati De urat am mai ura Dar nu suntem de ici colea Noi suntem din Romania Unde-i mare galagia (golania) Stat cu oameni de isprava Unul fura, trei dau spaga Zurgalai si clopotei Potoliti-va flacai Haii Hai

Upload: binatone33

Post on 15-Dec-2015

42 views

Category:

Documents


2 download

TRANSCRIPT

Page 1: uraturi colectie 2013

Maine anul se-noiesteCriza nu se potolesteBuzunarele sunt goaleSi frigul ne da tarcoaleZgribuliti si inghetatiHai romanilor manatiHaii hai

Viata-i grea, omatu-i marePorcu nu mai vrea sa zboareIn vremuri de austeritate

Si la anu care vineSa ne auzim cu bineVa fi an electoralS-om iesi si noi la malVafi an cu sacoseleCu galeti si cu umbreleCu fasole si carnatiAveti grija cum votati

De urat am mai uraDar nu suntem de ici coleaNoi suntem din RomaniaUnde-i mare galagia (golania)Stat cu oameni de ispravaUnul fura, trei dau spagaZurgalai si clopoteiPotoliti-va flacaiHaii Hai

Page 2: uraturi colectie 2013

10. Vă urăm de prin nămeţiS-aveţi apă ca să beţi,Să glumiţi cu multă vervă,Să mâncaţi fără rezervă!3C-am poftit cu sufleţelu’Să biseze iar Băselu…Din nou la o ţară-ntreagă,Are cine să i-o tragă…

Iarnă e, şi-afară-i frig,Dar guvernu-i cel mai “big”,Şi sperăm că “Boc forever”Ne-o pofti măcar c-un leber,Şi-om avea zile cu plată,Ca să mai votăm o dată.Ne-o pofti pe nepoftiteLa salarii nesimţite,Iară dragii pensionariOr pofti la bugetari,Şi de-o fi concediere,În loc de conciliere,Credem că este frumosSă ne punem pene-n dos,Să ieşim cu ele afarăC-am fost traşi iarăşi pe sfoară,În cinci ani a câta oară?

Iar de treceţi de CrăciunVă dorim un an mai bun,Şi de nu ar fi sinistru,Să ajungeţi chiar ministru,De ce nu, la Apărare,Semne bune anul are…Lucru’ acum perfect posibil,Până ieri neverosimil.

Şi vă mai dorim oralUn stomac bicameral.Să trăiţi în beneficiuÎmpreună cu Patriciu,Ceilalţi, noi, să stăm aici,Tot cu-n Mare LicuriciSă o sugem pe-ndelete,De păcate să ne ierte.Iar pentru c-am fost cuminţi,Vom mai strânge-un pic din dinţi,Şi-acceptăm c-a fost erată,Dar şi-aşa mai vrem o dată.

La anul şi la mulţi ani,Şi un cont preaplin cu bani!

Page 3: uraturi colectie 2013

Uratura ursului:

Buna seara, gaspodari!Venim cu ursul din deal,Sa va uram sanatate,Multi ani, multi ani si bucate!Ursul nostru-i mare domnSi mereu, mereu i-i somn!Si daca i-ai da sarmale,Ursul ti-a calca pe sale,Te-a mangaia pe obraz,Ca sa uiti orice necaz!Dati-ne si un covrig,Ursului i-i tare frig!

Hai, Gavrile, la pamant,Si asculta-ma ce-ti cant!Cand erai mai mititelTare erai frumusel,Dar de cand ai crescut mare,Ma dai jos de pe picioare!Te-ai facut asa de rau,Ca nu am ce-ti face eu,Da eu tot nu m-oi lasa,Cu bata te-oi mangaia!

Joaca, joaca, mai Gavrile,Ca-ti dau paine si masline,Joaca, joaca tropotit,Ca Frasina la prasit!Asta noapte n-am dormit,Toata casa am lipit,Nici la noapte n-am sa dorm,Ca sa pun lutul pe horn,Caci se vad nuieleleSi ma rad muierile!

Ia, mai salta din suman,Ca Ileana la spital!Ea, cand trece prin salon,Parca trece un tractorSi cand spune-o vorbulitaZici ca bate o melita!Si cand canta din frunzisoara,Ca si Borea de la Moara,Cand da drumul la fainaCu tarata si neghina!

Page 4: uraturi colectie 2013

Aho, aho, copii si frati,Unchi, matusi, veri, cumnati,Muncitori si carturari,Tarani si parlamentari,Militari, doctori, studenti,Promovati si repetenti,Scafandri si alpinisti,Infractori si politisti,Vanzatoare si soferi,Angajatori si someri,Copii, tineri si batrani,Intr-un cuvant: FRATI ROMANI-Stati putin si nu manati si urarea-mi ascultati:

Anul care va sa vinava fi un an de lumina,cocosii vor sparge zoriianuntand investitoriicare vor sosi la noimulti mai frate, un puhoi!Unii mici, altii mai mari,toti purtatori de EURO si dolari!Va spori val dupa valaportul de capitalsi din mormanele de fiarevom ridica in picioarefabrici multe si uzine,tractorase si combine!In fiece cartierva fi doar cate-un somersi din fostii boschetarivom face functionaricare vor raspunde de parcurisi de cainii pusi in tarcuri!

Pensiile vor urca,preturile vor scadea,se va majora chenzina,se va ieftini benzina,medicamentele toatevor fi aspru compensate!Veti trai si veti vedeaca toate se vor indrepta!M-am luat cu uraturasi nu-mi mai pot tine gura!Bata-va pe toti caldura,mancarea si bautura!Si la anul cand venimsanatosi sa va gasim,

Page 5: uraturi colectie 2013

avutul sa vi-l sporiti!LA MULTI ANI FERICITI!!!

------------------------------

Aho, aho, prieten bun…Care stai pe sait acum…I-an opreste-te de scris…Si-asculta ce-am de zis...N-am intrat sa te stresez …Am intrat sa iti urez …La Multi Ani si fericire …Casa plina de iubire...Punga plina de multi bani ....Sa traiesti si la Multi Ani!

---------------------------

Anul nou…o bucurieviata toata sa va fie!bani, masina, tot ce vreti…sanatate,’nalti nameti,nu-i de-ajuns sa le doresti.tipa, lupta, da-ti din coateasa le obtii pe toate!

Page 6: uraturi colectie 2013

1. Aho! Aho!

Pe loc repaus,Că ne-am săturat de haos,De prostie, sărăcie,De ambâţ şi fudulie,Sfadă, ţâfnă, zăpăceală,Ură şi cotcodăcealăPentru-n ou, nici alb, nici roşu,Care l-a ouat… cocoşu’.Urători, pocniţi din bici,Şefii-s undeva pe-aici,Nu ne-aşteaptă cu colaci,Căci i-am criticat în draci, Nu ne-aşteaptă nici cu bani,Căci ne cred nişte golaniCare-atâta ştiu să facă:Să-i voteze şi să tacă,Lăudaţi-i, măi!Hăi! Hăi!

2.Mai pocniţi o dată, hopa!C-am ajuns în Europa,Despre asta permanent S-a zvonit în Parlament,La Guvern, prin ministere,Ca s-avem o mângâiere.Chiar de luna viitoareNe pornim peste hotare,Puneţi mâna pe valizeSă ajungem fără vizeUnde câinii stau grămadăCu colaci albaştri-n coadă.Însă criza rea ne latrăŞi ne-alungă iar la vatră,De ne-ntoarcem grămăjoareTot cu coada-ntre picioare…La ureche două căştiŞi pe faţă zece măşti,Ian mai lăudaţi, măi!Hăi! Hăi!3.Trageţi plugul apăsatMai aproape de Palat,Care azi e circ activ,Poreclit… Legislativ.

Page 7: uraturi colectie 2013

Deputaţii vin aiciSă se bată cu urzici,Se adună veseli, trişti, Liberali şi comunişti,Democraţii fel de fel,Care n-au acelaşi ţelŞi se ceartă, şi se-njurăŞi se scuipă pe măsură,Şi îl caută-n zadarPe faimosul Păpuşar,Care-i trage de-aţişoarePână-i cad toţi la picioare,De rămâne nalt cu trupu’Numai unul, nenea Lupu,Ce mi-i bagă în sudoriCu principii şi valori.Ian mai lăudaţi, măi!Hăi! Hăi!

4.Trageţi brazde concurentePân-la două batimenteCe-au fost anţărţ pârjoliteDe mulţimi dezlănţuite.Azi aflăm din declaraţiiCă mai sunt în reparaţiiŞi vor fi aşa-nainte,Dacă n-avem preşedinteCât mai gros la portofelŞi lui Putin mai fidel,Căci Voronin n-are haz,El e gros şi de obraz.Parlamentul nu-i potentSă aleagă-un prezident,Dar la anul, nu-i exclus,S-a găsi un filorus.Dă-le, Doamne,-un pic de minteSă voteze-un preşedinte.Ian mai lăudaţi, măi!Hăi! Hăi!5.Dacă nu vedem luminaOare cine poartă vina?Sunt acei ce-au fost votaţi,Când jurau că-s democraţi,Democraţi şi liberali,Nişte lideri ideali.Noi ne-am pus în ei speranţa,Când creară Alianţa,

Page 8: uraturi colectie 2013

Dar, văzându-se stăpâni,S-au spălat de noi pe mâini,Ei râvnind acum avere,Posturi nalte şi putere.Unde-i Ghimpu şi Filat,Unde-i Lupul democrat?Sunt în carul naţiuniiSau în JEEP-ul prădăciunii?Unde dânşii se gurguţăCă-i luăm noi în căruţă.Ian mai lăudaţi, măi!Hăi! Hăi!

6.Trageţi plugul pe-nserat La Guvernul lui Filat,Unde, ca şi-n Parlament,Păpuşarul e prezent:Fiece ministru poateSă tot pună beţe-n roateAltui minister solid De-i condus de alt partid.Doar când trebuie să spunăNaţiunii vreo minciună,Sunt miniştrii solidari,Parcă-ar fi parlamentari:Creşte PIB-ul ca din (m)apă,Nici bugetul mai nu crapă,Burduşit cu bani măşcaţiPentru voi, copii şi fraţi…Asta scrie pe hârtie,Dar, de fapt, precum se ştie,Banii vor ajunge toţiÎn safeu la mafioţi.Ian mai lăudaţi, măi!Hăi! Hăi!7.Trageţi plugul şi în Piaţă,Să vedeţi luptă măreaţă,A ieşit narodu-ntreg:Mark, Valoghea şi Oleg;Au ieşit să protesteze,Pe narod să-l luminezeCu Davai! şi cu Doloi! –Ăştia-s cei de la gunoi…Iar ne vin cu şmecheriaCă salvarea ni-i Rusia. Poate că-i a lor, fireşte,Când vorbesc numai ruseşte,

Page 9: uraturi colectie 2013

Deci să plece, să-i aleagăUnde Rodina li-i dragă, Să ne lase-acum în pace,Ordine cumva ne-om faceFără gopnici, bolşeviciŞi bandiţi de-ai lui Ilici. Ian mai lăudaţi, măi!Hăi! Hăi!

8.Înhămaţi la plug un calSă arăm şi cel’alt mal,Malul Nistrului străbunCe ni-l fură un nebun,Cum zicea şi TarlapanÎn catrenu-i suveran:„În Transnistria m-aş duce,Dar stă rusul la răscruceŞi le spune tuturorCă-i răscrucea mamei lor”.Rusul ista e Smirnov,Care pradă de istov.Dar veni democraţiaCa să-i termine domnia,S-a trezit alegătorulŞi i-a pus în prag piciorul,Minte ca să mi-l înveţe,L-a zvârlit pe două beţe.Ian mai lăudaţi, măi!Hăi! Hăi!

9.Am ajuns cu urăturaSă slăvim Procuratura, Mult ne place că-i activăŞi e foarte obiectivă,Apărând pe vinovaţi,Dacă-s putrezi de bogaţi,Arestând pe derbedeiCare nu se-mpart cu ei,Trimiţând în judecatăDoar pe cei mai slabi de plată.Mai pocniţi din bici, feciori,Şi pentru judecători,Nu uitaţi de MuruianuCare ştie-a da cu banu’,Iar pe voi, care-l uraţi,Vă numeşte câini turbaţi.

Page 10: uraturi colectie 2013

Ei te judecă de formă,Nu doresc deloc reformă,Ei te cumpără, te vândCa să-şi facă un comând.Ian mai lăudaţi, măi!

10.De urat v-am mai ura,Dar ni-i sete şi-a fuma,Toţi ne dau, ca la comandă,Doar ţigări de contrabandă,Şi rachiu falsificatSă ne treacă de urat.Noi din astea nu dorim,Că ne-or pune la regim,Ne-or închide garantatPentru că i-am criticat.Vrem să fim la libertate,Să luptăm pentru dreptateSă ne fie ţara ţarăDin hotară în hotară,Să ne fie casa casă,Să ne fie masa masăDeputaţii - deputaţi, Democraţii - democraţi,Liberalii – liberali, Generalii - generaliProcurorii - procurori,Urătorii - urători…Şi atunci, c-un pic de minte,Vom avea şi preşedinte.Ian mai lăudaţi, măi!Hăi! Hăi!

Page 11: uraturi colectie 2013

Uratura pentru profesori, invatatori si diriginti

Hai, veniti, colegi colea,Langa mine-alaturea,Si sa facem o urare,Doamnelor invatatoare,profesori si profesoare.Ca de mici ne-au invatat,Mintile ni le-au format,Ca sa-jungem oameni mari,Harnici si buni gospodari.

Zi-i si tu mai Ionica,Care ai nota mai mica,Si Costica si Ilie,Sa uram cu bucurie.Si la anu care vine,Sa-nvatam si noi mai bine,Si in catalog ne-or trece,Numai de 9 si 10!

Sa traiti, dragi profesori,Cum e pomul plin cu flori,Cum e campul primavara,Si cerul cu stelele seara!Sa fiti tineri, fericiti,Si cu noi, tot buni sa fiti!

Dragi profesori, sa traitiAnii multi si fericiti,Zile multe si senine,Si de bucurie pline.Pe la anu’ mai departe,Cate litere-s prin carte!

Page 12: uraturi colectie 2013

Uratura studentilor

Buna seara de la mine, N-am mai fost de-un an de zile N-am mai fost de-un an si-o vara Si-am venit sa uram iara.

Frunzulita mai baieti, De 3 ani suntem studenti. Fiecare a intrat, Unde Dumnezeu a dat

De trei saptamani in post Pe la cursuri n-am mai fost Si ma cearta mereu tata C-am uitat sa scriu cu dreapta

Ne-am pornit de-alalta seara Sa uram intreaga tara Sa uram si munti si vai Si-am ajuns si pe la voi

Puneti mana la chiloti Si strigati o data toti!

HAI! HAI!

Noi suntem studentii buni, Nu servim cursuri de luni Marti e zi de sarbatoare Nu servim laboratoare Si cum miercurea postesc Seminarii nu servesc Joia e o zi banala N-are rost sa merg la scoala De vineri cum ma trezesc, La bairame ma gandesc Sambata e-o zi haioasa Ca nu vin banii de-acasa Seara de la ora 10 Lumea toata-n club petrece Duminica-as vrea si eu Sa ma rog la Dumnezeu Dar cand ma trezesc eu frate Slujba e pe terminate Si imi spun cu-ncrancenare Merg duminica viitoare Sa ma ierte Cel de sus

Page 13: uraturi colectie 2013

Ca la slujba nu m-am dus

Imi propun sa nu mai dorm Fac un dus, mai trag un somn Ma trezeste un vecin N-am dat taxa de camin Ma imbrac ma pregatesc Diseara iar chefuiesc E chef si e voie buna S-a mai dus o saptamana!

Ia mai strigati mai! Hai! Hai! La Anul si La Multi Ani!

Page 14: uraturi colectie 2013

Pân` ţese-o bucat` de pânzăGăteşte budăiul cu brânzăPân` ţese o palmă-douăMănâncă suta de ouă.Când îi amintesc de furcăIese afară şi se culcă”.Alteori, urătura are un ton şăgalnic atrăgând atenţia gazdei că trebuie să fie prudentă:„Doi te ură,Doi te fură,Doi cotrobăiesc prin surăUnul mai hoţomanIa găina de gâtlanŞi-o vâră sub suman,Iar ceilalţi cu clopoţeiStrigă: Îndemnaţi flăcăi!              Hăi, Hăi!”Aho! Aho!Unul ură, doi hăiescTrei prin pod cotrobăiescIar unul mai hoţomanHăt găina de gâtlanŞi o bagă sub sumanSumanu pârâieGăina cârâieÎi mai dă un pumn în capSă nu zică cotcodacMânaţi măi!Hăi! Hăi!

De urat am mai uraDar nu suntem de ici coleaNoi suntem din PipirigUnde mor câinii de frigŞi motanul ardă-l focuMi-o ros azi-noapte cojoculDe-am rămas într-un ilicDe m-o luat naiba de frigLa picioare zurgălăiMânaţi plugul măi flăcăiHăi! Hăi!              

Page 15: uraturi colectie 2013

Mai romane fratioareHai sa facem o urare:Pune criza la borcanO-nvelesti cu celofanSi o dai peste ocean.--------------------Lasa ura si maniaPizma cearta si mandriaCa traiesti in RomaniaUnde dormi cu saracia----------------------Sarac in tara bogataCu strainii la comandaLa multi ani cu sanatateNumai Domnul da de toate!

Buna seara gospodari,Cu colaci din cei mai mari,Buna seara tuturor,Celor ce stati pe cuptor,Noi pe-aici am mai umblat,Dar pe voi nu vam urat,Sanatate va dorim,In anul cel intilnim,Sa traiti sa fiti voiosi,Sa ramineti sanatosi.N-am venit sa va stresam,Am venit sa va uram,La Multi Ani si fericire,Casa plina de iubire,Punga plina de multi bani,Sa traiti si la multi.Haaaaaaai!!!!! Haaaaai!!!!

Page 16: uraturi colectie 2013