ŞtanŢe & matriŢe 2021

32
2021 ŞTANŢE & MATRIŢE Prezentare gamă de scule

Upload: others

Post on 21-Oct-2021

3 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

Page 1: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

2021ŞTANŢE & MATRIŢEPrezentare gamă de scule

Page 2: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021
Page 3: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

3

4

25

26

27

1

INTRODUCERE

MATERIALE PENTRU MATRIŢE

ÎNTREŢINERE ŞI REPARAŢII

SCULE PERSONALIZATE

CUPRINS

INSTRUIRE ŞI ASISTENŢĂ TEHNICĂ

Page 4: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

2

Page 5: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

3

Dormer Pramet este un furnizor global de scule de prelucrare din industria matriţelor. Sortimentul nostru se ridică la nivelul celor mai înalte standarde, inclusiv în ceea ce priveşte siguranţa procesului, conform cerinţelor producătorilor de matriţe.

Sortimentul nostru se concentrează asupra sculelor indexabile şi circulare, care sunt utilizate la scară largă în aplicaţiile cu matriţe.

Gama noastră de scule indexabile cuprinde o varietate mare de freze cu avans mare, precum şi scule pentru frezare frontală, frezare de colţ şi, cel mai important, frezare de copiere. De asemenea, oferim produse indexabile de găurire şi alezare.

Cu sculele circulare se pot efectua operaţii de găurire, frezare şi profilare fină, filetare şi alezare.Cu portofoliul nostru de scule, puteţi efectua toate tipurile de operaţii de la degroşare, semi-finisare până la finisare fină. Sculele noastre sunt concepute pentru a acoperi o varietate mare de grupe de materiale, inclusiv oţeluri, oţeluri pre-călite şi oţeluri călite, oţeluri inoxidabile, fonte şi aliaje neferoase.

În plus, fabricăm scule personalizate la cerere pentru diverse cerinţe de aplicaţii şi oferim recomandări tehnice, asistenţă locală în domeniul CAD/CAM şi servicii complete pentru clienţi.

Pentru mai multe informaţii şi recomandări privind sortimentul nostru de scule pentru matriţe, contactaţi biroul de vânzări Dormer Pramet de la nivel local sau accesaţi www.dormerpramet.com.

INTRODUCERE

Page 6: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

4

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

MATERIALE

Oţelul este cel mai frecvent utilizat material de către fabricanţii de matriţe. Totuşi, deoarece sunt utilizate multe tipuri de oţel, sculele aşchietoare selectate trebuie să fie adecvate pentru această varietate. Principalele proprietăţi ale oţelurilor sunt rezistenţa, rezistenţa la uzură şi coroziune, duritatea, prelucrabilitatea, polisabilitatea şi stabilitatea dimensională. Oţelurile pot fi împărţite în două grupe principale:• Moale călit, de până la 280 HB • Pre-călit, de până la 45 HRC

FREZARE CU AVANS MAREFamilia noastră de scule de prelucrare cu avans mare este adecvată pentru o varietate de operaţii de frezare. Gama cuprinde diametre de 16,0 – 175,0 mm (0.625ʺ – 6.0ʺ) pentru adâncimi de aşchiere de până la 2,0 mm (0.78ʺ). Frezele precum SBN10, SSN11, SPD09, SZD07/09/12 şi SAD pot fi prevăzute cu plăcuţe precum BNGX şi SNGX.

FREZARE INDEXABILĂGama noastră cuprinde plăcuţe de 45°, 90° şi plăcuţe rotunde cu geometrii şi calităţi specifice pentru obţinerea de performanţe maxime în frezarea oţelului. Acestea sunt disponibile ca freze modulare, freze cu alezaj şi freze cu coadă paralelă.

FREZARE FRONTALĂSoluţii pentru prelucrare economică cu 12 muchii aşchietoare şi performanţă maximă pentru productivitate.Liniile de produse includ: SHN06C/09C şi SPN13.

FREZARE DE COLŢGamă pentru frezare de colţ de înaltă performanţă, cu adâncimi mari de aşchiere şi şase muchii aşchietoare economice.Liniile de produse includ: SAD, SLN12/16 şi STN10/16.

OŢEL ŞI OŢEL PRE-CĂLIT

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

Page 7: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

5

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

ALEZAREAlezoarele de maşină din carbură din seria B4 oferă o divizare extrem de inegală pentru o alezare de precizie. Variante cu dinţi drepţi şi dinţi în spirală, cu diviziune centezimală şi diverse dimensiuni (0,98 – 30,0 mm).

FREZARE DE COPIERE – PLĂCUŢĂ ROTUNDĂGamele SRC şi SRD de plăcuţe rotunde se bazează pe o varietate de dimensiuni ale razelor şi adâncimi de aşchiere. Opţiunile disponibile includ 05/07/10/12/16/20.

ALEZARECapete şi seturi de degroşare şi de alezare de finisare, prelungitoare modulare şi toate tipurile de dornuri, cu diametre de 8,0 – 500,0 mm. Sunt disponibile plăcuţe din carbură, cermet, ceramică şi CBN.

Burghie conice pentru găurire indexabilă, cu diametre de 15,0 – 58,0 mm (0.591ʺ – 2.283ʺ) şi lungimi cuprinse între 2×D şi 5×D.

GĂURIRELinia R12x de burghie extrascurte şi burghie de centruire din carbură. Burghiu R7131 din carbură pentru prefiletare (M4 – M12).

Force X – burghie din carbură solidă versatile. Disponibile în variantă solidă şi alimentate cu lichid de răcire de 3×D, 5×D şi 8×D 3,0 – 20,0 mm (1/8ʺ – 3/8ʺ).

Hydra – burghie interschimbabile cu capete din carbură solidă pentru găurirea de înaltă performanţă a oţelurilor. Disponibile în varianta cu alimentare cu lichid de răcire pe întreaga gamă şi opţiuni de corpuri din HSS pentru găurire de la 1,5×D până la 12×D.

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

Page 8: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

6

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

FREZARE DE COPIERE/FINISARESortimentul SCN05C/SWN04C este disponibil într-o gamă largă de diametre (12,0 – 32,0 mm), cu plăcuţe cu muchii Wiper pentru frezarea de finisare fină. Acesta oferă un număr mare de muchii aşchietoare.

FREZARE DE COPIERE/PROFILARESortimentul nostru atinge niveluri înalte de productivitate şi calitate, pentru operaţii de degroşare până la operaţii de finisare. Diametre de 8,0 – 50,0 mm. Corpurile din oţel sau carbură pot susţine plăcuţe toroidale, pentru avans mare sau în formă de cap sferic. Liniile de produse includ: K2-PPH, K2-SRC/SLC, K3-CXP şi L2-SZP.

FREZARE GENERALĂ – DEGROŞARE ŞI FINISAREGama S7 de freze solide este destinată frezării de înaltă performanţă a oţelului pentru matriţe. Sunt disponibile diverse profiluri şi lungimi cu acoperire TiSiN şi AlCrN/AlTi. Freza cilindro-frontală butoiaş S791 reduce timpul de prelucrare în cazul operaţiilor de semi-finisare şi finisare.

MATERIALE OŢEL ŞI OŢEL PRE-CĂLIT

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

Page 9: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

7

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

FREZARE TROHOIDALĂ/DINAMICĂFrezele noastre cilindro-frontale speciale cu cinci dinţi (S77xHB) sunt destinate canelării trohoidale şi frezării dinamice. Gama cuprinde opţiuni cu şi fără mecanism de divizare a aşchiilor, precum şi în variantă solidă sau cu lichid de răcire prin interior.

FILETARESunt disponibile diverse tipuri de tarozi, inclusiv vârf în spirală, dinţi în spirală, dinţi drepţi şi deformare pentru formele de filet M, MF, UNC, UNF şi G.

TAROZI YELLOW SHARKTarozi E29x/412 de înaltă performanţă din HSS-E-PM pentru oţeluri structurale, oţeluri carbon simple şi oţeluri slab aliate.

TAROZI RED SHARKTarozi E25x/E26x din HSS-E-PM pentru filetarea de înaltă performanţă a oţelurilor aliate.

MAI MULTE OPŢIUNI:• Gama EP/EX de tarozi din HSS-E-PM M2 – M64 (UNC/UNF 4 – 1ʺ)• Linia E28/E29 de tarozi de deformare din HSS-E• Sortimentul T2 de carbură şi tarozi de deformare• Seria J2 de freze cilindro-frontale de filetare din carbură

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

Page 10: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

8

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

Variaţiile de duritate ale oţelului prelucrat sunt definitorii pentru diferitele tipuri de produse finite. Oţelul călit poate varia de la 45 HRc până la 63 HRc sau peste. Printre aplicaţii se numără filierele de ştanţare şi de extrudare şi poansoanele, ştanţele de forjare, frezele-melc pilot, filierele de deformare şi ştanţare, filierele de turnare sub presiune şi matriţele din plastic.

FREZE CU AVANS MARE Familie mare de freze pentru prelucrare cu avans mare într-o varietate mare de operaţii de frezare. Disponibile cu diametre de 16,0 – 140,0 mm (0.625ʺ – 5.0ʺ) pentru adâncimi de aşchiere de până la 2,0 mm (0.078ʺ). Liniile de produse includ: SBN10, SSN11, SPD09 şi SZD07/09/12.

FREZARE INDEXABILĂGeometriile şi calităţile speciale pentru prelucrarea oţelului călit sunt disponibile pentru 45°. Gamă disponibilă cu dimensiuni de 25,0 – 315,0 mm (1.0ʺ – 12.0ʺ).

FREZARE FRONTALĂSoluţii pentru prelucrare economică cu 12 muchii aşchietoare şi performanţă maximă pentru productivitate. Liniile de produse includ: SHN06C/09C.

FREZARE DE COPIEREFreze speciale cu plăcuţe rotunde pentru performanţă înaltă, cu locaşuri indexabile. Bazate pe dimensiunile razelor şi o gamă de plăcuţe (05/07/10/12/16/20).Liniile de produse includ: SRC şi SRD.

FREZARE DE COPIERE – FINISAREFreze indexabile SCN05C/SWN04C (12,0 – 32,0 mm) cu calitate specială pentru frezarea suprafeţelor din oţel călit şi cu finisare fină.

MATERIALE OŢEL CĂLIT

Page 11: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

9

FREZARE DE COPIERE/PROFILAREAcest sortiment asigură o productivitate ridicată şi satisface cerinţele privind calitatea, pentru operaţiile de degroşare până la cele de finisare. Diametre de 8,0 – 32,0 mm. Corpurile din oţel şi carbură pot susţine plăcuţe toroidale, pentru avans mare sau în formă de cap sferic. Liniile de produse includ: K2-PPH şi K2-SRC/SLC.

GĂURIREForce X – burghiu din carbură solidă pentru găurirea materialelor de până la 50 HRc. Disponibile în variantă solidă şi cu alimentate cu lichid de răcire de 3×D, 5×D şi 8×D 3,0 – 20,0 mm (1/8ʺ – 3/8ʺ).

FREZARE, DEGROŞARE ŞI FINISAREGamele noastre S5 şi S2 pentru oţeluri călite cuprind freze cilindro-frontale cu rază la colţ sau cu colţ ascuţit, freze cilindro-frontale de finisare, freze cilindro-frontale cu cap sferic şi freze cilindro-frontale cu avans mare. Toate sculele au o performanţă stabilă şi au acoperire TiSiN sau AlCrN.

TAROZI BLACK SHARKTarozi E33x de înaltă performanţă din HSS-EPM (M3 – M12)

FILETARETarozi din carbură cu vârf în spirală şi dinţi drepţi pentru materiale de până la 50 HRc.

Gama T2 de tarozi din carbură cu dinţi drepţi (M3 – M12)

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

Page 12: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

10

Rezistenţa la coroziune şi polisabilitatea înaltă sunt caracteristici-cheie pentru producătorii de matriţe la utilizarea de oţeluri inoxidabile. Oţelurile inoxidabile martensitice sunt adesea utilizate pentru producţia de matriţe din plastic pentru cavităţile cu suprafeţe şi forme complexe. Un alt exemplu de utilizare a oţelurilor inoxidabile este cazul în care este necesară obţinerea unui produs finit cu un aspect mai estetic.

FREZARE FRONTALĂAcest sortiment oferă soluţii pentru prelucrarea economică cu opt muchii aşchietoare, asigurând un nivel maxim de performanţă şi productivitate. Liniile de produse includ: SOE06Z/09Z.

FREZARE DE COLŢGamă pentru frezare de colţ de înaltă performanţă, cu adâncimi mari de aşchiere şi şase muchii aşchietoare economice.Liniile de produse includ: SAD, SLN12 şi STN10/16.

FREZARE INDEXABILĂGama noastră cuprinde plăcuţe de 43°, 90° şi plăcuţe rotunde cu geometrii şi calităţi specifice pentru obţinerea de performanţe maxime în frezarea oţelului inoxidabil. Acestea sunt disponibile ca freze modulare, freze cu alezaj şi freze cu coadă paralelă.

MATERIALE OŢEL INOXIDABIL

FREZARE DE COPIERE – PLĂCUŢĂ ROTUNDĂFreze speciale cu plăcuţe rotunde pentru performanţă înaltă, cu locaşuri indexabile. Bazate pe dimensiunile razelor şi o gamă de plăcuţe (05/07/10/12/16/20).Liniile de produse includ: SRC şi SRD.

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

Page 13: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

11

FREZARE DE COPIERE/PROFILAREAcest sortiment asigură o productivitate ridicată şi satisface cerinţele privind calitatea, pentru operaţiile de degroşare până la cele de finisare. Diametre de 8,0 – 50,0 mm. Corpul din oţel sau carbură poate susţine plăcuţe toroidale, pentru avans mare sau în formă de cap sferic. Liniile de produse includ: K2-PPH şi L2-SZP.

FREZARE CU AVANS MARE Familia noastră mare de freze pentru prelucrare cu avans mare acoperă o varietate mare de operaţii de frezare. Disponibile cu diametre de 16,0 – 175,0 mm (0.625ʺ – 6.0ʺ) pentru adâncimi de aşchiere de până la 2,0 mm (0.078ʺ). Liniile de produse includ: SBN10, SSN11, SPD09 şi SAD cu mai multe plăcuţe pentru avans mare.

Page 14: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

12

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

FREZARE TROHOIDALĂ/DINAMICĂFreze cilindro-frontale speciale cu cinci dinţi (S77xHB) pentru strategii de canelare trohoidală şi frezare dinamică. Gamă standard cu şi fără mecanism de divizare a aşchiilor, precum şi în variantă solidă sau cu lichid de răcire prin interior.

GĂURIREForce M – burghie din carbură solidă alimentate cu lichid de răcire, cu construcţie elicoidală unică. Disponibile în variantele 3×D, 5×D şi 8×D 3,00 – 16,00 mm (1/8ʺ – 3/8ʺ).

OŢEL INOXIDABIL

Hydra – burghie interschimbabile cu capete din carbură solidă pentru găurirea de înaltă performanţă a oţelurilor inoxidabile.Disponibile în varianta cu alimentare cu lichid de răcire pe întreaga gamă şi opţiuni de corpuri din HSS pentru găurire de la 1,5×D până la 12×D.

Burghie conice pentru găurire indexabilă, cu diametre de 15,0 – 58,0 mm (0.591ʺ – 2.283ʺ) şi lungimi cuprinse între 2×D şi 5×D.

MATERIALE

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

Page 15: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

13

FREZARE GENERALĂ – DEGROŞARE ŞI FINISARE Proiectate special pentru frezarea eficientă a oţelului inoxidabil şi superaliajelor. Gama noastră S2 de freze cilindro-frontale oferă o diversitate de profiluri şi lungimi. Acoperire TiSiN şi AlTiN pentru o performanţă stabilă şi rezistenţă termică.

TAROZI BLUE SHARKTarozi E23/E24/E414 de înaltă performanţă din HSS-E-PM (M3 – M30)

FILETARESunt disponibile diverse tipuri de tarozi, inclusiv vârf în spirală, dinţi în spirală, dinţi drepţi şi deformare pentru formele de filet M, MF, UNC, UNF şi G.

• MAI MULTE OPŢIUNI:• Linia E28/E29 de tarozi de deformare din HSS-E• Tarod de deformare T2 din carbură• Seria J2 de freze cilindro-frontale de filetare din carbură

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

Page 16: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

14

Cadrele de matriţe şi plăcile din fontă sunt, din punct de vedere structural şi economic, o alternativă mai adecvată pentru prelucrarea blocurilor din oţel forjat. Fonta cenuşie în special este considerată a fi un material de matriţare pentru producţia pieselor de dimensiuni mari, plăcilor, distanţierelor, bucşelor şi altor componente în cazul cărora nu se ia în considerare procesul de uzură. În plus, fonta poate fi, de asemenea, utilizată pentru filiere, poansoane, calibre şi plăcuţe pentru matriţe.

FREZE DE COLŢ PENTRU UMERI ADÂNCI/FREZE DISCLiniile de produse includ: • Freze cu discuri subţiri S90SN/CN şi lăţimi reglabile ale canalelor• J(T)-SAD11/16E Weldon, Morse şi ISO50• Freze J(T)-SLSN cu modul frontal interschimbabil, cu opt muchii

aşchietoare

FREZARE INDEXABILĂGeometriile speciale şi calităţile pentru prelucrarea fontei sunt disponibile pentru plăcuţele de 45° şi 90°. Geometrie specială şi calităţi PVD/CVD. Oferim cel mai înalt nivel de eliminare a metalului aşchiat şi de economie, cu până la 12 muchii aşchietoare. Gamă disponibilă cu dimensiuni de 10,0 – 200,0 mm (1/2ʺ – 8ʺ).

FREZARE FRONTALĂOferim soluţii pentru prelucrare economică cu 12 muchii aşchietoare şi performanţă maximă pentru productivitate.Liniile de produse includ: SHN06C/09C, SPN13 şi CHN09.

FREZARE DE COLŢGamă pentru frezare de colţ de înaltă performanţă, cu adâncimi mari de aşchiere şi patru muchii aşchietoare economice.Liniile de produse includ: SAD şi SLN12.

MATERIALE FONTĂ

Page 17: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

15

FREZE PROFILATEGamă standard pentru canelare în T, teşire, zencuire şi frezare frontală şi posterioară. Liniile de produse includ: F-SCC, SSD09, N-SSO09 şi 2616/36.

FREZARE DE COPIEREFreze speciale cu plăcuţe rotunde pentru performanţă înaltă, cu locaşuri indexabile. Bazate pe dimensiunile razelor şi o gamă de plăcuţe (05/07/10/12/16/20).Liniile de produse includ: SRC şi SRD.

FREZARE DE COPIERE – FINISARE Freze SCN05C/SWN04C indexabile (12,0 – 32,0 mm) pentru suprafeţe cu finisare fină, cu avantaje economice datorită muchiilor multiple.

FREZARE DE COPIERE – PROFILAREAcest sortiment asigură o productivitate ridicată şi satisface cerinţele privind calitatea, pentru operaţiile de degroşare până la cele de finisare. Diametre de 8,0 – 50,0 mm. Corp din oţel şi carbură pentru toroid, cu plăcuţă sferică, pentru avans mare. Liniile de produse includ: K2-PPH, K2-SRC/SLC şi L2-SZP.

Page 18: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

16

ALEZAREAlezoarele de maşină din carbură din seria B4 oferă o divizare extrem de inegală pentru o alezare de precizie. Variante cu dinţi drepţi şi dinţi în spirală, cu diviziune centezimală şi diverse dimensiuni (0,98 – 30,00 mm).

FREZE CU AVANS MARE Familie mare de freze pentru prelucrare cu avans mare într-o varietate mare de operaţii de frezare. Disponibile cu diametre de 16,0 – 140,0 mm (0.625ʺ – 5.0ʺ) pentru adâncimi de aşchiere de până la 2,0 mm (0.078ʺ).Liniile de produse includ: SBN10, SSN11, SPD09 şi SZD07/09/12.

FILETARESunt disponibile diverse tipuri de tarozi, inclusiv vârf în spirală, dinţi în spirală, dinţi drepţi şi deformare pentru formele de filet M, MF, UNC, UNF şi G.

TAROZI WHITE SHARKBurghie E2 de înaltă performanţă din HSS-E-PM (M3-M30)

MATERIALE FONTĂ

MAI MULTE OPŢIUNI:• Gama T2 de tarozi din carbură• Seria J2 de freze cilindro-frontale de filetare din carbură

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

Page 19: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

17

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

ALEZARECapete şi seturi de degroşare şi de alezare de finisare, prelungitoare modulare şi toate tipurile de dornuri, cu diametre de 8,0 – 500,0 mm. Sunt disponibile plăcuţe din carbură, cermet, ceramică şi CBN.

FREZARE GENERALĂ – DEGROŞARE ŞI FINISARE O varietate de profiluri ale frezelor cilindro-frontale pentru prelucrarea fontei. Aceasta include gama noastră S7 de înaltă performanţă, gama universală S8 care oferă diferite lungimi şi numere de dinţi plus frezele cilindro-frontale cu cap sferic S501/S511.

GĂURIREForce X – burghie din carbură solidă versatile. Disponibile în variantă solidă şi cu alimentate cu lichid de răcire de 3×D, 5×D şi 8×D 3,0 – 20,0 mm (1/8ʺ – 3/8ʺ).

Hydra – burghie interschimbabile cu capete din carbură solidă pentru găurirea de înaltă performanţă a fontei. Disponibile în varianta cu alimentare cu lichid de răcire pe întreaga gamă şi opţiuni de corpuri din HSS pentru găurire de la 1,5×D până la 12×D.

Burghie conice pentru găurire indexabilă, cu diametre de 15,0 – 58,0 mm (0.591ʺ – 2.283ʺ) şi lungimi cuprinse între 2×D şi 5×D.

Page 20: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

18

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

FREZARE FRONTALĂAcest sortiment oferă soluţii pentru prelucrarea economică cu opt muchii aşchietoare, asigurând un nivel maxim de performanţă şi productivitate. Liniile de produse includ: SOE06Z/09Z.

Aliajele de aluminiu sunt un material frecvent utilizat în producţia de matriţe. Materialele din aluminiu necesită scule speciale datorită diferitelor proprietăţi chimice şi mecanice. Noi oferim o gamă specială de produse pentru prelucrarea aluminiului care necesită viteze de aşchiere mai mari. Această gamă reduce timpul de prelucrare şi sporeşte productivitatea. Utilizarea specifică a aliajelor de aluminiu include producţia prototip a matriţelor.

FREZARE INDEXABILĂO soluţie excelentă pentru prelucrarea aluminiului o reprezintă plăcuţele noastre de 45° şi 90°, care sunt proiectate cu o geometrie ascuţită şi numeroase calităţi. Oferim cea mai înaltă performanţă de frezare şi cea mai mare economie, cu până la opt muchii aşchietoare. Gamă disponibilă cu dimensiuni de 10,0 – 200,0 mm (1/2ʺ – 8ʺ).

FREZARE DE COLŢGamă pentru frezare de colţ de înaltă performanţă, cu adâncimi mari de aşchiere şi şase muchii aşchietoare economice.Liniile de produse includ: SAD, SLN12/16 şi STN10/16.

FREZARE DE COPIEREFreze pentru operaţii de frezare în profil şi frezare de copiere cu geometrie pozitivă. Soluţii cu plăcuţe rotunde şi VCGT 22 cu o adâncime maximă de aşchiere de 12,0 mm. Liniile de produse includ: SRD şi SVC22E.

ALUMINIUMATERIALE

Page 21: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

19

GĂURIREForce N – burghie din carbură proiectate special cu lichid de răcire prin interior. Disponibile în variantele 5×D, 8×D şi 12×D, cu dimensiuni de 3,0 – 16,0 mm (1/8ʺ – 5/8ʺ).

ALEZAREAlezoarele de maşină din carbură din seria B4 oferă o divizare extrem de inegală pentru o alezare de precizie. Variante cu dinţi drepţi şi dinţi în spirală, cu diviziune centezimală şi diverse dimensiuni (0,98 – 30,00 mm).

Page 22: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

ALUMINIUM

20

FREZARE GENERALĂ – DEGROŞARE ŞI FINISARE Frezele noastre cilindro-frontale S6 din carbură oferă o gamă de tipuri pentru canelare, conturare şi frezare de copiere. Aceasta cuprinde o freză cu trei dinţi cu mecanism de divizare a aşchiilor cu profil NRA pe muchia aşchietoare. Gamă de diametre de 1,0 – 20,0 mm şi dimensiuni ale razelor de 0,3 – 4,0 mm.

FREZARE DE COPIEREFrezele cilindro-frontale cu cap sferic S6 oferă o gamă de diametre de 1,0 – 20,0 mm. De asemenea, freza noastră cilindro-frontală S791 cu formă specială de butoiaş asigură o prelucrare eficientă pe cinci axe precum 3F/4F, la dimensiuni de 6,0 – 16,0 mm.

FILETARESunt disponibile diverse tipuri de tarozi, inclusiv vârf în spirală, dinţi în spirală, dinţi drepţi şi deformare pentru formele de filet M, MF, UNC, UNF şi G.

TAROZI GREEN SHARKSeria E47x de tarozi de înaltă performanţă din HSS-E-PM pentru filetarea aluminiului.

ALUMINIUMATERIALE

MAI MULTE OPŢIUNI:• Gama EP/EX de tarozi din HSS-E-PM (M2 – M64)• Sortimentul T2 de carbură şi tarozi de deformare• Seria J2 de freze cilindro-frontale de filetare din

carbură

Page 23: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

21

Page 24: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

22

Operaţiile de electroeroziune necesită electrozi de înaltă precizie acolo unde profilul principal este dificil de frezat. Electrozii EDM sunt realizaţi din cupru nealiat, aliaje de cupru şi grafit. De exemplu, componentele din bronz ale matriţelor sunt utilizate în industria alimentară.

FREZAREFrezele noastre cilindro-frontale S6 din carbură oferă o gamă de tipuri pentru canelare, conturare şi frezare de copiere. Aceasta cuprinde o freză cu trei dinţi cu mecanism de divizare a aşchiilor cu profil NRA pe muchia aşchietoare. Gamă de diametre de 1,0 – 20,0 mm şi dimensiuni ale razelor de 0,3 – 4,0 mm.

FILETARESunt disponibile diverse tipuri de tarozi, inclusiv vârf în spirală, dinţi în spirală, dinţi drepţi şi deformare pentru formele de filet M, MF, UNC, UNF şi G.

TAROZI GREEN SHARKSeria E47x de tarozi de înaltă performanţă din HSS-E-PM pentru filetarea aliajelor de cupru.

MATERIALE CUPRU/BRONZ

MAI MULTE OPŢIUNI:• Gama EP de tarozi din HSS-E-M (M2 – M30)• Seria J2 de freze cilindro-frontale de filetare din

carbură

Page 25: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

23

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

ALEZAREAlezoarele de maşină din carbură din seria B4 oferă o divizare extrem de inegală pentru o alezare de precizie. Variante cu dinţi drepţi şi dinţi în spirală, cu diviziune centezimală şi diverse dimensiuni (0,98 – 30,00 mm).

GĂURIREOpţiunile includ seria noastră R12x de burghie extrascurte şi burghie de centruire din carbură.

Force X – burghie din carbură solidă versatile. Disponibile în variantă solidă şi cu alimentate cu lichid de răcire de 3×D, 5×D şi 8×D 3,0 – 20,0 mm (1/8ʺ – 5/8ʺ).

Page 26: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

24

MATERIALE

SCULE INDEXABILESculele preferate pentru prelucrarea acestui material au o geometrie ascuţită şi muchii aşchietoare cu următoarele calităţi PVD şi vârfuri PCD:• Strunjire T6310/T8315/PD1• Frezare M8310/8215/M4310

FREZAREFreza noastră cilindro-frontală S612 din carbură are o geometrie specială şi acoperire tip diamant pentru frezarea grafitului.Disponibilă ca freză cu patru dinţi, cu dimensiuni de 1,0 – 12,0 mm.

FILETAREGama T2x de tarozi din carbură pentru găuri înfundate şi străpunse are o acoperire TiCN şi Super B, fiind ideală pentru filetarea grafitului. Dimensiunile metrice sunt M3 – M16.

Un material important pentru prelucrarea cu descărcare electrică (EDM) este grafitul pentru producţia electrozilor. Matriţele din grafit sunt, de asemenea, frecvent utilizate în cadrul proceselor de sinterizare şi presare în metalurgia pulberilor.

GRAFIT

Page 27: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

25

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

OBSERVAŢI SCULA

ÎN ACŢIUNE

ÎNTREŢINERE ŞI REPARAŢII

Această secţiune se referă la sculele aşchietoare necesare pentru curăţare şi reparare în vederea menţinerii matriţelor sau filierelor într-o stare optimă de lucru. Întreţinerea este efectuată în mod obişnuit pe durata de viaţă a matriţei ca măsură preventivă şi atunci când apar probleme.

Printre reparaţiile generale ale sculelor de matriţare se numără corecţiile dimensionale sau deformările, îndepărtarea materialului de pe planurile de debitare, eliminarea urmelor de răzuire şi polisarea în vederea obţinerii nivelului dorit de lustruire tip oglindă. Reparaţiile majore pot include sudarea, imprimarea cu fascicul laser sau imprimarea 3D a metalului, care necesită, de asemenea, operaţii de prelucrare pentru readucerea matriţei la forma sa iniţială. Noi oferim o gamă largă de scule potrivite pentru majoritatea operaţiilor de debavurare.

EXTRAGEREA BOLŢURILOR/ŞURUBURILOR RUPTEGama noastră de bavuri P100/101 este proiectată special pentru pregătirea suprafeţei bolţurilor rupte în vederea optimizării locului de găurire şi pentru a preveni deteriorarea găurii filetate şi componentei. Dimensiunile sunt exprimate în sistemul metric şi în inch.

MATRIŢE

DEBAVURARE/ÎNDEPĂRTAREA SUDURIIFrezele biax din carbură sunt disponibile în diverse dimensiuni, forme şi profiluri de tăiere, în funcţie de materialul de matriţare. Geometria specialăa capului sferic şi acoperirea TiAlN asigură o performanţă stabilă.

Page 28: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

26

SCULE PERSONALIZATE MATRIŢE

Acolo unde sculele standard nu pot satisface cerinţele clienţilor, serviciul nostru de scule speciale personalizate răspunde prompt necesităţilor dumneavoastră. Avantajul sculelor personalizate constă în reducerea timpului de prelucrare şi eficientizarea întregului proces. Putem dezvolta atât scule indexabile, cât şi scule monobloc circulare pentru a răspunde cerinţelor dumneavoastră.

Sculele noastre speciale sunt proiectate, dezvoltate şi fabricate în unităţile noastre de producţie speciale, cu acoperirea şi calitatea recomandate. Serviciul nostru include producţia personalizată de corpuri, dornuri şi plăcuţe, precum şi de freze cilindro-frontale, burghie, burghie în trepte, tarozi, alezoare şi zencuitoare din HSS, HSS-E, HSS-E-PM şi carburi.

Page 29: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

27

INSTRUIRE ŞI ASISTENŢĂ TEHNICĂ

ASISTENŢĂ TEHNICĂ ŞI SOLUŢII DE PRELUCRARE

• Disponibilitate la faţa locului prin intermediul tehnicienilor şi experţilor noştri de la nivel local care asigură remedierea rapidă a problemelor.

• Optimizarea sculelor noastre pentru obţinerea celor mai bune performanţe şi a celui mai înalt nivel de productivitate.

• Asistenţă CAD/CAM pentru asigurarea unei prelucrări rentabile.• Soluţie de prelucrare pentru fiecare tip de material utilizat în

industria de matriţare.

MATRIŢE

Dormer Pramet are cinci centre de instruire dedicate în SUA, Brazilia, Regatul Unit, Republica cehă şi Rusia. Centrele noastre de instruire de la nivel global sunt specializate în trei domenii: Dezvoltarea produselor, testare şi formare. Aceste centre oferă cel mai complet program de formare şi abilităţi de prelucrare, prezentând o varietate mare de cursuri de instruire tehnică adecvate.

Page 30: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

28

Page 31: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021
Page 32: ŞTANŢE & MATRIŢE 2021

AustriaT: +31 10 2080 [email protected]

Belgium & LuxembourgT: +32 3 440 59 [email protected]

BrazilT: +55 11 5660 [email protected]

CanadaT: (888) 336 7637En Français: (888) 368 [email protected]

ChinaT: +86 21 2416 [email protected]

CroatiaT: +385 98 407 [email protected]

Czech RepublicT: +420 583 381 [email protected]

DenmarkT: 808 [email protected]

FinlandT: 0205 44 [email protected]

FranceT: +33 (0)2 47 62 57 [email protected]

GermanyT: +49 9131 933 08 [email protected]

HungaryT: +36-96 / [email protected]

IndiaT: +91 11 4601 [email protected]

ItalyT: +39 02 30 70 54 [email protected]

KazakhstanT: +7 771 305 11 [email protected]

MexicoT: +52 (555) [email protected]

NetherlandsT: +31 10 2080 [email protected]

NorwayT: 800 10 [email protected]

PolandT: +48 32 [email protected]

PortugalT: +351 21 424 54 [email protected]

RomaniaT: +4(0)730 015 [email protected]

RussiaТ: +7 (495) 775 10 [email protected]

SlovakiaT: +421 (41) 764 54 [email protected]

SloveniaT: +385 98 407 [email protected]

SpainT: +34 [email protected]

Swedenresponsible for IcelandT: +46 35 16 52 [email protected]

SwitzerlandT: +31 10 2080 [email protected]

TurkeyT: +90 533 212 45 [email protected]

UkraineT: +38 067 566 38 80T: +38 067 566 81 [email protected]

United Kingdomresponsible for IrelandT: 0870 850 [email protected]

United States of AmericaT: (800) [email protected]

Other countries

South AmericaT: +55 11 5660 [email protected]

AdriaT: +420 583 381 [email protected]

Rest of the WorldDormer Pramet International UKT: +44 1246 [email protected]

Dormer Pramet International CZT: +420 583 381 [email protected]

FOLLOW US...

linkedin.com/company/dormerprametfacebook.com/dormerprametsocialyoutube.com/dormerprametwww.dormerpramet.com twitter.com/dormerprametinstagram.com/dormerprametsocial

DP-BRO-D&M-2021-RO

Ca profesionist, puteţi analiza calitatea muncii doar uitându-vă la aşchie. Aşchia are o formă curată și necomplicată, care, în sine, spune o poveste. Este un semnal clar și coerent și de aceea îl folosim ca un simbol pentru a fi simplu şi de încredere.