raport swimathon 2012

29
Raport 2012 - ediția a 4-a

Upload: daniela-stoica

Post on 22-Apr-2015

367 views

Category:

Documents


2 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Page 1: Raport swimathon 2012

Raport 2012 - ediția a 4-a

Page 2: Raport swimathon 2012

Fundația Comunitară Cluj a organizat în 2012 cea de-a patra ediție a eveimentului-platformă de strângere de fonduri prin înot.

Page 3: Raport swimathon 2012
Page 4: Raport swimathon 2012

Swimathon 2012 în cifre• 20 de proiecte înscrise• 200 de înotători• 7 ore de înot • 2.4444 de lungimi de bazin

înotate în total• 100.000 de lei, mobilizați în total• 500 de susținători• 1.000 de participanți

Page 5: Raport swimathon 2012

Proiectele susținute

Page 6: Raport swimathon 2012

Integrarea socială a grupurilor defavorizate prin sportOrganizație: Prison Fellowship RomaniaValoare grant: 1.530 lei

Scurtă descriere: Proiectul urmărește amenajarea unui teren multifuncțional (fotbal și tenis) în cadrul unui program de inserție socială prin practicarea unor sporturi, de către copiii și persoanele fără adăpost.

Astfel, proiectul contribuie la combaterea infracționalității, a consumului de alcool și de substanțe toxice.

Page 7: Raport swimathon 2012

Tășuleasa Social - locul în care copii învață totul despre natură în Pădurea PedagogicăOrganizație: Tășuleasa Social Valoare grant: 13.868 lei

Scurtă descriere: Tășuleasa Social a construit o Pădure Pedagogică, folosită în cadrul proiectelor educaționale desfășurate de Asociație cu tineri voluntari din toată țara.

Întinsă pe trei hectare, aceasta conține 29 de elemente practice care îi ajută pe tineri să înțeleagă rolul apei curate în natură, relația apei cu oamenii și pădurea, dar și felul în care aceste trei elemente coexistă.

Page 8: Raport swimathon 2012

Centrul Minții - consiliere psihologică și informare în sănătate mintalăOrganizație: Minte Forte Valoare grant: 510 lei

Scurtă descriere: Proiectul își propune să creeze un centru de consiliere psihologică și de informare privind sănătatea mintală.

Inițiativa răspunde nevoii de consiliere psihologică și informare în materie de sănătate mintală a unor segmente de populație vulnerabile: studenți din provincie fără venituri, șomeri, familii monoparentale, familii cu mai mult de doi copii.

Page 9: Raport swimathon 2012

Înoata pentru copiii cu autismOrganizație: Asociația Autism TransilvaniaValoare grant: 1.320 lei

Scurtă descriere: Proiectul urmărește să îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi adaptabilitatea socială a copiilor cu tulburări din spectrul autist. Activităţile recuperatorii sunt de durată și variate,  ajutându-i pe copii să își dezvolte mai repede şi mai bine abilităţile de socializare.

Astfel, este facilitat accesul unor copii cu vârste cupinse între 4 şi 10 ani la activități de recuperare prin sporuri precum înot, hipoterapie și dans.

Page 10: Raport swimathon 2012

Concurs de mici planuri de afaceri în mediul ruralOrganizație: Fundația Civitas pentru Societatea CivilăValoare grant: 1.410 lei

Scurtă descriere: Proiectul vine în continuarea unei inițiative a Fundației, prin care persoane  active în agricultură, șomeri sau deținători de mici afaceri din mediul rural s-au familiarizat cu noțiuni practice de marketing, dar și de contabilitate și de indicatori financiari, elaborând inclusiv propriile planuri de afaceri.

Astfel, inițiativa urmărește asigurarea sprijinului în continuarea sau modernizarea acestor afaceri.

Page 11: Raport swimathon 2012

Gospodaria naturală. Căsuța din zmeurișOrganizație: Viața Alternativă Valoare grant: 726 lei

Scurtă descriere: Proiectul oferă soluții naturale pentru realizarea de construcții cu impact redus asupra mediului, folosind resurse minime – alternative pentru materialele de construcții și sistemele necesare unei gospodării.

Astfel, activitățile includ construirea unei căsuțe din baloți din paie, a unui cuptor din lut și amenajarea unei grădini înmiresmate.

Page 12: Raport swimathon 2012

Tabăra de Vară TemerariiOrganizație: Little PeopleValoare grant: 1.436 lei

Scurtă descriere: Tabăra coincide cu întâlnirea anuală a membrilor în cadrul căreia se decide alocarea fondurilor obținute din cadrul campaniilor Poți și Tu, inițiate pe parcursul anului (de exemplu, medicamente și fonduri pentru Temerarii în cazul cărora boala a recidivat).

Acțiunile Poți și Tu se desfășoară pe tot parcursul anului și reprezintă iniţiative ale Temerarilor care îşi duc mesajul în localităţile de provenienţă.

Page 13: Raport swimathon 2012

O șansă la educație pentru copiii din Tranișu Organizație: Habitat for Humanity Cluj Valoare grant: 1.436 lei

Scurtă descriere: Proiectul urmărește renovarea şi amenajarea spaţiului destinat studiului pentru cei opt copii care frecventează școala din Tranișu.

Ce a presupus renovarea spaţiului? Amenajarea a două clase și a unui hol, repararea pereților, montarea unui tavan, schimbarea pardoselii, recondiționarea ușilor, ameanajarea și dotarea unei băi în interiorul clădirii, schimbarea mobilierului, montarea unui acoperiș. Totodată, proiectul urmărește achiziționarea a trei calculatoare noi, facilitarea accesului la internet și achiziționarea de jucării și jocuri educative.

Page 14: Raport swimathon 2012

E ziua mea, îmi doresc şi eu un cadou!Organizație: FRCCFValoare grant: 3.825 lei

Scurtă descriere: Proiectul urmărește să îi ofere fiecărui copil care frecventează centrele de zi FRCCF ocazia să se bucure cu prietenii lui de ziua de naştere.

În ultima săptămână din fiecare lună are loc o mică petrecere dedicată celor născuţi în luna respectivă. Copiii primesc o felie de tort şi un pahar de suc şi petrec alături de prietenii lor. Cadourile care le revin celor mici cuprind atât rechizite și produse de igienă, dar şi o jucărie şi dulciuri. Petrecerile pentru copii se desfăşoară în centrele de zi FRCCF, în prezenţa psihopedagogului şi a voluntarilor.

Page 15: Raport swimathon 2012

Încotro. Proiect de orientare vocațională a tinerilorOrganizație: Asociația Școală pentru viață Valoare grant: 643 lei

Scurtă descriere: Proiectul li se adresează liceenilor din clasele X-XII şi îşi propune să susţină orientarea vocationala a acestora printr-un proces activ de autocunoaștere, corelând oportunităţile existente cu ceea ce îi defineşte ca indivizi. Cadrul proiectului este definit printr-un set de metode de educaţie non-formală, exerciții de grup și individuale și interactivitate, toate – într-un cadru de învățare și descoperire.

Page 16: Raport swimathon 2012

Adăpost pentru câinii bătrâni sau cu grave infirmități Organizație: Asociația pentru protecția necuvântătoarelor ”Arca lui Noe” ClujValoare grant: 3.031 lei

Scurtă descriere: În cadrul Centrului de Adopții ”Arca lui Noe” și pe străzile orașului și în județ există câini abandonați, fără o șansă de supraviețuire în lipsa unui adăpost special, a cărui amenajare este vizată de acest proiect. Bătrâni ori infirmi în urma unor accidente, despărțirea lor de ceilalți câini, în cazul celor din cadrul Centrului de Adopții ”Arca lui Noe”, sau salvarea lor de pe străzile orașului e o șansă o normalitate. Acest adăpost le asigură o îngrijire corespunzătoare (hrană, apă, curățenie și tratamentele medicale).

Page 17: Raport swimathon 2012

Cifrele înseamnă viațăOrganizație: Salvează ViețiValoare grant: 14.218 lei

Scurtă descriere: Proiectul răspunde nevoii de izolare în camere sterile a pacienților cu leucemie și cu alte forme de cancer al sângelui, aflați sub tratament chimioterapic. Cea mai frecventă cauză de îmbolnăvire și deces la pacientii cu cancer este infecţia, iar cei trataţi cu chimioterapie, radioterapie şi suportă eventuale interventii chirurgicale au un risc crescut de a dezvolta infecţii din cauza scăderii imunității.Proiectul urmărește crearea unor asemenea centre standardizate în șase orașe.

Page 18: Raport swimathon 2012

Pedealează pentru amiciOrganizație: Ecce Homo Valoare grant: 374 lei

Scurtă descriere: Proiectul a fost demarat la începutul lui 2012, la iniţiativa Cristinei Bălaş şi Lea Urs, pornind din pasiunea pentru mersul pe bicicletă. Inițiativa a adoptat o latură caritabilă, având ca scop strângerea de fonduri pentru copiii implicați în proiectele Organizaţiei Ecce Homo – Casa Familială "a-mic" şi Centrul Social "La noi". Cristina şi Lea au pornit la începutul lui septembrie 2012 de la Cluj spre Barcelona pe bicicletă, parcurgând peste 2.525 de km în decursul a 25 de zile, prin Ungaria, Slovenia, Italia, Franţa și Spania.

Page 19: Raport swimathon 2012

YouthBank ClujOrganizație: Fundația Comunitară ClujValoare grant: 2.976 lei

Scurtă descriere: YouthBank Cluj este un program adresat liceenilor clujeni, ajuns la cea de-a șasea ediție de implementare. Programul raspunde nevoii de dezvoltare a urmatoarelor tipuri de abilități și cunoștințe în rândul tinerilor implicați în program: competențe de comunicare și negociere; competențe de management financiar și contabil; cunoștințe de strângere de fonduri sau acordare de finanțări. Programul vine in completarea educației de tip formal, oferindu-le tinerilor acces la un cadru de învățare și dezvoltare personală, în care sunt responsabilizați și motivați.

Page 20: Raport swimathon 2012

Pe drumul cel bun. Film-documentar de bune maniere în traficOrganizație: Fundația Comunitară ClujValoare grant: 421 lei

Scurtă descriere: "Pe drumul cel bun. Film-documentar de bune maniere în trafic" răspunde nevoii de conștientizare și educare a șoferilor în privința respectării bunelor maniere la volan, a curtoaziei între participanţii la trafic și în general în privința comportamentului civilizat pe stradă şi în maşini.

Astfel, urmărește crearea unui material video pe tema aceaasta, adresat liceenilor, pe de o parte, și cursanților școlilor de șoferi, pe de altă parte.

Page 21: Raport swimathon 2012

Lumea Copiilor de la Terapie IntensivăOrganizație: Fundația Comununitară Cluj Valoare grant: 2.661 lei

Scurtă descriere: Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj este cea mai grea, spun medicii de acolo. E un loc unde sondele, tuburile, acele, cateterele, operațiile și investigațiile fac parte din decor, de unde familia și prietenii lipsesc, iar jocul și joaca sunt amintiri și bucurii îndepărtate. Secția are nevoie de aparatură medicală, iar în cadrul Maratonului Internațional Cluj, Fundația Comunitară Cluj a susținut de asemenea cauza ATI și a reușit să strângă peste 8.000 de lei. Am continuat să-i susținem și în cadrul Swimathonului din 2012.

Page 22: Raport swimathon 2012

InfoTrafic - nu lăsa să se scufunde viitorul unui copilOrganizație: Fundația Comunitară Cluj Valoare grant: 7.072 lei

Scurtă descriere: Datorită campaniei Swimathon 2011, sprijinită de Infotrafic şi QBox, Dorel a primit o bursă de la Fundaţia Comunitară Cluj şi a terminat acum primul an de liceu.

Nu a fost uşor: în fiecare dimineaţă s-a trezit la 5.30, ca să ajungă la timp la şcoală la Cluj. Dar a fost fericit că putea să facă asta. În 2012, Infotrafic a înotat din nou pentru Dorel – pentru că el avea nevoie de sprijin în continuare.

Page 23: Raport swimathon 2012

Programul de Burse al Fundației Comunitare ClujOrganizație: Fundația Comunitară ClujValoare grant: 5.983 lei

Scurtă descriere: Fundatia Comunitară Cluj a lansat în 2012 un nou program de burse, 55 de copii răspunzând apelului, în număr prea mare pentru capacitatea programului.

Și pentru că mulți dintre copiii care au aplicat merită să fie sprijiniți, FCC și-a propus să strangă fonduri pentru a crește numărul bursierilor de la 10 la 20.

Page 24: Raport swimathon 2012
Page 25: Raport swimathon 2012

Swimathon-ul este un eveniment-cadru de strângere de fonduri, o platformă dinamică, interactivă și atractivă, pe care Fundația Comunitară Cluj o deschide comunității, celor interesați să strângă fonduri pentru proiecte diverse.

 În trei ani de Swimathon la Cluj, am strâns 300.000 de lei, de la 1.500 de susținători, pentru 41 de proiecte din domenii variate – educație și burse, vârstnici, reabilitare de locuințe, protecția animalelor, sănătate și terapii speciale, sport etc.

Este un cadru deschis companiilor, organizațiilor, grupurilor de inițiativă și indivizilor, care au astfel acces la un mecanism de strângere de fonduri pentru propriile proiecte.

Page 26: Raport swimathon 2012
Page 27: Raport swimathon 2012
Page 28: Raport swimathon 2012
Page 29: Raport swimathon 2012

www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro