proces verbal de avizare interna a rezultatelor - proiect...

3
Proces verbal de avizare interna a rezultatelor Contractor Rector / Director General, Prof. dr. ing. ROBU NICOLAE ___________________ Model A / la contractul de finanţare 679 / 19.01.2009 Nr. si data inregistrarii ___________________ Nr. si data inregistrarii ___________________ Programul: IDEI Tipul proiectului: Proiecte de cercetare exploratorie Cod proiect: 929 PROCES VERBAL DE AVIZARE INTERNA A REZULTATELOR VALOARE TOTALA contract / an 515042.20 / 130000.00 lei ETAPA Unica ANUL 2010 VALOARE FAZA 130000 lei Comisia interna constituită si aprobata de catre Autoritatea Contractantă, întrunită în vederea evaluării şi avizării lucrărilor efectuate în cadrul proiectului de cercetare - cod proiect 929 titlul proiectului TRANSMISII HIDRODINAMICE INTELIGENTE care fac obiectul Contractului de finanţare 679 / 19.01.2009, Act aditional 2 / 2010-09-09 încheiat între Autoritatea Contractanta şi Contractor, pentru anul 2010. EVALUEAZĂ ŞI CERTIFICĂ PE PROPRIA RĂSPUNDERE REZULTATELE CERCETĂRII ŞTIINŢIFICE pentru etapa Unica anul 2010 din Anexa IIa obiectiv planificat: 1.Modelarea matematica in domeniul timpului si a frecventelor a caracteristicilor in regim nestationar ale turbomasinilor hidrodinamice 2.Completarea statiunii experimentale si determinarea prin masuratori a functiilor de transfer a turbotransmisiilor hidrodinamice şi face propuneri Autoritatii Contractante privind finanţarea proiectului, după cum urmează: I. EVALUAREA REZULTATELOR: a) Stadiul atins în derularea proiectelor în raport cu obiectivele prevăzute iniţial: 1. Au fost intocmite programe soft de calcul ale turbotransmisiilor si ale performantelor lor: programe pentru dimensionarea optima a turbotransmisiei si programe pentru evaluarea curbelor caracteristice in regimuri de functionare permanente si nepermanente. A fost realizata modelarea numerica a curgerii bidimensionale in reteaua de profile a rotorului de pompa si a rotorului de turbina a turbotransmisiei hidrodinamice. 2. S-a achizitionat aparatura necesara masurarii turatiei si a cuplului in vederea efectuarii masuratorilor in regim dinamic pe transformatorul Lysholm Smith. b) Valoarea şi nivelul ştiinţific al rezultatelor obţinute până în stadiul respectiv: Continutul stiintific al rezultatelor obtinute este dat de: 1. Analiza teoretica a circuitului hidrodimanic al torului turbotransformatorului si elaborarea unor programe necesare optimizarii curgerii prin acesta si simularea curgerii in retelele de pompa si turbina. Retelele au fost create in softul Gambit in care au fost si discretizate, simularea curgerii fiind realizata in Fluent. 2. Modernizarea statiunii experimentale pentru incercarea transmisiilor hidrodinamice prin achizitia de aparatura de ultima generatie necesare masurarii in regim dinamic a parametrilor de putere ai transmisiei hidrodinamice. generat la 10.12.2010 pagina 1 din 3

Upload: ngotu

Post on 06-Feb-2018

222 views

Category:

Documents


2 download

TRANSCRIPT

Page 1: Proces verbal de avizare interna a rezultatelor - proiect 929mmut.mec.upt.ro/mh/01Proces_verbal_de_avizare_interna_a... · pentru etapa Unica anul 2010 din Anexa IIa obiectiv planificat:

Proces verbal de avizare interna a rezultatelor

ContractorRector / Director General, Prof. dr. ing. ROBU NICOLAE ___________________

Model A / la contractul de finanţare 679 /19.01.2009

Nr. si data inregistrarii___________________

Nr. si data inregistrarii___________________

Programul: IDEI

Tipul proiectului: Proiecte de cercetare exploratorie

Cod proiect: 929

PROCES VERBAL DE AVIZARE INTERNA A REZULTATELOR

VALOARE TOTALA contract / an 515042.20 / 130000.00 leiETAPA Unica ANUL 2010VALOARE FAZA 130000 lei

Comisia interna constituită si aprobata de catre Autoritatea Contractantă, întrunită în vederea evaluării şi avizării lucrărilorefectuate în cadrul proiectului de cercetare - cod proiect 929 titlul proiectului TRANSMISII HIDRODINAMICE INTELIGENTEcare fac obiectul Contractului de finanţare 679 / 19.01.2009, Act aditional 2 / 2010-09-09 încheiat între AutoritateaContractanta şi Contractor, pentru anul 2010.

EVALUEAZĂ ŞI CERTIFICĂ PE PROPRIA RĂSPUNDERE REZULTATELE CERCETĂRII ŞTIINŢIFICEpentru etapa Unica anul 2010 din Anexa IIa obiectiv planificat: 1.Modelarea matematica in domeniul timpului si afrecventelor a caracteristicilor in regim nestationar ale turbomasinilor hidrodinamice 2.Completarea statiuniiexperimentale si determinarea prin masuratori a functiilor de transfer a turbotransmisiilor hidrodinamice şi facepropuneri Autoritatii Contractante privind finanţarea proiectului, după cum urmează:

I. EVALUAREA REZULTATELOR:

a) Stadiul atins în derularea proiectelor în raport cu obiectivele prevăzute iniţial:

1. Au fost intocmite programe soft de calcul ale turbotransmisiilor si ale performantelor lor: programe pentrudimensionarea optima a turbotransmisiei si programe pentru evaluarea curbelor caracteristice in regimuri defunctionare permanente si nepermanente. A fost realizata modelarea numerica a curgerii bidimensionale in reteaua deprofile a rotorului de pompa si a rotorului de turbina a turbotransmisiei hidrodinamice. 2. S-a achizitionat aparaturanecesara masurarii turatiei si a cuplului in vederea efectuarii masuratorilor in regim dinamic pe transformatorulLysholm Smith.

b) Valoarea şi nivelul ştiinţific al rezultatelor obţinute până în stadiul respectiv:

Continutul stiintific al rezultatelor obtinute este dat de: 1. Analiza teoretica a circuitului hidrodimanic al toruluiturbotransformatorului si elaborarea unor programe necesare optimizarii curgerii prin acesta si simularea curgerii inretelele de pompa si turbina. Retelele au fost create in softul Gambit in care au fost si discretizate, simularea curgeriifiind realizata in Fluent. 2. Modernizarea statiunii experimentale pentru incercarea transmisiilor hidrodinamice prinachizitia de aparatura de ultima generatie necesare masurarii in regim dinamic a parametrilor de putere ai transmisieihidrodinamice.

generat la 10.12.2010 pagina 1 din 3

Page 2: Proces verbal de avizare interna a rezultatelor - proiect 929mmut.mec.upt.ro/mh/01Proces_verbal_de_avizare_interna_a... · pentru etapa Unica anul 2010 din Anexa IIa obiectiv planificat:

Proces verbal de avizare interna a rezultatelor

c) Măsura în care rezultatele au fost difuzate (articole cărţi, comunicări, participări la conferinţe) alte constatări:

Lucrari in reviste cotate ISI recomandate de CNCSIS 1. Manea, Adriana Sida; Dobanda, Eugen; Babic, Milun:Theoretical and experimental studies in torque concverters, Publicata in revista Thermal Science, online first, vol 14(2010), Suppl., DOI: 10.2298/TSCI100328018M, ISSN: 0354-9836, zona albastra din lista CNCSIS, factor de impact0,510. Lucrari publicate in reviste cotate BDI 1. Manea, Adriana Sida; Dobanda, Eugen; Stroita, Daniel Catalin:Modeling the dynamics of a Barglazan type torque converter, acceptata spre publicare in Buletinul Stiintific alUniversitatii Politehnica din Timisoara, seria Matematica-Fizica, nr. 56(70), fascicola 1, 2011, ISSN 1224-6069, CNCSIS,B+ category journal.

d) Modul de utilizare a fondurilor până în stadiul respectiv:

Fondurile alocate au fost destinate resursei uname si cheltuielilor de logistica in scopul modernizarii statiuniiexperimentale prin achizitia aparaturii de ultima generatie necesara masurarii in regim dinamic.

II PROPUNERI: (alternative nu se pot cumula)

1) Având în vedere rezultatele evaluării Comisia interna AVIZEAZĂ lucrările evaluate conform Capitolului I lit. a-d dinprezentul proces verbal şi propune acordarea sumei de 130000 lei, in litere (o suta treizeci de mii lei) reprezentânddecontarea prevăzută în contract pentru etapa unica/2010

2) Având în vedere concluziile cuprinse la Capitolul I din prezentul proces verbal, Comisia interna AVIZEAZĂ lucrările decercetare pentru suma de lei in litere ( lei) şi propune reducerea tranşei (tranşelor) de finanţare, astfel:

- etapa suma prevazută în contract lei suma propusă lei- etapa suma prevazută în contract lei suma propusă leipentru motivul:

3) Având în vedere concluziile cuprinse la Capitolul I din prezentul proces verbal, Comisia interna NU AVIZEAZACONTINUAREA lucrărilor de cercetare la cod proiect 929 şi propune sistarea finanţării pentru următoarele motive: .Lucrările executate până la aceasta etapa, SE AVIZEAZĂ pentru suma de lei in litere ( lei) , existând următoareleposibilităţi de valorificare: .

4) Având în vedere concluziile cuprinse la Capitolul I din prezentul proces verbal, Comisia NU AVIZEAZA lucrările decercetare la cod proiect 929 şi propune sistarea finanţării, restituirea sumelor acordate până în prezent, în suma de lei,precum şi suportarea de către a penalitatilor prevăzute în contract, pentru următoarele motive: .

Evaluarea şi avizarea lucrărilor s-a efectuat pe baza constatărilor făcute de Comisia interna la Contractor, pe bazaurmătoarelor documente:- Anexa IIa- Plan de realizare, pentru etapa corespunzatoare;- Anexa I– Deviz cadru postcalcul;- Lucrarea in extenso/Sinteza lucrării.Prin semnarea de către Contractor a prezentului proces verbal acesta confirmă constatările Comisiei interne de avizare şi îşiînsuşeşte propunerile acesteia.Prin semnarea de către Contractor a prezentului proces verbal acesta certifică faptul că toate mijloacele fixe şi obiectele deinventar achizitionate în cadrul proiectului au fost înregistrate în patrimoniul institutiei în conformitate cu prevederile legaleîn vigoare.Prezentul proces verbal s-a încheiat în trei exemplare, din care un exemplar pentru Contractor şi doua exemplare pentruAutoritatea Contractanta.

COMISIA INTERNA DE AVIZARE A REZULTATELOR

generat la 10.12.2010 pagina 2 din 3

Page 3: Proces verbal de avizare interna a rezultatelor - proiect 929mmut.mec.upt.ro/mh/01Proces_verbal_de_avizare_interna_a... · pentru etapa Unica anul 2010 din Anexa IIa obiectiv planificat:

Proces verbal de avizare interna a rezultatelor

Numele şi prenumelePREŞEDINTE: prof.dr.ing. Lazau IoanMembri:Prof.dr.ing. Precup Radu Emil ___________Prof. dr. ing. Moga Mihai ___________Conf.dr.ing.Raduta Aurel ___________Conf.dr.ing. Vasiu Teodor ______________________

Secretar: Conf.dr.in. Jebelean Eugen

DIRECTOR PROIECT,MANEA ADRIANA SIDA____________________

Semnătura__________________________________________

CONTABIL ŞEF,Ec. MICLEA FLORIAN

__________________________________________

generat la 10.12.2010 pagina 3 din 3