procedura elaborare proiect de diploma 10 octombrie 2012

14
Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti FACULTATEA DE ENERGETICĂ 060042 Bucureşti, Splaiul Independenţei, nr. 313, sector 6 Data: 09 octombrie 2012 PROCEDURA DE CALITATE privind elaborarea şi susţinerea proiectului de diplomă pentru absolvenţii Facultăţii de Energetică Absolvenţii celor 4 ani de studii de licenţă deţin cunoştinţe pentru elaborarea unui proiect de diplomă cu caracter tehnic. Repartizarea proiectelor de diplomă intră în atribuţia departamentului care coordonează programul de studii de licenţă. Fiecare student va avea un îndrumător pentru elaborarea proiectului de diplomă, dintre cadrele didactice corespunzătoare disciplinelor de specialitate. Acestea vor transmite responsabilului programului de studii de licenţă titlul provizoriu al temele proiectelor de diplomă. Responsabilul programului de studii licenţă va repartiza studenţii fiecărui cadru didactic îndrumător, în funcţie de opţiunea studenţilor şi de media primilor 2 ani de studii şi semestrul I al anului III, până la data de 01.05 a anului III de studii. Tema proiectului de diplomă va fi stabilită de comun acord de către student şi cadrul didactic îndrumător până cel târziu la data de 15.05. a anului III de studii şi va fi comunicată responsabilului domeniului de studii de licenţă. Acesta va transmite prodecanului responsabil cu învăţământul lista studenţilor, a cadrelor didactice îndrumătoare şi a temelor de proiectelor de diplomă corespunzătoare. Formularul pentru elaborarea temei proiectului de diplomă, care face parte din prezenta procedură – Anexa 1, se semnează la nivelul departamentului până la data de 25 octombrie a anului IV de studii de licenţă, iar la nivelul decanatului până la data de 30 octombrie a anului IV de studii de licenţă. După această dată nu se mai admit modificări. La baza elaborării proiectului de diplomă vor sta metodologiile de calcul corespunzătoare proiectelor/temelor de casă aferente disciplinelor de specialitate. Se recomandă ca proiectele de diplomă să conţină următoarele elemente: 1. Stadiul actual al dezvoltării în domeniul temei pe plan naţional şi internaţional, elaborat pe baza unui studiu documentar interpretat de autor; 2. Descrierea tehnologiei adoptate şi a instalaţiei corespunzătoare temei sau a problematicii generale a temei abordate; 3. Prezentarea considerentelor tehnice care stau la baza dimensionării de principiu a obiectivului tehnic studiat; 4. Dimensionare tehnologică / calcule inginereşti; 5. Elemente de calcul tehnico-economic sau ecologic (dacă este cazul); 6. Concluzii, propuneri şi interpretări; 7. Bibliografie. Pentru elaborarea proiectului de diplomă sunt prevăzute în Planul de învăţământ 2 ore/ săptămână în semestrul 7 şi 8 ore/săptămână în semestrul 8, pentru care studentul va fi notat de către cadrul didactic îndrumător, Pagina 1 din 14

Upload: damian-martianu-adrian

Post on 12-Sep-2015

214 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

politehnica

TRANSCRIPT

Condiii minimale pentru elaborarea lucrrilor de licen

Universitatea POLITEHNICA din Bucureti

FACULTATEA DE ENERGETIC

060042 Bucureti, Splaiul Independenei, nr. 313, sector 6

Data: 09 octombrie 2012

PROCEDURA DE CALITATE

privind elaborarea i susinerea proiectului de diplom pentru absolvenii Facultii de Energetic

Absolvenii celor 4 ani de studii de licen dein cunotine pentru elaborarea unui proiect de diplom cu caracter tehnic.

Repartizarea proiectelor de diplom intr n atribuia departamentului care coordoneaz programul de studii de licen. Fiecare student va avea un ndrumtor pentru elaborarea proiectului de diplom, dintre cadrele didactice corespunztoare disciplinelor de specialitate. Acestea vor transmite responsabilului programului de studii de licen titlul provizoriu al temele proiectelor de diplom. Responsabilul programului de studii licen va repartiza studenii fiecrui cadru didactic ndrumtor, n funcie de opiunea studenilor i de media primilor 2 ani de studii i semestrul I al anului III, pn la data de 01.05 a anului III de studii. Tema proiectului de diplom va fi stabilit de comun acord de ctre student i cadrul didactic ndrumtor pn cel trziu la data de 15.05. a anului III de studii i va fi comunicat responsabilului domeniului de studii de licen. Acesta va transmite prodecanului responsabil cu nvmntul lista studenilor, a cadrelor didactice ndrumtoare i a temelor de proiectelor de diplom corespunztoare.Formularul pentru elaborarea temei proiectului de diplom, care face parte din prezenta procedur Anexa 1, se semneaz la nivelul departamentului pn la data de 25 octombrie a anului IV de studii de licen, iar la nivelul decanatului pn la data de 30 octombrie a anului IV de studii de licen. Dup aceast dat nu se mai admit modificri.

La baza elaborrii proiectului de diplom vor sta metodologiile de calcul corespunztoare proiectelor/temelor de cas aferente disciplinelor de specialitate. Se recomand ca proiectele de diplom s conin urmtoarele elemente:

1. Stadiul actual al dezvoltrii n domeniul temei pe plan naional i internaional, elaborat pe baza unui studiu documentar interpretat de autor;

2. Descrierea tehnologiei adoptate i a instalaiei corespunztoare temei sau a problematicii generale a temei abordate;

3. Prezentarea considerentelor tehnice care stau la baza dimensionrii de principiu a obiectivului tehnic studiat;

4. Dimensionare tehnologic / calcule inginereti;

5. Elemente de calcul tehnico-economic sau ecologic (dac este cazul);

6. Concluzii, propuneri i interpretri;

7. Bibliografie.

Pentru elaborarea proiectului de diplom sunt prevzute n Planul de nvmnt 2 ore/ sptmn n semestrul 7 i 8 ore/sptmn n semestrul 8, pentru care studentul va fi notat de ctre cadrul didactic ndrumtor, conform modului de notare precizat n Fia disciplinei. Proiectul de diplom se va redacta conform instruciunilor din Anexa 2.

Se vor puncta n mod deosebit abordrile originale din punct de vedere tehnic i managerial. Fiecare proiect va avea un memoriu scris i plane de prezentare. Se recomand elaborarea unei prezentri n format electronic, care nu va dura mai mult de 15 minute i care s cuprind n principal contribuiile proprii. Aceasta va conine principalele aspecte ale proiectului elaborat.

Calendarul susinerii proiectului de diplom, precum i modul de evaluare i notare vor fi n conformitate cu Metodologia de Organizare a Examenelor de Finalizare a Studiilor aprobat de ctre Senatul Universitii POLITEHNICA din Bucureti.

Nota pentru proiect se acord n funcie de gradul de dificultate al proiectului, prezena elementelor de noutate i modul de soluionare a obiectivelor precizate n tema proiectului. Se recomand ca nota maxim pentru cunotine s nu depeasc 1 punct peste media multianual.

Prezenta procedur este nsoit de urmtoarele anexe:

Anexa 1 Formular pentru elaborarea temei proiectului de diplomAnexa 2 - Modelul proiectului de diplom elaborat n UPB, Facultatea de Energetic

Anexa 3 Fiele disciplinelor: Studiu pentru elaborarea proiectului de diplom 1 i Studiu pentru elaborarea proiectului de diplom 2

DECAN,

Elaborat,

PRODECAN cu asigurarea calitii

prof. dr. ing. Constantin BULAC

prof.dr.ing. Diana ROBESCU

Anexa 1

UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURETI

Promoia

Facultatea de Energetic

_________________________Departamentul_______________

(luna, anul)

(departamentul care coordoneaz programul de licen)

Specializarea___________________TEMA

proiectului de diplom al studentului

____________________________________

(nume , iniiala tatlui, prenume)Titlul proiectului:

Coninutul proiectului (se va completa conform recomandrilor din procedur):

1.

2.

3.

.........

Material grafic:

Bibliografia minimal:

Data predrii (se va completa conform Regulamentului UPB pentru finalizarea studiilor):

DECAN,

Cadru didactic ndrumtor,

Director de departament,

Student,

(departamentul care coordoneaz programul de licen)Anexa 2

MODELUL PROIECTULUI DE DIPLOM ELABORAT N UPB, FACULTATEA DE ENERGETIC

Instruciuni pentru studeni

Informaii generale Proiectul de diplom se redacteaz pe format A4, la un rnd, Times New Roman, mrimea literei 12. Marginile stnga i dreapta 2,5 cm, marginile sus i jos 2 cm, paginarea lucrrii la mijlocul paginii jos.

In Header se trece titlul proiectului de diplom, eventual prescurtat, astfel nct s ncap pe un singur rnd, cu litere Times New Roman, dimensiunea 10.

Denumirile figurilor, relaiile i tabelele se scriu cu Times New Roman, dimensiunea 11 i se numeroteaz n raport cu fiecare capitol (Exemplu pentru capitolul 2: Fig. 2.1, Fig. 2.2, ... ; relaia (2.1), (2.2), .....; Tabelul 2.1, .....).

ntre Copert i Cuprins se introduce o pagin interioar conform modelului din prezenta procedur. Cuprinsul lucrrii ncepe cu pagina 3, apoi lista de notaii (dac este cazul) i introducerea. Fiecare capitol al lucrrii ncepe cu pagin nou.

DENUMIREA CAPITOLULUI (Centrat, majuscule, bold, dimensiune 14, la 5 cm de marginea de sus). Textul ncepe dup titlu la 2 cm.

Titlurile paragrafelor i sub-paragrafelor se scriu dup modelul din Cuprins (caractere, felul caracterului, mrimea, alinierea).

Ecuaii Ecuaiile se numeroteaz aliniat la dreapta i se scriu cu editorul de ecuaii;

Setri:

size: 12, 10, 7, 18,12;

style: variabile italice,

LC Greek: italice.

Tabele Tabelele se scriu cu caractere de11 pct. Titlul tabelului se scrie centrat, bold, deasupra tabelului cu Times New Roman dimensiunea 11.

Figuri Figurile trebuie plasate centrat, de preferin la nceputul paginii. Denumirea figurii se scrie sub figur, cu caractere de 11 pct. (Exemplu: Fig. 2.1. Schema instalaiei ______)

Bibliografia, scris cu Times New Roman dimensiunea 11, se numeroteaz cu cifre arabe n ordinea citrii n text sau n ordine alfabetic. Meniunea n textul lucrrii a unei referine bibliografice se face cu paranteze drepte (Exemplu pentru marcarea lucrrii cu numrul de ordine 12: [12]). Numele i prenumele autorilor se scriu cu caractere italice.

Se vor indica mai jos cteva exemple de citare ale unor lucrri, pe categorii: cri, lucrri n reviste, lucrri la conferine ( congrese, simpozioane etc.)

[1] Cristina Soviany, Embedding Data and Task Parallelism in Image Processing Applications, PhD Thesis, Technische Universiteit Delft, 2003.

[2] A. Mauthe, D. Hutchison, G. Coulson and S. Namuye, Multimedia Group Communications Towards New Services, in Distributed Systems Eng., vol. 3, no. 3, Sept. 1996, pp. 197-210.

[3] V. I. Arnold, Metodele matematice ale mecanicii clasice, Editura tiinific i Enciclopedic, Bucureti, 1980

[4] V. Gioncu, M. Ivan, Teoria comportrii critice i postcritice a structurilor elastice, Editura Academiei, Bucureti, 1984.

[5] *** COSMOS/M Finit Element System, User Guide, 2005.

Se anexeaz urmtoarele elemente:

- Model Copert

- Model Pagina interioar- Modul de realizare al cuprinsului Model copertUniversitatea POLITEHNICA din Bucureti

FACULTATEA DE ENERGETIC

PROIECT DE DIPLOM

(Titlul)Autor: __________________________________

Cadru didactic ndrumtor: _______________________

Promoia___________(luna, anul)Model pagina interioar

Universitatea POLITEHNICA din Bucureti

FACULTATEA DE ENERGETIC

Specializarea_________________________________

PROIECT DE DIPLOM

(Titlul)

Autor: __________________________________

Cadru didactic ndrumtor: _______________________

Comisia pentru examenul de diplom:Promoia___________(luna, anul)

Model CuprinsCUPRINS

Pag.

INTRODUCERE

1.

2.

CAPITOLUL n

n.1 DENUMIRE PARAGRAF

n.1.1. Denumire subparagraf de ordin 1

..

n.2. Denumire paragraf

n.2.2. Denumire subparagraf

.

n.2.2.1. Denumire subparagraf de ordin 2

CONCLUZII

BIBLIOGRAFIE

ANEXE

Anexa 3Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti

Anul universitar______

Facultatea de Energetic

Departamentul______________

Programul de studii de licen:______________________

FISA DISCIPLINEI

1. DATE DE IDENTIFICARE

Titlul Disciplinei: Studiu pentru elaborarea proiectului de diplom 1Titular de disciplin: cadrul didactic ndrumtor al proiectului de diplom

Cod disciplin: (conform Planului de nvmnt al programului de licen)

Tipul: pregtire: de specialitate

Numr ore: 28 oreNumrul de puncte de credit: 2Semestrul: 7

Pachetul: aria curiculara (comuna sau de specialitate): de specialitatePrecondiii:

2. OBIECTIVELE DISCIPLINEI

- pentru curs: -

- pentru aplicaii: Realizarea proiectului de diplom pe tema dat de cadrul didactic ndrumtor

3. COMPETENTE SPECIFICE (din spectrul de competente al programului de studii)

a. capacitatea de a elabora o lucrare tiinific personal pe o tem dat

b. culegerea, analiza si interpretarea de date si informaii din punct de vedere cantitativ si calitativ, din diverse surse alternative, respectiv din contexte profesionale reale si din literatura din domeniu;

c. capacitatea de a transpune in practica cunotinele dobndite;

d. capacitatea de a soluiona probleme specifice domeniului temei date;

e. aplicarea conceptelor, teoriilor si metodelor de investigare fundamentale din domeniul temei date;

f. capacitate de sintetizare si interpretare a unui set de informaii din domeniul temei date, de rezolvare a unor probleme de baza si de evaluare a concluziilor posibile;

g. analiza independenta a unor probleme si capacitatea de a comunica si demonstra soluiile alese;

4. CONTINUTUL TEMATIC

EtapeConinutulNr. ore

Etapa 1Stabilirea temei proiectului de diplom i a planului acestuia2

Etapa 2Stadiul actual al dezvoltrii n domeniul temei pe plan naional i internaional18

Etapa 3Redactarea primelor capitole ale proiectului6

Etapa 4Corectura lucrrii1

Etapa 5Realizarea materialelor grafice pentru prezentarea n faa conductorului tiinific1

Total28

5. EVALUAREA

a) Activitile evaluate si ponderea fiecreia (conform Regulamentului studiilor de masterat):

10 puncte - Modul de lucru individual i ritmicitatea, evaluate n urma discuiilor cu cadrul didactic ndrumtor

40 puncte - Realizarea raportului conform coninutului tematic din fia disciplinei i instruciunilor cadrului didactic ndrumtor (calitatea acestuia)

20 puncte - Modul de redactare i susinere al raportului 30 puncte - Rspunsurile la ntrebrile cadrului didactic ndrumtor

b) Cerinele minimale pentru promovare

obinerea a cel puin 50 de puncte;

c) Calculul notei finale

prin mprirea punctajului final la 10 i rotunjirea acestuia

6. REPERE METODOLOGICE (modul de prezentare, materiale, etc.

Studiul pentru elaborarea proiectului de diplom 1 se realizeaz de ctre student 2 ore/ sptmn sub ndrumarea cadrului didactic ndrumtor, n cadrul laboratorului indicat de acesta, dar i prin studiu individual. Studenii au acces la Internet pentru consultarea notelor de curs ale titularilor de discipline, precum i pentru documentare din baze de date naionale i internaionale. Studenii pot efectua studiul n cadrul laboratoarelor UPB sau la universiti sau institute de cercetare din ar sau strintate pe baza protocoalelor UPB.7. BIBLIOGRAFIA

1. Bibliografia minimal indicat de cadrul didactic ndrumtor

2. Bibliografia cercetat de student

DIRECTOR DE DEPARTAMENT

TITULAR DE DISCIPLINA

Cadru didactic ndrumtor al proiectului de diplomUniversitatea POLITEHNICA din Bucuresti

Anul universitar______

Facultatea de Energetic

Departamentul______________

Programul de studii de licen:______________________

FISA DISCIPLINEI

1. DATE DE IDENTIFICARE

Titlul Disciplinei: Studiu pentru elaborarea proiectului de diplom 2Titular de disciplin: cadrul didactic ndrumtor al proiectului de diplom

Cod disciplin: (conform Planului de nvmnt al programului de licen)

Tipul: pregtire: de specialitate

Numr ore: 112 oreNumrul de puncte de credit: 6Semestrul: 7

Pachetul: aria curiculara (comuna sau de specialitate): de specialitatePrecondiii:

2. OBIECTIVELE DISCIPLINEI

- pentru curs:

- pentru aplicaii: Realizarea proiectului de diplom pe tema dat de cadrul didactic ndrumtor

3. COMPETENTE SPECIFICE (din spectrul de competente al programului de studii)

h. capacitatea de a elabora o lucrare tiinific personal pe o tem dat

i. culegerea, analiza si interpretarea de date si informaii din punct de vedere cantitativ si calitativ, din diverse surse alternative, respectiv din contexte profesionale reale si din literatura din domeniu;

j. capacitatea de a transpune in practica cunotinele dobndite;

k. capacitatea de a soluiona probleme specifice domeniului temei date;

l. aplicarea conceptelor, teoriilor si metodelor de investigare fundamentale din domeniul temei date;

m. capacitate de sintetizare si interpretare a unui set de informaii din domeniul temei date, de rezolvare a unor probleme de baza si de evaluare a concluziilor posibile;

n. analiza independenta a unor probleme si capacitatea de a comunica si demonstra soluiile alese;

4. CONTINUTUL TEMATIC

EtapeConinutulNr. ore

Etapa 1Descrierea tehnologiei adoptate i a instalaiei corespunztoare temei sau a problematicii generale a temei abordate20

Etapa 2Prezentarea considerentelor tehnice care stau la baza dimensionrii de principiu a obiectivului tehnic studiat20

Etapa 3Dimensionare tehnologic / calcule inginereti37

Etapa 4Elemente de calcul tehnico-economic sau ecologic (dac este cazul)20

Etapa 5Concluzii, propuneri i interpretri2

Etapa 6Redactarea proiectului10

Etapa 7Corectura lucrrii2

Etapa 8Realizarea materialelor grafice pentru prezentarea n faa conductorului tiinific1

Total112

5. EVALUAREA

a) Activitile evaluate si ponderea fiecreia (conform Regulamentului studiilor de masterat):

10 puncte - Modul de lucru individual i ritmicitatea, evaluate n urma discuiilor cu cadrul didactic ndrumtor

40 puncte - Realizarea documentelor cerute (calitatea acestora)

20 puncte - Modul de redactare i susinere a lucrrii

30 puncte - Rspunsurile la ntrebrile cadrului didactic ndrumtor

d) Cerinele minimale pentru promovare

obinerea a cel puin 50 de puncte;

e) Calculul notei finale

prin mprirea punctajului final la 10 i rotunjirea acestuia

6. REPERE METODOLOGICE (modul de prezentare, materiale, etc.

Studiul pentru elaborarea proiectului de diplom 2 se realizeaz de ctre student 8 ore/ sptmn sub ndrumarea cadrului didactic ndrumtor, n cadrul laboratorului indicat de acesta, dar i prin studiu individual. Studenii au acces la Internet pentru consultarea notelor de curs ale titularilor de discipline, precum i pentru documentare din baze de date naionale i internaionale. Studenii pot efectua studiul n cadrul laboratoarelor UPB sau la universiti sau institute de cercetare din ar sau strintate pe baza protocoalelor UPB.7. BIBLIOGRAFIA

3. Bibliografia minimal indicat de cadrul didactic ndrumtor

4. Bibliografia cercetat de student

DIRECTOR DE DEPARTAMENT

TITULAR DE DISCIPLINA

Cadru didactic ndrumtor al proiectului de diplomPagina 1 din 10