portofoliu cadre didactice 2013

3

Click here to load reader

Upload: ionela-boroeanu

Post on 08-Aug-2015

155 views

Category:

Documents


4 download

TRANSCRIPT

Page 1: Portofoliu Cadre Didactice 2013

Portofoliu cadre didactice

1. CV european2. Planificări pe anul scolar in curs (anuale, semestriale, pe unităţi de învăţare)3. Programe şcolare actuale4. Programe pentru cursurile opţionale sustinute si copie dupa fisa de avizare a acestuia.5. Proiecte de lecţie – modele pe clase şi pe tipuri de lecţii6. Fişe de lucru (anterioare si cele folosite in anul scolar in curs)7. Modele de teste de evaluare (cu descriptori + subiecte propuse la simulări, olimpiade, etc)8. Teste de autoevaluare utilizate in diverse circumstante9. Orarul personal10. Catalogul personal11. Situaţie statistică cu mediile semestriale (se vor specifica şi elevii corigenţi şi cu situaţia neîncheiată împreună cu explicaţia) pe obiecte şi pe clase. 12. Analiza testelor iniţiale, o medie/clasă a acestora, precum şi o analiză a eventualelor discrepanţe apărute între media notelor din oral şi nota obţinută la examenele nationale (acolo unde este cazul)13. Rapoartele personale predate responsabilului de comisie metodica de-a lungul timpului (minimum 3 ani)14. Autoevaluare (fişă SWOT – puncte tari, puncte slabe, oportunităţi, ameninţări)15. Manuale folosite, materiale auxiliare16. Material didactic utilizat la clasa17. Rezultate la concursuri, olimpiade, examene (nume, clasa, premiu, nota, copie dupa diploma elevului sau dupa diploma coordonatorului, etc.)18. Publicaţii (cărţi, reviste, articole), în calitate de autor, co-autor, coordonator, coordonator al publicaţiilor elevilor; lista cu publicatii si copii dupa coperta19. Fişe de interasistenţă din semestrul I (minimum 2 in cazul in care cadrul didactic nu este responsabil de catedra, minimum 1/membru al comisiei metodice in cazul responsabililor) – completate in format electronic, sau copii scanate dupa fisele letrice20. Dovezi ale formării continue (lista cu denumirea cursului urmat, numărul de ore, numărul de credite, perioada, cu condiţia să existe copii după adeverinţe la mapa de formare continuă a responsabilului pe şcoală) – in dosarul in format electronic trebuie sa existe copii scanate ale tuturor documentelor mentionate21. Dovezi ale activităţii metodice (cercuri, comisie, supraveghere, corectare, etc.)22. Dovezi ale activităţii extracurriculare23. Documente suplimentare (alte documente şi activităţi relevante pentru activitatea fiecărui cadru didactic)

Page 2: Portofoliu Cadre Didactice 2013

In cazul in care cadrul didactic este responsabil de comisie metodica va avea in portofoliu si urmatoarele documente

I. Rapoartele comisiilor metodice predate conducerii (minimum 3 ani)II. Planurile operationale si planurile manageriale ale comisiilor

III. Componenta comisiei si responsabilitatile membrilorIV. alte documente relevante: statistici, planuri actionale, sedinte de cerc

pedagogic, etc – acestea se vor organiza dupa regulile fiecarei comisii metodice

Termen de predare a dosarelor: 31 ianuarie 2013

Documentele se vor prezenta pe suport electronic. In cazul unora dintre acestea, precum catalogul personal, se accepta si formatul letric. Va rugam sa tineti cont de faptul ca aceste cataloage personale vor ramine la dispozitia CEAC-ului pina la incheierea evaluarii dosarelor.

Dosarul va fi prezentat împreună cu raportul de autoevaluare din anul scolar anterior si cel corespunzator semestrului I.

Acest raport va respecta principalele puncte aflate in portofoliul personal dar şi cerinţele fişei de evaluare de la nivelul unităţii. De asemenea, precizăm că este indicat ca raportul să fie punctual, obiectiv şi de dimensiuni relativ reduse.

C.E.A.C.