pamantul esti tu!

of 8 /8
Pamantul esti TU! Pamantul esti TU! Intr-adevar Pamantul este fiecare Intr-adevar Pamantul este fiecare din noi, facem parte din tot unitar din noi, facem parte din tot unitar care, ca rezultat al actiunilor care, ca rezultat al actiunilor noastre, poate cunoaste o miscare noastre, poate cunoaste o miscare pozitiva sau una negativa. pozitiva sau una negativa. In momentul cand ajungem sa ne In momentul cand ajungem sa ne cladim drumul in viata nu trebuie sa cladim drumul in viata nu trebuie sa uitam faptul ca acel ceva(Pamantul) uitam faptul ca acel ceva(Pamantul) ne ofera conditiile necesare si ne ofera conditiile necesare si habitatul necesar supravieturii habitatul necesar supravieturii noastre. Sta in firea naturii umane noastre. Sta in firea naturii umane sa doreasca din ce in ce mai mult, sa doreasca din ce in ce mai mult, unele decizii riscand sa conduca la unele decizii riscand sa conduca la vatamarea mediului inconjurator. vatamarea mediului inconjurator. Oamenii isi doresc un confort maxim, Oamenii isi doresc un confort maxim, intr-un mediu in care sa nu duca intr-un mediu in care sa nu duca lipsa de nimic:caldura, aprovionare lipsa de nimic:caldura, aprovionare la discretie, petrecere in locuri la discretie, petrecere in locuri luxos amenajate etc. Se pare ca a luxos amenajate etc. Se pare ca a venit timpul,in aceasta era a venit timpul,in aceasta era a tehnologiei, ca unii din noi sa mai tehnologiei, ca unii din noi sa mai renunte la aceste beneficii si sa se renunte la aceste beneficii si sa se preocupe de bunastarea mediului. preocupe de bunastarea mediului.

Author: guest7070b0

Post on 30-Jul-2015

346 views

Category:

Entertainment & Humor


1 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

1. Pamantul esti TU!

 • Intr-adevar Pamantul este fiecare din noi, facem parte din tot unitar care, ca rezultat al actiunilor noastre, poate cunoaste o miscare pozitiva sau una negativa.
 • In momentul cand ajungem sa ne cladim drumul in viata nu trebuie sa uitam faptul ca acel ceva(Pamantul) ne ofera conditiile necesare si habitatul necesar supravieturii noastre. Sta in fireanaturii umane sa doreasca din ce in ce mai mult, unele decizii riscand sa conduca la vatamarea mediului inconjurator.
 • Oamenii isi doresc un confort maxim, intr-un mediu in care sa nu duca lipsa de nimic:caldura, aprovionare la discretie, petrecere in locuri luxos amenajate etc. Se pare ca a venit timpul,in aceasta era a tehnologiei, ca unii din noi sa mai renunte la aceste beneficii si sa se preocupe de bunastarea mediului.

2.

 • Trebuie sa fim duri ca sa trezim lumea la realitate; vedem in mass-media ca se vorbeste destul de des despre diferite probleme ale mediului, dar nu sunt formulate adecvat si cititorii astfel mai departe. In ziua de astazi dupa cum observam incredibilul, senzationalul prind la public dar si acele stiri care stiu ca ii afecteaza direct, si aceasta ii pune pe ganduri.
 • In ultimultimp am urmarit diferite statistici ale tarilor cu cele mai multe emisii de CO2 si m-am gandit la faptul ca un rol important il are seful statului, si implicit parlamentul, care pot trage niste sfori privind aceste emisii si redirectionandu-si atentia spre utilizarea energiilor regenerabile si aici pot fi luate ca exemplu numeroase tari precum Spania, SUA Danemarca, Franta.
 • Un demers ce mi-a capturat iarasi atentia este initiativa de a construi cabane sau mici pensiuni in mijlocul naturii(ecolodge) pentru ca turistii sa poate trai si experimenta tot felul de atractii in spirit eco.

4.

 • Chiar si in Romania se desfasoara proiectul Casa Verde destinat nu numai unitatilor administrativ-teritoriale in cadrul carora se incearca inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire cu sisteme ecologice, care utilizeaza energiealternativa( solara, eoliana, fotovoltaica etc) dar si caselor construite pe acest sistem

5.

 • Daca e sa aprofundam problema incalzirii globale am gasi numerosi factori ce-si pun amprenta asupra modificarilor climaterice: poate suna un pic neobisnuit, dar fiecare problema de mediu este intensificata de cresterea populatiei la nivel mondial, precum si prin cresterea consumului de catre cei mai instariti(si implicit a materialelor daunatoare mediului: plastic, carton sau alte metale grele)si disperarea ce intervine printre cei saraci.
 • Problema cresterii temperaturii este o temere la nivel mondial, determinand in primul rand cresterea nivelului marilor si oceanelor riscand inundarea zonelor de coasta precum: New York, Iordania, Olanda,Marea Britanie,Venetia, zona Chinei dar si topirea ghetarilor de exemplu dinBolivia, Alpi(ce pot duce si la distrugerea anumitor asezari) si a calotei glaciare de la Polul Nord si Sud, Islanda(ce va influenta in rau activitatea vulcanilor).
 • Defrisarile pe care le producem din inconstienta si iresponsabilitate fara a ne da seama de urmari, fiind condusi doar de setea de a ne satisface propriile nevoi si fara a da inapoi naturii ceea ce ne ofera, conduc astfel la un rezultat negativ prin cresterea cantitatii de CO2 in atmosfera, rezultata si din transportul maritim la nivel mondial, responsabil de 3-5% din procentul anual de emisii.
 • Observam totodata cresterea gradului de urbanizare a zonelor lumii, unele ajungand la un procentaj foarte mare(Kuwait, Belgia, Djibouti), altele ramanand in continuare predominant cu specific rural(Liechtenstein, Cambodgia, Papua Noua Guinee).

7.

 • Ca miscari concrete as putea sa spun ca si scoala la care invat a participat la cateva actiuni pro-mediu, iar clasa din care fac parte am infaptuit un club Eco-clubul Speranta in care am incercat sa-i atragem si pe elevii de gimnaziu impreuna cu care am plantat copaci si flori in curtea scolii, am dat exemplu prin strangerea gunoaielor din curte si amplasarea lor in pubele speciale. Doamna Diriginta a facut tot posibilul sa aduca aceste pubele tocmai din Germania intrucat acum 3 ani nu era activa problema separarii deseurilor si nu erau de gasit. Poza este din sala de curs unde au pictat cateva colege pentru a ilustra rolul nostru.

8.

 • Reflectand asupra acestor schimbari, nu putem fi chiar atat de egoisti incat sa trecem peste ele cu gandul ca nu ne-ar mai afecta..nu mai avem mult de trait, dar trebuie sa ne gandim la generatiile viitoare si viitoare intrucat noi suntem niste simpli participanti, trecatori pe acest Pamant, si asa cum noi am trait intr-un mediu primitor si ele(generatiile) au dreptul la aceasta sansa si nu trebuie sa le privam de aceasta.
 • Asa ca daca fiecare fiinta umana o sa participe in felul ei la aceasta combatere nu se poate spune ca atmosfera ar reveni la normal, dar ar mai ameliora amenintarile si dezlantuirile naturii. Se pare ca Pamantul a ajuns la o anumita saturatie si incepe sa dea semnale pe care trebuie sa le luam in seama si sa incercam sa le gasim solutii.
 • Peace!