oa newsletter ianuarie 2011

10
NEWSLETTER Ianuarie 2011 OanaAntonescu Europarlamentar Oana Antonescu a moderat la Bruxelles o dezbatere despre maladia Alzheimer

Upload: oana-antonescu

Post on 23-Mar-2016

218 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

Newsletter-ul europarlamentarului Oana Antonescu - ianuarie 2011

TRANSCRIPT

Page 1: OA newsletter ianuarie 2011

NEWSLETTER

Ianuarie 2011

OanaAntonescu Europarlamentar

Oana Antonescu

a moderat la Bruxelles

o dezbatere despre

maladia Alzheimer

Page 2: OA newsletter ianuarie 2011

“Aceste discutii sunt esentiale pentru a continua eforturile facute in ultima perioada la nivel european pentru combaterea maladiei Alzheimer. Obiectivele centrale sunt diagnosticarea timpurie si interventia in fazele incipiente ale bolii, acestea reprezentand, in opinia mea, cheia catre progresul in lupta impotriva acestei maladii.“

Oana Antonescu

In luna ianuarie, europarlamentarul Oana Antonescu a moderat la Bruxelles o dezbatere despre maladia Alzheimer in cadrul careia a subliniat ca, doar printr-un efort coordonat si printr-un dialog continuu, statele membre ale Uniunii Europene vor ajunge sa combata eficient aceasta boala la nivel comunitar. Prin aceasta dezbatere, participantii au incercat sa identifice modalitatile moderne de a actiona in cazul bolii Alzheimer, precum si impactul economic si social asupra celor care traiesc cu aceasta maladie. Dupa prezentarile lui Nenad Bogdanovic (Pfizer) si Annette Dumas (Alzheimer Europe), a urmat

dezbaterea moderată de Oana Antonescu. Eurodeputata a subliniat ca astfel de intalniri au rolul de a aduce la aceeasi masa toti factorii interesati de gasirea unor solutii privind maladia Alzheimer la nivel european.

DEZBATERE

Oana Antonescu a co-prezidat dezbaterea

“Informare Stiintifica si Medicala despre Boala

Alzheimer”

Page 3: OA newsletter ianuarie 2011

RAPORT

Oana Antonescu, raportor din umbra al PPE

pe dosarul Alzheimer

„Adoptarea raportului este un pas important in directia luptei impotriva acestei boli in Uniunea Europeana si un pas esential pentru introducerea unui nou mod de colaborare

intre statele membre, prin

care sa se ia masuri

coordonate pentru

combaterea unor probleme care afecteaza intreaga

Europa. Raportul sprijina solidaritatea intre state si

schimbul de bune practici, pentru a se evita eforturile in

paralel si risipa de resurse“

OOaannaa AAnnttoonneessccuu

Oana Antonescu a fost raportor din umbra din partea grupului Partidului Popular European (PPE) pe dosarul referitor la o initiativa europeana privind boala Alzheimer, dezbatut in luna ianuarie in Parlamentul European. Aceasta considera ca adoptarea raportului Alzheimer reprezinta unul din cei mai importanti pasi pe care UE ii face pentru combaterea si prevenirea acestei maladii la nivel comunitar. Europarlamentarii din toate grupurile politice au oferit un vot covarsitor pentru adoptarea raportului Alzheimer. Oana Antonescu a declarat ca decizia luata in 19 ianuarie 2011 la Strasbourg reprezinta un semnal de unitate europeana in fata combaterii acestei maladii. Eurodeputata a subliniat ca acest vot arata ingrijorarea forului european fata de gravitatea fenomenului la nivel european, in contextul in care numarul persoanelor care sufera de dementa se ridica la 9.9 milioane, iar bolnavii de Alzheimer reprezinta cea mai mare parte din acestia.

Page 4: OA newsletter ianuarie 2011

STRASBOURG

Agricultura, sector strategic in

contextul securitatii alimentare

“Cresterea preturilor la alimente a afectat cel mai mult categoriile cele mai vulnerabile de populatie“

Oana Antonescu a votat in favoarea raportului referitor la recunoasterea agriculturii ca sector strategic in contextul securitatii alimentare, motivand ca acest raport incurajeaza aprovizionarea consumatorilor cu alimente sanatoase si de buna calitate, la preturi rezonabile si mentinerea veniturilor agricole, acestea reprezentand doua dintre obiectivele-cheie ale Uniunii Europene. “Recenta volatilitate a preturilor alimentelor si ale produselor alimentare de baza a generat ingrijorari serioase cu privire la functionarea lantului de aprovizionare cu alimente la nivel european si mondial. Cresterea preturilor la alimente a afectat cel mai mult categoriile cele mai vulnerabile de populatie. Acest raport incurajeaza aprovizionarea consumatorilor cu alimente sanatoase si de buna calitate, la preturi rezonabile si mentinerea veniturilor agricole, acestea reprezentand doua dintre obiectivele-cheie ale Uniunii Europene. Am votat in favoarea acestui raport. Devenind mai competitiva, Europa poate contribui la securitatea alimentara globala”.

Page 5: OA newsletter ianuarie 2011

DEZBATERE

Situatia crestinilor

in contextul libertatii religioase

„Terorismul nu are religie si, tocmai de aceea, orice tip de gandire fundamentalista trebuie lasata la poarta moscheilor, bisericilor si sinagogilor. Religiile lumii nu promoveaza atacurile murdare, iar oamenii care se dedau unor astfel de atacuri nu ar trebui sa creada despre sine ca lupta pentru ceva. Din contra, in opinia mea ei lupta impotriva moralei, impotriva semenilor, impotriva umanitatii insasi”.

Oana Antonescu

In conditiile atentatului sinucigas avut loc in noaptea anului nou impotriva unei comunitati crestine din Alexandria, Egipt, Oana Antonescu a luat cuvantul la Strasbourg pentru a sublinia ca libertatea religioasa este un drept fundamental, respectat si promovat la nivelul Uniunii Europene. Eurodeputata si-a exprimat, astfel, solidaritatea cu victimele inocente ale atentatului cu bomba de la biserica crestina din Alexandria si a subliniat ca gestul criminal al teroristilor apartine unor iresponsabili, neavand nicio legatura cu vreo religie sau cu vreun principiu moral. In opinia acesteia, terorismul se straduieste sa produca zgomot si conflicte prin atacuri prin care incearca sa se legitimeze, apeland la un substrat religios. „A lega terorismul de o anumita religie ar insemna, insa, a legitima actiunile criminale precum cele din Alexandria”, a subliniat eurodeputata in plenul PE.

Page 6: OA newsletter ianuarie 2011

STRASBOURG

Raportul privind politica in

domeniul concurentei

„Politica in domeniul

concurentei are ca obiectiv crearea unei

concurente reale pe piata comuna,

prin masuri referitoare la

structurile pietei si la

comportamentul actorilor acesteia”

OMANIEI Elena Oana Antonescu (PPE) a votat in favoarea raportului privind politica in domeniul concurentei, motivand ca politica in domeniul concurentei este un instrument esential care ii permite Uniunii Europene sa aiba o piata interna dinamica, eficienta si inovatoare, sa fie competitiva la nivel mondial si, de asemenea, sa depaseasca criza financiara.

“Libera concurenta favorizeaza inovatia, reduce costurile de productie, creste eficienta economica si, in consecinta, ridica nivelul de competitivitate al economiei europene, a subliniat Oana Antonescu. Raportul acopera atat politicile antitrust, cat si politicile de control al ajutorului de stat. De asemenea, include norme si proceduri de combatere a comportamentului anticoncurential al societatilor comerciale si de impiedicare a acordarii de catre guverne a ajutoarelor de stat care distorsioneaza concurenta pe piata interna.

Page 7: OA newsletter ianuarie 2011

HOMEOPATIE

Oana Antonescu sustine produsele

medicinale pe baza de plante

„Acesta este unul din pericolele stadiului in care suntem acum; oamenii vor continua sa foloseasca aceste produse si, probabil se vor orienta catre piata neagra, catre site-uri obscure pe Internet” Oana Antonescu

Oana Antonescu a sustinut, in cadrul unui reportaj realizat la Bruxelles de catre TVR, ca produsele pe baza de plante medicinale trebuie sa ramana, si de acum inainte, disponibile pe piata europeana. Eurodeputata a co-prezidat intalnirile grupului de interes din cadrul Parlamentului European pe medicina complementara si alternativa (MCA) si, din aceasta pozitie, a subliniat ca romanii sunt adeptii tratamentelor medicale naturiste si ca Uniunea Europeana trebuie sa sprijine in continuare comercializarea acestor produse.

„Exista o cerere tot mai mare pentru aceste produse, oamenii se intorc catre produsele traditionale tot mai mult, medicina segmentului acesta homeopat capata o pondere foarte importanta, romanii sunt fani ai produselor naturiste si noi nu putem lipsa populatia de accesul la aceste produse numai pentru ca reglementarea la nivel European este incompleta”, a subliniat Oana Antonescu, care a adaugat ca, la nivelul grupului MCA, se va lupta pentru ca actualele prevederi sa fie corectate si completate, in beneficiul consumatorilor.

Page 8: OA newsletter ianuarie 2011

Mass media

Oana Antonescu in presa nationala,

locala si online

Page 9: OA newsletter ianuarie 2011

Mass media

Oana Antonescu in presa nationala,

locala si online

Page 10: OA newsletter ianuarie 2011

CONTACT

Bruxelles: Parlement Européen Bât. Altiero Spinelli 10E153 60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60 B-1047 Tel. : +32 (0)2 28 45107 Fax : +32 (0)2 28 49107 Strasbourg: Parlement Européen Bât. Louise Weiss T08032 1, Avenue du Président Robert Schuman CS 91024 F-67070 Tel. : +33 (0)3 88 1 75107 Fax : +33 (0)3 88 1 79107

www.oanaantonescu.ro