aiesec bucharest newsletter ianuarie 2012

12
Big Hairy Audacious Goals newsleer AIESEC Bucuresti| Ianuarie 2012 Scrisori de la cititori Interviu alumnus Vice Presedinte Relatii Externe Interviu cu un membru AIESEC Stepping Stones Local Commitee Conference International internship Intern AIESEC Bucuresti 2 3 4 5 6 7 8 9 1 Editorial

Upload: aiesec-bucharest

Post on 26-Mar-2016

236 views

Category:

Documents


2 download

DESCRIPTION

AIESEC Bucharest Newsletter Ianuarie 2012

TRANSCRIPT

Page 1: AIESEC Bucharest Newsletter Ianuarie 2012

Big Hairy Audacious Goals

newsletter AIESEC Bucuresti| Ianuarie 2012

Scrisori de la cititori

Interviualumnus

Vice PresedinteRelatiiExterne

Interviucu unmembruAIESEC

Stepping Stones

Local Commitee Conference

Internationalinternship

InternAIESECBucuresti

2 3 4 5

6 7 8 9

1Editorial

Page 2: AIESEC Bucharest Newsletter Ianuarie 2012

Vorbesc cu mine. E unul dintre acele momente de sincer-itate cand imi marturisesc toate secretele, cand sunt fata in fata cu cealalt EU, cu mintea golita si sufletul deschis, gata sa inlatur orice ma poate influenta. Intotdeauna ajung la aceeasi concluzie sau... dorinta.E ceva ce-mi doresc mie, dar si fiecaruia dintre noi: tie, iubi-tului, mamei, surorii si fratelui. E o compilatie, un puzzle al dorintelor, mantra, combinatia stimulilor care ma fac sa ma trezesc de dimineata.

Iti doresc libertate. De alegere. De a trai asa cum vrei, de a te exprima asa cum simti; libertatea de a fi independent, de a-ti alege drumul si de a merge mai departe.

Iti doresc maturitate si curaj. Ambitie pentru a incepe si energie pentru a persevera pana vei obtine ceea ce-ti doresti. Forta sa depasesti obstacolele, intelepciune sa iei decizii si sa invingi.

Iti doresc noroc. Si ma refer la acel noroc pe care ti-l faci singur, nu succese imediate pe care le poti primi fara efort, fara sa ai rabdare. Apreciere si recunoastere dupa ce muncesti mult timp, entuziasm pentru a-ti gasi adevaratul talent si pentru a incerca lucruri noi.

Iti doresc iubire. Pentru viata, pentru ceea ce esti si vei deveni. Pen-tru aceasta lume! Iubeste si fii iubit!

Iti doresc sinceritate. Fii sincer si fa ceea ce-ti place, nu ceea ce altii pretind ca ar trebui sa faci!

Si continuitate de a ramane fidel propriilor principii in pofida greu-tatilor! Perseverenta de a fi puternic! Incredere. Valoare. Aici si Acum.

Corina Cosmescu

E D I T O R I A L

Despre dorintele mari

1 | newsletter AIESEC Bucuresti | ianuarie 2012

ConcursCare e cea mai indrazneata dorinta a ta si cum iti propui sa o implinesti? Scrie-ti povestea in cateva randuri si trimite-o la adresa [email protected]! Noi te rasplatim cu invitatii la Trainee Beer (locul in care te vei intalni cu prietenii nostri in-ternationali din Columbia, Egypt, China, Egipt, Indonezia, Maroc si Cehia). Mult succes!

Page 3: AIESEC Bucharest Newsletter Ianuarie 2012

Esenta reprezinta ce am fost la inceput, progresul - ceea ce sunt astazi. Esenta este sursa ideilor mele, progresul punerea lor in practica. [...] Eu simt ca pentru a fi fericita trebuie sa fiu implinita pe toate planurile: men-tal, fizic, spiritual, financiar si relational, iar pentru a atinge o treapta cat mai inalta a acestora trebuie sa invat toata viata, trebuie sa ma dezvolt si sa evoluez continuu. Pentru mine a evolua insemana a invata din greseli si a capata experienta. Madalina Cristina Nidelea

Esenta este totalitatea celor mai profunde si stabile insusiri. Esenta este ceea ce face ca un obiect sa fie ceea ce este. Progresul nu inseamna ame-liorarea a ceea ce a fost, ci mersul inainte către ceea ce va fi.Dumitru Belegurschi

Esenta si Progres

S c r i s o r i d e l a c i t i t o r i

2 | newsletter AIESEC Bucuresti | ianuarie 2012

Castigatorii concursului Esenta si Progres de luna trecuta au fost invitati la Trainee Beer unde ne-am intalnit si cu prietenii nostri internationali din Cehia si Columbia. Iata ce ne-au scris cei doi cititori:

Page 4: AIESEC Bucharest Newsletter Ianuarie 2012

C r i s t i a n U s t i n e s c u

Cristian Ustinescu a intrat in AIESEC in 1998 si inca mai considera aceasta alegere ca fiind una dintre cele mai potrivite. In acea vreme AIESEC era una dintre foarte putinele opor-tunitati prin care puteai sa faci ceva intere-sant si folositor.

In ciuda tuturor remarcilor sarcastice venite din partea parintilor sau prietenilor care nu intelegeau de ce trebuia sa isi petreaca atat de muilt timp facand munca volontara, el si-a continuat drumul si acum inca mai con-sidera ca acest lucru a avut un impact foarte mare in viata sa. Modele sale erau batranii AIESECului, membrii care au reusit sa con-tribuie in dezvoltarea organizatiei si sa isi dovedeasca abilitatile de lideri.

Sfatul pe care il ofera astazi tinerilor este sa isi aduca aminte mereu de vre-murile si experientele frumoase pen-tru ca aceste lucruri ii vor ajuta sa-si cladeasca viitorul. De aceea spune: Ma bucur ca sunt parte din AIESEC, este frumos sentimentul de a fi parte a unei povesti de success pe care voi o con-tinuati. Acum Cristian are o familie iubi-toare si o slujba minunata, lucreaza in-tr-o companie Romano-Britanica parte a grupului DTZ listata la London Stock Exchange. De aceea considera ca atat familia, cat si munca ii ofera perspec-tive interesante de a evolua.

Cristina Breazu

alumnus

Amintiti-va de momentele frumoase!

3 | newsletter AIESEC Bucuresti | ianuarie 2012

Page 5: AIESEC Bucharest Newsletter Ianuarie 2012

Candva un plan de rezerva, AIESEC Bucuresti a devenit o oportunitate pe termen lung pen-tru actualul Vice-Presedinte de Relatii Externe, Alina Ilie. Povestea ei a inceput in toamna anului 2010, cand in goana ei dupa internationalism s-a alaturat echipei in calitate de membru al ar-iei de Schimburi Internationale. La scurt timp, Alina a ales sa petreaca inca un an in AIESEC Bucuresti, in calitate de Vice-Presedinte, in det-rimentul unei posibile experiente Erasmus.

Fiecare activitate a ajutat-o sa devina mult mai increzatoare, flexibila, optimista si mai deschisa catre nou. Alina a ales sa explice motivatia, en-tuziasmul si responsabilitatea cu care se ocupa de fiecare sarcina din AIESEC folosind cuvintele lui Benjamin Franklin: Daca nu vrei sa fii dat ui-tarii dupa ce ai murit, fie scrie lucruri care mer-ita sa fie citite, fie fa lucruri care merita sa fie scrise.

Alina lucreaza zi de zi spre a-si atinge obiectivul, fapt care o face fericita deoarece lucrez cu pasiune si am performante, primesc apreciere pentru ceea ce sunt si ceea ce fac, imi aduc contributia in mediul inconjurator si sunt implinita personal.

Veronica Panita

A l i n a I l i e Vice-Presedinte al Relatiilor Externe

O rasturnare de situatie favorabila

4 |newsletter AIESEC Bucuresti | ianuarie 2012

Page 6: AIESEC Bucharest Newsletter Ianuarie 2012

Mihai si-a inceput activitatea de membru AIESEC fa-cand parte din echipa de vanzari pentru sectorul non-corporate. Dorindu-si o dezvoltare complexa in aceast domeniu, el a candidat ulterior pentru pozitia de Team Leader. Experienta si rezultatele avute l-au facut sa se indrepte spre vanzarile consultative pentru toata gama de produse AIESEC.

In ceea ce priveste modul in care organizatia iti deschide noi orizonturi, Mihai a povestit despre cum a descoperit ceea ce isi doreste sa faca in viata: In AIESEC am reali-zat ca pot imbina faptul ca voi deveni inginer software cu atractia mea pentru vanzari. Participam la AIESEC University, unde il aveam ca speaker pe alumnul Val-entin Haicu. M-am regasit perfect in povestea acestuia. I-am cerut sfatul si am realizat ca vreau sa fac vanzari in IT.

Auzeam povesti despre cum AIESEC te poate ajuta sa-ti gasesti drumul in viata, dar eram foarte sceptic. Astazi pot spune ca fac parte dintre aceia carora AIESEC le-a influentat viata in bine. In legatura cu unul din visele sale, Mihai isi dor-este sa interactioneze cu cel putin 50% din culturile lumii. Dezvoltandu-se intr-un context multicultural isi va putea modela comportamentul si mentalitatea pentru a aduce ulterior o schimbare pozitiva in Romania.

Alexandra Hristea

M i h a i J e l e a interviu cu un membru

noi orizonturi deschise de AIESEC

5| newsletter AIESEC Bucuresti | ianuarie 2012

Page 7: AIESEC Bucharest Newsletter Ianuarie 2012

Stepping Stones va incepe pe 20 februarie, adresandu-se copiilor cu varste cuprinse intre 12-15 ani din 8 scoli bu-curestene. Proiectul va imbunatati imaginatia, creativitatea si munca in echipa prin intermediul trainingurilor pe care 8 tineri internationali le vor sustine in limba engleza.

Elevilor le este oferita o educatie non-formala intr-un context multicultural cu traineri din Brazilia, Japonia, China, Egipt, Kazakhstan si Indonezia. Prin intermediul cursurilor de limba engleza, copiii isi vor dezvolta atat capacitatile de analiza si decizie personala, cat si abilitatile de time-management si public-speaking.

Cei ce doresc sa participe se pot inscrie pe www.aiesecbucharest.ro, termenul limita fiind 13 februarie 2012.

Alexandra Hristea

S t e p p i n g S t o n e s

6 culturi si 8 traineri internationali un singur proiect!

6 | newsletter AIESEC Bucuresti | ianuarie 2012

Page 8: AIESEC Bucharest Newsletter Ianuarie 2012

Fiecare echipa are nevoie de un leader, insa nu orice leader, ci unul responsabil si implicat in organizatie. LCC, care a avut loc incepand cu 15 decembrie la Campu-lung Muscel, a constat in 3 zile de alegeri, in care membrii AIESEC si-au anuntat si sustinut candidaturile. A fost un pas urias in experienta lor din cadrul organizatiei deoarece totul s-a incheiat cu alegerea noilor leaderi:

Local Committe President: Alexandra BucataruVice President Alumni Development: Denisa GhitaVice President Corporate Product Development: Madalina HuzumVice President Finance: Theo AsieiVice President International Internships: Adrian RusnacVice President Social Development: Simona Meitoiu

Alexandra Bucataru, noul presedinte al Local Committee, a marturisit: LCC 2011 fost un vartej de sentimente. A fost inceputul unei provocari de 12 luni.

Rezultatele unei echipe vor depinde mereu de leaderul ei. Totul se rezuma la devota-ment, pasiune si responsabilitate. LCC 2011 a fost o oportunitate pentru ca membrii sa evolueze nu numai in cadrul organizatiei, ci si in plan personal deoarece au avut ocazia sa performeze si sa-si arate punctele forte.

Alexandra Costrachevici

Local Committee Conference

Alegerea noului bord executiv

7| newsletter AIESEC Bucuresti | ianuarie 2012

Page 9: AIESEC Bucharest Newsletter Ianuarie 2012

O noua viata alaturi de AIESEC Dupa ce a aplicat in primavara anului 2011 pentru progra-mul OutGoing Exchange in cadrul AIESEC Bucuresti, Anca Nimara, studenta a facultatii de Litere, a fost recrutata pentru a pleca in Cehia. In cele 6 saptamani de Internship, a reusit sa viziteze 3 tari: Cehia, Austria si Slovacia.

In tot acest timp a tinut lectii interactive de limba engleza studentilor, lucru ce s-a dovedit a fi util nu numai pentru participanti, dar si pentru ea. Fiind persoane foarte priet-enoase si deschise, tinerii au sustinut dezbateri pe diverse teme sociale, discutand inclusiv despre Romania si dorinta lor de a ne vizita tara.

Experienta AIESEC i-a indeplinit acesteia visul prin acce-sul la un context international. Totodata, a constiuit cadrul propice pentru a lega prietenii pe viata: Doar faptul ca faci parte din AIESEC iti asigura prieteni in toate colturile lumii. Perspectivele ei pentru viitor? Anca isi doreste sa viziteze toata lumea pentru a dobandi noi cunostinte la nivel social si cultural, dar si pentru a se descoperi pe sine.

Alexandra Hristea

A n c a N i m a r a international internship

8 | newsletter AIESEC Bucuresti | ianuarie 2012

Page 10: AIESEC Bucharest Newsletter Ianuarie 2012

“Desi la inceput nu auzisem prea multe despre Romania, m-am intrebat: ,,Cat de rau ar putea fi?” Cand mi s-a oferit sansa de a lucra intr-o companie inter-nationala, una dintre cele mai mari din lume in domeniul jocurilor, am realizat imediat ca este o oferta de nerefuzat. Mai ales pentru un jucator impatimit ca mine.

Iata-ma asadar in Bucuresti, cateva luni mai tarziu, bucurandu-ma de diversi-tate si de mediul intercultural. Imi place foarte mult cum istoria se ciocneste aici cu modernitatea, cum, parcurgand ora-sul, descopar in fiecare zi biserici micute la cate un colt de strada. Cred ca Bucur-estiul este locul in care jungla de beton este luminata de monumente vechi, atat religioase cat si istorice.

Internship-ul la Ubisoft este pana acum o experienta minunata si ma bucur ca AIESEC are parteneri asa demni de incredere. Pe vii-tor as dori sa ma implic si in alte proiecte AIESEC, precum Grow sau Debate your way. Imi place sa vorbesc cu oameni si as vrea sa impartasesc din experienta mea tinerilor de aici.”

Martin Holecek

M a r t i n H o l e c e k intern AIESEC Bucharest

Pana acum internship-ul meu este minunat

9 | newsletter AIESEC Bucuresti | ianuarie 2012

Page 11: AIESEC Bucharest Newsletter Ianuarie 2012

In ultima vreme, auzim tot mai des de BHAG-uri. Auzim acronimul, apoi aflam de la ce anume vine, apoi ne dam seama cum si cand este folosit…iar apoi ne ingrozim, la propriu.

‘’Big Hairy Audacious Goal’’. Trebuie sa recunoastem, are o anume rezo-nanta. O anume cadere, un anume standard necesar si o anume pretentie corespunzatoare. Intr-atat de mult, cred eu, incat poti chiar sa incepi sa fii tot mai deziluzionat si ulterior descurajat de la a folosi sau a lua serios in considerare conceptul si tot ceea ce implica el.

Ca s-o spunem mai simplu, un BHAG este pentru toate celelalte obiective cam ceea ce Oxbridge este pentru toate celelalte universitati britanice.

Asa ca, normal, ai putea tinde sa renunti la el, gandindu-te ca oricum vei suferi o dezamagire sigura. Dar lucrurile nu trebuie sa stea chiar asa, zic eu. BHAG-urile nu au fost create pentru ca noi sa le admiram, sa aspiram la ele, dar nu sa speram vreodata sa le atingem. Un BHAG nu este Justin Timber-lake-ul liceenelor, sau Brad Pitt-ul femeilor. Ba din contra, un BHAG ar trebui sa fie in primul rand accesibil. Ar trebui sa fie expresia celor mai mari ambitii ale tale, dar si cea mai mare motivare in a le atinge. Un BHAG ar trebui sa fii chiar tu, in cea mai buna versiune posibila. Nici mai mult, nici mai putin. Dar totusi, tu.

Asa ca hai sa ne facem rost cu totii de cate un BHAG si hai sa ne bucuram gan-dindu-ne la ele si muncind pentru ele, deasemenea. Iar atunci cand o sa le si atingem, sa ne gandim inca o data la faptul ca n-a fost nici mai mult nici mai putin decat noi insine, at our best.

Delia Radu

Ma numesc Goal. Big Hairy Audacious Goal – a.k.a. BHAG

B . H . A . G

10 | newsletter AIESEC Bucuresti | ianuarie 2012

Page 12: AIESEC Bucharest Newsletter Ianuarie 2012

Va multumim !

© AIESEC Bucuresti

copywriting Corina Cosmescu - [email protected] (coord.)Vera Panita - [email protected] Alexandra Costrachevici - [email protected] Corina Zamfirache - [email protected] Hristea - [email protected] Breazu - [email protected] Radu - [email protected]

design Georgiana Gulimas - [email protected] Costachevici - [email protected] Corbu - [email protected]

ITAnca Mohora - [email protected]