magazinxcl-16-04-2011

8

Upload: george-daniel

Post on 15-Feb-2016

218 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

16-04-2011

TRANSCRIPT

Page 1: MagazinXCL-16-04-2011
Page 2: MagazinXCL-16-04-2011

Reveniri spectaculoase!

Meciul dintre Benfica Lisabona SL si VfB Stuttgart a fost unul nebun de-abinelea. Mijlocul a fost dominat de cei de la Benfica, lucru ce s-a vazut si in raportul de ocazii : 8-6. Benfica s-a bazat pe un 3-5-2, iar VfB pe un 4-5-1. Ambele formatii s-au descurcat perfect! Ion Spahiu, cel mai bun mijlocas al celor de la Benfica, s-a descurcat excelent in acest meci obtinand ratingul 15. La oaspeti in schimb, tot un mijlocas a fost ales "omul meciului", Romeu Castro, cu un rating de 14. Acest meci s-a lasat cu accidentari de ambele parti: Hilario Freire la VfB si Abel Arruda la Benfica. Un meci nebun!

Pana si maestri sunt ingenunchiati!

Chiar si AC MILAN reuseste din cand in cand sa ne mai surprinda negativ. Un egal cu Manchester City, cu un arbitru nepriceput, nu au ajutat deloc AC MILAN. Ratingurile au fost in favoarea celor de la Milan, dar ocaziile pentru cei de la Manchester City. Golurile au fost marcate de Sergio Busquets Borgos(min.8)/Cristian Chivu(min.77). Si aici 2 accidentari: Gheorghe Hagi pentru Manchester City, si Ognjen Koroman pentru AC MILAN. Le uram mult noroc celor 2 echipe!

Page 3: MagazinXCL-16-04-2011

Totul e decis!

In EU League Group A se stiu déjà ocupantele primelor locuri. Se pare ca Manchester United si Aston Villa avanseaza impreuna un UCL. United ramane neinvinsa in aceasta grupa, dup ace in ultimele 3 etape a reusit doua rezultate de egalitate si o victorie la scor, 4-0, cu Fc Baia Mare.Aston Villa isi asigura cu greu promovarea, dupa un egal echitabil contra liderului, si doua victorii la limita, scor 1-0, care totusi aduc fericirea la Aston. Celelalte echipe din aceasta grupa se resemneaza si asteapta sa faca o figura mai buna sezonul viitor, in care, poate va fi randul lor sa castige grupa.

Inca se joaca!

EU League Group B poate adduce o surpriza de proportii in ultima etapa.Desi Fc Inter Sibiu mai poate pierde doar printr-o mare surpriza calificarea, celalalt loc care duce in UCL nu este inca asigurat. Totusi, sibienii au aratat ca nu sunt invincibili asa cum se credea pana acum, West Ham reusind probabil scorul sezonului, marcand in poarta lui Inter 4 goluri, dublu fata de cat incasasera acestia in celelalte 8 meciuri. Astfel, englezii se mentin pe locul 3 cu sanse reale la calificare, mai ales ca in ultima etapa vom avea un meci pe viata sip e moarte intre Inter Sibiu si Feyenoord, ocupantele primelor doua locuri in aceasta grupa.Asteptam cu nerabdare ultima etapa pentru a sti cu exactitate cu ce echipe ne vom intalni sezonul urmator in UCL.

Page 4: MagazinXCL-16-04-2011

Sa fie chiar atat de simplu?

Dupa ce AS Roma a reusit o surpriza foarte mare si a invins cu 2-0 liderul Newcastle United, iar FC Schalke 04, ocupanta locului second a suferit si ea o infrangere la Celtic, romanii se apropie la un singur punct de locul second care i-ar duce in UCL.Pentru Schalke calificarea pare totusi asigurata, tinand cont ca in ultima etapa joaca impotriva echipei Chelsea FC care are un singur punct si un singur gol marcat in 9 etape. Totusi sa fie chiar atat de simplu pentru germane sa obtina calificarea tinand cont de presiunea care apasa asupra lor? Vom vedea dup ace se va disputa si ultima etapa.

Nimic nu mai e imposibil!

Ne demonstreaza Sporting Lisabona care reuseste sa ramana neinvinsa dupa 9 etape, si mai mult, sa obtina calificarea in diviziile superioare. Acestia au reusit si o alta performanta incredibila, au incasat doar 3 goluri in acest sezon.EU League Group D pare sa fie o divizie in care sunt doar doua echipe bune, tinand cont ca Nici Udinese nu a simtit gustul infrangerii pana acum. Italienii, cu 5 victorii si 4 rezultate de egalitate, si-au asigurat si ei locul secund si asteapta sa se dueleze cu granzii din UCL.Celelalte echipe se pare ca nu au facut fata celor doua forte ale acestei divizii, toate avand un golaveraj negative in acest sezon. Poate in sezonul urmator vor reusi mai multe.

Page 5: MagazinXCL-16-04-2011

Grupa de foc!

Manchester United a reusit sa treaca pe primul loc in EU League Group A dupa doua victorii la scor in dubla cu germanii de la Werder Bremen. Nemtii nu au avut nimic de spus in fata colosilor Angliei, care au invins cu 3-0 in deplasare si 4-0 pe Old Trafford. Astfel, calificarea in UCL pare asigurata pentru trupa lui Driver 1977.In aceeasi grupa, fostul lider, Aston Villa, a impartit punctele cu cei de la Brave Hearts. Dupa o victorie la scor de neprezentare, 3-0, chiar pe terenul celor de la Hearts,meci in care elevii lui Pintea nu au avut niciun sut pe spatial portii, a venit surpriza si pe Viila Park, englezii au pierdut cu 1-0, desi au dominat meciul. Ghinionul ii coboara pe cei de la Aston Villa pe locul second, dar inca pastreaza sanse mari la calificare.In cealalta dubla a grupei, Villareal si A.J. Auxerre au reusit doar doua egaluri, 0-0 in Franta si 1-1 in Spania.

Aproape 5 goluri pe meci!

Asta se intampla in EU League Group B, unde se marcheaza pe banda rulanta. Fc Inter Sibiu pare ca si-a asigurat primul loc in grupa dupa ce au obtinut 5 victorii consecutive. In dubla cu Valencia C.F sibienii au invins fara drept de apel cu un scor general de 9-0, 4-0 acasa si 5-0 in deplasare.Acestia dau dovada de o eficienta iesita din comun, din 14 ocazii marcand de 9 ori, in timp ce spaniolii nu si-au creat decat 3 ocazii in aceasta dubla. Fc Inter Sibiu are si un golaveraj necrutator, 21 de goluri marcate si doar 2 primite, si pare ca nimeni nu poate sa ii stea in cale in acest sezon. Poate doar Feyenoord Rotterdam care se mentine in spatele sibienilor dupa ce au obinut 2 victorii la fel de spectaculoase, impotriva Barcelonei. Si West Ham spera la o calificare in UCL dupa cele doua victorii identice, 3-1, impotriva turcilor de la Fenerbahce S.K. . Se pare ca pana la finalul sezonului nimic nu este asigurat in aceasta grupa de EU League.

Page 6: MagazinXCL-16-04-2011

Cine castiga grupa C?

Aceasta pare sa fie intrebarea. Dupa ce Schalke nu incasase niciun gol pana la dubla cu Newcastle United, si parea ca asa o sa ramana dup ace i-a invins pe acestia cu 2-0 in tur chiar pe St James Park. Englezii au venit mult mai motivati in retur si au reusit sa se impuna cu 2-1, desi au fost condusi cu 1-0 pana in minutul 45. Astfel, Schalke 04 cade pe locul al doilea, dar daca revine la forma pe care au avut-o are foarte multe sanse sa isi recapete fotoliul de lider.Doar AS Roma mai poate emite pretentii la calificare, si acestea puteau fi mult mai mari, daca nu reusea doar un egal cu codasa grupei, Chelsea FC. Romanii s-au revansar in retur, cand au invins echipa londoneza cu un neverosimil 4-0.In celalalt duel al grupei, Celtic Glasgow a obtinut 4 puncte din partidele cu Dinamo Kiev, dupa 1-1 acasa si 0-3 in Ucraina.

Sporting sau Udinese?Care dintre aceste doua echipe va termina pe locul 1 la finalul sezonului? Se pare ca niciuna dintre ele nu se lasa mai prejos si in ultimele doua etape au obtinut maxim de puncte.Sporting Lisabona a invins Rubin Kazan cu un 4-0 la general, 3-0 acasa si 1-0 in deplasare, rusii nereusind sa isi creeze nicio ocazie in aceste meciuri. Apararea portughezilor pare de netrecut,acestia incasand doar doua goluri in 6 meciuri.Nici Udinese nu sta mai rau la acest capitol. Italienii au 3 goluri incasate in cele 6 partide disputate pana in acest moment si se afla pe locul 2 la doar doua puncte de liderul Sporting. In schimb, atacul le joaca feste celor de la Udinese. Din 11 ocazii in meciul tur cu PSV, acestia nu au reusit sa marcheze decat de 2 ori. Totusi, punctele sunt importante pentru calificare, iar italienii s-au impus si in retur cu 1-0 si raman in lupta pentru calificare.Leeds United si Ceahlaul s-au inchis foarte bine in cele 2 meciuri disputate, acestea incheindu-se cu scor alb,0-0, sansele romanilor la unul din primele doua locuri diminuandu-se considerabil.

Page 7: MagazinXCL-16-04-2011

Merg spre UCL in sincron

Grupa A si-a cam incheiat socotelile cu acest sezon. Manchester United si Aston Villa au aratat ce inseamna fotbalul britanic. Doar neinfricatii de la Brave Hearts mai emit pretentii doar matematice in lupta pentru locul doi. Numai ca matematica asta cateodata nu mai este atat de utila omului in viata. Ocupantele primelor doua locuri si-au facut treaba cum au stiut mai bine, au invins acolo unde a trebuit, cand a trebuit. In meciurile directe au impartit frateste punctele si acum sunt in fata ultimelor doua etape in care mai au de lucrat doar la rezultatele raportului de schimbari.

Al treilea a castigat deja

Baiatu_87 are oul pe bagheta pus la prajit si se pare ca nu intentioneaza sa il ia de acolo decat atunci cand primeste medalia finalului de sezon. Inter Sibiu este “al treilea” din fabula. Ceilalti doi sunt managerii echipelor Feyenoord si West Ham. In ultima etapa disputata Feyenoord s-a speriat de sansa imensa pe care a avut-o sa incheie socotelile calificarii in meciul direct cu cei de la West Ham. Au pierdut la scor de neprezentare si sunt un pic si la mana liderului deja calificat. Dorinta celor de la Sibiu este cel mai probabil sa castige grupa fara nici o infrangere asa ca tot ce ramane este ca Feyenoord sa nu greseasca in meciurile mai lejere ramase de disputat.

Page 8: MagazinXCL-16-04-2011

Newcastle decide!

Ca si in celelalte grupe ale EU, echipele calificate in UCL s-au cam stabilit. Mai raman de rezolvat ecuatii relative simple. Liderul din grupa C va fi in urmatoarea etapa judecatorul suprem pentru soarta celor de la AS Roma. Italienii nu au alte variante decat victoria pentru a mai putea emite ceva pretentii in ultima etapa. Situatia nu este tocmai fericita pentru ca liderul nu prea stie sa primeasca goluri iar Schalke zburda si ea. Dupa evolutia etapelor 7 si 8 cred ca tot ce spera suporterii Romei este ca Newcastle sa se fi plictisit sa aplice acelasi tratament ca in majoritatea meciurilor… 4-0!

Nimic nu mai poate fi facut!

Grupa D din EU a dat ordin sa se stinga luminile. Sporting Lisabona este prima care a impins problema calificarii spre final in etapa a 7 a cand a retezat din zbor echipa de sub Pietricica. Si a fost un real sprijin pentru cei de la Udinese care s-au chinuit sa scoata un egal. Poate nici nu s-au omorat prea mult cu firea pentru au fost constienti ca meciul din etapa cu numarul 8 era vital in problema calificarii. Udinese a scos in fata cea mai buna teorie de fotbal Italian, a scos un 0-0 cu liderul Sporting si acum ultimele 2 etape se disputa in surdina.