legea 120 din 2014

Upload: marta-borodan

Post on 12-Oct-2015

15 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

LEGE nr. 120 din 18 iulie 2014pentru scutirea de la plat a unor debite ale persoanelor provenite din sistemul de asigurri sociale al agricultorilor ctre bugetul de stat

EMITENT: PARLAMENTUL

PUBLICAT N: MONITORUL OFICIAL nr. 541 din 22 iulie 2014

Parlamentul Romniei adopt prezenta lege.

ART. 1 (1) Debitele pensionarilor provenii din sistemul de asigurri sociale al agricultorilor ctre bugetul de stat, aflate n sarcina acestora la data intrrii n vigoare a prezentei legi, generate de interpretri neunitare ale prevederilor Ordonanei de urgen a Guvernului nr. 67/2003 privind majorarea pensiilor din sistemul public provenite din sistemul de asigurri sociale al agricultorilor, aprobat prin Legea nr. 383/2003, i ale prevederilor Legii nr. 250/2007 pentru modificarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii i alte drepturi de asigurri sociale, se scutesc de la plat.

(2) Contribuia de asigurri de sntate sau, dup caz, impozitul, aferente debitelor scutite la plat conform prevederilor alin. (1), nu se recupereaz.

ART. 2 Prevederile art. 1 se aplic i n cazul debitelor ctre bugetul de stat generate de cauza prevzut la art. 1 alin. (1) i constatate dup intrarea n vigoare a prezentei legi.

ART. 3 Nu fac obiectul scutirii la plat, conform prevederilor prezentei legi, debitele care au drept cauz culpa debitorului, materializat n folosirea de ctre acesta a unor documente neconforme realitii sau n declararea de ctre acesta a unor date nereale care au avut drept urmare stabilirea eronat a pensiei.

ART. 4 n termen de 30 de zile de la intrarea n vigoare a prezentei legi, Ministerul Muncii, Familiei, Proteciei Sociale i Persoanelor Vrstnice va emite norme metodologice de aplicare, care se aprob prin ordin al ministrului.

Aceast lege a fost adoptat de Parlamentul Romniei, cu respectarea prevederilor art. 75 i ale art. 76 alin. (2) din Constituia Romniei, republicat.

PREEDINTELE CAMEREI DEPUTAILOR

VALERIU-TEFAN ZGONEA

PREEDINTELE SENATULUI

CLIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TRICEANU

Bucureti, 18 iulie 2014.

Nr. 120.

------------