informatia lipovei - nr 40 - 7 decembrie 2015

8
Informația Lipovei SERIE NOUĂ Anul 2 | Nr. 40 | 7 decembrie 2015 Ziar realizat cu sprijinul Primăriei Lipova Cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 25 de ani din Lipova se apropie de final. Este vorba despre reabilita- rea a 14 străzi din centrul oraşului, un program finanţat de Ministerul Dezvoltării, pentru care s-au alocat nu mai puţin de 21.400.908 lei. În ciuda unor zvonuri lansate de-a lungul ultimului an şi jumă- tate, că se pierde finanţarea, că nu mai vine constructorul, apoi că pleacă același constructor, iată că, în cele din urmă, proiectul a fost dus la bun sfârșit, iar lucrările sunt foarte aproape de final. Lipova se poate mândri că, din acest an, are 14 străzi moderne, cu rețele de apă, canalizare, trotuare, parcări, asfalt, iar centrul orașului este pavat. Cei care nu au trecut de multă vreme prin Lipova vor avea cu siguranță o mare surpriză atunci când vor vedea ce s-a reali- zat prin acest proiect. „Mai avem foarte puțin de lucrat în cadrul acestui proiect. Practic, a mai rămas doar ultimul strat de asfalt pe strada Vasile Bugariu, pe o porțiune până la intersecția cu Petru Maior și asfal- tarea zonei Aurel Vlaicu, între blo- curi. Eu sper ca vremea să țină cu noi și într-o săptămână să finali- zăm aceste străzi, ultimele din cadrul proiectului finanțat de Ministerul Dezvoltării. În paralel, se lucrează la mici retușuri în centru, unde se fac legături cu celelalte străzi, intrările în curți, ridicarea capacelor de canal și alte astfel de lucrări. Dar, în mare, și în centru, lucrarea este finalizată”, spune primarul Mircea Jichici. De asemenea, în aceste zile se asfaltează strada Petru Maior în zona blocurilor ANL, un alt pro- iect finanțat de Ministerul Dez- vol tării, de data aceasta pe Programul Național de Dez vol- tare Locală. Reabilitarea celor 14 străzi din oraşul Lipova se apropie de final Lucrările în centru sunt finalizate în proporție de peste 90 la sută În zona Aurel Vlaicu urmează turnarea asfaltului La ANL se lucrează la carosabil Strada Petru Maior a fost asfaltată Strada Vasile Bugariu este asfaltată în totalitate

Upload: acropol

Post on 30-Jan-2016

24 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

Ziar de informatie civica al orasului Lipova.

TRANSCRIPT

Page 1: Informatia Lipovei - nr 40 - 7 decembrie 2015

Informația LipoveiSERIE NOUĂ

Anul 2 | Nr. 40 | 7 decembrie 2015

Ziar realizat cu sprijinul Primăriei Lipova

Cel mai mare proiect deinfrastructură din ultimii 25 deani din Lipova se apropie definal. Este vorba despre reabilita-rea a 14 străzi din centruloraşului, un program finanţat deMinisterul Dezvoltării, pentrucare s-au alocat nu mai puţin de21.400.908 lei.

În ciuda unor zvonuri lansatede-a lungul ultimului an şi jumă-tate, că se pierde finanţarea, că numai vine constructorul, apoi căpleacă același constructor, iată că,în cele din urmă, proiectul a fostdus la bun sfârșit, iar lucrărilesunt foarte aproape de final.

Lipova se poate mândri că, dinacest an, are 14 străzi moderne, curețele de apă, canalizare, trotuare,parcări, asfalt, iar centrul orașuluieste pavat. Cei care nu au trecut de

multă vreme prin Lipova vor aveacu siguranță o mare surprizăatunci când vor vedea ce s-a reali-zat prin acest proiect.

„Mai avem foarte puțin delucrat în cadrul acestui proiect.Practic, a mai rămas doar ultimulstrat de asfalt pe strada Vasile

Bugariu, pe o porțiune până laintersecția cu Petru Maior și asfal-tarea zonei Aurel Vlaicu, între blo-curi. Eu sper ca vremea să țină cunoi și într-o săptămână să finali-zăm aceste străzi, ultimele dincadrul proiectului finanțat deMinisterul Dezvoltării. În paralel, selucrează la mici retușuri în centru,unde se fac legături cu celelaltestrăzi, intrările în curți, ridicareacapacelor de canal și alte astfel delucrări. Dar, în mare, și în centru,lucrarea este finalizată”, spuneprimarul Mircea Jichici.

De asemenea, în aceste zile seasfaltează strada Petru Maior înzona blocurilor ANL, un alt pro-iect finanțat de Ministerul Dez -vol tării, de data aceasta peProgramul Național de Dez vol -tare Locală.

Reabilitarea celor 14 străzi din oraşulLipova se apropie de final

Lucrările în centru sunt finalizate în proporție de peste 90 la sută În zona Aurel Vlaicu urmează turnarea asfaltului

La ANL se lucrează la carosabil

Strada Petru Maior a fost asfaltată Strada Vasile Bugariu este asfaltată în totalitate

Page 2: Informatia Lipovei - nr 40 - 7 decembrie 2015

2 7 decembrie 2015 SOCIETATEInformația Lipovei

Ziua națională a României sărbătorităla Liceul „SEVER BOCU”

Vineri, 27 noiembrie a.c., elevii şi cadreledidactice ale Li ceu lui ,,Sever Bocu,, Lipova ausărbătorit 97 de ani de la Marea Unire din 1decembrie 1918.

În cadrul proiectului „Semni fi caţia zilei de1 Decembrie“, coordonat de prof. Roxin AnaMagdalena şi prof. Tusa Corina cu elevii cla-selor a XI-a au avut loc dezbateri şi prezentăriPower Point. Elevii au ţinut să evidenţiezeparticiparea patronului spiritual al liceului lor, Sever Bocu, la Marea Unire de la Alba Iuliadin 1 decembrie 1918 ca membru al delegaţieiLipovei.

Adunarea de la Alba Iulia, din 1 decem-brie 1918, s-a ţinut într-o atmosferă de săr-bătoare. Au participat 1228 de delegate,reprezentând toate cele 130 de cercuri elec-torale din cele 27 de comitate româneşti,apoi episcopii, delegaţii consilierilor, aisocietăţilor culturale româneşti, ai şcolilormedii şi institutelor pedagogice, ai reuniu-nilor de meseriaşi, ai Par tidului Social-Democrat Ro mân, ai organizaţiilor militareşi ai tinerimii universitare. Toate păturilesociale, toate interesele şi toate ramurile deactivitate românească erau reprezentate.Dar pe lângă delegaţii oficiali, ceea cedădea Adunării înfăţişarea unui mare ple-biscit popular era afluenţa poporului.

În 1 decembrie 1918 s-a unit, în sfârşit,Transilvania cu Ro mâ nia. Visul de veacuri alromânilor de pretutindeni s-a împlinit. Acumerau uniţi – într-o singură ţară – oamenii carevorbeau, gândeau, simţeau şi se purtau româ-neşte. Episcopul Iulian Hossu spu nea „Oviaţă întreagă veţi mărturisi cu mândrie: „Şieu am fost la Alba Iulia !” Fiii fiilor voştri vorchezăşui puternic şi fericiţi, rostind: „Şipărinţii noştri au fost la Alba Iulia!”.

Page 3: Informatia Lipovei - nr 40 - 7 decembrie 2015

3 7 decembrie 2015 SOCIETATEInformația Lipovei

✍ Prof. Gianina Guțiu

Într-un cadru solemn, în sala festivă aPrimăriei Lipova, elevii Liceului „AtansieMarienescu” şi profesorii coordonatori ne-aureamintit că trebuie să fim mândri că suntemromâni, în fiecari zi, dar mai ales de 1Decembrie.

Activitatea organizată de 1 Decembrie s-adesfăşurat sub semnul unităţii şi interdiscipli-narităţii având ca scop educaţional conştienti-zarea cunoaşterii istoriei, cultivarea simţuluipatriotic, redescoperirea adevăratelor va lo ride către elevi, de către noi, profesorii şi româ-nii, prin sărbătorirea Zilei Naţionale a români-lor şi a Marii Uniri.

Programul a debutat într-un mod solemn cuintonarea Imnu lui Naţional în interpretareacorului alcătuit din elevii claselor a VII-a A şi aX-a B, coordonaţi de d-na prof. Zelenin Ioana.

A urmat apoi o adevărată lecţie de istoriesusţinută de ta len tatul nostru coleg, prof.Duma Sergiu, care ne-a reamintit importanţaMarii Uniri de la 1918, dar şi etapele premer-gătoare acestui important eveniment istoric alpoporului român.

Treceţi batalioane române Carpaţii! a fostîndemnul patriotic exprimat de elevii acelu-iaşi cor, coordonaţi încă o dată de d-na prof.Zelenin, care ne-a de monstrat că muzica nunumai că face parte din istorie, dar şi că neîncântă sufletele atunci când e interpretată deadevăraţi artişti.

Condeiul e cel care exprimă putereacuvântului, aşadar versurile închinate acestuieveniment au fost recitate cu emoţie de eleviiclasei a V-a B: Siminic Dorotheea, DobranskiFrancesca, Ciosescu Marcus, Popescu Paula,coordonaţi de domnişoara prof. Ian cu lescuCristina.

Talentul artistic al elevilor din trupa deteatru a Liceului „Atanasie Marienescu” a rea-dus în faţa auditoriului personaje atât istorice,cât şi literare în sceneta – Moş Ioan Roată şiUnirea. Astfel, împreună cu Moş Ioan Roată,

în interpretarea talentatului elev GruescuDenis, din clasa a IX-a A, sau cu AlexandruIoan Cuza, interpretat de Marc Darius, dinclasa a XI-a A, ne-am reamintit că la înfăptui-rea istoriei au participat atât ţăranii, cât şiboierii, sub oblăduirea domnitorului. Perso -naje precum Hurmu zachi, Alecu Forăscu,ţărani munteni şi basarabeni au îmbrăcat cufală portul ţărănesc şi ne-au reamintit valoa-rea demnităţii şi a mândriei de a fi român, îninterpretarea altor inimoşi actori ai trupei deteatru, elevii: Co şe rea Claudiu, Cioancă-Cloşca Antonia şi Ardelean Alex din clasa aIX-a A, Baba Denisa din clasa a VIII-a A, SarahIancu şi Stancu Mihnea din clasa a X-a A. Şicum orice povestire are un povestitor, rolul i-a revenit elevei Venin Bianca din clasa a X-a B,regizori fiind d-nele prof. Opriş Ancuţa,Flueraş Lavinia, Guţiu Gianina.

Colindele au încheiat momentul festiv, de acărui prezentare au fost responsabile elevele:Jivă nes cu Mălina şi Mona Denisa din clasa aXI-a B, coordonate de d-na prof. Truţ Daniela.

Gazdele evenimentului, d-nul viceprimarDodon Vasile, consilierii locali au consemnatimportanţa momentului şi bucuria resimţităde asistenţă mulţumind elevilor participanţi,profesorilor coordonatori şi părinţilor pentrufrumuseţea momentului festiv la care am asis-tat cu toţii. De la eveniment nu putea lipsiconducerea Liceului „Atanasie Marienescu”,reprezentată de d-nii directori, prof. DonţuLucian şi Herrling Ioan, dar şi d-na prof.Pantea Ileana-consilier educativ.

„Unirea e singura stare politică ce puteasă asigure viitorul nostru şi să ne permită ada ţării organizarea ce o aştepta de atât demult timp.” (Alexandru Ioan Cuza)

De 1 Decembrie se sărbătoreşteromâneşte!

1 Decembrie – Ziua Naţională a Românieia fost din nou prilej de sărbătoare pentruromânii de pretutindeni, care, indiferente devârstă, au sărbătorit această zi cu mare bucu-rie şi mândrie în suflet.

Ziua Naţională a României şi cea maiimportantă sărbătoare a României şi a româ-nilor, a împlinit în acest an 97 de ani de laMarea Unire din 1918.

Ca în oricare oraş din ţară şi în oraşulLipova, marea sărbătoare naţională reprezintăo zi specială, o zi unică, care de fiecare datăeste sărbătorită aşa cum se cuvine.

Şi în acest an, marea valoare a zilei de 1Decembrie a fost ilustrată printr-o serie deactivităţi, manifestări şi ceremonii deosebi-te, care au dat timpul înapoi pentru câteva

momente şi au făcut orice persoană prezen-tă să fie şi mai mândră de ţara şi neamulsău.

Festivităţile organizate la Lipova au avutloc marţi, 1 Decembrie, la acestea participândlocuitori ai oraşului de toate vârstele, precumşi reprezentanţi ai instituţiilor locale, manifes-tări menite să marcheze importanţa pe careaceastă zi de 1 Decembrie o ocupă în inimileromânilor.

Festivităţile din acest an de la Lipova aufost marcate printr-o ceremonie de depunerede coroane la statuia lui Sever Bocu, aflată încentrul oraşului.

La ceremonie au asistat nu me roşi repre-zentanţi ai autorităţilor locale, dintre care îiamintim pe Vasile Dodon – viceprimarul

oraşului Lipova, precum şi reprezentanţi aiConsiliului Local Lipova.

Alături de aceştia, la eveniment au partici-pat reprezentanţi ai Bisericilor Ortodoxe dinLipo va şi Radna, ai Poliţiei Lipova, aiUnitaţilor Militare din Lipova şi Radna, pre-cum şi reprezentanţi ai diferitelor instituţiidin oraşul Lipova, cărora, conducerea Pri mă -riei şi Consiliului Local Li po va le transmite peaceastă cale, mulţumiri deosebite pentru par-ticipare şi colaborare.

Ceremoniile prilejuite de 1 Decembrie -Ziua Naţională a României - au fost unelefrumoase, reuşind să inducă oraşuluiLipova o atmosfera specială, o atmosferă desărbătoare, atmosfera Sărbătorii Naţionalea României.

1 Decembrie, Ziua Naţională a României, sărbătorită la Lipova

Page 4: Informatia Lipovei - nr 40 - 7 decembrie 2015

4 7 decembrie 2015 SOCIETATEInformația Lipovei

PRIMĂRIA ORAŞULUI LIPOVA315400 Lipova, jud. Arad – România, str. Nicolae Bălcescu, nr.26, tel. +40-257-561133,

fax: +40-257-563067 www.primarialipova.ro, [email protected]

Primăria orașului Lipova organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată afuncţiei publice de execuţie vacantă, după cum urmează:

1. consilier clasa I, gr. principal în cadrul Compartimentului Asistență SocialăCandidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul

funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare.Concursul se va organiza conform calendarului următor:• 28 decembrie 2015: proba scrisă;• data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcţiei publice sunt:- studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu

diplomă de licenţă;- vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice: minim 5 ani;Dosarele de înscriere la concurs trebuie să conţină, în mod obligatoriu, documentele prevăzute de art. 49, alin. (1)

din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008 şi se vor depune pâna la data de 16.12.2015.Detalii privind condiţiile specifice şi bibliografia de concurs sunt disponibile accesând pagina oficială de internet.

Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei orașului Lipova, str. N.Bălcescu nr 26, oraș Lipova, telefon0257561133.

Primăria orașului Lipova organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată afuncţiei publice de execuţie vacantă, după cum urmează:

1. consilier clasa I, gr. debutant în cadrul Serviciului Publicde Asistență Socială și Autoritate Tutelară;

Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutulfuncţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:• 21 decembrie 2015: proba scrisă;• data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcţiei publice sunt:- studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu

diplomă de licenţă.Dosarele de înscriere la concurs trebuie să conţină, în mod obligatoriu, documentele prevăzute de art. 49, alin. (1)

din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008 şi se vor depune pâna la data de 09.12.2015Detalii privind condiţiile specifice şi bibliografia de concurs sunt disponibile accesând pagina oficială de internet.

Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei orașului Lipova, str. N.Bălcescu nr 26, oraș Lipova, telefon0257561133.

Licitație amânatăSe amână licitația publică cu strigare a spațiului comercial ,situat în Lipova,str. N.Bălcescu, nr.41, ap.5, înscris în CF

300387-C1-U1, nr.top.1437.1439.1442/a.1443/V,până la reglementarea situației juridice, dată care va fi comunicată ulterior.

Page 5: Informatia Lipovei - nr 40 - 7 decembrie 2015

5 7 decembrie 2015 SOCIETATEInformația Lipovei

O nouă ediţie a unei expoziţiicare a devenit deja tradiţie pentruoraşul Lipova a avut loc la sfâr şi -tul lunii noiembrie.

Cercul „Atelierul Fanteziei”din cadrul Clubului CopiilorLipova a mai adăugat o paginăpoveştii foarte colorate pe care oscrie de 12 ani încoace şi care dăde fiecare dată o nuanţă de culoa-re diferită şi frumoasă oraşului,participanţilor, tuturor celorimpli caţi în crearea acestui eveni-ment, dar şi fiecăruia dintre ceicare vin să admire operele expuseîn cadrul expoziţiei.

Aşa cum ne-am obişnuit, nuputeam păşi în cel mai frigurosanotimp, fără o pată de culoarecare să ne încânte privirile şisufletul — Vernisajul expoziţiei„Cu lorile Toamnei”, Concursinternaţional de fantezie şi înde-mânare, ajuns în acest an la Ediţiaa XII-a. Concursul este cuprins înCAEN 2015 al MinisteruluiEducaţiei şi Cercetării Ştiinţifice,domeniul A2, pagina 5 poziţia 61.

Expoziţia a fost organizată înultimele zile ale lunii noiembrie,mai exact sâmbătă, 28 noiembrie2015, la sediul Clubului CopiilorLipova, din incinta CentruluiRecreativ Orăşenesc Lipova, ceicare s-au ocupat de realizareaacestui eveniment, ca de fiecaredată, fiind reprezentanţii Cer cu -lui „Atelierul Fanteziei”, al căruicoordonator este prof. CameliaIordache.

La cea de-a 12-a ediţie a con-cursului internaţional „CulorileToamnei” au participat 3015copii, reprezentând 275 instituţiidin 38 de judeţe şi Bucureşti, 9instituţii din străinătate, în total,alături de România, fiind prezen-te încă 6 ţări: Republica Moldova,Bulgaria, Letonia, Turcia, Franţaşi India. Toţi aceşti minunaţi copiiau fost coordonaţi de un numărde 575 de profesori, la fel deminunaţi ca şi învăţăceii lor.

Atât copiii, cât şi profesoriisosiţi din diferite părţi ale ţării,prezenţi la Lipova pentru partici-parea la vernisaj, au avut asigura-tă cazarea în perioada 27-30noiembrie.

La vernisaj au fost prezenţialături de copiii şi cadrele didacti-ce de la Liceul „Atanasie Marie -nes cu” Lipova, Liceul „SeverBocu” Lipova şi Clubul CopiilorLipova, copii şi cadre didactice dela Palatul Copiilor Craiova,Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea,

Palatul Copiilor Sibiu, ClubulCopiilor Olteniţa, Clubul CopiilorDrăgăşani, Clubul CopiilorFiliaşi, Şcoala Gimnazială Filiaşi,Liceul „E.Gojdu” Oradea, PalatulCopiilor Arad, Clubul CopiilorSebiş, Clubul Copiilor SighetuMarmaţiei, Liceul Tehnologic„Moga Voievod” Hălmagiu,Şcoala Gimnazială Maşloc.

Pe lângă numărul foarte marede lucrări şi participanţi, eveni-mentul a avut şi un număr marede invitaţi, reprezentanţi ai insti-tuţiilor locale şi nu numai, printrecare s-au numărat: reprezentanţiai inspectoratului judeţean, repre-zentanţi ai Primăriei şi Consi liu -lui Local Lipova, precum şi aiinstituţiilor de învăţământ dinoraş.

De asemenea, fiind un con-curs de nivel internaţional, „Cu lo -rile Toamnei” a avut şi un juriu pemăsură, format din: Preşedinte -Prof. univ. dr DUMITRU ŞER-BAN - Preşedinte Uniunea Artiş ti -lor Plastici Arad şi membri:Prof.dr. ANDA TĂMAŞ - Inspec -tor Şcolar pentru Arte I.S.J. Arad,Profesor TUSA ZOLTAN - Di rec -tor C.C. Chişineu Criş, ProfesorMARIUS IERCOŞAN- Profesorarte vizuale, Profesor CAMELIAIORDACHE - Pro fe sor arte vizua-le şi CORINA BACOŞ - Repre zen -tant Comitet Părinţi.

În urma deliberării juriului, aavut loc şi o festivitate de premie-re, cei mai buni copii dintre ceibuni, fiind recompensaţi cudiplo me şi premii. Toţi partici-panţii la acest concurs au primit

câte o diplomă de participare.Organizatorii au pregătit de ase-menea pentru participanţi câte uncatalog tipărit, în care au fostcuprinse toate lucrările expuse laaceastă a 12-a ediţie a concursu-lui. În total au fost tipărite 120 decataloage şi 500 în format electro-nic, ambele cu sprijinul ISBN.

La finalul premierii, a avut locşi un spectacol artistic, o surprizăpregătită de organizatori pentrupublicul numeros prezent la ver-nisaj. Spectacolul a cuprins maimulte momente de dans, cânteceşi chiar actorie. Cei care au des-chis spectacolul au fost dansatoriidin trupa „Angels” de la ClubulCopiilor Sântana, cărora le-auurmat invitaţii speciali Sweb şiSanto, care au susţinut un mo -ment artistic de muzică hip-hop,finalul spectacolului fiind marcatde elevii Liceului „AtanasieMarienescu”, care au pregătit oscenetă dedicată zilei de 1Decembrie - Ziua Naţională aRomâniei.

Pentru organizarea acestuivernisaj, reprezentanţii ClubuluiCopiilor Lipova au fost susţinuţide Primăria Oraşului Lipova,Liceul „Sever Bocu” Lipova, ASCaritas BGS Lipova, AMCBetleem Lipova, SC CoketTrading Lipova şi Asociaţia pen-tru Dezvoltare Europeană şi Pro -mo varea Tinerilor din România.

De asemenea organizarea ver-nisajului a fost posibilă şi datorităsponosorilor şi colaboratorilor,care au ajutat la realizarea între-gului eveniment: SC. ROBAC

INDUSTRIES SRL, SC. POPINĂ-PRODIMPEX, SC ALEX&RODY,II LUPU FLAVIUS, OK FRAŢII,SC CIUTAR TRADING , SC. PLVEGA CONSTRUCT SRL, SC.WESATEC SRL, IF JICĂREANLAURENŢIU LIPOVA, PFAZELEA DOREL, FALEZAMUREŞ, SC ANDI&DEA SRL,MAY-DAY, ALEX DORIS, SCLIPOMIN SA, II BRANDA FLO-RIN, SC PROCONSTRUCT, SCAUTO ARAD – PARTS SRL(BLUE CAFFE), SC STACO SRL,MADONA MR SRL, II CRISTISALASAN (NON-STOP), SCPETYBRIK&STONE SRL.

Nu în ultimul rând, întregevenimentul nu ar fi fost posibilfără sprijinul necondiţionat alpărinţilor care formează Comi te -tul de părinţi al Cercului „Ate lie -rul Fanteziei”: Bacoş Marius,Bacoş Corina, Iancu Romelia,Iancu Florin, Bar Daniela, Gheor -ghieş Geta, Conopan Ramona,Belu Daniela, Şupială Mihaela.

Reprezentanţii Cercului „Ate -lie rul Fanteziei” au dorit să trans-mită şi câteva cuvinte de mul ţu -mire: „După un asemenea eveni-ment, pe această cale, nu putemdecât să transmitem cele mai since-re mulţumiri şi întreaga noastrărecunoştinţă tuturor sponsorilor,părinţilor care au sprijinit activita-tea copiilor şi le-au fost alături, şinu în ultimul rând copiilor, caredatorită talentului şi implicării aureuşit să creeze în cel mai mic deta-liu toată această expoziţie.”, a spusprof. Camelia Iordache – coordo-nator eveniment.

„Culorile Toamnei” a ajuns la a XII-aediţie de succes

Public extrem de numeros, la „Culorile Toamnei”

Page 6: Informatia Lipovei - nr 40 - 7 decembrie 2015

6 7 decembrie 2015 SOCIETATEInformația Lipovei

Ultimele zile ale lunii noiembrie au adusevenimente pentru toate gusturile şi vârsteleîn oraşul Lipova. Atenţia s-a dus de aceastădată şi către iubitorii de animale, mai exactcătre iubitorii de păsări şi animale mici, careau avut ocazia pe parcursul unui weekendîntreg să admire şi chiar să cumpere dacă audorit câte un astfel de exponat, fie că a fostvorba de păsări sau alt animăluţ mic.

În perioada 27-29 noiembrie 2015, laLipova a fost organizată Expoziţia anuală dePăsări şi Animale Mici, care, ca de fiecaredată, a fost posibilă datorită Aso cia ţieiCrescătorilor de Porum bei, Păsări de Curteşi Animale de blană din Oraşul Lipova.

Expoziţia s-a desfăşurat la Sala de Sport aoraşului Lipova, după următorul program:

• Vineri, 27 noiembrie, orele 10.00 – des-chiderea oficială a expo ziţiei şi vizitarea aces-teia până la orele 18.00.

• Sâmbătă, 28 noiembrie, între orele 09.00şi 13.00 – arbitrarea exponatelor şi vizitareaacesteia până la orele 17.00.

• Duminică, 29 noiembrie, între orele09.00 şi 13.00 – vizitarea expoziţiei.

În cadrul expoziţiei au fost expuse unnumăr de peste 350 exemplare din diferiterase de porumbei, găini, fazani, raţe, gâşte şiiepuri, exemplare crescute de pasionaţi din

Lipova, Ghio roc, Arad, Zăbrani, Covăsânţ,Pău liş, Neudorf, Lugoj, Siklos (Ungaria).

Alături de aceştia au fost prezenţi şi copiiide la Centrul de Vo luntariat AMC BetleemLipova, alături de coordonatoarea lor,Şchiopu Urs Monica, aceştia aducând încadrul expoziţiei cele mai mari exponate şianume câţiva struţi, crescuţi în incintaCentru lui de Voluntariat. Struţii au fost,bineînţeles, atracţia copiilor şi a vizitatorilorîn general.

Preţul biletelor a fost de 2 lei pentru per-soanele adulte, iar copiii au beneficiat deintrarea liberă.

De asemenea, în această toamnă, Aso cia -ţia Crescătorilor de Porumbei, Păsări de Curte

şi Animale de Blană din Oraşul Lipova ademarat o campanie care a avut ca scop pro-movarea creşterii porumbeilor, păsărilor decurte şi a animalelor de blană, precum şi atra-gerea a cât mai multor copii în cadrul aso-ciaţiei.

Copiii care au fost prezenţi la expoziţie şiau dorit să crească astfel de animale au primitla finalul vizitei lor, în mod GRATUIT, exem-plare de porumbei şi păsări de curte.

La finalul expoziţiei toţi participanţii auprimit din partea organizatorilor diplome, iarcei mai buni şi originali dintre participanţi auprimit şi cupe de campioni ai acestei ediţii aExpoziţiei de Păsări şi Animale Mici, organi-zată la Lipova anual.

Expoziţia de păsări şi animale micide la Lipova s-a bucurat de un real succes

Copiii au primit câte un porumbel sau păsări decurte pentru a se obişnui să aibă grijă de ele Struţii au atras privirile tuturor vizitatorilor

Page 7: Informatia Lipovei - nr 40 - 7 decembrie 2015

7 7 decembrie 2015 SOCIETATEInformația Lipovei

Caravana Tradiţiilor de Iarnăajunge în acest an la Lipova

Caravana Tradițiilor de Iarnă va ajunge în acestan în peste 30 de localități din județul Arad, cuspectacole de colinde, cântece, jocuri și obiceiurispecifice acestei perioade a anului.

Evenimentul, aflat la a IX-a ediție, va debuta îndata de 10 decembrie şi se va încheia în 23 decem-brie.

Accesul publicului la evenimente este liber.

Caravana Tradițiilor de IarnăLipova, ora 18.00, Centrul Recreativ Orăşenesc

Program• Grup colindători „Lerui ler” din Arad• Ansamblul „Bujorul” din Conop• „Feciorii Colindători“ din Sânicolaul Mic• Orchestra „Rapsodia” din Arad, conducere muzi-cală Vasilică Rus, solişti: Ioana Luguzan, DanielaHan, Ioan Surdu, Bogdan Noghiu

Vă aşteptăm cu drag!

Page 8: Informatia Lipovei - nr 40 - 7 decembrie 2015

8 7 decembrie 2015 SPORTInformația Lipovei

✍ Sorin Haut

Şoimii Lipova a încheiatprima parte a campionatului Ligii4 Arad pe locul nouă, cu 15 punc-te şi un bilanţ de patru victorii,trei egaluri şi şase înfrângeri.Destul de puţin pentru revelaţiadin sezonul trecut, dar planurile„şoimilor” rămân intacte: o clasa-re în prima jumătate a clasamen-tului, dar şi un traseu cât mailung în Cupa României, fazajudeţeană. Lipova a început binestagiunea, cu un 6-1 pe terenulnou promovatei din Şimand, dardin etapa a doua au început pro-blemele. A urmat un 0-0 acasă cuPăulişul şi un 1-4 în deplasarea dela Cermei. Trupa de pe valeaMureşului a mai avut o răbufnirede orgoliu în etapa a patra, când adispus cu un neverosimil 7-0 de oaltă nou promovată, CS Glogovăţ.Înfrângerea cu UTA II, 1-2 şi ega-lul de acasă, 2-2 cu Mailatul, aufost rezultatele care l-au determi-nat pe Marius Grad să demisione-ze după doar şase etape. Echipaadunase opt puncte din 18 posibi-le, iar antrenorul Lipovei a consi-

derat că echipa avea nevoie de unşoc, pentru a depăşi momentulnefavorabil.

Locul nouă şi un nouantrenor

După trei ani şi jumătate laLipova, perioadă în care a promo-vat, pe rând, din Promoţie şiOnoare, Grad s-a despărţit amia-

bil de „şoimi”, dar a rămas aproa-pe de club. Preşedintele RaduPop a găsit repede soluţia, iarlocul său a fost luat de unul dintehnicienii noului val, FlaviusSabău, antrenor cu ambiţii, carerecunoaşte însă că are mult delucru. Lipova a mai adunat pânăla finalul turului doar şapte punc-te în şapte etape, rezultatele pozi-

tive fiind victoriile cu Aqua Vest,3-1 (etapa 8) şi Victoria Felnac, 5-2(etapa 13, ultima a turului), dar şiremiza de la Zăbrani, 0-0 (etapa7). În rest doar înfrângeri, toatepatru cu acelaşi scor, 0-2: laSîntana (etapa 9), acasă cu Curti -ciul (etapa 10), la Pecica (etapa 11)şi acasă cu Crişul, liderul surprizăal turului.

Planuri ambiţioasepentru primăvară

Un tur de campionat zbuciu-mat, care nu are cum să îi mul ţu -meas că pe „şoimi”, obişnuiţidupă cum se ştie cu aerul rece alînălţimilor. Se anunţă o iarnă inte-resantă la Lipova, conducerea şistaff-ul tehnic încercând să gă -seas că soluţii pentru a întări lotul,dar şi pentru a efectua o pregătirede iarnă cât mai eficientă.

În paralel, cei din conducereaoraşului îşi fac treaba: stadionulva fi modernizat şi dus chiar lastandarde de Liga a II-a, cu tribu-nă acoperită, teren de antrena-ment şi nocturnă, astfel încâtechipa să beneficieze de toatecondiţiile pentru performanţă.

Tur de campionat zbuciumat pentru Şoimi

„Şoimii” promit rezultate mai bune