informare solutionare reclamatiilor 131107

3
1. DESPRE MODUL DE SOLUŢIONARE A UNOR PETIŢII, RECLAMAŢII. I. Unii justiţiabili formulează si depun la barou reclamaţie (cerere de restituire de onorariu) de către un avocat care are încheiat contract de asistenta juridică, sau formulează contestaţie privind onorariul. Reclamaţia (cererea) sau contestaţia trebuie soluţionată cu respectarea dispoziţiilor art.31 din Legea nr.51/1995 republicata si ale art.137 din Statutul profesiei de avocat. Pentru soluţionarea reclamaţiei sau a contestaţiei, decanul baroului trebuie sa emită decizie motivata in fapt si in drept, decizia trebuie comunicata petentului (contestatorului) cu confirmare de primire, iar in decizie trebuie menţionat faptul ca aceasta decizie poate fi atacata de cel care o considera netemeinica si nelegala la Consiliul baroului – art.137, alin.(1) din Statutul profesiei de avocat: La cererea oricăreia dintre părţi, contestaţiile si reclamaţiile privind onorariile se soluţionează de decanul baroului, prin decizie motivata , după ascultarea părţilor.” Unele barouri comunica reclamantului sau contestatorului, printr-o simpla adresa, ca reclamaţia (cererea de restituire de onorariu) sau contestaţia a fost respinsa de decanul baroului, ci nu decizie motivata comunicata cu confirmare de primire, in care sa fie prevăzut ca decizia decanului poate fi atacata de partea interesata la Consiliul baroului. Contestaţiile privind soluţionarea reclamaţiilor si cererilor – art.31 din Legea nr.51/1995 republicata – împotriva deciziei decanului, făcute in termen legal si înregistrate la Uniunea Naţională a Barourilor din România, sunt trimise cu adresa la baroul in cauza, pentru a fi soluţionată contestaţia de către consiliul baroului respectiv. 1

Upload: vampiritzasexxy7106

Post on 29-Dec-2015

4 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

-

TRANSCRIPT

Page 1: Informare Solutionare Reclamatiilor 131107

1. DESPRE MODUL DE SOLUŢIONARE A UNOR PETIŢII, RECLAMAŢII.

I. Unii justiţiabili formulează si depun la barou reclamaţie (cerere de restituire de onorariu) de către un avocat care are încheiat contract de asistenta juridică, sau formulează contestaţie privind onorariul.

Reclamaţia (cererea) sau contestaţia trebuie soluţionată cu respectarea dispoziţiilor art.31 din Legea nr.51/1995 republicata si ale art.137 din Statutul profesiei de avocat.

Pentru soluţionarea reclamaţiei sau a contestaţiei, decanul baroului trebuie sa emită decizie motivata in fapt si in drept, decizia trebuie comunicata petentului (contestatorului) cu confirmare de primire, iar in decizie trebuie menţionat faptul ca aceasta decizie poate fi atacata de cel care o considera netemeinica si nelegala la Consiliul baroului – art.137, alin.(1) din Statutul profesiei de avocat:

„La cererea oricăreia dintre părţi, contestaţiile si reclamaţiile privind onorariile se soluţionează de decanul baroului, prin decizie motivata, după ascultarea părţilor.”Unele barouri comunica reclamantului sau contestatorului, printr-o simpla

adresa, ca reclamaţia (cererea de restituire de onorariu) sau contestaţia a fost respinsa de decanul baroului, ci nu decizie motivata comunicata cu confirmare de primire, in care sa fie prevăzut ca decizia decanului poate fi atacata de partea interesata la Consiliul baroului.

Contestaţiile privind soluţionarea reclamaţiilor si cererilor – art.31 din Legea nr.51/1995 republicata – împotriva deciziei decanului, făcute in termen legal si înregistrate la Uniunea Naţională a Barourilor din România, sunt trimise cu adresa la baroul in cauza, pentru a fi soluţionată contestaţia de către consiliul baroului respectiv.

Unele consilii ale barourilor nu soluţionează contestaţiile cu respectarea prevederilor art.137, alin.(4) si (5) din Statutul profesiei de avocat, nu redactează si nu comunica, in termen legal, hotărârile motivate, ci, printr-o adresa, comunica contestatorului ca in şedinţa din data de … Consiliul baroului a respins contestaţia.

Partea care considera comunicarea hotărârii Consiliului baroului printr-o adresa ca nelegala, face contestaţie la Uniunea Naţională a Barourilor din România împotriva adresei respective (nr. – data).

Uniunea Naţională a Barourilor din România, prin adresa înregistrată si datata, comunica baroului respectiv copie xerox a contestaţiei, pentru ca baroul sa comunice la Uniunea Naţională a Barourilor din România punct de vedere motivat privind temeinicia si legalitatea contestaţiei, decizia emisa de decanul baroului, hotărârea Consiliului baroului motivata in fapt si in drept, precum si dovezile care au fost avute in vedere la soluţionarea reclamaţiei (cererii) si, respectiv, a contestaţiei.

1

Page 2: Informare Solutionare Reclamatiilor 131107

Unele barouri comunica punct de vedere motivat privind temeinicia si legalitatea contestaţiei, altele nu comunica nici un răspuns.

Se constata ca unele barouri nu au soluţionat reclamaţia (cererea), contestaţia cu respectarea dispoziţiilor legale si statutare, sau, redactează decizia decanului si hotărârea Consiliului baroului, le comunica la Uniunea Naţională a Barourilor din România, dar nu si părţii interesate.

II. Soluţionarea cererii de primire in profesia de avocat in baza prevederilor art.16, alin.(2), lit. a) si b) din Legea nr.51/1995 republicata.

Cererea de primire in profesia de avocat cu scutire de examen trebuie soluţionata cu respectarea dispoziţiilor art.16 si art.18 – 21 din Statutul profesiei de avocat.

Unele barouri comunica printr-o adresa solicitantului, celui care vrea sa fie primit in profesia de avocat cu scutire de examen, ca in sedinta din data de …, Consiliul baroului a respins cererea de primire in profesia de avocat cu scutire de examen.

Art. 21, alin.(3) din Statutul profesiei de avocat prevede ca: „Consiliul baroului va pronunţa o hotărâre motivata asupra cererii de primire in profesie”, hotărâre care trebuie comunicata petentului cu confirmare de primire si care poate fi atacata la Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România in termen de 15 zile de la comunicare.

Foarte multe barouri soluţionează cererile de primire in profesia de avocat cu scutire de examen, fără a verifica cunoştinţele solicitantului cu privire la organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Hotărârea Consiliului baroului de a verifica cunoştinţele solicitantului cu privire la organizarea si exercitarea profesiei de avocat, se transforma din facultate in drept pentru Consiliul baroului si in obligaţie pentru solicitant de a dovedi ca are cunoştinţele necesare privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

III. La barouri sunt înregistrate sesizări (reclamaţii) împotriva avocaţilor, pentru abateri disciplinare săvârşite de aceştia – art.70 din Legea nr.51/1995 republicata.

Aceste sesizări (reclamaţii) trebuie soluţionate cu nerespectarea dispoziţiilor art.71, alin.(1) din Legea nr.51/1995 republicata si ale art.252 – 274 din Statutul profesiei de avocat.

2