gradinita studiul 4 - trim 2 - 2015

4
egele David a privit în sus, spre cerul de un albastru intens. Îşi amintea de tinereţea sa. Se gândea la toate zilele în care păzise turmele tatălui său. Şi-a amintit de ziua deosebită când profetul Samuel venise şi turnase ulei peste capul său, spunându-i că Dumnezeu îl alesese ca să fie următorul rege. David şi-a amintit de zilele în care locuise la palatul regelui Saul. Apoi s-a gândit la fiul regelui Saul, la Ionatan. El fusese prietenul său cel mai bun. David a oftat. Ionatan murise ca soldat pe câmpul de lup- tă. Lui David îi era dor de el. Şi-a amintit de vremea când călăreau împre- ună. Şi-a amintit de vânătorile lor cu arcuri şi săgeţi, de promisiunea că vor fi prieteni pentru totdeauna. Apoi şi-a amintit că promisese că se va purta frumos cu familia lui Ionatan. Deodată, lui David i-a venit o idee: A mai rămas cineva în viaţă din familia lui Ionatan? Regele David l-a chemat pe 21 LECŢIA 4 Promisiunile trebuiesc ţinute Referinţe: 1 Samuel 20:14,15,42; 2 Samuel 4:4; 9:1-13; Patriarhi şi profeţi, pag. 713, original. Text de memorat „Prietenul adevărat iubeşte oricând şi în nenorocire ajunge ca un frate.” Proverbele 17:17 Mesaj Oamenii care Îl iubesc pe Isus îşi ţin promisiunile. R 25 aprilie 2015

Upload: mariustrisca

Post on 22-Sep-2015

219 views

Category:

Documents


2 download

DESCRIPTION

Lectiune Gradinita

TRANSCRIPT

  • egele David a privit n sus, spre cerul deun albastru intens. i amintea de tinereeasa. Se gndea la toate zilele n care pziseturmele tatlui su. i-a amintit de ziuadeosebit cnd profetul Samuel

    venise i turnase ulei peste capul su, spunndu-ic Dumnezeu l alesese ca s fie urmtorul rege.

    David i-a amintit de zilele n care locuise lapa la tul regelui Saul. Apoi s-a gndit la fiulregelui Saul, la Ionatan. El fuseseprietenul su cel mai bun.

    David a oftat. Ionatan murise casoldat pecmpulde lup-t. Lui David iera dor de el. i-a amintit de vremea cnd clreau mpre-un. i-a amintit de vntorile lor cu arcuri i sgei, depromisiunea c vor fi prieteni pentru totdeauna. Apoi i-aamintit c promisese c se va purta frumos cu familia luiIonatan.

    Deodat, lui David i-a venit o idee: A mai rmas cineva nvia din familia lui Ionatan? Regele David l-a chemat pe

    21

    L E C I A 4

    Promisiuniletrebuiesc inute

    Referine: 1 Samuel 20:14,15,42; 2 Samuel 4:4; 9:1-13; Patriarhi i profei, pag. 713, original.

    Text de memoratPrietenul adevratiubete oricnd i nnenorocire ajunge

    ca un frate.Proverbele 17:17

    MesajOamenii

    care l iubesc pe Isus i in promisiunile.

    R

    25 aprilie 2015

  • iba, care fusese slujitor n casa lui Saul. iba a alergat la palat i s-a aplecatnaintea regelui.

    A mai rmas cineva n via din familia lui Saul? l-a ntrebat David pe iba.Dac da, atunci vreau s i art buntatea lui Dumnezeu.

    Da, a rspuns iba. Unul dintre fiii lui Ionatan e n via. Mefiboet este un t-nr chiop. A fost rnit atunci cnd era copil i a rmas chiop de ambele picioare.

    David a zmbit. Doresc s-l vd, a spus el.Atunci, slujitorii regelui l-au adus pe Mefiboet la palat.Mefiboet s-a speriat atunci cnd a aflat c era cutat de regele David. tia c

    bunicul su, regele Saul, se purtase urt cu David. Oare de ce l chema David lapalat? Dorea s-i fac ru? tia c nu putea refuza, dar n-ar fi dorit s ajung nain-tea regelui David.

    Cnd a sosit la palat, Mefiboet s-a aplecat adnc naintea regelui David. Sunt slujitorul tu, a spus el. Nu te teme! i-a spus cu blndee David. Tatl tu, Ionatan, a fost prietenul

    meu cel mai bun. Acesta este motivul pentru care am vrut s vii aici. i druiesctot pmntul care a fost odat al bunicului tu Saul. i vreau s locuieti mpreuncu mine, la palat.

    Mefiboet a rmas mut de uimire. De ce eti att de bun cu mine?

    Pentru c l-am iubit foartemult pe tatl tu, i-a rspuns

    regele, i pentru c i-am promis c voiavea grij de familialui.

    Astfel, Mefiboet s-a mutat la palat.David s-a purtatmereu cu Mefiboet

    ca i cum ar fi fost fiul su. Iar David i Mefiboet au devenit, la rndul lor, prieteni.

    22

  • Sabatn fiecare zi din aceast sptmn, citii po ves -

    tirea i recapitulai mpreun textul de memorat:Prietenul adevrat Ducei palma stng

    n dreptul inimii.iubete ncruciai braele pe piept.oricnd Deschidei larg braele.i n nenorocire Agai-v degetele ajunge ca un frate. arttoare unul de altul.

    Proverbele 17:17 Unii palmele, apoi deschidei-le.

    DuminicCitii-i copilului textele 1 Samuel 20:14,15,42;

    2 Samuel 4:4; 9:1-13. ntrebai: i-a inut Davidpromisiunea fcut lui Ionatan?

    ncurajai-l pe copil s-i ofere cuiva curcubeulpregtit la coala de Sabat i s spunpovestirea biblic n aceast sptmn. (Saufolosii fire colorate pentru a lipi un curcubeu peo coal co lorat; sau desenai un curcubeu.)

    LuniVorbii despre promisiunea fcut

    de copil la coala de Sabat. A fostinut aceast promisiune? De ce?

    Dac este potrivit, artai-i fo-tografii de la nunta dumnea -voastr. Vorbii despre promisiunilefcute de oameni atunci cnd secstoresc.

    MariFolosii obiecte cu diferite greuti

    pentru a-i arta copilului cum funcioneazgravitaia. ntrebai: De ce cad mereu obiectele?

    i ine Dumnezeu promisiunea fcut despregravitaie? Ce s-ar ntmpla dac gravitaia nu arfunciona ntotdeauna?

    MiercuriFacei o plimbare n natur i cutai

    promisiuni ale lui Dumnezeu(soare i ploaie pentru toioamenii, cretereaplantelor, curcubeul etc.).Facei o colecie de de-sene cu lucruri care neamin tesc despre promisi-unile lui Dumnezeu.

    JoiPromitei-i ceva copilului i

    inei-v promisiunea.Citii mpreun Matei 5:45. i-a mplinit

    Dumnezeu promisiunea astzi? Amintii-icopilului c, dei exist nori, dincolo de eisoarele strlucete cu putere.

    VineriAjutai-l pe copil s spun povestirea biblic

    la altarul familial. Citii din cartea Patriarhi iprofei, pagina 713, n original. n ce privinese aseamn familia dumneavoastr cuaceea a lui David?

    Vorbii despre o promisiune pe care v-a fcut-o cineva i pe care a mplinit-o sau nu.ntrebai: Este important s mplinimpromisiunile fcute?

    Mulumii-I lui Isus pentru c implinete promisiunile. Cerei-I s v ajute s vres pec tai promisiunile.

    23

    Activiti

  • 24