dezavantajele celor ce nu il slujesc pe domnul in adunarea lui

Download Dezavantajele celor ce nu il slujesc pe domnul in adunarea lui

Post on 29-Nov-2014

246 views

Category:

Spiritual

4 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

In acest scurt articol as dori sa prezint cateva din dezavantajele copiilor Domnului care fac parte din biserici false si nu il slujesc pe Domnul in Adunarile Lui . Daca slujirea nu este una corecta apar multe dezavantaje atat aici pe pamant cat si in vesnicie.

TRANSCRIPT

  • 1. Dezavantajele celor ce nu il slujesc pe Domnul in Adunarea Lui de Aurel Munteanu Luni 1 Oct. 2013 In acest scurt articol as dori sa prezint cateva din dezavantajele copiilor Domnului care fac parte din biserici false si nu il slujesc pe Domnul in Adunarile Lui . Daca slujirea nu este una corecta apar multe dezavantaje atat aici pe pamant cat si in vesnicie. - Unul dintre ele este ca nu te bucuri de privilegiul, promisiunile si binecuvantarile de a face parte din Mireasa Sa aici pe pamant in care El isi gaseste placerea. - Cine nu face parte din Mireasa Sa aici pe pamant, nu va face parte nici sus in cer (va face parte din invitatii la nunta Mireasa avand un statut aparte). Ioan Botezatorul spunea despre el ca este prieten al Mirelui si nu Mireasa, deoarece el chiar daca era plin de Duh Sf., era nebotezat. Adunarea care e comparata cu o Mireasa, are anumite caracteristici, anumite doctrine si cerinte pe care trebuie sa le indeplinesti .Daca nu le ai si nu le indeplinesti, nu poti declara ca faci parte din ea. - Un alt dezavantaj este ca pe Dl. Isus Cristos nu il ai Cap decat intr-o Adunare care este metaforic comparata cu un trup uman. In particular, daca nu faci parte dintr-o Adunare locala a Lui, nu poti fi nici component al trupului. A fi in Cristos = mantuire; a fi in trupul lui Cristos = sfintire, ascultare. - Mediul cel mai bun pentru procesul de sfintire (de punere deoparte din mijlocul societatii), de maturizare spirituala, este in ekklesie. In afara ei, credinciosul are o dezvoltare limitata. Prin definitie ekklesia insemna ,,cei chemati afara de la treburile cotidiene" . Celor din sistemele religioase false li se spune ,,iesiti afara din mijlocul lor" (Apocalipsa, 18:4).
  • 2. - Cresterea si maturizarea spirituala cel mai bine se realizeaza intr-un trup care are Cap pe Cristos. Acolo fiecare membru contribuie cu ceea ce are si asa cresc toti (Ef. 4:16). - Nu puteti afirma niciodata: ,,Este un singur Domn, o singura credinta, un singur botez" . De ce? Pentru ca biserica dv. are invataturi poluate si nu pe cea data sfintilor odata pentru totdeauna. Nu are un singur botez pentru ca este implicata in ecumenism si recunoaste ca valide botezurile si implicit invatatura cultelor ce fac parte din Alianta Evanghelica Romana: baptisti, penticostali, crestini dupa evanghelie , oastea Domnului si biserica luterana din Bucuresti. Exista un acord al Aliantei prin care isi recunosc reciproc lucratorii ordinati, invatatura si implicit botezul. Acesta este si motivul prin care sunt acceptati la amvon slujitorii altor denominatiuni religioase. - Slujind intr-un sistem religios care nu il are Cap pe Cristos Isus, nu te poti bucura de rasplatirile ceresti de care au parte cei ce fac parte din Mireasa. Apoc. 19.7-9 spune ca sotia Lui s-a pregatit cat a fost pe pamant, facand fapte bune. Ca drept rasplata a faptelor bune primeste o haina ce o diferentiaza de invitatii meseni din v. 9. Asa ca rasplata celor ce nu fac parte din Mireasa va avea de suferit. Ei slujesc intr-un trup diferit, ce nu e al lui Cristos si ca atare Acesta nu isi primeste gloria cuvenita. Dumnezeu nu uita osteneala cuiva, si faptele bune, si suferintele copiilor Sai (Evrei 6:10), dar ascultarea cuiva care nu face parte dintr-o adunare adevarata nu poate fi decat partiala, si asa e si rasplata. - In Apocalipsa 18.4. cei care sunt nascuti din nou si mantuiti prin Cristos sunt sfatuiti de Duhul sa iese afara din mijlocul Curvei celei mari ca sa nu fie loviti cu urgiile cu care aceasta va fi lovita. Daca sunt sfatuiti asa in ,,necazul cel mare" ce atitudine ar trebui ei sa ia astazi? Nu este vorba despre una si aceeasi prostituata? Ba da. Ea a fost, este si va trai si dupa rapire ca institutie religioasa, si doar Anticristul o va nimici (Ap.17.15-18.) .