de ce am blog 2012

9
De ce am blog? De ce am blog? De ce am ? blog F E B R U A R I E 2 0 1 2

Upload: staupenet-tudor

Post on 29-Mar-2016

221 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

raspunsuri oferite de blogosfera vrancea 2012

TRANSCRIPT

De ceam blog?De ce

am blog?De ce

am ?blog

F E B R U A R I E 2 0 1 2

De ce am blog? O întrebare complicată și, în același timp, simplă, formată din patru cuvinte. Nu am cum să vin cu un răspuns clar.

Acum trei ani și ceva am deschis, nu știu cum, o pagină din blogger. Era chiar în română și suna interesant. Citisem pe Internet (căci unde altundeva?) că există niște oameni care scriu. Și scriu. Iar ei scriu pe ceea ce se numesc bloguri sau jurnale personale online. În acel moment nu mă gândeam eu la nișe, domenii, hosting, subiecte, blogmeet-uri ș.a.m.d. Eram mulțumit că putea să mă conectez cu contul de Google și să scriu pe o pagină web.

Timpurile s-au schimbat și, după o documentare, după o lună am părăsit blogspotul pentru a mă muta pe WordPress. A fost cu siguranță un pas înainte și ceea ce înseamnă blog s-a schimbat în viziunea mea. Nu mai aveam blog pentru că era cool, ci aveam blog pentru a mă dezvolta, pentru a cunoaște oameni noi, pentru a descoperi noi oportunități, pentru a-mi îmbogăți sfera cunoașterii. Majoritatea acestora au rămas și în ziua de astăzi.

Un alt scop al deținerii blogului este promovarea. Vorbesc de promovarea mea, promovarea unor locuri, promovarea unor evenimente. Deloc surprinzător, funcționează. Faptul că sunt 500 de vizitatori unici pe zi este încurajator. Înseamnă că articolele mele sunt văzute, înseamnă că articolele mele au meritat timpul acordat (deloc puțin, dacă ținem seama că sunt peste 2100 publicate pe blog), înseamnă chiar foarte multe.

Bloggingul este un hobby și cum aș putea să întrețin acest hobby fără un blog? Este ca și cum ai juca ping-pong, table, șah, etc. Un hobby, o pasiune molipsitoare ce nu se vindecă niciodată. Cel puțin așa cred în acest moment. Ca să închei, în stilul în care am început, folosind exact patru cuvinte, dintre care unul să fie „blog”, pot spune, sincer: „Am blog, deci exist”. Am modificat puțin sintagma lui René Descartes „Cogito ergo sum” sau, mai bine zis, am adaptat-o mediului online. Mulțumesc! O zi bună!

Madalin

www.blidaru.net

Pentru că-mi place să fiu în centrul atenţiei. Pentru că-mi place să scriu şi să primesc feedback pentru ceea ce tastez. Pentru că blogul înseamnă dezvoltare personală. Pentru că datorită blogului am reuşit să mă cunosc mai bine, să îmi fac prieteni, să învăţ cum şi ce se discută cu oamenii. Pentru că prin blog mi-am reparat nişte greşeli (gramaticale, dar nu numai) pe care nici nu ştiam că le posed. Pentru că blogul înseamnă mai mult decât a te face cunoscut. Blogul îţi deschide uşi. Blogul îţi oferă oportunităţi la care n-ai visat, sau la care unii încă doar speră.

Pentru că este acea meserie pe care-aş putea-o face cu plăcere cel puţin 150 de ani de azi încolo. Pentru că fără blog m-aş simţi ca şi cum aş fi dat afară din cel mai fain oraş de pe planetă.

Am blog pentru că exist, trăiesc, gândesc şi nu mi-e ruşine să exprim asta. Datorită blogului pot arăta întregii lumi la ce mă pricep, sau pot învăţa lucrurile la care nu mă pricep.Pentru că blogul nu înseamnă doar online, ci şi offline. Blogul este cel care dă culoare offline-ului, care face oamenii mai frumoşi şi mai deştepţi. Blogul înseamnă începutul unei bune prietenii între mine şi fiecare vizitator care binevoieşte să acorde atenţie textele mele.

Am blog pentru că simt că tot ceea ce se întâmplă în jur trebuie povestit şi prin ochii mei. Am blog pentru că pot!

Pentru ca imi place sa scriu. Sa scriu…si sa citesc, sa-mi astern ganduri, opinii si sa reda

Cristian

www.floreacristian.ro

Am blog deoarece doresc să socializez cu internauții și prin alte metode înafară de yahoo messenger, facebook și twitter . Să ofer și altora cunoștințele mele. Șă învăț și din experiența altora.

Să îmi îmbunătățesc vocabularul meu propriu, nivelul de cultură.

Să îmi creez o personalitate virtuală.

Până acum din blogging am avut numai de câștigat. Am câștigat foarte mulți prieteni.Prima bătălie cu wordpress a fost prin martie 2010 când mi-am făcut primul blog pe un hosting free și domeniu co.cc . Totul a fost frumos.. până când mi-am dat seama că nu voi avea succes cu un asemenea domeniu și hosting. Iar în decembrie mi-am cumparat domeniul mult visat și am început treaba.

Pot spune că sunt destul de mulțumit de cea ce am primit în urma bloggingului. Mi-am făcut prieteni, relații, și așa am ajuns și la blogmeeturi.

O întrebare oarecum grea dar răspund cu ușurință la ea.

Costinel

www.costinel.eu

redactez fapte din viata mea, in speranta ca acest jurnal al meu online sa ajunga si la urechile altor cititori, ce indragesc aceasta arta: a cititului, a descoperirii de noi mentalitati si a cercetarii. Sunt noua in Blogosfera Vrancei.

Iar primirea calduroasa si feed-back-ul placut si constructive ce l-am primit pana acum de la colegii mei si nu doar, m-a stimulat si mi-a dat curaj sa scriu in continuare. Pare ca m-am integrat bine, iar cele mai multe noutati pe care le aflu de la ceilalti bloggeri imi sunt benefice, unele ma fac sa zambesc creandu-mi o si mai buna dispozitie, altele imi au de gandit profund si altele imi confera o stare de relaxare atunci cand se nimereste sa fiu mai “involburata” . Din fiecare articol in parte consider ca pot sa retin cate un amanunt cel putin, originea acestui fenomen constand in esenta materialului: nesatisfacator/ satisfacator/ excelent.

Sursa mea de inspiratie pentru ce scriu pe blog si ce as scrie, vine numai din exterior. Totul poate porni de la o simpla reverie, ori de la o noutate de natura importanta, fie…din colectia mea de idei ce ma pot cuprinde intr-o zi asemeni unei avalanse. Astern cu grija randuri invaluite de suspans, pentru ca sunt mereu curioasa daca celui ce-mi va citi urmatoarea postare ii va placea ori ii va fi benefic. Intr-un fel as vrea sa ma fac auzita, intr-un fel simt ca daca ne este daruit sa ne exprimam asa cum consideram dar fara sa daunam, de ce sa nu o facem?

E un hobby, in topul preferintelor mele si consider ca oriunde m-as afla, am multe lucre de prins in “zbor” si multe lucruri de arata celor din jurul meu. Si-n plus…mi-ar placea sa privesc “acele” articole si sa ma “citesc” pe mine cum eram o data, sa zambesc, sa ma amuz, si de ce nu…sa imi mai trag cate o palma pentru greselile de exprimare sau “depasirile” din sfera de subiect.

As mai avea multe spuse si mereu se vor gasi oportunitati, opinii si argumente pentru acest cuvant real: “blogging”, asa ca n-am sa-ti mai rapesc din timp, caci sunt sigura ca mai ai de cercetat pe ziua de astazi si sper ca si ceea ce am scris eu aici sa starneasca macar un amanunt de expresie pe chipul tau, cititorule.

Am blog, deci am glas.

Cu zambete, Amalia Giurgea

Pentru ca imi place sa scriu. Sa scriu…si sa citesc, sa-mi astern ganduri, opinii si sa

Amalia

douagargarite.blogspot.com

face, nu știu cât de mult îi va captiva istoria blogului meu. Dar îmi iau inima în dinți și o voi prezenta, totuși.

Mi-am creat blog, pentru cea dintâia oară, acum mulți ani; nu-mi amintesc exact momentul. Cred că aveam vreo 13 anișori; era o modă pe antuci. Dar nu printre amicii din jurul meu. Ei habar nu aveau ce era acela un blog. Ci printre prietenii mei online. Bineînțeles că am avut câteva tentative nereușite la început. Nici nu-mi amintesc cu ce ocupam spațiul până să trec pe wordpress. Deci am avut blog pentru că “era cool”, la început. Apoi s-a transformat ușor într-un minispațiu de expunere a gândurilor. Îmi plăcea să creez tot felul de povestioare pe care să le savurez alături de prieteni, iar blogul a devenit jurnalul meu public. Nu aveam cine știe ce cititori, dar atât câți erau, mă făceau să mă simt bine. Așa a primit și numele de „Nocturnalspectrum”, după una dintre povestioare.

De ceva vreme, deși încă îmi place să mă pierd prin lumi fantastice, nu mai simt că acestea sunt menite ochilor publici. Postez rar și doar ca să-mi fac publice altfel de creații decât cele literare. Cu toate acestea, nu pot renunța la blog. Nu îți abandonezi pur și simplu un vechi prieten.

Nu cred că vor îndrăzni mulți să răsfoiască atent cu privirea aceste rânduri. Și dacă o vor

Räissa

reissa.wordpress.com

Aici sunt cateva avantaje si anume postarea de articole pe blog, cu produsele siteu-lui.

Pe blog pot sa imi exprim: nemultumirile, trairile si ideile pe care le am la un moment dat. De asemenea pot sa impartasesc ideile si cu alti bloggeri care imi citesc articolele si astfel se creaza o legatura stransa intre noi.

Blogul este necesar si pentru a-mi rotunji veniturile, asta se poate face prin postarea de bannere publicitare pentru diverse firme online. De altfel se pot face schimburi de linkuri intre bloguri pentru cresterea traficului si de o parte si de alta.

O alta intrebuintare benefica al blogului poate fi si un instrument puternic de sensibilizare al autoritatilor, cu privire la cazurile sociale. Un exemplu bun este cazul din 2011 atunci cand, cu ajutorul blogului si al bloggerilor, am reusit impreuna sa efectuam o actiune caritabila pentru copii defavorizati.

Probabil ca sunt multe raspunsuri la intrebarea (De ce am blog?), eu cred ca astea sunt criteriile principale, pentru mentinerea unui blog pe linia de plutire.

Blogul este necesar pentru a ridica traficul pentru site-ul teknoshop.ro.

Costel

www.teknoshop.ro

Chiar dacă le era teamă că voi ieși în fața mașinilor sau că voi fugi de la școală că să bat mingea pe maidan, ei m-au învățat să merg. Mă țineau de subțiori și îmi aplaudau fiecare pas.

Blogul meu este precum un han unde se discută despre internet.

De ce am blog? Din același motiv pentru care bunii mei părinți m-au învățat să merg.

Tudor

www.staupenet.ro

www.facebook.com/groups/blogosferavrancea