cercetaredezvoltare qm 06 2016

Upload: bebe100

Post on 01-Mar-2018

214 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

  • 7/25/2019 CercetareDezvoltare QM 06 2016

    1/2

    Quartz Matrix Cercetare Dezvoltare

    In viziunea companiei Quartz Matrix Cercetarea si Dezvoltarea unor noi produse, servicii si tehnologiireprezina unul din pilonii fundamentali ai competitivitatii si productivitatii. Investind resurse materiale si umanesemnificative in cercetare si dezvoltare compania Quartz Matrix ofera clientilor sai servicii integrate si solutii deinginerie cu o valoare semnificativa pentru activitatea acestora. Misiunea departamentului de Cercetare -Dezvoltare este: utilizarea creativa a competentelor umane si a resurselor materiale pentru crearea de tehnologiisi produse hardare si softare, pe directiile prioritare de dezvoltare regionala si nationala! com"inareatehnologiilor electronice, de comunicatii si softare pentru a oferi solutii care sa aduca valoare concreta inutilizare#. $rocesul de Cercetare, Dezvoltare este realizat, in mod constant, prin cola"orare cu institutii decercetare si invatamant si companii de prestigiu. Colectivul de dezvoltare Quartz Matrix este compus dinCercetatori %tiitifici, Ingineri de Dezvoltare &ehnologica si Ingineri %oftare. Capacitatea de cercetare esteatestata de decizia '(')*+.+.)++ a /gentiei 0ationale pentru Cercetare %tiintifica. Quartz Matrix arepermanent deschis optiunea cola"orarii cu parteneri de cercetare si dezvoltare pentru crearea de noi produce siservicii inovative.

    Directiile de actiune

    Cercetare aplicata - realizarea de produse, tehnologii si solutii de eficienta energetica, monitorizare sicontrol pentru procese industriale, monitorizare si control parametri de mediu si comunicatii de date pearii extinse.

    Dezvoltare tehnologica1 com"inarea tehnologiilor hardare si softare pentru realizarea de produse"azate pe tehnologii electronice performante 2logica programata, sisteme multiprocesor,softareem"edded modular3, cu scopul amplificarii performantei si reducerea costurilor.

    Transfer si colaborare tehnologica1 parteneriate cu companii de renume si institutii academice atatnationale cat si internationale, pentru crearea unor solutii performante pentru mediul comercial, industrialsi educational.

    Directii de competenta:

    $roiectare softare pe platforme 4indos sau deschise 25inux3, instala"ile sau de tip cloud! Dezvoltareade sisteme de comunicatii de tip digital si analogic, ireless, radio, optic si ca"lu! $roiectarea si dezvoltarea dearhitecturi hardare*firmare cu microcontrollere de -6) "iti 2$IC*/7M3 pentru sisteme em"edded, automatizarisi comunicatii industriale, conducere procese si platforme %C/D/! Ingineria sistemelor energetice 2"ilant si auditde eficientizare consumuri, solutii de reducere costuri, cogenerare, integrare energii regenera"ile3.

    Dezvoltarea de sisteme de comunicatii de tip digital si analogic, ireless, radio, optic si ca"lu!$roiectarea si dezvoltarea de arhitecturi hardare cu microcontrollere de -6) "iti pentru sistemeem"edded!Dezvoltarea de sisteme de masura de precizie pentru marimi electrice si neelctrice, interfatarea senzorilorsau retelelor de senzori.Dezvoltarea de sisteme de control si automatizare a procesolr cu prelucrare distri"uita!$roiectarea si realizarea de aplicatii softare de sistem de tip %C/D/ 2%8stem Control and data

    /9uisition3, "aze de date, aplicatii distri"uite integrate culegere date, interfata utilizator, "aze de date,pagini e" generate dinamic.

    $rin experienta acumulata, departamentul de cercetare-dezvoltare al Quartz Matrix a dezvoltatsolutii proprii:$rolang- la"orator fonetic digital pentru invatarea lim"ilor straine%&%- sistem de traducere simultana cu transmitere in infrarosu cu canale;-0et- solutie de management energetic si al utilitatilor. %istem integrat de telecitire, consolidare date sigenerare rapoarte energetice si utilitati. Monitorizare "ugete energetice alocate pe zone de consumDigi&rafic- solutie de contorizare a traficului de persoane cu senzori infrarosu sau video. /plicatie cloudde consolidare informatii si generare rapoarte.

    1

  • 7/25/2019 CercetareDezvoltare QM 06 2016

    2/2

    DigiCheca"ricat in7omania# 1 editia )++) prin acordarea premiului de ;xcelenta in ;conomie Marca de /ur# 2lin< ladiploma3, pentru softare-ul 5a"oratorului >onetic Digital $rolang. / fost pu"licate peste + de articole inreviste din tara si strainatate.

    Proiecte cu fonduri EU derulate:a. $arteneriate de cercetare 2proiectul Sistem de Investigatie !sistare si Control al !fectiunilor

    "eurologice bazat pe Interfata Creier#Calculator$ in parteneriat cu niversitatea &ehnica Iasi,niversitatea de Medicina si >armacie Iasi, Institutul de Informatica &eoretica Iasi si proiectul decercetare Sistem comple% de monitorizare a alunecarilor de teren$partener cu niversitatea &ehnicadin Iasi 1 Coordonator, Institutul 0ational de Cercetare Dezvoltare pentru >izica &ehnica Iasi,I0CD>M @ucuresti, niversitatea /lexandru Ioan Cuza# Iasi

    ". Contracte proprii cu /utoritatea 0ationala de Cercetare %tiintifica Solutie inovativa de furnizare aunui sistem de management si eficienta energetica E"E

    c. $arteneriate internationale in proiecte din programul ;uropean E)+)+ 1 $roiect depus in consortiulcondus de >errovial %ervicios %pania pentru 'anagementul inteligent al traficului si consumurilorenergetice urbane Smart Cit( CITEff)

    d. $roiect in sectiunea E)+)+ ;nerg8 ;fficienc8 D7;;M Demand 7esponse - a a8 for ;fficient ;nerg8Management $roiect consortiu condus de niversitatea &ehnica $raga.

    2